Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
klony či semienka?? - Klikni zde pro originální téma
Hancock
..nazdarek lidičky...rad by som vedel aky bude rozdiel vo vysledku ked zacnem vo svojom novom atami wilma hidro pote 9 pestovat holky od semienok...vsedci co som pozrel mali od niekal klony lenze ja mam semena a tak by som rad vedel ci bude vysledok rovnako uzasny ked budu vsedky 9 samic pestovanych od semena
bobcat
Ze semínek může být každá kytka trošičku jinak velká, což se ale může stát i u řízku. Kytka od semena tvoří daleko víc kořenový systém, řízek může s růstem kořenů při stejné výšce teprve začínat.. Navíc pokud máš semena tak je lepší si je někde předpěstovat do velikosti sazeniček, aby jsi zbytečně nestrávil na růstu tolik času. Úplně nejlepší je naklíčit třeba 2-3 násobek semen a následně vybrat stejně velké sazeničky. Co máš za semena? Čím budeš svítit?

Co se týče výnosu, měl by ses dostat na stejnou úroveň jako z řízku (chudinky a slabé rostlinky je lepší už jako sazeničky vyřadit) :)

Spousta lidí ti tady napíše že 18l květníky jsou zbytečné, že stačí 6.5l... když tu kytku necháš vyrůst 1.2m do výšky a má prostor 40x40 tak 18l určitě neni zbytečnost, spíš naopak. Doporučim ti udělat na dně každého květináče drenáž třeba 3-4cm z keramzitu, pak kokos nevytéká zpět do spodní vany.
Hancock
moc vdaka za radu :D ...semienka el nino 5 a white widow 5 /dam ich viac keby bol jeden nepodarok :D/ hadam sa ujmu vsedky . .. vlastne viac nemam je to moj prvy indor a jedine semienka co som dostal darom od kamosa from praha . . .
kvet-sunmaster 600w
rast 400w philips HPI-T

...som zveday ako mi to pojde ..drzte palce pridam foto ked to vypukne !!!
citace:


Spousta lidí ti tady napíše že 18l květníky jsou zbytečné, že stačí 6.5l... když tu kytku necháš vyrůst 1.2m do výšky a má prostor 40x40 tak 18l určitě neni zbytečnost, spíš naopak. Doporučim ti udělat na dně každého květináče drenáž třeba 3-4cm z keramzitu, pak kokos nevytéká zpět do spodní vany. [/B]


Spousta lidí ví že 6,5l se používá pro jednu automatku jako minimum ale klidně může být i víc, jinak velikost květináče je i o velikosti kytky a proto ti kteří chtějí na balkon nebo jinde menší kytku aby nevyčnívala berou menší květináč kde tolik nenaroste ,ale jinak pro klasiku klidně 10,15,20,30,40l květník jak komu to sedne a jaké kdo má možnosti.
Hancock
..tak hadam 11 litrove kvetinače budu akurat ...cely ten sistem je navrhnuty predsa org na hidro growe...a zmena v rozhodnuti...objednal som 16 POT sistem atami wilma do boxu 120x120x200...kurwa to bude neco...konecne hoby o akom som vzdy snival...pes musel ist prec kuoly baby tak hura na domacu zahradku a snad kopu radosti kolo nej...samozrejme ze rodinka mojja je vzdy na prvom mieste :D
Hancock
http://www.google.sk/imgres?q=atami...29,r:1,s:0,i:75
bobcat
Tu wilmu si koupil v UK?

vousac: Vsak pisu ze na prostor 40*40 neni 18l vubec zbytecne ;)
Hancock
jo ...na nete skoro o polovicu lacnejsie nez v predajni ..vyslo ma to na nejakych 270 euri...a su to 11 l kvetinače...zacinam asi tak o 2 tyzdne este mi chyba par componentov . ..stale snorim na nete citam fora neviem ci zacat so sativou alebo indicou. . .skuste poradit vyhody a nevyhody....zacnem to od semienka v zakorenovacoch alebo zakorenovacich kockach...a potom šup stym do 11 l kvetinačoch....za rady vopred dakujem !!!
bobcat
pohodicka ;) Většina dnešních odrůd jsou takzvané crossy/hybridy.. to znamená že je křízená sativa a indica, seedbanka udává poměr např 60% indica, 40% sativa.. Podle mě lehčí na začátek je mostly indica (70%i 30%s)... Dělá lepší keříky a tolik se netáhne a dokvétá rychlejc :) Ale sativa taky nemusí být od věci, může se ti ale stát že ti přeroste, každá genetika to má specificky..

jedeš kokos? hnojiva?
Připojuju foto z wilmy, 16ks IP2000 první foto 11 dní na růstu, druhé 21.
Hancock
..mas to kurefsky pekne to su 2x 8 pot wilma sistem že jo???...bolo mi doporucene na spodok kvetinacov dat par cm keramzit tak to tak aj urobim ale hlavne medium je kokos....hnojiva este nemam tie planujem kupit tento vykend , ale necham si poradit od niekoho kto ma stymto sistemom skusenosti....ake hnojky odporucas na rust a kvet???...mam zakorenovace namocit do vopred pripravenej vody s hnojivami??? ak ano tak ake hnojiva??? :D a este raz vdaka za pomoc ...poslal by som K ale ...ako??? :D :D
bobcat
v pravo dole karma, ale s tim si nelam hlavu.
Nene byla to wilma 16, mezi vanami je malý prostor, je lepší ho něčím zakrýt třeba přelepit izolačkou nebo folií aby se ti vevnitř netvořila řasa.

Co ti můžu doporučit je český produkt Jungle in da box, zní to neznámě ale člověk co to hnojivo vymyslel jej nepostavil na solích a na chloru takže nedochází k zasolování, mám odzkoušené že není třeba čistit, to byl vždycky opruz a mrtě vody. Jsou to tři lahvičky které se míchají v růstovém poměru a pak v květovém poměru. Obsahují kořenový stimulátor a květový stimulátor.

Médium na zakořenění neni třeba vůbec hnojit, stačí když začneš hnojit až po přesazení do kokosu a to třeba poloviční dávkou po dobu 7-14 dnů bez problému :) Vodu potom uděláš třeba 30l a po 4 dnech doleješ, stačí jednou za 7-10 dní vyměnit. Starterkit se prodává za 960kč, mám odzkoušené že na tom odjedeš minimálně jednu řadu ;) http://www.mikrolab.cz/eshop/starte...tni-baleni.html


Trochu vědecky k jungle in da box: 3- složkové hnojivo neobsahuje chlor. To znamená že nezpůsobuje nekrosu (hnědnutí a odumírání) kořenového systému a tak není potřeba lít enzymy a jiné nelevné lahvičky.
Hancock
takze ten produkt jungle in da box je vsedko co davas tym kytkam???...od doby rustu az po final??? ako ti wilma drzi pH??? ake svetlo pouzivas na rust a na kvet???
Hancock
zajtra sa chystam do shopu pre nejake vecicky ...a po obzerat co to tam najdem este pre moj hydro vercajg...chcem sa opytat man BOBCAT..ako mas porieseny odtah?? ake mas tienidlo?? vo 120 x 120 dark boxe (ak ma zrak neklame) ma to spokojne dost miesta ?..myslim hydro pot...
bobcat
jojo :) Hele místa je tam dost, spodní vana má 120x110cm takže se to vejde naprosto v pohodě. Když kytky necháš vyrůst tak 40cm a přepneš a výsledný výška bude tak 50-60cm tak nebudeš mít žádný problém :)
K tomu vybavení:
Světlo: 600w MH sunmaster (dneska už bych kupoval na růst 400w mh i s předřadníkem), na květ 600w HPS Sunmaster + předřadník
Stínítko adjust-a-wing s tepelným štítem, ten tepelnej štít tam dávám až na květ, jednak to rozprostře líp světlo a jednak to pak nesálá tolik směrem dolu - nepálí se vršky.
Odtah mám pomocí primaklima 800m3h s regulací, záleží na tobě jaké máš podmínky a rozpočet, pokud máš chladnou místnost stačí klidně 400m3h a pokud je tma horko ta 800m3h má i dobrou rezervu. Pacháč samozřemostí 800m3h, odtah je řešen tak, že v boxu nahoře je pacháč a hned za ním ventilátor a ten rovnou posílá vzduch ven :)
Co určtitě budeš k wilmě potřebovat tak je nějaké čerpadlo, nejlíp EHEim compact 1000, ten má totiž sání ze spoda a tak je jednoduché s ním vanu vyčerpat. Vlastně jediný přístupný otvor do vany je asi 15*15 kruh pod prvním druhým květníkem z prava :)

Jungle in da box přímo drží PH, hnojiva mají v sobě PH pufr takže po přidání do vody třeba PH 7 se ph samo upraví na hodnotu cca PH5.9. Určitě nezapomeň koupit PH minus na úpravu PH, nejlíp taky od jungle in da box. Tohle složení hnojiva v podstatě samo o sobě drží PH, neměl jsem velké výkyvy jen když kytky přerostli a hodně pili vodu, pak ubylo jakoby víc vody a zbylo hodně živin.. Ale to je lehké si ohlídat, přijít každý den/každý druhý den a poladit to ;)
Hancock
...no...vypukne to u mna doma takze k tomu budem chodit asi kazde 2 sekundy...fakt sa kurefsky tešim .. :D takze k tej wilme nebude pribalene cerpadlo???to cerpadielko EHEim compact 1000 vyzera celkom eazy...zajtra ceknem akvaristyku pred odchodom do shopu :D . . inak hrozne velka vdaka za DRAHOCENNE INFORMACE ako sa povie dobra rada nad zlato...dufam ze moj prvy growe bude delikatny... zajtra ked sa vratim zo sopu dam vediet co mam do zostavy...snat bude chybat uz len ta wilma :( ............................... skanku zdar !!!
bobcat
citace:
Původní příspěvek od Hancock
...no...vypukne to u mna doma takze k tomu budem chodit asi kazde 2 sekundy...fakt sa kurefsky tešim .. :D takze k tej wilme nebude pribalene cerpadlo???to cerpadielko EHEim compact 1000 vyzera celkom eazy...zajtra ceknem akvaristyku pred odchodom do shopu :D . . inak hrozne velka vdaka za DRAHOCENNE INFORMACE ako sa povie dobra rada nad zlato...dufam ze moj prvy growe bude delikatny... zajtra ked sa vratim zo sopu dam vediet co mam do zostavy...snat bude chybat uz len ta wilma :( ............................... skanku zdar !!!
¨

K wilmě je čerpadlo, to ale zásobuje kapiláry. NA to si kup časovač (stejně jako na světlo) a zalévej tak 5min na růstu a 10min denně na květu.

Ten eheim se ti hodí když budeš chtít vypouštět vanu, nebudeš muset nic vyndavat, prostrčíš to otvorem a vypustíš starou vodu. Ta voda by se měla tak 7-14dní obměňovat komplet. :)
Hancock
..chcem sa opitat na predradnik + 600w .. . vraj mi v tom predradniku bude 400watofka praskat.....pravda???...mozem ist cely cas pod 600watofkou???od semienka az po šišule???aky ciklus mam nasadit od semienka???aky by som teda isiel cely cas pod 600???alebo ku tej 400 watofke dokupit predradnik???... poraď :D
bobcat
když si koupíš přepínatelný, tak můžeš fungovat na jednom předřadníku jak s 400w tak s 600w. http://www.growshop.cz/katalog/deta...ulatorem-osvitu

Na klasickej předřadník 600w nemůžeš dát nic jinýho než 600w výbojku. Na druhou stranu na Lumatek je 5 let záruka. Ze začátku je to investice, ale vyplatí se to. Na růst 18h a po přepnutí 12h, nejlíp teda 400w růstovka na růst a 18h svícení (v kokosu tak 14-28dní podle genetiky) a na květ 600w květovka s periodou 12h a délkou trvání dle modelu (cca 50dní když seženeš rychlej)
Hancock
pocuj...cital som ze niektore hnojiva sa dost rychlo kazia...ako je to stym jungle in the box???...
Samulele
citace:
Původní příspěvek od Hancock
pocuj...cital som ze niektore hnojiva sa dost rychlo kazia...ako je to stym jungle in the box???...


Fuu vela otázok na ktoré už bolo hodne krát odpovedané..

ale tak odpoviem :)

Kazia sa hlavne bio hnojivá ako napr. Bio Bizz alebo Plagron.Tam to proste zije a preto sa maju skladovat bio hnojiva v suchu, chlade a tme..
U mineralnych hnojív to nieje take drasticke.. tie funguju aj po roku od odtvorenia, trebars.Na druhej strane mi dva roky stare AH zkurvily bublak..
A doporucujem použivať vyhladávanie..
Hancock
http://grower.cz/forum/showthread.p...745#post1049745


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma