Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
AEROPONIE vs. HYDROPONIE - Klikni zde pro originální téma
Yasmeene
Ahoj lidičky, mám dotázek, chci pěstovat buď hydro nebo aero a nemůžu si vybrat můžete napsat někdo hlavní výhody a nevýhody obou, v čem se to liší a tak dál a tak dál..
Ant
Jo je to tady na groweru všechno třeba tady : http://grower.cz/faq a přesně přehled hydro sys. je tady : http://grower.cz/faq/index.php?question=19

Doporučuji hledat tady je vše........
Para
rozjizdim pestirnu a chtel bych vyzkouset kombinaci Aeroponie a Ebb flow system.Nejsem si tim jist,ale nemam z toho zas tak spatnej pocit.Mohl bych poprosit o nejaky komentar nebo osobni zkusenost.

Diky,diky
Lemarc
2 Para
hele kámo zkus nám popsat svoji ideu kombinovaného systému, dost dobře si nedovedu představit zkombinovat tyto dva systémy.
Para
na rust bych to chtel pouzit aerosystem{rockwool} a na kvet to chci presadit do ebb. a pridat coco.Aero je cool pro rizecky a pak bych to chtel dotahnout normalne.
Fakt nemam tucha,ale fungovat by to mohlo:))
Dlabi
to maharsi: S hlinou nemozes srovnavat zadny hadro a ani aero je to o hodne rychlejsi...

to Yasmeene: pred nedavvnem sem resil podobnej problem a rozodl sem se pro aero pak mi tento system byl na zdejsim chatu znechucen, uz nevim kdo mi to radil ale rikali ze se ty trysky budou silene ucpavavt ja neveril ale je to tak nektera je schopna se ucpat i 2x denne.
jako jedinou vyhodu vidim to ze koreny maj vodu i vzduch (ale toho si schopna dosahnout i s vychytanym hydro systemem)

Zalezi na tobe co chces jestli to budes kazdej den obskakovat tak si to udelej, sam sem zvedavej, ja sem ale potreboval neco co mi udrzi kyti pri zivote i treba pri tydeni absenci pestitele, tak ja sem zvolil hydro :smoker:
Dlabi
bohoure to ale neni aero rekl bych ze je to takovej lepsi bublak v aeru musis vytvaret "mlhu" neco jako kdys na na kyti strikas rozprasovacem. a na to potrebujes trysku ne filmovku ta filmovka ti udela takovej gejzirek nebo fontanku rekl bych. kdezto ta tryska dela fakt mlhu.

Nevyhoda trysky je jak uz sem rekl ze se ucpava a navic potrebujes silnejsi cerpadlo (tzn. vic penez za nej) ty trysky maj v obi maj jic tam silene moc (vseliaky typy) ja skusil 2 typy a ucpavali se oba, rekl bych ze jde v podstate jen o jedno vychytat dobry tzrysky .

lepsi je podle me neco jako mam ja ted ve vivvinu, vysvetlim zjednodusene: jedna se v podstate o bublak akorat dole je dira s ventilem napojena pres hadici na cerpadlo no a dejme tomu ze po 4 hodinach se bublak napusti (roztok svlazi koreny) a zase se vypusti je to v podstate EBB a FLOW - koreny maj vzduch a nepotrebuju zasrany trysky

AR DLABI!
breeder
na ucpávání je dobrý používat k čerpadlu nějakej filtr na zachycení bordelu v roztoku
a rvát do roztoku H2O2 pro jeho vyčištění
a samozřejmě rozvody občas taky vyčistit
Dlabi
jo a navic jde o to ze jak se tryska vypne tak je vlhka rekneme snad mokra (a jak se ta voda z trysky zacne odparovat) tak se stane co? no co asi roztok obsauje hnojivo ze? ale to hnojivo se neodpari z vodou ale skrystalizuje a to je prave ten duvod ucpavani. filtr ti nepomoze to je proste o odparovani a krystalovani toho hnojiva.

urcite se to da nejak vychytat rekneme mit treba tak silny cerpadlo aby se ti ta tryska tim obrovskym tlakem profoukla a tryska dal... protoze ty dirky v te trysce sou uplne miniaturni a staci trocha skrystalizovanyo hnojiva a ses tam jak se ti ucpe cast tryxsky tak pak uz to de rychle a za nedlouo je ucpana cela tryska.

Podchitit to pude ale bude to drbacka nic pro me:) vy to ale urcite skuste:) az to vychytate udelam si to taky:D
Dlabi
JOJO RIKAM DE TO VYVCHYTAT

Snark: to ty si mi to aero rozmlouvval na chatu a chci ti podekovat pac to fakt nevypadalo tak jednoduse:)

a sem rad ze sem si zkonstruoval takovej cirkulacni system:)
jojo80
zaimalo by mne jak se ty kytky pri aeroiponii hnoji?? to tam jako normalne do nadrze, ze ktere mi cerpadlo nabira do trysek, naliju ten hnojnej roztok??? můžete doporučit nejaký spec. hnojiva na aero???


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma