Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Rada do nákupu prvního indoor MIKRA - Klikni zde pro originální téma
Gramy
Ahoj groweři :)
Chtěl bych si založit svůj první mikrogrow, ačkoliv nemám moc financí, tak nevím jestli se kolem 5000 dá něco zařídit. Představoval bych si 200 W. Byl by tu někdo zkušený a ochotný kdo by semnou projednal velikost, volbu věcí a tak dále ? Byl bych velice vděčný za jakoukoliv pomoc. Kdyžtak můžete psát do zpráv nebo do topicu :)
Děkuji :)
Gramy
Rozepisovat můžem začít až budu mít s kým diskutovat :)
Kmeťák
Je důležité aby sis předem ujasnil co od toho očekáváš.. A napsal své možnosti co se týká financí , prostoru pro pěstírnu, jako velikost místnosti, zda to budeš mít ve sklepě nebo u postele nebo na půdě, zda Ti bude vadit hluk z ventilace, zda je pro Tebe pachový filtr nutností nebo jestli na něm ušetříš apod.. Jestli chceš ušetřit na ventilaci a pořídit 200W CFL nebo ti je jedno zda to bude hučet a pořídíš pořádnou 250W sodu!!
Já např za pár tisíc pořídil mikrogrow kterej mám v místnosti kde spím a jedu CFL v dřevěné boudě s minimální ventilací.. Ovšem pokud chceš sklízet 120 až 200G za jeden round sme finančně i parametrálně zase uplně někde jinde..
Tak napiš co od toho čekáš a chceš a někdo se určo ozve..:)
Gramy
Jak jsem výše zmínil tak mam finanční dispozice okolo 5000. Pro pěstírnu je dost prostoru, bydlím v dřevném baráku, pokoj mám 3x5 metrů, umístění jsem plánoval zhruba metr od postele. S ventilací by byl problém a s pachem asi taky. Díra do baráku na odvod ventilace se mi moc dělat nechce :( Podle toho jak hodně hučí ten sodík tak bych ho tam klidně dal. Šlo by mi o to aby to nebyl tak velký prostor abych potřeboval nějakou extrémní ventilaci co dost hučí, chtěl bych nějakej klidnej systém a tu lampu bych asi přežil :) Další věc je zmíněný pach, nemám zkušenost s pachovým filtrem zda to pohltí ten pach nebo to smrdí i tak. Vyhovoval by mi prostor: šířka 40-60 délka 40-60 a výška 1,20 .
Fakt nevím co by pro mne bylo nejlepší a tak vás prosím o pomoc :)
Kmeťák
Pokud budeš mít box v pokoji kde spíš, tak Ti nejspíš nezbude nic jiného
než sáhnout po 200/250W CFL nebo tak max 70-150W Sodík. Ovšem tam už Ti asi bude trochu hučet ventilace.. Na CFL Ti postačí pár silných větráku na PC u Sodíku bohužel nemůžu sloužit..Ale vím že sunon na 220V hučí jako ďas.. Počítam s boudou 60x60x120.. Problém je že pokud chceš pacháč opravdu učinej tak to chce silnejší větrák a to znamená větší rachot při spaní.. Bouda dřevěná je do 1000kc, Lampa CFL 1000kc, Větráky se dají sehnat do 500kc, stínítko s objímkou+kabel zhruba 500kc,spínací dig.hodiny mám za 200kc, kdybys chtěl zvlhčovat nachystej 1000kc.. dale penize za hlinu,semena,kvetníky.. Taky si rozmysli čím budeš zalívat, jestli máš přístup k dešťové vodě, nebo budeš muset upravovat PH vodě s kouhoutu nebo ji filtrovat apod.. to stojí taky prachy..
Gramy
Co by bylo lepší silnější CFL nebo slabší sodík? A vodu mám ze studny, vrt asi 30 metrů CHKO. :) Ph bych změřil . Kolik by stál provoz toho pachového filtru zhruba?
AHM4D
čus, jestli ti do toho můžu kecat, na vodu ze studny nespolíhej, taky jsem proměřil hodnoty obecní vody/studny/deštovky a studna má zdaleka nejhorší vysledky,ale to je místo od místa žejo,jinak neřeš provoz pachače když jsi ještě nezasadil natož sklidil..ať se daří
Gramy
Chtěl jsem to vědět, jestli si to můžu finančně dovolit. Nevyplatí se mi nakombinovat nějaký komplet? http://www.e-grow.cz/products/kompl...0w-s-ventilaci/
Kmeťák
Já mám strach že pokud se budeš chtít vyspat tak jako já, tak budeš muset ošulit pacháč..To TT100 není nejtišší.. 30dB je docela dost.. už 15dB docela otravuje..Dá se to omotat vatou apod.. Ale já po všech peripetiích skončil u silných 12V PC větráku které ještě tlumím snížením voltů k úplně tiché dokonalosti!:) Ovšem ale na úkor pachové filtru který se skládá pouze s filtru do digestoře..
Gramy
To je dobrý nápad. Ale s tim pacháčem nevim nevim no, to pak bude docela dost smrdět.. :D Nechám si to projít hlavou :)
A jak napájíš ty větráčky?
Kmeťák
Normalně sem je napájel pájkou k síťovýmu adaptéru na kterým jdou měnit volty.. Adaptér USPS-600 3-12V 600mA stačí bohatě na 3 PC větráky.. další takovej mám s USB koncovkou pro vetráky na ofuk..
Ten pacháč je samozřejmě méně učinný,ale je to daleko nejtižší řešení!
Méně zapachu=Více hluku
Neříkám že by to nešlo vymyslet,ale já to řešil takhle..
....kdyz resite ten smrad,resp.pachac,zeptam se,nemate nekdo zkusenosti s ionizatorem vzduchu ?

viz. http://www.bioplants.cz/cz/Detail/6...1/Ionisator-IN1

..pisou,ze to spolehlive neutralizuje pachove castice....
Kmeťák
o tom sem nikdy neslyšel ale jestli to fakt funguje jako pacháč tak klido jdu do toho:)
zajímavý dotaz...
yara
Jenom se blbě zeptám.
Náhodou v tý místnosti nemáš komín?

Jinak zápach by se dal řešit výběrem vhodné odrůdy.
A tu skříň bych udělal min. 150cm na výšku, někdy to strašně letí nahoru.
Gramy
Y: Právě že v tý místnosti komín mam hned za tím co chci umístit box.. :D:D:D ale bál sem se sazí v zimě aby to nešlo dovnitř... Jinak tohle řešení mě taky napadlo :) ty jsi to dělal?
Kmeťák
No pokud je komín funkční a využívá ho kotel tak bych nic neriskoval..
Gramy
Komín je funkční, ale je zde více děr dřív byly kamna v každé místnosti takže by měly mít i jiné odtahové trubky, kouknu se na tohle ještě :)
Jinak Kmeťáku pomůžeš mi s tím hardwarem? :) mohli by jsem to začít řešit přez zprávy :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma