Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
(I)legální šalvěj - Klikni zde pro originální téma
Ni7R0
Po přešlapu našich zákonodárců, týkajícího se zákazu pěstování "rostlin obsahujících omamné nebo psychotropní látky", se i pravidla fóra přizpůsobily faktu, že je pěstování šalvěje nelegální. Následně však, i proto, že by mnoho kaktusářů muselo zlikvidovat svoje dlouho pěstované kaktusy nebo jít sedět, byl problém prokonzultován s kompetentními osobami a vznikla novela daného předpisu, která, pokud se nepletu, s platností od začátku ledna, již šalvěj divotvornou nezahrnuje. Dá se tedy říct, že je pěstování šalvěje legálnější než pěstování konopí. Jiné to bude v případě, že budete šalvěj sušit za účelem výroby drogy, ale to je tak stejně i v případě konopí.

Stravitelný článek o tématu zde: http://rostlinky.net/dobra-zprava-pro-pestitele

Samotné nařízení vlády v aktuálním znění potom tady: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-455

Otázka, která automaticky vyvstává - co opět šalvěj legalizovat i tady na Groweru?
Stoned_r41d3r
Ne, proč?

Pokud to chceš takhle zjednodušovat, tak i trávu můžeš JEN pěstovat, ale nesmíš z ní vyrábět fet...

A další faktor je, že Salvia Divinorum je.. pěkně hnusná kytka, která se v galerii liší max tím, jak ji který konkrétníé mičurinec dává nažrat nebo nedává...
carlos
Můj argument je stále stejný... Šalvěj a stejně tak i konopí má mnoho negativních účinků a dopadů. U konopí ale imho převažují přínosy nad negativy. A v dnešní době je i veřejnost o přínosech konopí v medicíně poměrně informovaná. Jak je to s přínosem šalvěje?
celek
Jak je to s přínosem šalvěje? Patrně záleží na preferenci úhlu pohledu. Tipnu si, že většinová moderní společnost má jen zlomky výsledků starodávných, léčebných postupů. Tehdá lidé žili v souladu s přírodou a snažili se tu jednotu opravdu prožít. Dnes mají lidé problém vzít si odpovědnost sama za sebe, natož pak postarat se o planetu. Současná věda o salvinorinu příliš info nemá (pokud se nepletu,nedaří se vytvořit uměle) a navíc šalvěj je jinej level než konopí. A s přihlédnutím k vysoké netoleranci společnosti na látky měnící vědomí (jistě kromě alko) se situace jeví zmatená. Dle zákona má být ilegální látkou to co splní tři kritéria : závislost psychická, fyzická a potřeba zvýšit dávku. No tohle šalvěj nesplňuje. Že by pokrytectví státu? Ale zpět k tématu. Je přínosem vyléčení závisláka pomocí šalvěje? Nebo šance podívat se na své potíže "odjinud"? Jistě, rizika jsou veliká a rozhodně bych šalvěj nedoporučoval všem, ale nevidět její možný přínos pro zdraví i přes extrémní rizika se mi jeví až alibistické. Za zdraví považuju nejen mít fyzično v pořádku, ale i být v pohodě sám se sebou. Ale to by mohlo jít i bez šalvěje, což?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma