Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Náměty a Ohlasy

 
Stranky Grower.cz komplet na CD - Klikni zde pro originální téma
satori
Zdravim.
Jeden maly napadik. Kto by mal zaujem o kompletne stranky groweru na CD? Myslim, ze by to mohlo pomoct pokryt naklady na fungovanie serveru... Snad sa ozve niekto kompetentny, ci je to mozne nejak jednoducho technicky zrealizovat...

Myslim, ze keby vychadza aktualizovane CD napr. stvrtrocne stacilo by to. Napr. nme by vyhovovalo, keby si citam prispevky a pozeram foto bez pripojenia na net. Kym by som to vsetko precital pripojeny na siet, bol by to sakra ucet a hlavne kopec casu, kym by sa to vsetko postahovalo. To CD by bola ina kava! Rychle, lacne, pohoda.
Yiri
To E_D:

Samozrejme by to technicky realizovat slo a samozrejme bez nutnosti cokoli instalovat at jiz jakykoli web server nebo sql a uz vubec by autor(http://www.vbulletin.com/) nemusel zverejnevat zadny scripty.

Pokud pouzivas napr. MSIE, jen si v menu "soubor > ulozit jako" .... taky si pak prece muzes offline bez nutnosti jakekoli podpory PHP a samozrejme bez DB tuto stranku prohlizet.

No a v neposledni rade existuje samozrejme hafo softu, co celou praci po nakonfigurovani udelaji temer samy. Tedy projdou cely site a "virtualne" kliknou na kazdej odkaz a jednotlivy stranky ulozi vcetne pozmeneni hyperlinku pro spravne odkazovani do novych html stranek, atd. atd.

Nicmene nic neni tak ruzovy jak vypada a tahle metoda nefunguje tak dokonale jak by se mohlo zdat a osobne myslim, ze by s takovym ulozenim bylo pomerne hodne prace. A kdo vi, jestli ne vic, nez nakonec penez ziskanych za prodej takovyho CD? :-))))
Yiri
Jasne, ja taky nehodlam zakoupit CD a vypovedet smlouvu ISP na pevnou linku :-) Jen jsem chtel naznacit mozne reseni. Ostatne, ja osobne si myslim, ze pokud by bylo diskuzni forum na CD, straci tim interaktivitu a hlavni vyznam diskuzniho fora tedy moznost diskutovat. Vzdyt to CD bude zastarale sekundu po vypaleni :-) No a jestli si chce nekdo nejaky thread cist az bude offline .. muze pouzit treba tiskarnu.
satori
No technicky by to malo ist...
Ide o ci to ma zmysel. Pre vas chalani asi nie, no myslim, ze pre dost ludi by to bolo desne COOL. Ja som tiez na pevnej lajne, lenze iba v praci. Casu na stahovanie a tlacenie stranok moc nie je, aj ked je linka rychla trva dost dlho kym sa to postahuje. No a hlavne - ta linka nie je moja, je firemmna ;o) Tiez ma napadlo stiahnut to softom, WEBzip, HTTrack a pod. no je to dost VELKY objem dat.
Myslkim, ze forum asi zmysel nestrati, ak bude off-line, pretoze vacsina ludi tu informacie hlada a cita, nie kazdy prispieva. Napr. aj ja hlavne "zeriem" informacie a prispievam ZATIAL minimalne - hlavne koli bezpecnosti, nechcem tu davat fotky a pod. pretoze mam paranoju, no to je ina tema. Je tu fakt kopa cennych informacii len ich mat stale poruke. Ja by som bol ochotny vysolit nejake prachy za CD. Ak by sa naslo viac ludi mozno by to stalo za namahu. Pocitam, ze komplet server aj s fotkami v off-line podobe moze mat aj viac ako 500 MB.
Kazdopadne vdaka za namety, nech vam to rastie! ;o)))
carlos
Statickou podobu Grower Fóra, ale především FAQ a členských Galerií na CD hodlám poskytnout jako jednu z mnoha výhod pro VIP členy - předplatitele podporující Grower finančně a jinak přispívající členy (FAQ editory, moderátory). Vidím to jako dobrou možnost k získání prostředků na provoz a pěkný doplněk k našim suvenýrům.

Otázkou je prozatím technická stránka - problém není ve vytvoření archivu, ale v jeho komfortním a uživatelsky co nejsnadnějším prohledávání. Uvítám jakékoliv tipy na software, který toto dokáže. Každopádně kapacitu jednoho CD již databáze Groweru vyčerpala, takže první edice Grower archivu bude dvojcédéčko ;).
eMson
Nebylo mysleno spische neco na ten zpusob programek typu HELP - digitalizovani FAQu na dane tema - takze tipy a triky pro pesteni, vercajk, osiva, hnojiva ... proste trosku receptar nejen pro rajcata :D pekne rozskatulkovany a udelany - to by se mozna dalo, ale tomu nerozumim - jenom si tak predstavuju co bych uvital jako uzivatel-zacatecnik (dale treba pravidelnou aktualizaci po netu...)

jenom takovej napad...

aha tak ja tu pisu a budu sestrelen - CARLOS uz to tu rozebira... ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma