Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Par otazek k planovani boxu - Klikni zde pro originální téma
Anuvin
Zdravim zkusene Growery, uz dlouho tu sbiram inspiraci a ted si konecne stavim svuj box.
Mam Homebox 100x100x200 a ktomu mistnost 102x102x300. Problem je ze vte mistnosti je na zadni zdi uprostred plynovy kotel pro ohrev vody ktery zabira asi 35cm.

Myslite si ze bude proveditelne uriznout tyce Homeboxu abych znej udelal 100x65x200? - prebytecnou stenu homeboxu bych nejak ohnul a zalepil.

Mam k tomu 400 hps a mh. Nebude to prehnanej vykon na tu zmensenou plochu 100x65?

Dalsi problem je ventilace. V mistnosti neni zadna dira na odtah a jelikoz sem v podnajmu, nemuzu ji vyrobit. Budou muset stacit otevrene dvere do zbytku bytu (1+1) ? v pripade nutnosti 2m roura k ventilacce.

Podle faq by mi melo stacit na odtah 120m3.. bude v techto podminkach stacit 160m3 ventylator ?
V kvetove fazi budu chtit pridat pachovy filtr takze uz jen kvuli tomu bych potreboval silnejsi odtah ? Cca 260m3? Za ventilator si klidne priplatim, potrebuju neco TICheHO nejlip s regulatorem otacek. Pekne prosim nemel by nekdo nejaky typ ?

P.s. Jak dlouho vydrzi kytky zavrene v mistnosti 100x100x300 pouze se skvirou pod dverma? (v pripade navstev ci me nepritomnosti) vikend?

Jestli se nekdo docetl az sem tak klobouk dolu :) za kazdou radu budu vdecnej.
S pozdravem. Anuvin.
izraell
čau no já ti nevím v té místnosti že je na zadní zdi uprostřed plynový kotel pro ohřev vody,to si myslím že to tam bude pěkně hřát,pak problém z ventilací no nevím,ja mam v druhy místnosti bojler vedle kumbalu a večer když se ohříva voda tak mi taky pěkně stoupne teplota a ventilace jede na plny výkon a držím to na 29 stupních ale to už závysí na tej ventilaci jak jí pořešíš
řízek
všechny větráky jsou slyšet i ty nejtišší pc a 400w škvírou u dveří uchladíš tak v mrazícím boxu....
ydsscc
ja mam teda za to, ze pokud mas 400w, tak ti rozhodne 120-160m3 stacit nebude... udava se 1w/1m3... navic ve spojeni s mikro prostorama, ktery mas k dispozici se cela situace jeste vic zhorsuje. a jak uz tady bylo receno, obavakl bych se toho kotle - neni v ty mistnosti sam jen tak pro nic za nic, standartni plynovej kotel s vykonem uz cca 5kW potrebuje dostatecny mnozstvi vzduchu - podle norem se nesmi davat do prostoru mensim jak prave 1x1x2m... jednoduse "tohle mesto je pro skrin a kotel maly"... bejt tebou, volim nejakou mikro pestirnu s max 250w.
SubFocus
Nic neřež, prodej ho a kup si za 2500 Kč box 120x60x160 (Dark Street 120w). Nacpi tam na růst 250w a na květ 400w v zimě a 250w i na květ přes léto , nebo možná naopak podle činnosti kotle ,ale teď nevím přesně ale aby to kytky nedusilo protože když něco hoří tak se spaluje kyslík tak aby je to v noci nedusilo když kyslík taky dýchají.Nejlépe přítah a odtah přes nějakou mřížku něco tíchého třeba TD Silent na to sono a 400w by neměl být problém. SF
edit: teď čtu že máš rozměr jen 100,hmm tak to nevím ,ale taky bbych volil 250 radši a třeba box 60x60 nebo 80x80 jestli by se vlezl s kotlem.
řízek
Hele, a co když budeš potřeboval ke kotlei, bude přístup? Já mám něco podobného ale bez kotle a jen tak tak se tam vejdu a 400w tam chladím o fous odtah 4x 70m3 přitáh pasiv. 15x50cm a to nemám box
Astronaut
bud tam budes muset dat 60 x 60 at te ani nenapadne dat kotel nahoru a stan pod nej kdyby tekla z kotle voda natekla by do el i u stou 60 vedle toho to nebude moc bezpecny... zkus radsi poresit jiny misto..m
yara
Já mám taky podobnou mísnost s plynovým kotlem 24kW cca 1,2x1x3m.
Mám zde stůl 80x60 se 4-6 kytkami 250W soda a skříň 40x40x200 s matkárnou a řezama(250 CFl + 80 CFL).
Podle toho co píšeš by měl kotel sám o sobě spalovat vzduch z místnosti tak jako u mě, takže dveře bys neměl mít zavřený, aby byl přívod vzduchu do místnosti.
Já jsem to vyřešil tak, že jsem do dveří vyřízl díru pro trubkový ventilátor a vytvářím v místnosti přetlak, ale to ty si asi nemůžeš dovolit a navíc by to bylo viditelné.Zbývá ti udělat jedině průduchy do nějakých starých náhradních dveří, které bys tam použil.
Navíc mám výhodu ještě jednoho volného komína hned vedle kotle a v něm mám u stropu díru na odtah.

P.S. Pokud můžeš natáhnout nějakou ventilaci možná by nebylo od věci použít dvojité trubky co se používají u plynových kotlů na odtah i přítah současně. Vytvářet v místnosti podtlak by bylo asi nebezpečné.
Anuvin
Diky za nazory, trochu jsem znejistel :(
Podle mich pruzkumu kotel nijak.moc netopi ale spotrebovavat vzduch asi bude :(
Dalsi vec je ze knemu budu mit sakra blbej pristup.
Chtel sem to resit nonstop otevrenymi dvermi. Bohuzel diry do novych dveri delat nemuzu.
Takze kdyz budou navstevy tak to asi neuchladim :(

Stan a 400 mam vypujcene tudis muzu upravit ale ne prodat.
Myslite ze je proveditelne to zmenseni homeboxu kdyz uriznu tyce a plachtu nejak zalozim ?

Druha moznost je umistit stan do obytne mistnosti,je to lepsi reseni? Ovsem 1x1x2 homebox by asi budil podezdreni u pripadnych navstev nemyslite?
Nebylo by precijenom lepsi poridit skrin drevenou aby vypadala jako nabytek ?
Avsak moznost zamknout kyticky do mistnosti s kotlem se mi libila nejvice :(
řízek
no dřevěná mě osobně při zvlhčování za měsíc splesnivěla že šla z vokna, asi by to měl bejt masiv nějak napreparovanej či co ale když budeš mít v obýváku krásnou srkřín z který bude koukat roura z kamen tak to asi nevokecáš :) jo bydlí tam malej skřítek a občas si topí :))) nevím chlape, u kotle se mi to nezdá a skřítek ????
Anuvin
No mel bych odtah i pritah do mistnosti jen diry nahore a dole na zadni strane aspon bych usetril na topeni.
Nicmene rozumejsi se mi asi zda neco mensiho 80x80 do mistnosti s kotlem a nejakou 250w
řízek
a až to začně vonět?
Anuvin
Existuje neco jako pachovy filtr ne ? :)
řízek
pouštět si to z pacháče do bytu, nevím....
satanda
ještě je taky možnost nebrat si domů nedůvěryhodný návštěvy...pak si tam můžeš dát třeba XXLko.
řízek
tak to je nejlepší navštěva :)
Anuvin
No nakonec to tak dopadne, budu to mit v obyvaku a kdyz by chteli prijet navstevy tak kyti musim nekam schovat. (Do komurky bez boxu..)
Takze jak velky je problem kdyz si to budu poustet z pachace primo do bytu ?
Prinejhorsim aspon natahnu rouru k ventilacce.

Potreboval bych poradit kam umistit predradnik v Homeboxu? Nebude mu vadit ta vlhkost ? Nebo Ho musim dat za stan ?
Stim taky souvisi otazka kudy vest kabelaz od vybojky?

HPS ma u patky trosicku zcernale steny. Znaci to że uz je vysvicena ? (Dostal sem ji)

Mam na rezy hned od zacatku svitit 400w MH nebo si mam koupit nejakou cfl?
izraell
cau urcite dat predradnik ven z boxu a mit tam co nejmin elektroniky,je to bezpecnejsi a i vice mista na kyti
Scroo
Dobrej filtr nic nepusti takze problem by nemel byt max jen s vlhkosti pokud nebudes dostatecne odvetravat prostor kde skrin bude Predranik radeji ven z boxu je to docela topeni a navic nema rad vlhkost takze pokud muzes dej ho mimo a kabelaz neni zas takovy problem :) vybojka je nekdy cerna uz kdyz je nova ...... jednou sem cernou mel (NARVA HPC-T) a jednou ne (Osram planta) a na rezy je zbytecne sviti 4 kilem ja osobne bych koupil CFL ma vic K takze aspon u me jedou kytky patro za patrem ..... :) hodne stesti ...

P.S. pokud chces fakt tichej ventilator a jak rikas neni problem priplatit :) tak koukni po TD silent osobne sem poridil 160mm a spokojenost je to tizsi nez PC :) luxus http://www.elektrodesign.cz/web/cs/...ichy-ventilator

A jeste :) Tu vybojku zahod a kupo poradnou palit nejakou svini ktera uz svitili buch vi jak dlouho .... kdyz uz palit elektriku za 4kilo tak at aspon dava max svetla .... tot muj nazor ja jedu vybojku na kolo
Anuvin
Urcite se to TD silent vyplati ?
Scroo Ty si poridil presne to co je na linku ?
Ja ze vsude na foru ctu spis kritiku na TD.. vsude pisou kup raci prima klima..tak nevim
+ Je to za 4500 a ten prepinac otacek stojí 1000

Kolik tam dat kytek ? (1x1m)
Zatim se mi zda optimalni tak 10 - 12, pocitam ze rustova faze bude trvat kolem 3 týdnů. Vyplati se kupovat CFL na tech prvnich 14 dni ? Kolik by me to stalo ?
Scroo
Ja mam osobne rad ticho takze me se to urcite vyplatilo i kdyz bych ani nemusel ale ... Pachovej filtr za nim cca metr sonoflexu ventilator a zase cca 2 metry sonoflexu a kdyz zavru skrin (ne ten platenej smejd jak je homebox a podobne ) tak neslysim ani hovno :) jen lehce ofukovy ventilator (prumer 30cm) takze pohodka

Na TD silent kritiku ? mozna tak na normal TDcka nebo ty mrdky TT ale na Silent ? navic koukni na spotreby :) pokud ti jde i o to aby to bylo trosku ECO tak se to vyplati :)

Jinak k tomu CFL :) ja ji pouzival na rust ale nakonec sem se zamyslel koupil zarivky a jedu rust pod zarivkama prestane svitit dam novou za 50 a jedu dal u CFL je svetlo jen z jednoho bodu (jasne stinitko nebo reflektor neco odrazy ale porad to neni jak pekne soumerne svetlo ze zarivek a pokud mas rad kosate kytky tak je to fakt parada :)

Ja ve skrini120x120x250 mam 16x11L atami wilma a misto je to na ne tak akorat

A jeste otazecka :)
P.s. Jak dlouho vydrzi kytky zavrene v mistnosti 100x100x300 pouze se skvirou pod dverma? (v pripade navstev ci me nepritomnosti) vikend?

a cim jim tam budes svitit ? pokud to mas v planu takhle tak pocitej s tim ze vypalis hodne wattu a hovno z toho :) kytky budou ve stresu budes rad kdyz z toho budes mit na sklo :)

Jak rikal deda :) Bud to delej poradne nebo se na to vyser :)
Anuvin
Jelikož mam rád taky ticho tak do toho TD silent pujdu.

Budu potřebovat (400w, 1m2) ofuk
30cm 50w /nebo/ 62w 40cm ?

http://www.nakupka.cz/vyrobek/venti...mpaign=EB-91887
http://elektrokramek.cz/elektrospot...ysokorychlostni[1]?utm_source=zbozi&utm_medium=czp&utm_campaign=placene_zbozi

Mám stínidlo velké hobby.
Mám ho použít, nebo raději koupit za 1000 Stínidlo - Waveflector medium
50cm x 66cm ?
Astronaut
citace:
Původní příspěvek od řízek
pouštět si to z pacháče do bytu, nevím....

nevidim v tom problem pohlti pachy a a neuvolnuje zadny jedy tak co jako?
Scroo
pokud pachac nenavlhne nesmrdi .... k tomu ofuku ja celkove vse delal tak aby spotreba byla co nejmensi takze projdi net a kukaj :) na m2 bych mozna dal i 23cm se spotrebou 20w http://digiprofi.cz/domaci-elektros...lator-ardes-560 je to jen o tom co najdes a nezapomen ze ventialtor taky zabere nejake misto takze vymyslet kam a jak ho das nebo upevnis pokud nemas vysokou vlhkost tak by bohate stacil .....a ke stinidlo za me osobne aspon ten wave je jen prece kvalitnejsi a hlavne dokaze lepe rozprostrit svetlo az do kraju skrine ... zalezi jaky rozpocet mas .... a pokud muzu poradit :) ventilator s oscilaci a zavesit vzhuru nhohama na nejakej systemek aby se dal zvedat treba to co sou udelatka na zaveseni svetel plus nejaka deska a na to pridelat ventilator svetlo to stinit nebude vyskove nastavit pujde a bude pekne ovejvat celej prostor diky otaceni :) stavba je tezka ja skrin planoval do posledniho detailu cca rok :)
Anuvin
Scroo chci se zeptat, jak přepínáš u toho TD rychlosti ? Musel sis něco dokupovat ?
Scroo
No hodne nesikovne je prehazovat draty I a II stupen :) to je jedna moznost i kdyz narocna :) muzes koupit jakejkoli regulatork tomu urceny treba prepinani mezi 2 rychlostma nebo transformatorovy s 5 stupni atd ja osobne mam plynulou regulaci jeste s termostatem a podobnejma udelatkama jelikoz to mam spojene jeste s potrubnim vyhrevem aby ve skrini bylo neustale stejne klima ... ale to uz je zas cenove nekde jinde :) myslim ze normalni regulator kolem litru bude stacit
Anuvin
Zdravim, tak uz mi jede to TD silent a musim rict ze me to nemile prekvapilo.
Je to slyset i na tu menší rychlost až moc.
Musím dokoupit nějaký regulátor.
Stačí triakový nebo mám koupit nějaký transformátorový ?
včelař
citace:
Původní příspěvek od Anuvin
Zdravim, tak uz mi jede to TD silent a musim rict ze me to nemile prekvapilo.
Je to slyset i na tu menší rychlost až moc.
Musím dokoupit nějaký regulátor.
Stačí triakový nebo mám koupit nějaký transformátorový ?


Zakopaný pes bude někde jinde. Samotný TD Silent je tak tichý, že motor skoro neslyšíš, ale je hodně slyšet proudění vzduchu. To je normální...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma