Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Jak pěstovat potajnu - Klikni zde pro originální téma
KrávaBětka
Zdravím přátele konopí.
Spousta z nás by asi ráda pěstovala indoor ale z důvodu rodičů/přítelkyně či strachu to není možné. Zakládám toto téma, pač tu žádné takové není. Moje požadavky na pěstování jsou jednoduché, 100% utajení...a ano vím, že levné to rozhodně nebude.

Měl bych možnost udělat jednoduše ve sklepě příčku, která bude vypadat jako zeď za ní, jen cca o metr dál. Sklep je nevyužívaný, nikdo tam nechodí...max 1x za rok když moc prší odčerpat vodu (což bude jeden z hlavních problémů, ale o tom dále).
Sklep by byl sice fajn ale nejsem si úplně jistý zda to bude ono. Máme taky poměrně velkou zahradu, takže kdyby měl někdo nápad jak pěst jednoduše schovat někam, třeba pod zem :D , sem s ním.

Sklep je vyfocen na fotkách.
Problémy vidím v následujícím:
1) Jak jsem už naznačil ve sklepě stojí voda, tzn. že je tam obrovská vlhkost (cca 80%) a vzduch je tedy nepoužitelný, tudíž nevím odkud vzduch brát a kam ho potom zase vypouštět. Nevím, možná vybourat do zdi díru a protáhnout trubku skrz?
2) Vchod. To je kapitola sama pro sebe, opravdu netuším, jak vybudovat tajné dveře, jediné tajné dveře co jsem našel na internetu byly schované za knihovnou...což by se ve sklepě asi těžko vysvětlovalo. Podlaha je z hlíny, tudíž jedině něják přez podlahu? Nevím kdo má nápad sem s ním.
3) Bojím se o tajnost jako takovou, hluk zneškodním zaboxováním ventilátorů a samotnou příčkou (zvuková neprůzvučnost cca 40dB, cihly značky Heluz), s pachem si poradí pachový filtr, ale bojím se o rozměry. Sklep má velikost 4,7*3,7*2 metry. (h*š*v). Po výstavbě příčky by vznikla místnost cca 3,5*3,7*2 metry, bude to moc znatelný rozdíl? Moc sem nikdo nechodí ale jistota je jistota. Nutno podotknout, že velikost pěstební místnosti je přesně daná. Viz obrázek níže.

Je vůbec takový projekt realizovatelný, nebo je to nesmysl a ztráta času a peněz?

Díky za rady a postřehy, můžete navrhnout i jiné řešení než sklep. Doufám, že mě za toto téma neukamenujete :)
KrávaBětka
Vchod do sklepa. Drtivou většinu času na něm stojí sněžná fréza a nepojízdný motocykl :P
KrávaBětka
Sklep, omluvte malou kvalitu, ty "kuličky" na fotkách je prach.
K-Roc
čau :-)
Zrovna řeším ten jistý problém tak to tady budu sledovat co kdo vymyslí a třeba to inspiruje aji mě.
Po neděli budu stloukat box a mám zatím jedinou reálnou možnost ukrytýho pěstu na půdě.Jen je na prd že se přes víkend moc na půdu nedostanu tak to budu muset nějak z automatizovat zavlažování...
KrávaBětka
Detail levého rohu, kde by se vše mělo odehrávat, na stropě si můžete všimnout přechodu mezi traverzami(ta čára na stropě), tady by měla místnost končit, proto ty "předem dané" rozměry.
KrávaBětka
Detail pravého rohu, kde by se vše mělo odehrávat, na stropě si můžete všimnout přechodu mezi traverzami(ta čára na stropě), tady by měla místnost končit, proto ty "předem dané" rozměry.
To K-Roc: na půdě jsem to dělal předtím. Odhaleno dementním strýcem :) jinak bych si teď krásně kvetl...
KrávaBětka
Detail levého rohu, ze stropu čouhá nějáká trubka, možná využitelná na odtah, nevadilo by, že má menší průměr než ventilátory??
K-Roc
To mě se naštěstí netýká :-)) u nás na půdu se de tak jednou za 2 roky maximálně :D takže stímto mít problém snad nebudu...
no tak najvadsi problem bude ta podlaha pokial je z hliny tak to neporisis niak inak rozumne iba beton a to uz bysi sa asi dost odtajnil jedine ze by si bol nejaky spevak hudobnik alebo nebodaj PC herny nadsenec a chcel by si si s toho urobyt miestnos kde budes sam a mat na vsetko klud , tym padom by si utajil aj vyrobu svojho pestniku ale inak to bude dost velka fuska to cele odizolovat od tej vlchkosti a hlavne spodna vode ked zaprsi no drzim palce a mimochodom ked vyriesis spodok vsetko ostatne sa da zvladnut bezproblemov .
KrávaBětka
Ano BETON! pac moje oblíbená lepící páska asi tentokrát stačit nebude :D , myslel jsem že bych do podlahu upravil aby všechna voda tekla jedním směrem, dal od zdi, nějákou terénní úpravou (kanálky, zešikmení podlahy), a vybetonoval podkladovou desku pod pěstební místnost a zbytek nechal tak jak je, doufám, že jsem to napsal srozumitelně, to by mohlo jít ne? Největší starosti mi ale dělají ty tajné dveře....myslíte že by se to dalo vyřešit poklopem pod tou hliněnou podlahou a malým tunýlkem na druhou stranu za zeď?
:D no fak lepiaca paska to tento krat asi fakt nezvladne . no to bude trosku viac komplikovane ako sa zda musis sa podkopata este aj pod tie stare steni ktore tak su ako kukam s tehal to tiez nieje ziasna vyhra ale dalo by sa to nejak s obtiacami urobyt . No poviem ti to narovinu tolke prachy co do toho naladujes si myslim ze ti to za to nestoji :( . ale ked chces tak to skus podkop vsetky steny vylej zaklady sprav dosku ktoru musis prfektne odizolovat a potom sapustime do stien . Vysvetlim ti preco cele keby nedaj boje dosli velke lejaky co je docela mozne a ako som si vsimol na fotke tak ta voda bola dost vysoko tak sa ti to cele premoci a tam kde bude hlina tak odtial sa bude valit voda a pojde vsade preto to musis perfektne utesnit . ak mas na to chut sa stym hrat vela potu nervou stresou a aj tak to nemusi byt 100% a moze to niekde presakovat nieco taketo by sa dalo robyt v pivnici ktora je pod barakom kde je vsetko z betonu kde je aj doska betonova aj zakladz je tam izolacia a vsetko toto nie ze by to bolo nemozne dasa to ale je to kopa roboty a kopa prachov moc vela :( .
KOSMEJ
Co ti na to říct? Já bych se na to vysral.
a) Smrdí to prací
b) Smrdí to plísní (obrazně řečeno) :)
c) Největší tma je pod svícnem. Skříně přímo v obytných prostorách si dost často nikdo ani nevšimne, ale když někdo paranoidní objeví nějaké větráky, trubky a hukot ve sklepě, tak to v něm akorát vzbudí absurdní podezření - vyrábí tam snad perník? nebo bombu? :)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od KrávaBětka
Je vůbec takový projekt realizovatelný, nebo je to nesmysl a ztráta času a peněz?


Vůbec ne jdi do toho , daj se dělat dobry věci , jen to chce mit vychytané, sam sem měl pěstirnu ve sklepě pod vestavěnou postelí, jestli vydržiš tak se ješte trochu rozepišu a poradim ti , Hlava
KOSMEJ
citace:
Původní příspěvek od Hlava


Vůbec ne jdi do toho , daj se dělat dobry věci , jen to chce mit vychytané, sam sem měl pěstirnu ve sklepě pod vestavěnou postelí, jestli vydržiš tak se ješte trochu rozepišu a poradim ti , Hlava


Ve vší úctě - podívej se na svůj sklep a pak na fotky té vlhké kobky, co tam má Kráva. A prý se z ní sem tam musí i odčerpávat voda.
to Kosmej ale slo by to a ako si chitre poznamenal smrdito praci ale sakra praci aby to dal do pucu nech sa to zmeni na pestnik to by zozralo penez . lacno sa to prerobyt neda ved tam ma aj metrovu vodu podla foto .
Hlava
citace:
Původní příspěvek od KOSMEJ


Ve vší úctě - podívej se na svůj sklep a pak na fotky té vlhké kobky, co tam má Kráva. A prý se z ní sem tam musí i odčerpávat voda.


Jo vlhkej sklep s hliněnou podlahou , sem měl taky :D , vydržte prosim , musim něco dodělat pak to sem nasypu , díky Hlava
KrávaBětka
Tak voda se odčerpávala jen když ji bylo hodně, už docela dlouho se nic podobnýho nedělalo. Jinak trochu vody tam stoji pernamentne... Co Když udělám odvodňovací kanálky aby voda nestala u te zdi ale na druhy straně sklepa?
to KrávaBětka mas to pod domom alebo je to vedla alebo kde sa to vlastne nachadza ? podla toho ak je to mimo domu tak by som ti doporicil to zburat a postavit na novo podla tvojich potrieb a bude to ok .
to KrávaBětka to sa nepodari teraz su horucavy ale dojde september oktober a mas to tam ako na koni plus ta strasna vlchkost co tam bude no spodna voda je svina ta sa nebude pytat ci akurat kvitnes alebo si treaz bez pestu .
KrávaBětka
Jo vlhkost je strasna...proto bych to raci tahal zvenku, normalne udelal diru do zdi. Sklep je pod garazi.
KrávaBětka
HOnem pane Hlava :) už se nemůžu dočkat :D
koogi1
No mistře myslíš to dobře,ale je to docela nereálné pokud se vám tam tlačí voda.
Šlo by to ale stálo by to majlant jako prase.
Ten sklep je u rodinného domku pod garáží,a nechceš aby na to přišli rodiče či přítelkyně?
KrávaBětka
Myslíš jako, že ta voda se tam tlačí zespod jo? Aha tak to by nebylo moc dobry :) ale je divný, že vody je tam furt stejně. Dneska se tam skusím povrtat a něják to pořešit. Za to nic nedám a pak se uvidí.
A jo, je to přesně jak píšeš. U rodinného domku pod garáží. Garáž ale stojí samostatně. A ano nechci aby na to přišli rodiče. Je mi 18 ne moc dlouho a než budu bydlet ve vlastním domě (né v bytě) kdoví jestli budu pořád hulit :)
sanko01
chlape já mám sklep taky hodně nízko a normálně tam mám tak do 5 cm vody vyřešil sem to plastovejma paletama několika kýbli (tak tři miliony ty schody sou hrozny)štěrku a velkej větrák foukající non stop na zed no v růstu supr ale v květu musim utěsnit box a tahat vzduch z venku abych odstranil tu obrmega vlhkost
hacra
Čau,
to do čeho se chystáš je podle mě dost riskantní a s nejistým výsledkem, avšak určitě je to reálné...
Měl by sis promyslet ještě jednou několik věcí.

1) Co od toho očekáváš? Jaký chceš mít výnos ? (Jsem přesvědčenej o tom, že míň práce by ti dalo udělat secret pěstírnu rodičům v ložnici, než toto).

2) I když se ti podaří udělat kvalitní odizolovanej beton (kterej mimochodem v takovým vlhku bude zrát pěkně dlouho), furt nemáš vyhráno. Beton sice hodně vlhkosti natáhne ale i tak jí tam bude pořád dost, zřejmě bys opravdu musel natáhnout vzduch z venku.

3) Co elektrika? Pokud je tam zavedený jen nějaký drát na světlo, tak počítej s tím, že bude mít třeba malý průřez vodiče a když tam připíchneš třeba 400w sodík, nějaký větráky + třeba čerpadlo, mohly by se ti přehřívat dráty, nebo vyskakovat jističe. Další věc je, že pokud něco zanedbáš (poděláš) a něco ti zkratuje tak to třeba bude vyhazovat jističe a nejsem si jistej jestli nebudou vaši nasraní, když jim u hlavních večerních zpráv 8x vypne telka...

4) Myslím si, že když v takto malém prostoru usekneš cca metr, tak to půjde poznat. Lézt tunýlkem pod zemí je podle mne nesmysl.

Pokud to shrnu, odhaduju, že to bude tak moc nákladné, že by bylo vhodné zvážit, jestli nemáš nějakého kamaráda, u kterého bys mohl mít skříň. Naoplátku se buď podělit o úrodu, nebo třeba nějaký prachy mu za to platit. Spousta lidí ti třeba nechá nějakou svítící skříňku u sebe v kotelně,dílně,sklepě zato když jim dáš love na elektriku + něco navíc a je jim jedno co v ní máš... Vím, že tato rada ti je naprd, protože toužíš po svý pěstírně,ale stejně i když to budeš mít doma, tak tam budeš muset chodit po tajnu a když se to náhodou proflákne, tak v tom budeš mít utopenejch spoustu tisíc a nic z toho...


Ale jestli pořád myslíš, že to je dobrý nápad, tak:
1) zeď bych nedělal z cihel (moc drahé a nákladné, navíc cihly zaberou hodně místa), radši bych použil třeba voděodolnou překližku v kombinaci se dřevem, nebo sádrokarton. Oboje se dá nahodit a vypadá to jako zeď a v kombinaci s polystyrenem to bude pohlcovat hluk. Navíc do překližkové zdi se dají snadno udělat nějaký tajný vrátka, např. bych někde udělal čtvercovej vlez 50x50 cm na panty a přišoupl k tomu z venku nějakou skříńku, nebo regál s krámama aby to nebylo vidět.
2) ta trubka vypadá spíš jak od WC, nebo z okapů, do té bych radši moc díry nedělal, pokud v tom sklepě nechceš mít ještě mimo vody hovna... :-)


MŮJ NÁVRH (JAK BYCH TO DĚLAL V TVÉ SITUACI)
1) Udělal bych teda tu příčku, ale z té překližky a dřevěnýho rámu, to bych nahodil a natřel primalexem, aby to vypadalo jak zeď. Nedělal bych ji přes metr, ale třeba jen 60 cm od zdi (pokud to máš 2m vysoký, přes 3m dlouhý, tak 60 cm ti bude bohatě stačit, akorát pro pohyb a manipulaci to bude trochu crazy.)
2)Do této nové ,,místnosti bych si nechal" svařit grow box, z takovýho toho bílýho plastu, ze kterýho se dělají bečky na víno TOTO .
Ten by se dal upravit tak aby nešla vlhkost dovnitř (těsnění). Nebo prostě box z jinýho vodotěsnýho matroše.
3) přivést / odvést vzduch rourama
4) namontovat osvětlení a zbytek ptákovin.

Toto všechno taky nebude zdarma, ale uštříš si spoustu času a hlavně peněz stavbou zdi a děláním betonu.
koogi1
No kolega výše to myslí dobře jen nevím jak s těmi překližkami ze dřeva a sadroše,pač pokud se tam drží voda a chlad tak to je v háji vlhkost zapříčiní hnilobu a plísně.Ten primalex taky nebude mít dlouhou životnost v takových podmínkách :)
Ale i to že to chceš schovat před rodiči není dobré,mají všude neomezený přístup a náhoda je blbec,proto bych souhlasil s kolegáčkem výše zařídit si u nějakého kamaráda skromnou skříňku někde v rožku ať o ní nikdo nezakopává,na oplátku kačky za elektřinu a nějaký ten podílek z toho co sklidíš pokud je to konzument :D.

Jo a k té tvé otázce ano pokud tam máte vodu pořád na stejné hladině
tak se tlačí odspodu a ne vrchem při deštích,déšť zvedne hladinu řeky nebo co máte poblíž domu a proto se hladina zvyšuje i u vás ve sklepě pač je pod úrovní hladiny spodní vody.
Bluematic
je to tak,dřevo zničí vlhkost a plísně. sádroš to vydrží,není problém sehnat vodě-odolný (zelený) v jakýchkoliv stavebninách. a samotný rám by musel být nějaký plast protože nic jinýho tam tu vlhkost dlouhodobě nevydrží.
K-Roc
Uplně nejjednodušší je si pronajmout někde poblíž domu garáž a tam jet :-) tak to budu asi řešit já :D cena měsíčně se pohybuje okolo litru + elektrika takže se to dá :-))
KrávaBětka
Upřímně....čím víc na to čumím, tím míň tomu věřím. Počkám jak se k tomu vyjádří Mr. Hlava :D uvidíme. Jinak ta garáž je fajn nápad, taky sem nad tím přemejšlel, ani nevím proč sem o tom neuvažoval díky. Jinak nebude velká spotřeba (řádově stovky W) v týdle garáži nápadná?? Rekneme 400w na květ, pač rvát tam 400w matkárnu a 600w na grow je asi píčovina. Stále ještě doufám, že zdědím byt po babce co se odstěhuje na venkov...tam by to teprav mohlo asi pořádně jet. Uvidíme.
K-Roc
To asi jo..já povalím jen 250w box tak to bude v cajku...u tebe když se budeš v té garáži zdržovat často a platit jak máš tak by stím neměl být problém :-))
hacra
Borci,nějak jsem přehlídl tu skutečnost,že se tam drží x cm vody.To potom ztraci smysl uplně.
stara_baterka
Vodu jsem měl ve sklepě taky asi tak 10cm. Vyřešil jsem to tím, že jak se tam pokládala dlažba, tak se v rohu vykopala jáma a do ní se umístila jedna skruž do studny. V té skruži je ponorné čerpadlo s plovákem, které sepne když se dostane voda cca 10cm pod úroveň podlahy.

Přijde mi to jako nejjednodušší řešení. Tím by jsi měl také alibi, co že to děláš ve sklepě. Prostě řekneš že se snažíš vyřešit problém s vodou ve sklepě.
KrávaBětka
No úplně na začátku jsem psal, že jestli máte nápad na jiné místo, klidně navrhněte. Přesně to co udělal K-Roc, za to mu děkuju, garáž je jednoduché účinné řešení. Myslim ze to asi udělám tak. Přeci jen 1000-1500Kč + elektřina není tak moc a určitě ji využiju i na jiný věci.
K-Roc
tak tak ta garáž je asi nejrozumnější řešení...v případě si na elektriku můžeš vydělat že tam sem tam opravíš nějaký auto pro známýho a vrátí se ti to hned :-)) jinak není zač
KrávaBětka
práce kámo práce...ikdyž nevím jak budu stíhat ještě školu ale co dělat když je benzín dražší a dražší :D ale to uz je trochu OT :D
Jo mimochodem název tématu je: Jak pěstovat po tajnu, ne jak pěstovat ve sklepě ;) :D
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava Tak vestavěná postel , posuvný dveře zepředu , vlevo dira do sklepa 40x50cm , vpravo police , pouzival sem ti o k sušení a skladováni věci , na spodnich fotkách je videt mříž pod kterou je vlez , lepši fotky sem nejak nedohledal tak se omlouvám dám sem co mám , jinak to bylo asi 30let zavřený pod linem , ja sem to vyřizl a otevřel . nebylo to moc zasmrádlý protože tam byla roura která to celou dobu větrala , podlaha byl humus ale byl to teměř čistej jíl tak sem to trochu seškrábal a v poho , rozměry zhruba 160výška 160šiřka , a dlouhý to bylo cca 260cm , nizkou vejšku sem vyřešil odhrabáni ješte dalšich 30cm podlahy , kurva to bylo pytlů hlíny a potu :p: , vymaloval vápnem na sklepy a vyrobil konstrukci co držela světla , viz fota , latky v koutech přivrtaný a spojený tak aby to pevně drželo . Vzduch , přitah byl pasiv , škvíry v posteli , vstupní díra stačilý , ofuky tam byli ale na fotkach nejsou videt nebot sem je tam dával potomm co sem vylezl , jinak bych se tam nehnul , odtah sem vyřešil jednoduše , napojil sem odvětrávací rouru na ufo 800m3 a to jelo pořád , přes zimu s regulaci . Vlhkost sem tam měl mezi 60-80% v pohodě , měl sem tam matky i sem tam kvetl a žádná plíseň , viz fota .



http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=235145

http://extremestealthgrows.com/extr...na_growing.html

http://www.buyagrowbox.com/buildabox.html

Tak si klikni a podivej se na to , když máš dobrej odtah jde vše , jestli maš problem s vodou na podlaze tak jak tady nekdo radil udelat dvojitou podlahu pod kterou by ti voda odtejkala sama pryč , samo nejakej odvodnovaci kanalek je best . Jestli tam máš aspoň 12,5cm díru ven tak máš vyhráno , na to napoj aspoň 1000m3 přes regulaci a uvidiš ze to bude v poho , to by mělo stačit . Jestli je menši tak ji tam nekde udělej , bude to lepši než spekulovat jak narva 1000m3 do 30mm trubky . Jinak to vymaluj , uškabej truchu tu podlahu od bordelu a jdi do toho , ja mit takovej sklep tak uz tam frči minimalně BudBox Titan III :D:D


koogi1
Všechno to co tady HLAVA ukázal jsou krásné věci,téměř nezjistitelné:D
Ale hledáme východisko pro pěst o které lidské oko laika nezavadí a ani ho nepřekvapí žádná anomálie která do místnosti nepatří,nebo při jakémkoliv použití ho nijak nepřekvapím,třeba zásuvkou v nočním stolku co nejde vysunout.

No abych řekl pravdu garáž zní asi nejlépe podle tvých možností,ale určitě nedávat více jak 250W to už by bylo trošku hodně nápadné ne!
Je jen můj názor na téma:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma