Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Presazovat ci ne - Klikni zde pro originální téma
vriter@cz
Napadlo mne jestli je dobre kytku presadit do jineho kvetinace a do jakeho.
fasmos
určitě teda aspoń podle mě já to taky přesazuju necham to vyrůst v menšim a pak šup do velkýho

a jak velký
no třeba jako kýbl a ještě klidně větší a větší.........čím větší tím lepší
vriter@cz
fasmos: Ja si myslim ze jak das velky kvetinac ze ta kytka pujde spise do korenu jak do velikosti.
Přesazovat určitě ano čím větší květináč tím více místa pro kořeny a tím silnější a větší kytka doporučuju než položíš otázku podívat se do FAQu (hlína a substáty)

http://grower.cz/forum/misc.php...aq&faqgroupid=8 tady o tom je docela dost napsanýho :)

Zatim
Ant
Tak už mi to fack se*e zase jako UNreg to snad neni možný ........ Ant
greedy23
No urcite. Ja nechavam v malejch a pak sup do vetsich. Nekdo ale rika ze kytka ma rada prostor, ale pak se mi zda ze se zene spis do vejsky nez do mohutnosti
rajce
Ja mam nejradsi kyti do pul metru a s co nejvic stejnejma vyhonama-proste keriky;) , a pride mi, ze kdyz dam kyti rovnou do velkyho kvetinace, tak se mi tahne mnohem vic nahoru. Presazuju 3* (popis na http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=5935). Dospelce mam v 15*15*20 a pride mi to akorat. Kdyz to dobre hnojis, tak kyti nestrada a krasne kosati. Je to jako s bonsajema.
Krteček
Přesazování se asi nevyhneš, ale když použiješ jako malí květináč rašeliňák(je to květináš z lisované rašeliny) tak když ho pak dáš do něčeho většího, tak jim kořeny projdou a pak se rozpadne a kiti to nijak nezbrzdí. Ale myslím, že nějaký mega velký květináč je na prd- zabírá místo a stejně to nepotřebuješ mít nějak visoký.
Myslím, že nádoba tak do 10l musí stačit. Já mám 8l.
vriter@cz
Nedavam do moc velkych kvetinacu. Dval jsem, ale zjistil jsem ze jsou na hovno. Kytka jde spise do korenu nez do objemu.
High_Land
vriter@cz: Hele, neplacej blbosti. Cim vetsi kvetinac, tim silnejsi korenovej zaklad, tim lepsi, vetsi a mohutnejsi kytka, jak pise Ant. Kytka nejde "spis do korenu nez do objemu", maximalne ji dele trva dorust, protoze se ji tvori silny velky system korenu. Samozrejme jich umistis mene do prostoru, odmenou Ti bude vetsi a mohutnejsi kytka. Ale hodne velky kvetinace (7L a vice) maji smysl predevsim ze semen.

A jedna adresa z Overgrow.com - tady maji frajeri z Hollandu kytku v 25l kvetinaci a z jene kytky meli 450 g, ted se jim podarila kytka, ktera ma temer 650g.
http://www.overgrow.com/edge/showth...?threadid=37072

Ale "Kytka jde spise do korenu nez do objemu" ze jo, vriter@cz ?!
Dejva
podle miho jednoznacne presazovat treba do beliku pač cim vetsi koreny tim lepsi pro dalsi stadium rustu presne tak jak rika High_Land
rajce
to Krteček: Dost dobry mi taky pride pridavat na dno kvetinacu vrstvu keramzitu (nejen kvuli vode). Kdyz pak kyti presazujes, nemusis narusovat korenovej bal. Jenom jednoduse vydrolis ten keramzit, tim uvolnis (a nenarusuis!) spodni koreny a presadis do vetsiho kvetinace... A kyti krasne roste dal...;)
vriter@cz
High_Land: Ok dobre. U ganji to tak asi bude.
Ant
Hale a jak si myslíš že asi to bude u "skéra" ty kytky rostou všechny stejně maj kořeny, listy, stonek a někdy i palice :D :D .
Tommy02
Cawes chcem sa spytat ci sa moze kiťička presadžať ked kviťne ci sa jej nieco nemoze stať ? dik
Marihouba
Tohle tu bylo reseny mnohokrat. Presazovat se samozrejme da,.. ja to tak delam, a celkem bez problemu, ale obcas na chvili prestane rust,.. rozhodne ji tim udelis docela sok. Ale rozdejcha to... zalezi na tobe, zda se to vyplati,.. za jak dlouho budes sklizet, do ceho ji chces presadit,...
Crashik
Přesazování?Na to bacha...Hlavně když kvete a poškodily by se kořeny tak to by byla strašlivá škoda...A to s tim květináčem asi takhle - pokud máš květinku ze řízku a dáš ji do 7l květináče,tak se neboj,že ti neroste...Mezitím se jí dole tvoří nádherný kořeny a pak kytka začne mega rychle růst...Poznavam to tak: velikost květináče je přímo úměrná velikosti rostliny...Čím větší květináč tím větší kytka :) Tak a ne jinak :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma