Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Podomácku vyrobený humidor - Klikni zde pro originální téma
dubuque
Na Overgrow (http://www.overgrow.com/edge/showth...threadid=243466) jsem se dočetl, jak si podomácku vyrobit humidor. Vyzkoušel jsem to a funguje to.

Pro neagličtináře - do krabice, ve které skladujeme kuřivo (hodí se i pro tabák, doutníky apod.), umístíme širší nádobu. Tu naplníme tak do poloviny solí a nalejeme tam vodu tak, aby hladina nepřekročila úroveň soli. Bude tam tedy mokrá sůl, nikoliv solný roztok. Vloženou nádobu plníme do poloviny nebo i víc, ale tak, aby se obsah snadno nevylil.

Sůl s vodou mají tu vynikající vlastnost, že vytvářejí dost přesně 75%-ní vlhkost, která je navíc stabilní. Tato vlhkost je pro kuřivo ideální a nehrozí žádná plíseň jako při použití slupek z pomeranče apod.

Já jsem použil spodek PET láhve a obyčejnou sůl a odstátou vodu z vodovodu (pro jistotu kvůli chlóru).

Nevýhoda je v tom, že je u kuřiva otevřená nádoba s vodou, nesmí se to tedy klopit. Výhodou je, že vlhost je na optimální úrovni a hlavně se to tak může nechat i dlouhodobě bez obav ze zplesnivění.
JAyEFF
Zdarec,

ale jenom mi nejde pod fousy jak muzes do soli lit vodu a jeste takovy mnozstvi aniz by se ti to okamzite nerozpoustelo
mohl by si prosim podrobneji popsat ten postup zvlhcovani

dik
dubuque
Ve vodě se nerozpustí neomezené množství soli, že jo. Té soli bude hodně, já jí dal tak čtyři slánky. Když tam budeš lejt vodu, bude nejdřív mizet v soli a pak začne hladina stoupat. V tu chvíli je to akorát. Bude tam víc soli než vody.

Na overgrow jsem také viděl, že Gypsy doporučuje pomocí mokré soli kalibrovat vlhkoměr, protože dává naprosto zaručených a stabilních 75%. Proč to funguje netuším :-)

Samozřejmě je podmínkou, aby krabice, ve které to celé je, aspoň trochu těsnila. Jinak je to k ničemu, protože se tam ta vlhkost neudrží a voda vyschne.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma