Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Shining Silver Haze 3x, CFL 125W (Blue), 200W (Red) - Klikni zde pro originální téma
Čaute, tak jdu na to. Udělal jsem si boxík a včera jsem dal klíčit okolo 16 hodiny. Dodávám fotky. :)
Mrkněte prosím do galerie a poraďte mi s tím klíčením. Mám tam 3 puky v misce a v každém z nich 1ks semínka. Mám to blízko topení aby se to zapařovalo a puky mám podlity 1-2 cm vody. Zatím nic neleze, dával jsem včera v 16 hodin. Mám strach, že se to nechytne, poraďte, jestli nedělám chybu. Semínka jsou feminizovaná Shining silver haze od Royal Queen Seeds. :) Poraďte pls. :)
Zdar, no naklíčit si je mohl klidně v kapesníčcích namokřených a pak je teprve zasadit opatrně do tech jiffy tablet, ale takhle bych je neponořoval třeba max 0.5 cm spíš aby nebyly uplně durch, a možná se mi to zdá ale nemáš je obráceně ? ... ty jiffy
Prvních pár dní než vyrostou nepotřebujou ani nijak moc teplo tak okolo 18 ° C klidně a ani světlo, to až se vůbec sloupne skořápka..
Scroo
:) nevim co tady vseci porad nacvicuji s tim klicenim ? proste to svacnu normalne do kvetinace s hlinou ve kterem to bude napr do presazeni zaleju a jedu .. nic vic nic min :D ty vase jiffy a podobne ... je to hezke ale zbytecne a na topeni ser topi nekdo seminkam na jaro v hline ? (CO uz nadelas cekej a doufej hlavne do toho nestarej nebo poskodis klicek a muzes dat nove bobule ....
indician
No jisteeeeee :-)
priroda to tak vymyslela a kytka to tak chce mit.
Jiffy třeba má význam žj... hlavně v indooru, nejdřiv se prokoření ten malej jiffy a z toho se pak líp rozvíjej kořeny v květináči a efektivnějc.. navíc jsou z dobrejch živin, a tak máš větší šanci na co nejlepší naklíčení i to je potřeba hlavně v micropěstování a této sekci, pokud taky šetříš keš ;) takže, má to smysl a stojí to asi 2 kč tak proč ne ?
indician
Jiffy jsou celkem dobry, akorat ja je teda vzdycky pouzival tou otevrenou stranou nahoru... Ale nektere seedbanky (tusim treba mandala) je vyslovne nedoporucuji. Namatkou mne napada pro kyselost (raselina v jiffu)? Jinak za 24h ti vyleze tak klicek, urcite ne kyticka z hliny - teda nevim jak to mas hluboko. Mne lezly z jiffu semenacky vetsinou cca 3ti - 4ty den, sazene cca 5mm hluboko.
Takže po dnešním opatrném přizvedávání hlíny Jiffů jsem zjistil, že už vylezl klíček u všech 3 semínek, tak jsem se rozhodl, že z misky oddělám fólii a zruším parníček. Ale zdá se mě to hodně pomalé, celý ten děj. Za 4 dny jenom klíčky ? Co na to říkáte ?
citace:
Původní příspěvek od Classic
Zdar, no naklíčit si je mohl klidně v kapesníčcích namokřených a pak je teprve zasadit opatrně do tech jiffy tablet, ale takhle bych je neponořoval třeba max 0.5 cm spíš aby nebyly uplně durch, a možná se mi to zdá ale nemáš je obráceně ? ... ty jiffy
Prvních pár dní než vyrostou nepotřebujou ani nijak moc teplo tak okolo 18 ° C klidně a ani světlo, to až se vůbec sloupne skořápka..


Ne ne, obráceně nejsou, to se ti možná zda po úravě toho povrchu, když ta semínka tam dáš, hlídal jsem si důlek nahoře Jiffy tablety.
Pište sem nějaké rady ! :D Mě se zdá, že je tu úplně mrtvo. Dával jsem klíčit 22.10., ale pořád nic nevylézá :D ale klíčky se zvětšují, tak já nevím, je to asi odrůdou, kdyžtak poraďte co s tím, budu rád. :)
Už by měli vykazovat náký známky růstu, ale bůh ví, hlídej si aby ty jiffy nebyli až moc mokrý, ale ani moc suchý a nezbívá ti nic jinýho než čekat a modlit se ;)

Při tom přesazování do jiffy je potřeba max. opatrnost - klidně i pinzetou aby se klíčky neporušili, v tom jsi možná udělal chybu.

Jinak fakt nevím kámo ...
Já jsem to nepřesazoval ! Jedou od začátku v jiffech :D
A klíčky se pořád zvětšují, takže to jeví známky růstu, ale jde to POMALU :)
indician
co teplota? min. 20st, radeji cca 25.
[QUOTE]Původní příspěvek od indician
co teplota? min. 20st, radeji cca 25. [/Q

Udržuji 22C +
V tom případě fkt jen čekej, je možný že si dostal zrovna naky špatný seeds - prostě pomalý, taky se mi to stalo, že se vlekli a pak byli uplně v pohodě.
U toho že to dáš rovnou do jiffy je jedna malá nevýhoda, když ti poroste klíček směrem nahoru, spomalíš si to tak o 3 dny...
Ale jinak bych v tom neviděl problém.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma