Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
substrat indoor - Klikni zde pro originální téma
rosy
Cau,

chtel bych se zeptat jestli se vyplati priplatit si za drazsi substrat z growshopu, nebo se neco stejne kvalitniho da namichat treba doma nebo proste koupit treba v zahratkarstvi. Jedna se o indoor.

priklady :
a) Plantella balkonia - http://www.zahradnictvi-lobkowicz.c...obku-plantella/
b) BioBizz All-Mix
c) 50% zahradnického substrátu
30% kokosové drti
10% perlitu
10% písku
d) neco uplne jineho overeneho?

dekuji
cus novacku,

k tve otazce:

all mix: nekdo tvrdi ze drahy, nemyslim si, je to silneji predhnojene, krasne nadychane a mas +-zaruku ze ti z tama nevylezou brebery(u konkurencniho plagronu royality mix mi zakorenili snicle,ktere byly kompletne bez korenu).

zahradnicky substrat: ikdyz vyhmatnes relativne dobrou hlinu(spravne pH a vzdusnost) bohuzel se nevyhnes moznemu kontaktu s pudnimi skudci, asi vis ze pro kytky to nejsou zadani spoluobyvatele hliny :D

vlastni mix: zde ti moc neporadim, pokud si ho chces udelat, zajed si do FAQ fundovani groweri nam dali nahlednout pod poklicku sveho umeni a je tam nekoliko tipu jak si hlinu udelat(ac nechapu proc se casto cpe pisek). Ale opet az na anorganicke primesi(keramzit,kokos, perlit) budes opet resit hlavni medium a to hlinu. opet ze jo.

Muj nazor, kup si light mix od biobizzaku kup si knim hnoje a budes vic nez spokojen, pokud chces michat, kup si light mix a coco mix a dej to napr. v pomeru 2:1, ale dle meho uz zbytecni kombeni, ale lidi to delaji celkem casto(vetsinou uz z duvodu jeste vyssi vzdusnosti a moznosti dripove zavlahy)

A nebo se na to vyser a pestuj v kokosu :D. Pokud je to vsak tvuj prvni IN zkus si hlinu at vidis co jak

Cau IPX
rosy
to Lemarc: dik za tvuj nazor, nejedu prvni kolo, ale jsem jeste novacek, na samotny kokos si jeste netroufam, jinak jsem koupil opet light mix jako minule, chtel jsem zkusit neco levnejsiho jak by to dopadlo, nejaky mix zahradniho substratu, ale nechci tam zadny breberky jak jsi psal.
Mr.Klo
Hola jedu celej zivot grow-mix a nepotrebuju na rust hnojiva a pak az na kvet a nikdy zadnej problem...radci koupit v gshopu i kdyz pry tam taky vylezou mrdy(zalezi jakej maji sklad).....light je pro semena a kdyz mas good rezy tak supec do grow-mixu ;-) good luck man
Taurus95
Jedu sice teprve druhý kolo, ale co se hlíny týče jsme to docela vychytal. Kup si rašelinu a půdu pro kaktusy. Na uplnej začátek (dání naklíčenýho semene do půdy použij čistou rašelinu v malinkým květináčku (průměr tak 5cm), ale POZOR NA PŘELITÍ! (pokud přeliješ tak vznikne fakt hustý bahno, který kytku udusí.). Rašelina je hodně vzdušná a pro malou kytičku tedy ideální (dobře se z ní vyklube). Až budeš mít kytí tak 6cm vysokou tak kup 4,5l květináč na dno dej písek (cca 3cm vrstvu) na to půdu pro kaktusy tak 5cm vrstvu a zbytek směs rašelina a půda pro kaktusy s tím, že rašeliny dáš 3díly a kaktusovky 6dílů. Veškerou hlínu před použitím vysterilizuj párou. Jak?
Dej ju do utěrky vem velkej kastról do kerýho dáš takovou tu pičovinu na vaření knedlíků a na to položíš utěrku. 100°pára zničí 98% škůdců kromě vysoce odolnejch spór. TOHLE JE MOJE FUNKČNÍ METODA NIKOLI NEJAKEJ OFICIÁLNÍ POSTUP.
Taurus95
Jo a jeste jedna dulezita vec. rašelina pokud je naprosto čerstvá nejde zalít (je v ní moc vzduchu a voda zůstane nahoře a rašelina na ní plave.. trvá strašně dlouho, než navlhčí půdu. Tenhle problém řeším tak, že hlínu dám do kyblíku naleju na nu vodu aby se udělalo ono bahno a pak vyleju přebytečnou vodu, hlínu vyždímu na ideální vlhkost a pak nasypu do květináče.
rosy
Dík za tvůj postup, koupil jsem ten ligt mix. Budes to mit asi vychytany, ale takhle to vypada dost slozite :-)
Taurus95
Systém je to velmi dobře funkční.. rostlinka má dost živin, vzduchu, téměř se nedá přelít.... Ano je to trošku složitější, ale nosí to ovoce.. kamarád co mě to naučil má na tomdle fakt slušný kytky... Každopádně rozdíl mezi lightmixem a timdle je stejnak nula nula ho*no. Akorát je to levnejsi :-) Já třeba řeším poměrně kvalitní "nouzi" o prachy a je to varianta pro mě přijatelná.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma