Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 10.04.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Dvacet gramů konopí a stíhání má na krku
Noviny Jičínska 9.4.2003| rubrika: Lokální| strana: 8| autor: tm

Jičín - Pro trestný čin nedovolené výroby a následného držení omamných a psychotropních látek a jedů bylo místním policejním radou zahájeno trestní stíhání osmnáctileté dívky z Prahy. Pro svého známého totiž opatřila drogu k nitrožilní aplikaci, ve svém vozidle pak přechovávala "větší než malé množství" marihuany. V případě, že mladé hříšnici bude prokázána vina, hrozí jí v krajním případě i trest odnětí svobody v délce trvání několika let.
________________________________________________________________________

Významný drogový dealer z Opavy dostal čtyři roky
Moravskoslezský deník 9.4.2003| rubrika: Moravskoslezský kraj| strana: 7| autor: Roman Konečný

soud

Opava - Martin Kubesa, významný opavský drogový dealer, byl včera Okresním soudem v Opavě odsouzen ke čtyřem rokům vězení. Do něj jej senát poslal za to, že v průběhu několika let zásoboval nejméně dvacet lidí z několika okresů severní Moravy a Slezska pervitinem a marihuanou.

Kriminalisté říkají, že zatčením Kubesy zasadili opavskému drogovému podsvětí velkou ránu. Případ podle nich nemá na Opavsku v poslední době obdoby. "Tento muž dodával nejméně dvěma desítkám uživatelů drogy pervitin a marihuanu,"řekl opavský policista René Černohorský. Jeho slova potvrdila ve čteném rozsudku i předsedkyně senátu Alice Psotková. Pětatřicetiletého muže podsvětí dobře znalo. "Odběratelé ho sami kontaktovali. Domluvili se telefonicky, a pak se scházeli na různých místech, kde došlo k předání drogy,"řekl policista seznámený s případem. "Kdykoliv byl schopen sehnat jakékoliv množství drogy,"upřesnila soudkyně. Policie získala informace o tomto muži v devadesátých letech, drogy měl prodávat už v roce 1997. Na jaře loňského roku vznikl čtyřčlenný speciální tým kriminalistů, kteří se jeho činností začali zabývat. Na Kubesu prý byla nasazena zpravodajská technika včetně odposlechů. "Několik měsíců jsme ho sledovali a počátkem srpna zatkli,"říkají policisté. Při domovní prohlídce pronajatého bytu u Krnovské ulice a prohlídce jeho auta policisté našli pět dávek pervitinu a padesát dávek marihuany. Dále pak zařízení potřebné k výrobě drog a osmatřicet tisíc korun. Peníze, zařízení i zajištěné drogy soud zabavil. Po zatčení byl tento muž obviněn z trestných činů nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření toxikomanie. Tato obvinění byla postupně rozšiřována o další skutky. Poslední obvinění padlo krátce před Vánocemi. V listopadu byl navíc obviněn z trestného činu zanedbání povinné výživy, protože matce svého čtrnáctiletého syna neplatil alimenty. Vzhledem k tomu, že sedmitisícový dluh Kubesova matka zaplatila, byl soudem v tomto bodě zproštěn obžaloby. Kubesa ve své závěrečné řeči mimo jiné uvedl, že svého jednání lituje. Obžaloba i obhajoba využily svého zákonného práva a vzaly si dobu na rozmyšlenou, zda se proti včerejšímu rozsudku odvolají.

Dopadení drogového bose na Opavsku
Impuls 9.4.2003 18:00| pořad: Zprávy

Josef SANITRÁK, moderátor
--------------------
Opavsko se zbavilo významného drogového bose Martina Kubesi. Soud ho poslal do vězení na čtyři roky.

Eva PANOŠOVÁ, redaktorka
--------------------
Opavští kriminalisté sledovali Kubesu několik let, dokonce ho i odposlouchávali. Díky tomu se jim podařilo prokázat, že jel ve velkých obchodech s pervitinem a marihuanou. Pravidelný přísun drog zajišťoval minimálně dvaceti zákazníkům. Kdykoli byl schopen sehnat jakékoliv množství narkotik. Je tedy logické, že jeho zatčením utržilo opavské podsvětí obrovskou ránu. Eva Panošová, Opava.
________________________________________________________________________

Akce Skunk: odhalení drogového doupěte
Region - Týdeník Ostrava 8.4.2003| rubrika: Stíny Ostravy| strana: 5| autor: (ctc)

OSTRAVA-MUGLINOV - Koncem března spadla klec i na další distributory drog, za což vděčíme policejní razii s krycím názvem Skunk.

Specializovaný tým Toxi se na celou akci pečlivě připravil a když vtrhnul na Švédské ulici v Muglinově do jednoho z rodinných domků, zde přítomné osazenstvo nemělo sebemenší šanci. Ostravští toxikomani tak mohou jen litovat, neboť bylo právě vybráno důležité feťácké doupě. Prvním zadrženým byl třiadvacetiletý recidivista z Antošovic, jenž měl vytipovaný barák pouze pronajatý od starších manželů, kteří o omamných čachrech netušili lautr nic. "V domku od října loňského roku pěstoval a potom také distribuoval šlechtěnou marihuanu," objasnil jeho choutky ochránce zákona Milan Klézl. Shodou okolností se v době akce Skunk zdržoval v oněch prostorách rovněž druhý týpek z Hrušova, který také velmi rád kšeftoval s mariánkou. Policisté se ani nestačili divit, co všechno následně odhalila domovní prohlídka. Na půdě se nacházela kompletně zařízená pěstírna marihuany se třemi ohřevnými lampami a termostaty i s časovým spínačem. V květináčích se mělo čile k životu celkem šedesát rostlin konopí. "Další prohlídkou bylo nalezeno větší množství drog připravených přímo k distribuci," pokračoval Klézl s tím, že například v lednici v kuchyni čekalo na své klienty 270 gramů nabalené sušené trávy, za kterou lze na černém trhu utržit až bezmála sedmdesát tisíc korun. Dále ještě muži zákona zajistili igelitové sáčky s několika stovkami semen konopí a pervitin v hodnotě asi šestnácti tisíc.
________________________________________________________________________

Griffina zatkli kvůli marihuaně
Plzeňský deník 9.4.2003| rubrika: Sport| strana: 24

Houston - Basketbalistu Eddieho Griffina z Houstonu Rockets zadržela v pondělí policie, protože po zastavení za rychlou jízdu u něj při prohlídce auta našla marihuanu. Dvacetiletý křídelní hráč zaplatil kauci pět set dolarů a byl propuštěn na svobodu, nicméně mu hrozí za držení drog pokuta 4000 dolarů a až rok vězení.
________________________________________________________________________

Studenti lesnické školy poprvé prokazovali, zda užívají drogy
Listy Prachaticka 9.4.2003| rubrika: Mutace - posláno z Českých Budějovic| strana: 17| autor: ALENA HARTLOVÁ

Testy určující přítomnost THC a pervitinu v moči prokázaly užití marihuany pouze u jedné ze studentek střední školy. Vimperk - V pondělí odpoledne vyzval ředitel integrované střední školy lesnické osm studentů k tomu, aby se podrobili pod dohledem školního lékaře a protidrogového koordinátora testům prokazujícím užití marihuany nebo pervitinu.

Škola má k testování vážné důvody

"K tomuto opatření jsme přistoupili výhradně z bezpečnostních důvodů. Žáci naší školy procházejí pravidelně odborným výcvikem, při kterém pracují s motorovými pilami a řídí vozidla. Proto je naprosto nepřípustné, aby i zletilí byli pod vlivem jakýchkoliv návykových látek," zdůvodnil ředitel ISŠL Slavomil Brandtl. Testovaní studenti byli vybráni jednak namátkově, ale někteří také na základě podezření, které svým občasným chováním a projevy u profesorů či vychovatelů vyvolali.

Jedna studentka se zpočátku bránila

"Rozhodli jsme se otestovat celkem deset žáků. Jedna studentka však onemocněla a druhá test odmítla. Následující den však sama přišla, o test požádala našeho protidrogového koordinátora a výsledek byl negativní. Kdyby tak neučinila, postupovali bychom stejně, jako by byly výsledky jejího testu pozitivní. Uvědomili bychom rodiče a doporučili jí návštěvu K-centra i psychologa," konstatoval Slavomil Brandtl. Mezi osmi studenty, kteří se v pondělí sešli před ordinací školního lékaře, panovala mírná nervozita a napětí. Poté, co jim ředitel oznámil proč byli svoláni, se po skupinkách odebrali na toalety, kde všichni pod dohledem dospělé osoby odevzdali vzorek moči. V ordinaci test určující přítomnost THC, tedy zbytkové látky po užití marihuany, prokázal pozitivní výsledek pouze u jedné studentky. "Považuji za důležité, že tato dívka nebude jakkoliv trestána," zdůraznil ředitel školy.

Strach z výsledků studenti neměli

A s jakými pocity studenti test podstoupili?

"Strach z výsledku jsem neměl, i když jsem marihuanu před nějakým časem kouřil. Navíc s rodiči jsem o svém experimentu mluvil. Vysvětlil jsem jim, že sklony k častějšímu užívání nemám, a myslím, že to vzali celkem rozumně. Naše škola podle mě na testování vzhledem k bezpečnosti práce při odborných výcvicích právo má," uvedl student druhého ročníku oboru mechanizátor.

Užití drog se potvrdilo jen v jednom případě

Zcela jiný názor měla na postup školy dívka navštěvující obor krajinářka. "Podle mě nemají na testování zejména dospělých studentů právo. Navíc mi bylo osobně velmi nepříjemné odevzdávat vzorek moči. Sama jsem ale neodmítla, protože bych si tak způsobila zbytečné komplikace. Vím, že jsem marihuanu nedávno zkusila a že to test možná prokáže. Rodičům bych to ale nejspíš nějak vysvětlila," sdělila dívka při čekání na výsledek testu. Po několika minutách právě této studentce ředitel školy oznámil, že její test byl pozitivní. "Žákyně se přiznala, že před čtrnácti dny vykouřila jednu cigaretu marihuany. O této skutečnosti neprodleně uvědomíme její rodiče," oznámil na závěr Slavomil Brandtl.
________________________________________________________________________

Ředitel školy je s výsledky drogových testů spokojen
Českobudějovické listy 9.4.2003| rubrika: Jižní Čechy - posláno z Českých Budějovic| strana: 9| autor: ALENA HARTLOVÁ

Vimperk - V pondělí vyzval poprvé ředitel integrované střední školy lesnické devět žáků k tomu, aby školnímu lékaři odevzdali vzorek moči. Na nich provedené testy na určení přítomnosti THC, tedy zbytkové látky po požití marihuany, pak prokázaly, že jedna ze studentek drogu užila. S výsledky testování studentů je ředitel školy spokojen. "Jsem rád, že se do ordinace dostavili všichni, které jsme o to požádali. Oproti původním předpokladům dopadla zkouška dle mého názoru dobře," sdělil po vyhodnocení testů ředitel ISŠL Slavomil Brandtl. U vzorku jednoho studenta byla provedena i zkouška na přítomnost pervitinu. Ta se však ukázala jako negativní. Podle vyjádření ředitele Brandtla bude škola i nadále investovat do testovacích látek, a to i přesto, že za jednu soupravu zaplatí téměř sto korun. "Rozhodl jsem se, že toto opatření budeme provádět namátkou neustále. Před závěrečnými zkouškami, které u některých oborů zahrnují i praktickou prověrku s motorovým náčiním, budou otestováni všichni studenti," zdůraznil Brandtl. Testování studentů totiž obhajuje dodržováním bezpečnostních zásad při odborných výcvicích školy. "Ani mně není tento postup příliš příjemný. Společně se školním lékařem a protidrogovým koordinátorem jsme se však shodli na tom, že veškeré domluvy studentům jsou již bezpředmětné," poznamenal Brandtl. Dle jeho názoru by měl tento první případ testování žáky utvrdit v tom, že jim škola užívání drog tolerovat nebude.
________________________________________________________________________

GLOSA
Instinkt 10.4.2003| rubrika: Společnost| strana: 3| autor: Barbara Urbánková

Seriál o drogové závislosti popudil. Že prý z nás všech dělá narkomany. To všechno jen kvůli nešikovně napsanému komentáři, který se nám pokouší naznačit, že jsme závislí na čemkoliv si vzpomeneme, a tím nás učinit chápavější vůči těm, kteří si rádi šlehnou něco ostřejšího. K tomu, a to už mi přijde vážně neuvěřitelně legrační, se ozvala Opavia, součást Danone, že seriál se jmenuje Když musíš, tak musíš?, což je bez otazníku slogan reklamy na fidorku. Jenom upozorňovali, naštěstí nežalovali. I tak je to celé hodně veselé a zdá se mi, že až na výjimky nekvalitní produkce České televize by stála za stížnost úplně celá, ale stíhány jsou vždy jen ty pořady, které se alespoň trochu pokoušejí být objektivní a aspoň trochu posunout zasmrádlou dramaturgii ČT kamsi k modernějšímu kabátu. V případě zmíněného seriálu se to podařilo jen napůl, o drogové problematice informuje z větší části tak, jak je tu zvykem už od 80. let minulého století, jenže to není příčinou kritiky. Zdá se mi, že trest míří přesně tam, kde se tvůrci trochu odpoutali od země. Nešikovně, ale odpoutali. A to se parlamentním dinosaurům vychovaným totalitou zřejmě nezdá.
________________________________________________________________________

V Chicagu cítím pravou Ameriku, říká Welsh
Hospodářské noviny 10.4.2003| rubrika: kultura| strana: 10| autor: Magdalena Váňová

Festival spisovatelů přivedl do Prahy také autora románu Trainspotting, jenž se stal předlohou kultovního filmu

* Drogy, násilí, předimenzované městské sídliště a vulgární jazyk tvoří kolorit románů a novel skotského autora Irvina Welshe.

Irvine Welsh, autor Trainspottingu. V posledních letech asi nejznámější skotský spisovatel, kterého ctí především mladí čtenáři a filmoví fanoušci. Na pražský Festival spisovatelů přicestoval až z Chicaga, kde v současnosti žije. Dohola ostříhaný čtyřicátník v černé kožené bundě mluví nevybíravým jazykem. Obtěžuje ho stále dokola popisovat svůj vztah k filmu inspirovanému jeho slavným románem, na který se ho stále všichni ptají. "Říkal jsem to už tolikrát, že si začínám vymýšlet a ve svých odpovědích si odporovat," prohlásil na jedné z pražských debat Welsh, ale vzápětí dodal: "Obecně platí, že ze srovnání knižní předlohy a filmu vychází kniha mnohem lépe. Filmový Trainspotting je ale nejen úspěšný, ale i dobrý snímek. Stal se kultovní ukázkou filmové popkultury." Trainspotting vyšel v roce 1993 jako autorova prvotina, která mu takřka přes noc přinesla slávu. Knižní recenzenti na příběhu o skupince mladých feťáků, kteří se snaží dostat ze závislosti, oceňovali autentičnost, ale i formu postavenou na vyprávění jednotlivých postav v hovorové (a často vulgární), skotské angličtině. Filmový přepis z roku 1996 režiséra Dannyho Boyla navíc podtrhuje také hudební doprovod. Podílelo se na něm hned několik slavných osobností, například Iggy Pop, Primal Scream, Blur či Lou Reed. Sám Welsh se ve snímku mihl v roli drogového dealera. V českém překladu vyšel Trainspotting v roce 1997, zároveň s příchodem filmového přepisu do tuzemských kin. Drogy, alkohol, násilí, neutěšené prostředí předimenzovaných městských sídlišť. To jsou Welshova témata. Není divu, že se s jeho příběhy ztotožňují především mladí lidé. Stejné reálie má i jeho druhá kniha - sbírka povídek The Acid House (česky Barevnej svět), která se také dočkala filmového zpracování. Hudbu tentokrát obstaraly skupiny Oasis či Primal Screem. Ani film, ani kniha se již nesetkaly s tak vřelým přijetím u kritiky, jako předchozí díla. Na utvrzení popularity Irvina Welshe to však stačilo. Masový zájem provázel i jeho další práce, Noční můry s Čápem Marabu, Extáze a Sviňák. Teprve poslední romány Lepidlo a Porno znovu získaly uznání i odborné veřejnosti. Skotský spisovatel je dokonce prohlašován za pokračovatele Williama Burroughse či Louise Célina. "Když jsem se v polovině 80. let zbavil závislosti na heroinu, dostal jsem Burroughsův román Nahý oběd. Zdálo se mi, že to, co tam píše, vůbec nedává smysl. Nakonec si mě získal sžíravým černým humorem, jakým se baví právě feťáci. Dnes na něm oceňuji jeho vizionářství, otevřenost a odvahu," říká Welsh. Skotský spisovatel, který dlouhou dobu žil v Londýně, se nedávno usadil v Chicagu. "Londýn je podle mě příliš kosmopolitní město. Naproti tomu v Chicagu cítím tu šťavnatou Ameriku. Je to stále yankeeovské město, kde lidé chodí po práci na pivo. Ještě se kvůli kariérismu nestalo svou karikaturou," říká Irvine Welsh. Se skotským spisovatelem se mohou zájemci setkat i dnes v Divadle Minor, kde bude od 16 hodin diskutovat s Josefem Rauvolfem.
________________________________________________________________________

Pervitin prodávali školákům
Blesk 10.4.2003| rubrika: Praha| strana: 4| autor: Vlastimil Staňa

Kriminalisté z Prahy 7 zadrželi skupinu drogových dealerů

HOLEŠOVICE - Trojici distributorů drog zadrželi detektivové z Prahy 7. Společně s dealery policie vyšetřuje muže z Prahy 9. Ten je podezřelý, že s jedním prodavačem pervitinu ukradl v baru klíče a krátce poté vykradl byt. Dealeři nabízeli v desítkách případech pervitin také školákům. Nechyběly mezi nimi i čtrnáctileté dívky!

Po skupině distributorů drog kriminalisté pátrali několik měsíců. Policisté zjistili, že jedním ze středisek obchodu s pervitinem byl také klub v Holešovicích. "V těchto dnech se podařilo zadržet podezřelou trojici mužů. Jeden ze zatčených, David M., je nyní ve vazbě ve věznici na Pankráci," řekl k případu jeden z policejních šéfů Zdeněk Bašný.
Právě muž, který je ve vazební věznici, prodal dívce (14) několikrát dávky pervitinu. Školáci za drogy utratili desetitisíce korun. Ke skupině zadržených patří i Václav K. (39) ze Železné Rudy na Klatovsku. Také mezi jeho klienty byli žáci základní školy. Ti drogu většinou šňupali na odlehlých místech v Praze 7. Dalším obviněným mužem je Jaroslav H. (26). "Mimo to, že mladým lidem prodal pervitin nejméně v pětatřiceti případech přímo v klubu nebo nedaleko podniku, je podezřelý z vloupání do jednoho z pražských bytů," upřesnil šéf kriminalistů, kteří se rozsáhlým případem nyní zabývají. Policejní rada požádal soud, aby na Daniela S. z Prahy 9 uvalil vazbu. Kriminalisté jsou na stopě další skupině podezřelých. Ti zásobovali pervitinem pražské dealery.
________________________________________________________________________

EXPRES
Blesk 10.4.2003| rubrika: Čechy/Morava| strana: 5

RADOŠOV (fik) - Přímo ve službě pomocníka dozorčího roty v útvaru Radošov na Karlovarsku vykouřil cigaretu konopí vojín (21) z Mělníka. Za porušení povinnosti byl nyní obviněn a čeká ho stíhání.
________________________________________________________________________

[color=red]Policisté: Mladý muž měl extázi v kalhotách

Region - Frýdecko - Místecko 8.4.2003| rubrika: Události| strana: 5| autor: (sru)

FRÝDEK-MÍSTEK - Přechovávat u sebe drogu extázi se pořádně nevyplatilo mladému muži z Frýdecko-Místecka.

Z trestného činu nedovolené výroby, držení omamných, psychotropních látek a jedů byl minulé úterý obviněn dvaadvacetiletý T. Č. z našeho okresu. "Bez povolení přechovával v polovině března padesát tablet drogy extáze," vypověděla krajská policejní mluvčí Soňa Bradáčová. Policisté ho dopadli v Denisově ulici v Olomouci. Zboží v hodnotě asi deseti tisíc korun měl uschované v kapse. "Drogu prokázala chemická expertiza. Tablety byly zajištěny," prozradila Bradáčová.
________________________________________________________________________

Drogový dealer skončil v rukou kriminalistů
Olomoucký den 9.4.2003| rubrika: Region| strana: 7| autor: io

Olomouc _ Až pět let pobytu za mřížemi hrozí muži, který v průběhu uplynulých měsíců ve svém bytě opakovaně nabízel a aplikoval pervitin několika různým osobám. "Čtyřicetiletý Z. K. z Olomouce ve svém bytě počátkem dubna třikrát píchnul drogu do žíly osmadvacetileté ženě,"uvedla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová. "Nejméně ve dvou případech pak nabízel stejnou drogu i sedmačtyřicetiletému muži z Přerova,"doplnila. Jak mluvčí upozornila, pervitin obviněný v loňském roce podal i několika dalším osobám. V jeho bytě policie v pondělí zajistila zařízení na výrobu pervitinu a několik "psaníček"s bílým práškem, která byla zaslána na expertizu. Muž byl obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. (io)
________________________________________________________________________

Darmošlap prodával tvrdý fet
Region - Týdeník Ostrava 8.4.2003| rubrika: Stíny Ostravy| strana: 5| autor: (ctc)

MORAVSKÁ OSTRAVA - Nezákonným způsobem se rozhodl řešit svou finanční situaci dvaadvacetiletý Ostravák. Neštítil se ani drog.

Byl bez práce, času měl dost, a tak se začal pravidelně stýkat s ostravským podsvětím. Aby si pořádně namastil kapsy, chytl se tvrdých drog, které vesele nabízel dychtivým narkomanům na teritoriu celé Ostravy. Od počátku loňského roku až do léta byl jeho stálým zákazníkem šestatřicetiletý chlápek z Opavy, který si u něho několikrát nakoupil pervitin - a hned bylo v kapse skoro patnáct tisícovek. Jeho dalším neukojitelným klientem se stal pětadvacetiletý Ostravák, který se už vůbec neupejpal a klidně vysolil za perník dohromady až čtyřicet tisíc kaček. Ale to mu bylo málo a tak našeho šikovného dealera požádal ještě o kvalitnější zboží. Ten samozřejmě nelenil a okamžitě mu obstaral i heroin, za který obratem ruky vyinkasoval dalších pětačtyřicet tisíc. Tak dlouho se chodí s hrncem pro vodu, až se ucho urve. Stalo se a v současné době už bručí v policejní cele. Nakonec ho sbalili za majetkové delikty. Ovšem za jeho kšefty s tvrdými drogami mu teď hrozí až desetiletý žalář.
________________________________________________________________________

Bylo nebylo...
X-MAX 3.4.2003| rubrika: Minimax - Hasíme, co nás nepálí| strana: 8

Horory, komedie nebo thrillery, račte si vybrat. Některé příběhy ze života skutečně připomínají pasáže vytržené ze scénářů hollywoodských filmů.

Pojištěné doutníky

Něco takového se stává jen v Americe (kde jinde, že?). Muž z města Charlotte v Severní Karolíně si koupil balíček vzácných a velmi drahých doutníků, který následně nechal pojistit kromě jiného i proti zničení ohněm. Do měsíce všechny doutníky vykouřil a poté od pojišťovny požadoval vyplacení pojistky s tvrzením, že o doutníky přišel při "několika drobných požárech". Pojišťovna pochopitelně odmítla peníze vyplatit s odvoláním na fakt, že dotyčný muž doutníky "zkonzumoval" přirozeným způsobem, tj. kouřením. Muž pojišťovnu zažaloval... a vyhrál! V rozsudku sice soudce přiznal, že žádost klienta pojišťovny byla poněkud neobvyklá, nicméně dal muži za pravdu v tom, že nebyla porušena smluvní pravidla. Pojišťovna souhlasila s pojištěním doutníků proti ohni a nestanovila ve smlouvě přesně, jaký je "akceptovatelný způsob" zničení doutníků ohněm. Pojišťovna byla nucena pojistku vyplatit. Místo dlouhých soudních průtahů s odvolacím procesem se proto pojišťovna rozhodla podřídit se rozsudku a svému klientovi vyplatit částku 15 tisíc amerických dolarů. Po proplacení šeku však celý případ nabral nečekaný průběh. Pojišťovna podala na muže trestní oznámení s podezřením za žhářství, na základě kterého byl uvězněn. S použitím jeho vlastní výpovědi v předešlém procesu u soudu prokázala, že muž úmyslně spálil svůj pojištěný majetek, čímž se dopustil trestného činu a byl odsouzen ke 24 měsícům vězení a pokutě 24 tisíc dolarů.

Pátrá se po sušenkách kvůli jejich pokusu o vraždu
(Skutečný titulek k článku z tisku)

23letá Linda Burnettová ze San Diega se vydala na nákupy do blízkého supermarketu. Mnoho lidí ji vidělo sedět v autě se zavřenými okny a s oběma rukama za hlavou. Jednomu ze zákazníků supermarketu to nedalo a přišel k autu. Viděl, že Linda otevřela oči a celkově vypadala zvláštně. Zeptal se jí, jestli je v pořádku, a ona mu odpověděla, že ji někdo střelil do zátylku a že tam už hodinu sedí a rukama si přidržuje mozkovou hmotu. Dotyčný zavolal lékaře, který musel rozbít okno, aby mohl otevřít dveře auta, protože Linda odmítala sundat ruce z hlavy. Když se konečně dostali dovnitř, měla Linda vzadu na hlavě nalepený chuchvalec měkké hmoty. Co se stalo? V tom teple jí totiž na zadním sedadle s obrovským rachotem vybuchl pytlík se sušenkami, jehož obsah zasáhl její zátylek. Když rukou zkoušela, co se stalo, cítila jen něco měkkého a myslela si, že je to její mozek. Nejdřív omdlela, ale hned se probrala a snažila se přes hodinu udržet si mozek pohromadě, než jí někdo přijde na pomoc. Ano, ano, Linda je blondýnka...

Lékařské zprávy, promlouvající svědci, nemocniční dialogy...

LÉKAŘSKÉ ZPRÁVY

- Poškozený byl smrtelně zraněn a jeho léčení potrvá 6-7 dnů.
- O pracovní úraz se nejedná, neboť jmenovaný nahlížel do umývárny žen vyřazeným řebříkem bez vědomí mistra.
- Zranění je charakterizováno dvoufázovým charakterem poškození v oblasti duševního svalu.
- Kopl ji do oblasti stydké, čímž utrpěla poškozená krevní podlitinu hrudníku.
- Má stolici tvrdou jako bukové dřevo.
- Pacient má vzrušené dýchání.
- Bolest hrudníku, zpocený, bledý, nenalíčený.
- Propuštěný včera po operaci endoprotézy.
- Pacient nahlášený policií, že je vybitý a upadá do bezvědomí.

PROMLOUVAJÍ SVĚDCI

- Ona nám spadla a dostala otřes mozků!

- Vypadá tak, protože si šlehnul heroin.

- Udivilo nás, že si tu ruku zlomil, za dopoledne nám totiž spadl po pivě z lešení pětkrát a vždycky se jenom vesele smál, neboť měl dle předpisu helmu.

NEMOCNIČNÍ DIALOGY

- Proč jste nejdřív nezavolal na dispečink? Já tam patnáct minut telefonoval a ta paní si tam pouštěla nějakou hudbu.
- A mně nemůžete změřit tlak? Ne. Myslím, že je to v pořádku, jak se tak na vás dívám.
- Proč jste nás vlastně volala? Necítím mozek, pane doktore.
- Je cukrovkář i diabetik?
- Všechno, co vám přikážu, děláte na vlastní zodpovědnost!
________________________________________________________________________

Hledaný mladík na ulici čichal těkavou látku
Deník Mostecka 9.4.2003| rubrika: Okres zpravodajství| strana: 16| autor: troj

Most - V odpoledních hodinách zastihli strážníci v Dobnerově ulici jedenadvacetiletého mladíka, který čichal těkavou látku. Při zjišťování totožnosti vyšlo najevo, že na muže byl soudem vydán příkaz k zatčení. Zadržený kladl aktivní odpor, takže hlídka musela použít donucovací prostředky. Výtečník putoval na Policii ČR.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma