Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Chřadnoucí řízky - Klikni zde pro originální téma
Malcor
Ču, prosím o pomoc. Řízky jsou stare 12 dní a nějak divně jim žloutnou listy, navíc každýmu jiným způsobem. Jeden je GWS (ten bohatší) a druhej Oasis. Právě Oasis žloutne od středu čepele a postupně se to rozšiřuje. Prvně to bylo na spodnim listu a teď už to leze i na ten prostřední. Ty dvě malý hnědý tečky na tom žlutým lístku jsou velmi pravděpodobně od toho jak nad něma byl pařníček a nějáká kapka vody afungovala jako čočka - nějak se nerozšiřujou. Co se týče GWS tak tomu žloutnou a usychají špičky. Říkal sem si jestli to není přelitý ale když sem je jeden den nezalil a jenom orosil tak hned uvadly takže tím to asi nebude :( . Svítil sem na ně první 4 dny sodíkem 150w ale jak neměly kořínky tak rycle vysychaly, teď dostávají světlo od Fluory 18w - nemůže to třeba být tím že už si zvykly na víc světla od sodíku? Půda je zhruba 2/3 substrát na kaktusy a 1/3 je směs perlitu a rašeliny. Teplota u řízků se pohybuje v rozmezí 21-24. No snad sem popsal fšechno :) teď se ještě pokusím vlepit foto. Kdyby někdo mohl poradit byl bych rád. Dík.
mib
Jednoznčne tento istý problém mám aj ja, lebo stonky listov sú fialové a to by nemalo byť. Podľa literatúry je to nedostatok mg, ja som ho začal aplikovať na listy ale moc to nezaberá. Tie listy úplne znekrotizujú a odpadnú.
mib
Ten druhý obr. vyzerá na to isté + prehnojené. Nemusel si to hnojiť, stačilo ak poda mala vysoký obsah živín.
Malcor
řízky ničím nehnojím, na to mě to přijde ještě brzo
mib
treba zmerat ec pody tym sposobom, ze sa prezenie voda cez podu a co dole vytecie z kvetinaca treba odmerat
Malcor
no jenže problém je v tom že zatim to je v takovejch rašelinovejch květináčcích co potom prorostou, takže pod ně nevyteče nic. Co se nevejde do hlíny nasákne do té stěny. Ale nějak to vymyslim. Každopádně se mě zdá divný že by byl origoš substrát nějak moc přehnojenej.
mib
niečo im 100% chýba, lebo farba tých stoniek listov je ako u mna a matka nemá také sfarbenie do fialova. Ak sa mi osvedčí Mg postrek tak to napíšem, ale ak to je ako u mna tak tie listy ktoré majú fialovú stonku za 2-4 dni vyschnú. Rastlina napriek tomu ženie a nové výhonky vyzerajú zdravé
Malcor
No v tom je právě ta potíž, mě žádný nový nerostou :(. Což o to ten GWS by to mohl ještě chvilu vydržet ten ma lístků ještě celkem dost ale ten Oasis ma 3 a z toho jeden už skoro žlutej a druhej z půlky.
WiB
Některým listům chybí opora, tzn. že nemají dusík, takže namíchej nějakou hodně lehkou koncentraci N hnojiva a svlaž je. Ale hlavní problém je jinde, podle mě máš plíseň, naštěstí plísně většinou postupujou pomalu, takže máš čas je vyléčit. Zkus něco najít ohledně plísní, jedinej prostředek, kterej proti plísním znám je polyversum(používá se na "vinici páně" a tam funguje dobře, jak na mj, to nevím). Ještě možná máš nízkou vlhkost, ale to už je jen spekulace.
wencanowak
Jam ma taky takove problemy
Malcor
No kdyz uz to teda zase vyplavalo nahoru tak u me se to vyviji tedka takto:

Obe kyti sem zkusil postrikat kuprikolem v polovicni koncentraci nez byla minimalni a dalo by se rict ze to pomohlo, taky putovaly zpatky pod sodik a hlavne sem je posadil do velkejch kvetinacu - odrizl sem ty raselinovy korenacky a supl do do hliny (substrat na kaktusy + perlit) Oasis - to je ten na horni foto se hned chytl - ted uz nema ani jeden z tech 3 velkejch listu pac uz driv zezloutly ale ten svazecek na vrsku se slusne rozjel. Druha kyti furt nejak stagnuje tak uvidime. Vcera sem je poprve pohnojil kristalonem tak uvidime co na to reknou za den za dva.
Hefe
Zdar jen taková poznámka pro miba mg se nepodává postřikem listů, ale přidává se do živného roztoku...
muck
kristalon je brutalni :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma