Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
masterkush DP miniselekce a nejen to za minimální prachy - Klikni zde pro originální téma
Zefram Cochrane
Takže abych začal oficiálně, nějaké zkušenosti mám, na zahrádce řádím i s chřestem (také hra na dlouhý čas), nespěchám, nechci ani tak velký výtěžek, jako spíše kvalitní.
Za ta léta jsem pochopil, že většina IN chce klony, semena ani klony nejsou zdarma, tak jsem si řekl, uděláš si minimatku. Takže jsem nakoupil "výhodně" 3x5 DP Masterkush Regular a zkouším. Už jsem v podstatě u konce s výběrem. Mám i hodně nafoceno. Jen prosím, nedivte se když to bude pokaždé jen pět kytiček. Je to národní limit a opravdu nemám takovou odvahu i když s tím nehodlám obchodovat a cílem jsou hlavně kapky a mast (ty jsem již testoval a opravdu mi pomohly).
Takže to co zde budu prezentovat, je pět kousků origina Masterkush DP, co prošly selekcí.
Jako šetřílek jsem semínka bodnul do klasické zeminy s trochou kokosu a trochou keramzitu a pěst jsem zahájil na okně a za oknem. Světelná perioda naprosto v pohodě a ofuk více než kvalitní.
Zefram Cochrane
Zkušení z první fotky pochopí, 1 a 2 samečci jak vystřižení, zbytek neurčeno-samice. Zajímavé je, že kluci vykvetli a již práší při současném biorytmu/fotorytmu venku. Opravdu nejen že mají kule, ale kvetou a práší. Mám tak trochu chuť nechat řezy (obr.2) vojet a mít semínka. Já fakt netrvám na sklizni, já rád pěstuji. Foto 2 jsou řezy v jiffy, zatím jsou v kyblíku od křupek na režimu 24/0 (stálé světlo) přes den na okně, v noci 20W lampa Müller-Licht Pflanzenlicht .
A proč ještě nemám pěst ve fotogalerii? Protože úplně šílím z galerii, kterou sleduji od semínka/řízku a najednou konec, bez všech výsledků a závěrů. To bych plakal nebo vraždil. A právě to nechci udělat všem ostatním.
Zefram Cochrane
Pro kytičky již buduji domeček, základ jsem získal ve výprodeji. Výška 91cm, šířka 85cm a hloubka 40cm. Bude to spíše taková klonírna, matkovna s plánovaným osvětlením Philips TLD865 18W (60cm) 2-4ks a elektronickým ballastem (dražší, leč úspornější). Stále zvažuji dopěst prostor, tam bude 100-150 sodík. možná to budet i tato skříňka - pod zářívkou předpěstuji klony a pak přepnu na sodík. Pak ale budu muset udělat domeček pro maminy, případně kloníky. Také uvažuji, zda ke 150W sodíku nekoupit elektronický ballast, má vyšší účinnost. Takže klidně piště a raďte, rád si nechám poradit.
Abych nezapomněl(jako že jsem zapomněl), tak hnojím zatím Wuxal Super, obden 0,5ml /L, zálivka dešťovka, nebo studna (překvapivě málo tvrdá voda, jen trochu více alkalická, upraveno octem).
Jpt
Zdarec. No hele nevypadá to vůbec špatně na ty podmínky. Ale kytkám něco chybí. doporučuju navštívit g-shop a zakoupit ph metr ( když už ne elektronickej tak aspoň kapičky) - to abys měl přehled o tom jakou vodu jim tam leješ. Ideál je někde kolem 5,8. Taky se vyprdni na wuxal a kup si nějakou základní řadu hnojek. start sady se daj sehnat dost levně a uvidíš ten posun.
Jinak k světlu- na ty maminy budeš potřebovat víc než jen 18W zářivky. ty sou dobrý spíš na prokořenění řízků. Bejt tebou , zvolil bych nějakou MH vybojku. Nebo můžeš zkusit CFL. nepotřebuješ k ní žádný předřadník, jen stínidlo s objímkou a kabel.Počítám že nechceš dělat 30 řezů tejdně t Pro tvou potřebu řezanců by udíž pro tvou potřebu by to mohla bejt slušná alternativa k sodíku.
A na ten květ to chce sodík mno :D

Edit 1 : Vykašli se na ocet a kup si v g shopu kyselinu na snížení ph
Zefram Cochrane
Ahoj, jo podmínky mají přímo bojové. Teprve tento týden jsem konečně koupil kapkový pH tester na půdu i vodu (BEN test a Dajana). Půda je v pohodě, ale ta alkalická voda, tu už koriguji (zatím stačí cca 1,5ml octa /L). Už mám nakoupenou kyselinu fosforečnou, ale ta bude dobrá až na květ. Dusičnou asi vykoupili teroristi.
Problémem kytiček je asi i přelití, jak jsou venku, tak v tomto počasí ani nemají šanci vyschnout.
Pro klony a maminy plánuji až 4x18W TLD865 a jako posilovač dvě CFL 20W Müller-Licht Pflanzenlicht.
Na květ to bude téměř jistě sodík. Asi 150W, jen ještě zvažuji, zda investovat do elektronického ballastu - menší spotřeba, vyšší účinost (elektroniku už mají nakoupeny i zářivky, jen zapojit a složit).
Safra že jsem toto téma nezaložil přímo někde v galerii, teď to budu zakládat znovu :-(
Jpt
Kyselinu lej klidně i na růst fosforečnou. mnohem lepší než ocet :D
A na maminy ti opravdu zářivky stačit nebudou , potřebuješ aspoň tročku narostlý řezy a to pod zářivkama neuděláš.
a když si napíšeš MODovi tak thread přesune ;-)
Zefram Cochrane
Díky za rady. Jen bych rád zmínil, že úpravu octem jsem čerpal z http://mandalaseeds.com/cz/Guides/Voda-pH
"Ocet je neutrální kyselina, která je po zředění vodou k rostlinám naprosto neškodná. Proto by měla být používána na úpravu úrovně pH vody při půdní kultivaci, abychom předešli přehnojení rostlin. Všechny komerční produkty pro snížení pH obsahují silnou dusičnou nebo fosforečnou kyselinu, která zvyšuje úroveň solí v půdě a může spálit Vaše rostliny."
Na začátku jsem pH hrubě zanedbal a to se nevyplatí, také hnojit jsem začal dost pozdě a toto příšerné léto kytičky dost přelilo (jsou předpěstovávány venku a dovnitř půjdou až za chvíli).
Uznávám, že zářivky jsou slabé, ale již dost lidí zde předvedlo, že se pod nimi dá i dopěstovat. Takže zkusíme a uvidíme. Když udělám ze dvou mamin 8 klonů za 5-6 týdnů, postačí.
Abych se přiznal, je to v podstatě první pokus o vytvoření matek a jejich udržení a využívání. Klasické množení klonama jsem již několikrát zkoušel.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma