Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
1st indoor, 200w CFL Orange Bud, White Widow, 80x50x160cm - Klikni zde pro originální téma
screenrage
Zdravím všechny growery,

konečně jsem se rozhoupal k vybavení své první skříně. Plán je následující:

Skříň: 80x50x160cm
Světlo: Elektrox- CFL- 200W. FLOWER
Osazentstvo ze semínek:e 2x Orange Bud, 2x White Widow, 2x Amnesia - Greenhome
Substrát: Floria - květinový substrát 30L, písek, keramzit
Hnojivo: Kristalon komplet set
Odtah a ofuk: větrák ze svářečky, ventilátor PC zdroj (ofuk)

Do skříně plánuji umístit max 6 kytiček (3xOB a 3XWW). Možná by byl na poprvé lepší jen OB, ale toho mám jen 5ks. Na růst i květ budu svítit 200W CFL pro květ. CFL kvůli snadnému uchlazení. Na květ bych chtěl přikoupit ještě jednu stejnou CFL, ale mám obavy, jestli se mi dvě CFL vejdou na plochu 80x50 cm.
Další problém mám z hnojivem. Uvažuji o Kristalonu, ale palice po něm prý nechutnají příliš dobře ani po výplachu. Víte o nějaké levnější alternativě Plagronu?

Mohli byste se prosím ještě před spuštěním prosím podívat jestli je to takto v pohodě a poradit, co udělat jinak? Hlavně těmi lampami si nejsem moc jistý.

Díky moc předem za pomoc :)
Eclips
nějakej up?

O1: Já mám box 60x60 a tak tak jsem tam namontoval 200 Red (i s obímkou cca 45cm), ale když jsi šikovný, jde vše.:) Ovšem můj názor je, že jestli Tě tolik netrápí spotřeba (cca 400W=2x200 CFL), tak bych spíše popřemýšlel o 250 HPS (+-300W i se startéry, kondíky, ...).
I pod samotnou 200 CFL se dá něco udělat..:rasta:

O2: Radši bych pošetřil nějakou kačku a pořídil holkám něco jiného.
Já používám Biobizz (ano bio.:teef: ) a super.
screenrage
Čus,
teprve dnes mi dorazila žárovka a semínka. Velikost té CFL mě trochu překvapila. Tu HPS bych asi bych asi neuchladil. Tam kde to bude růst je totiž v létě přes den i kolem 30° :( …. ty dvě CFL budou asi taky celkem dost topit. Kdyby to nešlo, tak zůstanu jen u jedné.

Zítra dám klíčit embrya a zítra vyrazím nakoupit substrát, objímku, květináče, stínítko a další potřebné drobnosti. Po lepších hnojkách se taky určitě porozhlédnu. Asi vezmu Plagron Alga Grow

Je toho celkem dost, ale nějak to vymslím :)
Eclips
Čugec,

hele je tu spousta dredů kde je v hlavní roli 250W HPS a lidi to chladí i normál PC ventama. (stačí hledat :wink: ) Při 30° je růst ještě stále optimal, akorát by jsi měl více rosit. (Ikdyž kdo ví.. Já měl 30 normálně a rosil jsem až ob 2 dny).

Add1: Jako 1ní jsem měl All mix BioBizz, pak Light mix BioBizz, potom ještě Plagron Growmix-s tím jsem byl spoku, ale pak jsem chtěl zkusit kokos.
Add2: Objímka je jasná...jak HPS tak i CFL mají E40.
Add3: Květináče - růst(hodně malé kytky=cca 1L) bych ti doporučil cca 3,5L a na květ max. 6,5L (přesazování údajně stresuje, ale nic jsem nevypozoroval / alespoň lépé vyplní místo..;) )
Add4: Stínítko (záleží na financích-já mám hobby a pohoda).
Add+ Fajn věc je určitě Ph metr. (EC není-alespoň do hlíny až tak potřebný). Teploměr/vlhkoměr také není na škodu.
See ya E.:leaf:
rasty
Ja byt tebou tak bych sel do tohohle--- http://jungleindabox.cz/
V dalsim kole toto hnojivo chci taky kupovat. Dobra cena a je to cesky vyrobce.
A myslim si ze jedna 200w cfl zarovka ti bude stacit. Nekupuj 2 a radeji investuj do hnojiva. Tak at se dari. R
screenrage
díky moc za reakce, takže, menší up. Semínka jsou už v zemi a čekám až vylezou.
Jako substrát jsem použil mix. substr. pro pokojové rostliny, písku a keramzitu od oka tak 5:3:2 do 1l květináčků. Raději jsem to prolil vystydlým čajem z půl krabičky cigaret, protože jsem to zapomněl upéct a zahlédl tam už nějakého broučka. Tak snad to klíčky nezabilo :rip:

Ještě musím rychle sehnat stínítko, abych jim mohl svítit až vylezou. Po rosení prý CFL praskají, tak do toho raději nepůjdu. Také mám Ph nad 7,1 to budu muset něčím snižovat.

Zůstanu jen u jedné CFL. HPS zkusím možná na podzim, až bude venku chladněji.
screenrage
High,
jsem tu s updatem mého growu. Výhonky prvních semínek mi sežral kocour :( Takže jsem musel začít znovu od semínek.

Kytky už rostou týden a mají se celkem k světu. Bohužel se však již potýkám s prvními problémy ... některé listy mi začínají na konečcích žloutnout a jedné kytce se nechce vůbec růst do výšky.
screenrage
Hnědé konečky. Nejvíc u jednoho Orange Bud. U ostatních jen minimálně. Nevíte, čím to může být. Mám podezření na přelití. Hnojil jsem jen 1x bohužel krystalonem dle návodu. Mám ty listy otrhat?
screenrage
Tato mi také dělá starosti je velmi zakrslá vůči ostatním. Je to nějaký model Amnesia zdarma z greenhome. Možná by pomohlo přesazení? Díky předem za jakékoliv rady, co s tím :)
Hy3nA
ty konečky listů budou spíš spálený, takle malý kytky se vůbec nehnojí, maximálně kořeňákem.
navíc ta hlína je předhnojená, růst se dá zvládnout uplně bez hnojek
screenrage
Hnojit to takto brzo byla asi blbost, ale už se z toho vzpamatovali.

Pověsil jsem lampu trochu výš, aby rostly rovnoměrněji a přesunul ofuk.
Ještě musím sehnat folii na stěny a lépe box utěsnit.

Tu zakrslou jsem přesadil do jiného hlíny, tak doufám, že se brzy rozjede.
Ještě musím sehnat folii na stěny místo toho alobalu a líp box utěsnit box. Taky je brzy asi budu muset přesadit do větších květináčů, aby měly kořeny víc místa.
screenrage
Trochu bližší fotka.
fakt pekne aj ja idem na CFL 200W ked tak kukni . nech sa dari
screenrage
Díky :)
Menší UP: Kytky se pomalu táhnou za světlem.

Spodní listy mi skoro u všech odspoda začínají žloutnout a pak schnout. Mám podezření na špatné kořeny nebo nedostatek nějakého prvku. Snad se to uzdraví.
screenrage
Spodní světle žluté listy před otrháním.
grubba
jestli jsi to prehnojil,poradne to prolej vodou a pak zacni pomalu s korenakem,ten kristalon jim davej az to presadis do vetsich kvetinacu(na indoor jsem ho nikdy nejel,ale ven jsme ho daval ke kytkam tak trojnasobnou davku nez doporucuje vyrobce a pak 3 tydny proplach.)
screenrage
Kytky ještě neumřely :) Zítra je snad už konečně přesadím do větších květináčů. Nejvyšší má od hlíny 25 cm, ale zdají se mi málo rozvětvené na to, že za týden chystám přepnutí.
KOSMEJ
Ahoj, koukal jsem na tvoje fotky. A nemyslím si, že by tvůj problém byl v přehnojení. Spíš v nedostatku živin (nemáš blbé PH?). Ale ani to nedohnojení mi nepřipadá jak podstata problému. Spodní listy často takhle odcházejí, když kořeny nedýchají (nedáváš moc často vodu?). A alobal taky není moc fajn - odráží spektum světla, které je pro kytku spíšk škodlivé).

A zaštípnul si ty kytky? Vypadá to, že ne, a proto se moc nevětví. Můžeš je zkusit ještě zaštípnout a provázky trochu "položit", aby bylo víc prostoru na další růst do výšky, a aby byla větší část kytky přímo nasvětlená lampou.
screenrage
Čau, díky, PH vody mám celkem vysoké. Když stíhám, snižuju PH zálivky HNO3. Když byly mladší, tak dostávaly celkem dost vody :( Hlína bude asi špatně namíchaná. Přesadím je do Bio-Bizz All mix. Alobal půjde zítra taky pryč.

Asi nějaké zaštípnu, alespoň se to naučím. Provázky určitě taky zkusím.
M4Jk
Tvle dej tam raci normalni zarovku misto cfl :D...nuda...
screenrage
Tak pár novinek.
Kytky jsem ohnul a zaštípl, aby postranní větvičky více rostly. Na stěny jsem dal na bíločernou folii. Konečně jsem jsem je přesadil do 6,5 l květníků do Plagron Lightmix a pomalu zkouším hnojit.

Zatím se mi některé zdají na přepnutí moc malé, tak jim dám ještě pár dní. Myslím, že je ještě čas.
screenrage
Trochu blíž.
doporucena doba vegetace je vetsinou 35dni,ja rostu asi jen 30dni.jinak v 6,5 L kvetinacich to muzes nechat vyrust i vic.po prepnuti to pozene minimalne o tretinu vys,podle odrudy.muze to ale vyhnat i o 100 procent,takze je potreba pocitat s vyskou boxu...s folii jsi udelal dobre,ten alobal je opravdu udajne nanic,to uz je lepsi ho tam vubec nemit nez mit.kytky vypadaji ted dobre.
Substrat od Plagronu je fajn,z myho pohledu je to ulehcena prace,ale vyhozeny penize.Nicmene je hodne kvalitni,to teda je,ale za ty prachy...?
Jinak jsem nepochopil prispevek typu dej tam obyc.zarovku.
Spatny pokus o vtip,podle me.
rasty
M4JK---Nevim co se ti nelibi. Podle me krasny pest. I pod cfl zarovkou udelas 120 g ze 6 kytek tak nevim proc nuda.

screenrage---Davam K +, Mas to pekny.
toketoy
tu levou radu bys mohl dat tak aby byla spis k tomu stredu, pac tam prece jenom sviti ta zarovka o dost vic, jo a kvetinace nemusis priste plnit az po okraj muzes nechat treba 3cm volny, pak se ti nerozleje voda kdyz zalevas nejakym vetsim mnozstvim. jinak fakt pekny, drzim palce at mas velkou a chutnou sklizen :)
smoke85
Ahoj máš to pěkný do začátku, udělal si pár změn k lepšímu a jede to pěkně. Mě teda zajímá jak ti dopadne ten OB já ho měl od DP a zklamali (z 5 vyklíčily 2hermiony:D). Tak budu sledovat.

citace:
Původní příspěvek od toketoy
jo a kvetinace nemusis priste plnit az po okraj muzes nechat treba 3cm volny, pak se ti nerozleje voda kdyz zalevas nejakym vetsim mnozstvim.


Ono to stejně slehne až to párkrát proliješ.

citace:
Původní příspěvek od -Ra-
ten alobal je opravdu udajne nanic


Nic proti, tak opravdu nebo údajně?:D 100% je lepší i bílá stěna než alobal. Ale ORCA je ORCA, prostě suxul. :)

citace:
Původní příspěvek od M4Jk
Tvle dej tam raci normalni zarovku misto cfl ...nuda...


Možná naráží na PuNxGROW nic ve zlým. :)

Též jsem tak uvažoval, ale než vyhodit love a čas za DIY substrát a alobal, byť asi menší než za AllMiX a ČB folii, zkušenost praví "pro nezkušené jest nejlepším pomocníkem rada od zkušenějších". Také jsem si myslel, že to přece musí jít i DIY. Jenže pak je ti zase líto těch vyhozených několika stovek za věci co měly na začátek stačit...

Promarněný čas mi naznačil koupi právě značkové zeminy a kvality. Přeci jenom je to pro mě a já chci to nejlepší. Když potom zvážím hlavní stálou položku a tou jest ELE není co řešit.

Upřímně seru na všechny rady typu "AllMix je zbytečně moc drahý." Ano možná není za 80,- jako pokojový substrát. Ale pro začátečníka - nejlepší volba (A je jedno jestli CANNA, Plagron, BioBizz nebo Guanokalong).

Pokud nevím jak mám namíchat složky, tak bych nemíchal, nehledě na zažité kecy o plevelu co vyroste všude. To možná vyroste, ale kytka někde od cesty a výstavní modelka je rozdíl NEEE???

Specifická rostlina potřebuje specifické podmínky, na naší planetě se už pár desetiletí dost lidí věnuje jen konopí. Tak proč kupovat "nekonopné" substráty (neurčené k pěstování konopí). Vím CENA, ale v přepočtu je to pakatel, oproti GIGA-ČEZ ceníku za kW :)

Až poznáš kytku jako takovou, tak si potom míchej substrát dle libosti. A to platí více méně pro všechno. Do začátku okoukat osvědčené způsoby kultivace a je to. Jináč je vysoká pravděpodobnost, že se něco někde posere a ty ani nebudeš vědět co to bylo. Proto je lepší, ba přímo nutné minimalizovat možné X faktory neúspěchu na minimum. Potom co všechno šlape jak má si experimentujte do sytosti, ale pokud chci hulit dobrý věci, experimenty na to moc nejsou.

Takže když už nesvítíš žárovkou jak tu někdo zavtipkoval (pro někoho možná OT), tak si kup i lepší věci kolem. A tím nemyslím utrácet za P!ČOV!NY, ale dobrý substrát, dobrý odraz světla a světlo jako takové, kvalitní ventilace a GENETIKA to je základ úspěchu. A hnojky jsou dobrý bonus, ale pokud máš nap!ču cokoliv z výše uvedených 4 faktorů, tak ti stejně nepomůžou dělat TOP.

Jinak pH a EC metr dobrý věcičky, když chceš mít věci pod kontrolou.
V hlíně je pro tebe ovšem nejdůležitější její pH, není to inertní médium, ale reaguje s vodou. Např. mám půdu pH 6 (super) - klidně zalévám vodou s pH 7,5 - 8, půda si to pH vody upraví (voda je jen nosič živin - v hydru bez média ti je na hovno voda s pH 8 protože kytka přijímá většinu živin v pH od 5 do 6,5, proto se upravuje pH) zkoukni třeba WIKIpedii.

U malých prcků se listí netrhá (tedy pokud to není bezpodmínečně nutné - plíseň...) strašně je to stresuje, protože tím, že jí vezmeš 1 list jí vezmeš třeba 20% zelené hmoty a to je dost i na velkou kytku.

Na malé plochy doporučuje 8z10 Growerů SCROG (supercrooping,FIM, bending atd... a podpůrnou síť např. MARNET). Nebo zkus vertikál (vysoké kytky na boky boxu a malé pod lampu) - možná by jsi prosvítil víc prostoru, ale je to IMHO větší starost se spálením.

Přepnul bych tehdy, když je vyplněný prostor výhonky-potencionálními palicemi(popř. trochu před pokud už máme zkušenosti s danou genetikou nebo ultramegagigarychlý hydro systém),ohnout, zlomit či odstranit mohu vždy.

Doba vegetace je u semen trošku delší než u klonů, hlavně kvůli počáteční tvorbě zelené hmoty, ale to není problém. A IMHO pokud to jde nepřesazovat a rovnou tam kde to půjde (co nejvíc, pro tebe těch 6,5l ideál), přesazuj jen pokud musíš (např. malý clonebox atd… hlavně tedy pokud máš málo prostoru)

Pro Tebe oba palce nahoru. I začít je úspěch a ono to přijde samo. Držím pěsti ať ti to vyjde, neměj strach i napoprvé jde udělat BOMBA, jen to chce trpělivost a do jisté míry to nepřehánět s péčí, to taky někdy škodí, přeci jenom je to rostlina a ta reaguje trošku odlišně a pomaleji než živočichové.

A kocóra nepóštěj na zelenou louku :)
...hmm...Zahradnicky substart primaflora,klido i bez perlitu,
kdyz ji milujes,neni co resit i pro zacatecnika.
Oprava alobal je OPRAVDU nanic.
yara
Máš to pěkný.
Docela mě zajímá jaký z toho budeš mít výnos pod CFL, zvláště pak VV.
Mám modrou 250W CFL na růst a matku a tam to strašně rychle žene.
Květ dávám pod 250W sodu a tam mi to připadá neskutečně pomalý, tak uvažuju i o růstové CFL lampě.
Semena jsi objednaval zvlášť nebo nějaký mix?
VFR
neskutecne pomaly? v kvetu rostlina spis zraje nez roste...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma