Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
pár rad ohledně přestavby dřevěnýho boxu 50x50x170 ? - Klikni zde pro originální téma
WIRKLICH
Zdravíčko bejci, předem chci říct, že jsem dávno četl FAQ a i další fóra kde jsem pochytil nějaké vědomosti. Ale teď se mi naskytly dobré nabídky na vybavení a začíná mě tlačit čas. Pořád nemám jasno v detailech, ve FAQu je to většinou globálně a co si budeme povídat, technický vývoj jde směle kupředu, tak pokud se najde někdo normální(a já vím že ano), kdo nemá povahu na zprávy typu 'já jsem víc než Ty', uvítal bych jeho rady s otevřenou myslí a papírem s tužkou.
Je mi jedno jestli to bude tady veřejně nebo v PM soukromě.
nechci pěstovat - hokus-pokus, protože chovám k těmto rostlinám určité city a nechci je mučit kvůli své demenci nebo nedomyšlení něčeho...taky jde o to, že nechci nic velce přestavovat až rozsvítím (kvůli mému okolí)
:leaf:


a teď k bližší specifikaci mého plánu :

Chtěl jsem si do ložnice(průměr 22-28°C) hodit malý boxík, pro osobní spotřebu, aby mi pokryl zhruba 100-150 suchého co v průměru za jedno kolo zkonzumuji. samozřejmě že čím více a kvalitněji, tím lépe.

Takže prvotní záměr byl nějakej DarkRoom2 80x80x170(180)cm, preferoval bych bílou folii. né stříbrnou (podle mr.Josého,který uznal svou chybu zde )
[ŠOKUJÍCÍ ODHALENÍ - Sebekriticky musím přiznat, že jsem sám byl přesvědčený o tom, že stříbrné pěstební boxy jsou lepší. Dokonce to píšu i ve své knize Jak pěstovat „INDOOR“. Během měření v Elektrotechnickém zkušebním ústavu v Praze jsem však učinil zásadní objev – bílý HOMEbox předčil stříbrné pěstební boxy nejen výrazně lepším odrazem a rozptylem světla, ale také nižším tepelným ziskem. Zkrátka v HOMEbox White získáte více světla pro své rostliny, a navíc je v něm nižší teplota.]

box musel být max 80x80, větší prostor nezařídím, měl být tichý, abych mohl v klidu spát(jsem max zvyklí na puštěné pc, ale i to mě drobně ruší) a měl být hlavně neprůsvitný a pachu vzdorný. svítit jsem chtěl květu 250 úsporkou, ale kámoš mi to rozmluvil na 250 sodík. Růst není dořešen, mám matkáře a načínat jsem je chtěl jinde.
No a než jsem se prokousal těmi informacemi po netu a v knížce nalezl jsem v garáži dřevěnou skříň o cca 50x50x165cm. Zaprášená, zarovnaná, tak sama... Vzhledem k tomu, že DR2 80x80x170 nebo něco s podobnými rozměry jsem nemohl bazarově sehnat, každý mi nabízel jen 60x60x140 matkárnu nebo metr na metr... proto jsem se dnes rozhodl, že instaluji neprve onu skříň a časem si seženu ten box. Takže by rozsvíceno mohlo být klidně do týdne při minimálních nákladech. Jupí.
Předem děkuji za pozitivní reakce, pokusím se udržet nekomentovat ty negativní, proto jsem to taky přidal do přípravky.


teď tedy pár otázek, napíšu je stručně, vy to určitě stejně rozepíšete :)

1. fotky dodám hned jak jí vytáhnu z prachu a dostanu do paneláku, uvědomuju si, že bez fotek se špatně radí, tak klidně vydržte

2. nebude prozatím stačit uvnitř bílý nátěr ? nic tím nezkazím a folie se dá přidělat později i na nabarvenou skříň(jde o to, že teď vyhodim 2ku za folii, když po jednom kole zjistim že mi rozměrově nestačí a nebo se mi naskytne ten DR2 80) - jestli stačí, doporučte vhodnou barvu a tlouštku nátěru (primalex?)

3. světlo... teď vůbec nevím jestli tu úsporku nebo nějakej sodík, aby se mi to moc nehřálo - nechci moc větrat kvůli hluku a chtěl bych použít jen ofuk a odtah přes uhlíkovej filtr vyrobenej podle návodu tady na fóru

4. napadlo mě udělat odtah nahoře, na stropu skříně(možná na opačné straně stropu než bude doma přítah), je to blbost a je tedy podmínka že musí být z boku -kvůli cirkulaci?

5. ta skříň byla v garáži mezi krysama jinou havětí, je protkaná pavučinama, takže nějaká ověřená desinfekce proti parazitům ?

6. jaké nejvhodnější květináče a jejich počet ? popřípadě i nějakou dobrou, ovocnou a nenáročnou sativu (nejsem indikovej týpek)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma