Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
III. Round - The Ultimate - Klikni zde pro originální téma
chlapeczlesa
Chlapec Zlesa se vrací se svou malou skříňkou. Tentokrát experiment s deep water culture aka bubler.

-holky 6x The Ultimate od dutch passion
-světlo: 1. 125w cfl blue
2. 200w cfl red
3. 150w HPS (možná dam větší)
-médium: 60l plastová vana z obi, kompresor Atman A9500, 2x vzduchovací opona
-hnojky: Advanced Hydroponics


fotky z prvního dne.

moje předchozí počiny můžete prohlídnout zde: ww, pineapple chunk
chlapeczlesa
5.den po usazení do bubleru
sk8
Ahoj máš to moc pěkný, budu sledovat, protože chci něco podobnýho rozjet. Určitě alespoň na půlku květu použij ten sodík, nakonec z třeba i těch 150kousků vytáhneš;)! K+
chlapeczlesa
Zdar, dík moc! Hej, dneska na schodišti mě odchytla sousedka, jestli máme na chodbě akvárko, že to to prej dělá hroznej hluk. Tyvole, říkam si, dyť to neni možný, dyť nejede ani ještě ten hlavní odtah, co to má bejt? Tak jsem to pro jistotu předělal na 2 menší bubláky, se kterejma se mi daleko líp manipuluje. Dal jsem pod ně molitan a pumpu stáhnul na min. Teď není slyšet zhola nic...tak uvidíme. Zejtra vám to ukážu ;)
kUSh
čau jedno máš na nic a to jsou ty květináče moc malé dírky jsou taky kupované v obi že..? jak ti budou sílit kořeny a budou růst tak se ti budou rozedírat na příští kolo nebo ještě ted kup s většími mezerami
indician
Zkus dat na vzduchovani silikonove hadicky - pokud uz je nemas, klidne delsi (lepe tlumi razy). Pripadne dej na hadicku u motorku nejaky zasobnik (PETka, 2 diry do vicka a zalepene hadicky). Snizi se tim tlakove razy vzduchove sestavy a bude to min slyset.
chlapeczlesa
Zdar, jsou z obi no...sháněl jsem je narychlo. Ten tlumič zkusim :) Už jsem tu o tom někde četl. Díkes
chlapeczlesa
Zdar, 10. den bublají. Kořeny se už krásně rozrůstají a jsou čistě bílý. Akorát na některých asi dvou kytkách se projevuje hnědnutí listů z kraje a kroutí se dolů viz 3. obr. Tyhle vany jsou asi 17l ale mam v nich jen asi 12l vody, to bude asi málo pro 3 kytky. Ale snad to pujde, když se mi z toho zase podaří udělat bonsaiky:)
sk8
To může být PH, jaké máš ph roztoku?
chlapeczlesa
Ph mi přes víkend stouplo z 5,6 tak na 7, což je dost, ale zase to nebylo tak dlouho. Teď sem zase srovnal na 5,6. Je divný, že ze stejnýho bubleru to má jen jedna ze tří a v druhým bubleru taky tak...
sk8
Jednotlivý kusy to snášej jinak. Myslim že je to tím PH, 7 je dost a nemusely příjímat živiny, které zrovna potřebují.
chlapeczlesa
jn, je to mozny, s tim ph mam potize. Zdrojova voda ma 8. Upravuji kapkama ah. Pokus omyl. Metr obcas zacne blbnout tak to jeste kontroluju kapkama. Zatim dostali jen root complex a power zyme od hesi, co mi zbylo z minulich kol. Mozna ze uz bych mohl spritznout nejakou vyzivu...co myslite?
sk8
Třeba se pletu, ale jedeš bubler, takže by bylo asi od věci dodávat hnojky ;) už je to 11. den, za chvíli budeš přepínat.
...dobra znamka je,ze mas zdravy koreny,rekl bych.
S bubblerem ale nemam zkusenosti.
chlapeczlesa
Jo, to si taky myslim Ra. :) Ač zkušenosti s bublerem taky nemam - právě proto ho jedu :). Jen mě to zajímalo, jaký to bude, až budou krásný kořeny vlát v roztoku. A je to super. Jen aby jim to vydrželo. Chtěl bych to udržet na těch enzymech, toho peroxidu se celkem bojim. Včera jsem přidal výživu... Ah Grow:5ml, Bloom:2,5ml, micro: 2,5ml, Hesi Root comp 10ml, Power Zyme 10ml. Roztok to dost obarvilo. Nicméně zdá se mi, že už rostou. Ph hlídam pečlivě.
...nejsem si jistej,ale peroxid tady tusim nekdo pouzival jen,kdyz ty korinky zahnivaly,aby je obnazil.
Mozna ale jen placam nesmysly.
Co tam mas na to provzdusneni,vidim nejakou hadicku.
Nebyl by lepsi nejakej hoodne hoodne dlouhej vzduchovaci kaminek do akvarka?Vis co,cim vic vzduchu pro koreny,tim rychlejc to poroste,ne?
Asi jsem dost pohodlnej,ale do bubbleru se mi moc nechce...
Vzdyt hlina ma taky svoje kouzlo,no a ja ty pudni bakterie proste miluju :)
chlapeczlesa
To je vzduchovací opona. Porézní šlauch, kerej se nechá tvarovat. Vede mi přímo pod kytkama a dělá krásný malinký bublinky.
chlapeczlesa
15. den na růstu... roste to (jako) z vody...příští tejden přepnu.
sk8
To máš bez záštipu? Nebudeš to roztahovat aby jsi vyplnil co nejvíce místa?
chlapeczlesa
Něco jsem zaštíp, něco necham. Chci aby mi na tom vyrost pořádnej banán. O výnos mi nejde.
sk8
O výnos nevýnos, každej chce ze svýho kola vytěžit maximum ne? Proč si nedopřát na vánoce hodně cukrovanejch paliček ;). Když to roztaháš, banánů tam bude dost. Ale to je jen můj názor. Kolik maj kytí cm?
chlapeczlesa
Vážně nevim kolik mají cm...Jako roztaham neroztaham...uvidim jak se to bude vyvíjet... ;) Cukrovaných paliček mam z outdooru docela hromadu. Ale je fakt, že se těšim na libovku ze skříňky ;)...už ten název "d ultymejt" :) :D
sk8
Přepnuto? ;)
chlapeczlesa
Zdar!!! Tak tu máme 19. den růstu a právě probíhá přepínání. V 22:00 se rozsvítí 200 W P&G Red. Možná se někomu bude zdát, že je na přepnutí brzo, ale máma od těch klonů říkal, že to strašně vystřelí... . Taktéž byl vyměněn komplet roztok a vymyty nádrže, propraný vzduchování, doplněny živiny. Kořeny vypadají líp než dobře.
filipec
hezká práce :)
chlapeczlesa
Tak nám před půl hodinkou začal 2. den květu. Ty kytky co pojedou rychlejš budu jednoduše ohýbat pomocí drátů. Budu je točit do spirály, aby nejhlavnější byly na okraji takovýho kotle a nižší šisky budou níže uprostřed. Takle bych si to vytvaroval do takový mísy šišek cfl a pak tam švíknu sodu a necham nabotnat. Toť můj plán.
chlapeczlesa
Trochu odbočím:) "pozdní sběr"
filipec
pěkný :)
taky mám ještě jednu nedozrálou, to bude zajímavý stouňáky :D
chlapeczlesa
Zdar, mám tu UP!
první 2 jsou ještě z 2. noci květu:)
další 3 jsou ze začátku 6. dne květu ;)

trouchu jsem je v pátek ty nejvytáhlejší zahák drátem, aby nedělali voloviny. Staly se z nich opět krásné bonsaiky...možná až moc bonsaiky, doufam, že to ještě trochu vystřelí. Počítam předběžně, že tak po 3. týdnu květu zapálim výbojku :D.
Jinak s tim bublerem neni žádná práce. Celej víkend pryč, prijedeš, koukneš, hm ph dobrý, kořeny bílý, vody ještě dost, kytky zelený...hmno co s tim?? Nic! Zase zavřeš a čekáš...Nuda..Z hlíny sem měl vždycky třásněnky-to byla divočina ;)
chlapeczlesa
Up!
Co dodat? Dnes jsem opět vymyl nádrže a dal nový roztok. Bohužel některé listy se zbarvují do hněda až zlata. Co jsem tak hledal, měl by to být přebytek dusíku. Tudíž jsem již použil na snížení ph květovou (fosforečnou) kyselinu a složky grow, která hodně dusíku obsahuje jsem přidal už jen velmi málo.

na 1. fotze je 9. den květu
na dalších 13. den květu
Mr.Nobody
citace:
Původní příspěvek od chlapeczlesa
Up!
Bohužel některé listy se zbarvují do hněda až zlata. Co jsem tak hledal, měl by to být přebytek dusíku.


Nazdárek

Taky se to často stává , když máš v noci teplotu pod 18c , zkus to zčíhnout , ale nevypadá to zle... :)
chlapeczlesa
Zdar, včera večer jsem dorazil k zahradě a koukam, že to nebublá :(. Protože v 1 ráno se shání kompresorek celkem špatně, musely holky v temné hluboké vodě vydržet do rána bez bublinek. Nicméně vypadají úplně ok. Kdo ví, jak dlouho to nebublalo. Ten motorek byl tak horkej, že nešel vzít do ruky. Měl jsem ho zabalenej v molitanu kvůli hluku a on se asi udusil...no jo on těch 540l/min taky musí někde vzít :) Byl to atman at 9500, teď mám atman champion cx-0098 (2*210l/h). Tak snad vydrží.
chlapeczlesa
Máme 21. den květu. Už nám hoří sodík! Juchuchú! 150W hps je uplně jinej šajn než 200W cfl. Při stejný spotřebě i za použití zbastlenýho předřadníku. Ta moje OSRAM NAV-T SUPER 4Y by měla mít 17200lm. Super, tak uvidíme jak nám ultimate nakyne. Zítra přidávám též Green Sensation, co jsme dostali všichni na cannafestu ;)
filipec
dobrýýý :)

tak ať to šajní!
chlapeczlesa
Zdár! Tak tu mám zase up. Tentokrát z 27. dne quětu. Opět proběhla výměna roztoku a očista nádrží. Z kytek moc nadšenej nejsem. Některý listy mají pořád zlatohnědý fleky a některý jsou zase žlutý. Hnojim AH, podle tabulky a děleno třemi, protože bubler... . Jako šištičky se na tom tvoří pěkný,ale mam strach aby se kytky vůbec dožily konce...
chlapeczlesa
Aha, takže asi ph...včera jsem dal 5,6 dnes má skoro k 8 :(
chlapeczlesa
Up! 34 den květu. Výrobce udává 8-10 týdnů, tak se zdá, že jsem zhruba v polovině. Dnes jsem dolil vodu, zrakem jsem změřil ec (podle barvy roztoku) ;) (neukamenujte mě) a přidal jsem hnojivo (stejně jako minule). Musim furt hlídat ph. Zdrojová voda má modrý (přes 7), upravim na krásnou žlutozelenooranžovou (akorát) během 2 dnů je to zase modrý, upravim zase na krásnou a za 3 dny je to červený (moc kyselý) pozn: Ben Test ;) . Jen doufám, že to dobře dopadne a spojí se to všechno v pořádný šišky a já budu mít krásný vánoční stromečky a veselýho silvestra;)
chlapeczlesa
Zdar grouwři! Fotky z 41 dne květu. Krásně mi to voní, ale chci, aby to nakynulo vííc! :D
filipec
máš to pěkný chlapče :) mě taky v týhle fázi květu přijde, že mi to trochu zpomalilo :(
chlapeczlesa
Dik, tak snad se nám to ješte nafoukne. U toho Ultimate slibujou výrazný růst pupenů v posledních dvou týdnech. Tak jsem zvědavej... Chci mít jednou pořádný macáky :D
petis__
Já má za ty 3 roky co pěstuju zpozorované že nejvíc palice kynou mezi 30-50 dnem květu, takže si myslím, že o něco se ještě nafouknou. Jinak to vypadá hezky ;)
chlapeczlesa
čuzz!!! Tak jsem se dnes vrátil po dost dlouhé době na místo činu, abych po sobě uklidil resp. sklidil. Zázrak se stal a kytky přežily o čisté vodě od 20.12 minulého roku. Od té doby jsem je neviděl a ani nikdo jiný se o ně nestaral:) Takle dlouhej no control průplach se na nich jaksi podepsal, ale nic hroznýho. Myslim, že 3. kolo zatim nejlepší:)
vitiv
Tipuji 103g ale přeji víc. Letí ti K+
chlapeczlesa
díky moc! Taky doufám, že tam bude něco kolem 100vky, doufám :) Jinak tipujte, už mam váhu, tak to pak změříme ;) Já teď lidi nevim, jestli si mam dát ještě kolečko nebo už se na to vysrat. Možná bych ještě skusil nějakej model mix třeba v kokosu...
rastakluci
Cau, mas to pekne! Podle me se z toho da urcite vytahnout vic z tech CFL, ale krasne!! ;) Muj tip 65g, ale preji viiic!! :) At se dari!
petis__
já si tipnu 58g. Stovka by byla pěkná, ale tolik tam asi nebude:)
Zdravim,já tam vidím přesně 70g..
Možná že kdybys to jel jen pod 200w cfl nebo jen pod 150w hps tak by to bylo tak jako tak víc, ale to je jen můj názor ;)
chlapeczlesa
Máte pravdu...stovka tam asi z daleka neni...nějak to ubejvá před očima. Už je to docela suchý. Myslíš classicu? Pod 200w cfl jsem měl největší palice jako tady nejmenší (ale byl to jinej model a byl jsem větší lama). Ale zas mi ta cflka pomáhá držet to při zemi. Nevim. Jinak další kolo začíná ještě tenhle týden. A sice: 1x Orange Bud, 1x Blueberry, 1x Mazar, 3x Strawberry cough vše od Dutch Passion Fem Semen. Bude to divočina to tam srovnat. Opět se pojede v těchdle bubblerech, sice je kovbojka pořád honit Ph, ale oceňuju, že se na to člověk může na 14dní vysrat, když na přijde :)
filipec
já zkusím 71,7
Chronic
61,2 gé ;)
chlapeczlesa
Tak ještě tipujte, večer budou výsledky...máme sušíno!!! :)
asfalt
ahoj, tipuju 60,3g
chlapeczlesa
Tady máte fotky sušiny, aby se líp tipovalo:)
chlapeczlesa
Tak jo. Je to hotový. Musim zklamat ty, co tipovali 50-60. :(
Skutečná poctivá váha sušiny totiž činí neuvěřitelných 113 g
Nejblíže byl člen Vitiv, který jediný tipnul přes 100g :) K+ ti letí.

Jinak co se týče toho Ultimátu. Je to opravdu pecka. Palice tvrdý, macatý. Kouř je krásně voňavoučkej a je to krásně propláchnutý tim asi 15ti denním flushem v bubbleru. Z vaporizéru to chutná jako podle mě správnej skank. Rozhodně tuhle odrůdu doporučuju, jak z hlediska výnosu, tak i chuti a účinku, kterej je jaksi nevim jak to říct...prostě psycho (motor ledničky mi začal znít jako slušná muzika :) ) Jo a pozor! Strašně smrdí! 2-3g v pytlíku, v takovým pouzdře a ještě v cestovce...prosmrdí celý auto! :)

Tak jo, zatim se mějte, ať vám to roste jako les! Round IV bude co nevidět ;)
Bylinkář
Zdarec borče,
začátkem jara se chystám na svůj první indoor a chtěl bych to mít v podobném stylu jak to máš postavené ty (akorát větší box a 250W sodík).
Jsi pro mě inspirací a za to ti patří můj dík!
Bylinkář
chlapeczlesa
Bylinkáři, dobře děláš, že jdeš rovnou do 250 a většího prostoru. Mě už je ta moje mikroskříň taky malá. Myslim, že 250 už má velkej smysl, kdybych měl 250, tak mi stačí 2kola do roka a mam furt, co hulit. Tak ať se daří, pak se tady pochlub. Peace!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma