Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Balkón 2012 - Autoflowering - Klikni zde pro originální téma
dr.schrapnel
Grow balkón 2012 - Autoflowering

Můj první grow v novém bytě. Byt je sice v centru města, ale má krásný menší lodžiový balkón situovaný jižně, takže na něj svítí slunce přibližně od 9 do 15 hodin.

Byt je v 1. patře, takže hrozí, že pokud kytky vyrostou do větší výšky, sousedi odnaproti by si mohli něčeho všimnout, je tam pár zvídavých důchodkyň. Proto jsem se rozhodl pro AF odrůdu (malý vzrůst) a ještě jsem na stěnu balkónu umístil truhlíky s okrasnými květinami. Dále vedle kytiček rostou nějaké bylinky, takže je tam zeleno až až a snad to nikomu nebude nápadné.

Takže:
semínka: jsou od člena (díky!!!), kříženec Lowryder #2 x Killer 47.
substrát: kokos od plagronu
květníky: 3,5 litru/rostlina
hnojivo: jen bio-bloom od biobizz

Semena jsem dal klíčit 18.5. Celkem 7ks v první várce. Pár dní to trvalo, ale nakonec vyklíčila všechna.
dr.schrapnel
Sadba

Po 4 dnech klíčení jsem to už nevydržel a klíčky zasadil do hlíny. Počasí bylo krásně teplé, takže šup ven na sluníčko.

Klíčky





Květníky připravené
dr.schrapnel
Růst - první dva týdny

První týden bylo krásné počasí, kytky se vyklubaly celkem rychle, stejně tak rostly. Posledních pár dní je hnusně, trochu zima, déšť, tak to s nimi není tak slavné.

Navíc kytky nehnojím, počítám s výživou na 3 týdny pouze ze substrátu, hnojení až ve fázi květu. Pokud má někdo zkušenosti s AF odrůdami a myslí si, že je dobré i zpočátku hnojit, možná tohle rozhodnutí přehodnotím.

1. foto: první odvážlivec se vyklubal hned přes noc po zasazení do substrátu.

2. foto: je vidět, že kytky ubyly... Ze sedmi je jich pět a to proto, že jeden klíček byl příliš malý na zasazení -- prakticky jen puklé semínko. Uspěchal jsem to. Příště budu dávat do hlíny minimálně 1cm dlouhé klíčky. Druhá odpadlá kytka (v malém 1,5 l květníku) se přestěhovala za okno k mému bratrovi, kde ho přivítala po návratu z dovolené.

3. foto: týden růstu

4. a 5. foto: po 2 týdnech.
dr.schrapnel
Třetí týden

Kytky mají za sebou 3 týdny, tedy 21 dní.
Počasí nepřeje -- jestli za poslední týden svítilo slunce 8 hodin, tak je to hodně. Aspoň ale nebyla v noci velká zima. Prozatím to kytky přežívají...

PRVNÍ HNOJENÍ: Dneska poprvé jsem hnojil (asi 3ml / 1litr biobizz bloom), každá kytka dostala 2 dcl, ale protože je vlhko a nesvítí slunce, květníky byly ještě plné vody (poslední zálivka byla v pátek, dnes je úterý!!!) a kytky jsem hodně přelil. Snad se v tom neutopí, přebytečná voda odtekla dírami vespod...
Odteď budu už hnojit pravidelně při každém zalévání podle návodu na hnojivu. Další zálivka bude, až substrát trochu proschne a bude moct vodu vůbec udržet. Opět: chybí tomu slunce.

Z obrázků je vidět, že 2 kytky rostou rychleji než ty 3 zbývající. Uvidíme, jestli se nějak projeví jejich pohlaví, doufám, že během tohoto nebo příštího týdne už by se mohly objevit první náznaky květů. Jakmile budou, pověsím fotky sem a požádám o názor zkušenějších (samce budu likvidovat a místo nich zasadím druhou várku semínek).
dr.schrapnel
27. den - 4 z 5 ukázaly pohlaví

Za poslední dva dny se kytky rozhodly, že začnou ukazovat, co jsou zač. Myslím, že tři kytky budou samice, jedna je samec a jedné to zatím trvá a nechce říct.
Pro jistotu nahrávám fotky, kdybyste mi někdo potvrdil můj odhad, budu vděčný!

1. všechny společně.

2. samice: takovéto preflowers mají celkem 3 kytky, dvě mají ty bílé vlásky delší (asi 3mm), jedna je má zatím kratičké, ale už rozpoznatelné. I tak je to titěrné a špatně se to fotí, snad jsem vybral fotku, na které je to dobře vidět.

3. zatím jediný přiznaný samec, tady jsou dobře vidět jeho "koule".
dr.schrapnel
4. týden - po selekci samců

Kytky z "první řady" rostou 4 týdny, tj. mají 28 dní. Měly by to být tři samice, zvlášť ta napravo mě překvapila, vylezla první a byla to vždycky největší a nejmohutnější kytka!

Dvě z pěti kytek nakonec byli samci (poslední se definitivně ukázal přes noc), takže jsem je dneska ráno oba zařízl a zlikvidoval.

Místo nich a do jednoho volného květináče jsem zasadil nové 3 klíčky. Odrůda stejná, postup pěstění bude taky stejný.
dr.schrapnel
5. a 1. týden

Tři holky se dožily 5. týdne a kvetou a kvetou. Začaly se pěkně větvit a rostou docela rychle. Jsem zvědav, kolik toho za další 3-4 týdny do sklizně ještě stihnou. Vypadá to, že budou docela slušně obsypané květy, tak doufám, že jednotlivá květenství ještě zmohutní a zkompaktní.

    Hnojím s každým zaléváním (tak 2x-3x týdně, podle toho, jak svítí slunce) biobilzz bloom podle předepsaného dávkování, tj. crknutí do litru vody. Litr vody ty tři květníky udrží.


Tři prďolové jsou zasazení po likvidaci samců z prvního kola. Mají zatím týden, rostou pěkně -- snad se povedou po "tetách" ve vedlejších květináčích a aspoň dvě holky tam budou, uvidíme za 3 týdny.

    Zatím je nehnojím, začnu 2. týden, ze začátku obarvená voda, pak plnou.
dr.schrapnel
3 x 6. týden, 3 x 2. týden

Kytky dostaly řádně naloženo slunce a jde jim to k duhu. Zalívat bylo třeba každý druhý den a možná, že kdybych byl doma a měl nad nimi dohled, zalíval bych i častěji. Takhle se o kytky vzorně starala moje žena. Zalévala, hnojila, vše podle instrukcí a kytkám se vedlo skvěle.

Stejná kúra je čeká v dalších 12 dnech, kdy odjíždím na chalupu do Beskyd - další foto tedy až za 14 dní.

Očekávám, že ty tři šestinedělní ještě víc v květech zmohutní a tři prďolky ukážou pohlaví.

Hnojení: cca 7ml biobizz bloom na 1,5 l vody do všech šesti květináčů, zalévání podle potřeby (teď ve vedrech přes 30°C i co druhý den).

Foto:

    1. Všech šest společně poprvé

    2. Všech šest společně podruhé (shora)

    3. Největší kytka - horní květ končí ve výšce cca 22cm, takže je celkem maličká, jak jsem si na balkón přál. Je vidět, že je pěkně rozvětvená, doufám, že květy zmohutní a spojí se. Těším se, kolik toho za následující tři týdny ještě zvládne.

    4. Nejmenší z šestitýdenních kytek - není moc rozvětvená, ale je vidět, že bude mít jednu solidní, krásně kompaktní palici. Škoda, že nevyrostla do větších rozměrů, teď má asi 15 cm, takže kdybych přiložil krabičku cigaret pro upřesnění měřítka, část s květy by byla stejně velká jako cigarety na výšku.

    5. Záběr na dvě ze tří dvoutýdenních, daří se jim všem dobře, za dva týdny mi snad už prozradí, co jsou zač.
dr.schrapnel
3 x 8. týden a 3 x 4. týden (plus 2 dny)

Kytky přežily mou víc než dvoutýdenní nepřítomnost velmi dobře, žena o ně vzorně pečovala. Všechny tři "velké" kytky (z fotek je jasné, že to jsou mrňata) začínají docházet, chloupky horních květů už začínají být napůl hnědé. Až začnou hnědnout všechny květy, půjdou pod nůž.

Tři "malé", teď měsíční kytky se odvděčily za péči tím, že se ze všech tří vyklubaly holky.

Další hnojení:
- tři velké přestávám hnojit. Proliju jim květináče větším množstvím vody a potom až do sklizně už žádné hnojení.
- tři malé budu hnojit dál standardním dávkováním.

Ke žlutým listům:
- na velkých jsou způsobeny hlavně suchem, možná trochu spálené hnojivem, ale spíš půjde o nějakou nemoc (plíseň -- ze začátku byla zima a hodně pršelo) nebo uschly z nedostatku vody (ty květináče jsou přece jenom celkem malé a ve 30stupňových vedrech se rychle vypaří).
- ty malé kytky jsou možná trochu spálené, hnojit od zhruba 10. dne růstu bylo možná příliš brzy.

Nebo na to žloutnutí má někdo nějaký jiný názor? Díky za něj.

FOTO:
1) všech 6 pohromadě
2) dvě velké kytky s měřítkem
3) třetí velká kytka s měřítkem
4) jedna ze tří malých kytek, je vidět ♀ pohlaví.
dr.schrapnel
9. a 5. týden, první den

Tak tři kytky mají 9 týdnů, stále se blizny barví do hněda. Díky všem, kteří mi v PM pomohli s rozhodnutím, jestli už sklidit! Výsledek: Nechám jim ještě týden, svítí sluníčko, neuškodí jim to. Viz fotka č. 2, jak vypadají květy zhruba v prostředku největší kytky.

Ty tři menší zdárně rostou, jenom mi dělají starosti ty spodní listy...


A dnes jsem zasadil do země další tři semínka, jenomže nastal průser. Nechal jsem je klíčit příliš dlouho a už v neděli jsem uvažoval, že bych je měl dát do země. V pondělí jsem na ně zapomněl a dnes (v úterý), už měly ve vatě vyvinuté lístky, odhozené slupky od semínek a hlavně -- na klíčku (tak 3-4cm dlouhém) buď nějakou plíseň nebo zárodky vlásečnatých kořínků.
Přesadil jsem je do hlíny, snad to rozchodí... Nechal jsem je trochou čouhat, jakože ať už jsou teda venku, když jsou to lístky. Uvidíme.
Má s tím někdo zkušenost? Budu rád za radu. Díky!
Jak vidíte, jsou ve flaškách, přesadím je potom, co sklidím ty tři, tedy za týden. (Tzn. vezmu tu hlínu i s kytkou a obsypu ji novou hlínou ve větším květináči a opatrně odstraním ten PET obal, snad to pro ně nebude moc šok.)

FOTO:
1) všechny spolu. Na těch největších je vidět, jak už jim žloutnou listy, myslím, že je to neklamná známka toho, že jejich život se blíží ke konci...
2) detail květů největší rostliny. Je vidět, že chloupky jsou hnědé tak z poloviny a kytky tedy mají ještě čas.
3) jedna z 5týdenních kytek, které žloutnou spodní listy. Nevíte, co by to mohlo být a co s tím? (Myslím, že s tím asi nebudu dělat nic a počkám, jak si s tím kytky poradí. Ale třeba je to známka něčeho fatálního nebo naopak je to něco snadno spravitelného, nevím.)
4) Detail na zasazené klíčko-listy, snad to půjde...
Zenga
Cus,ja to takhle delam porad,ze je necham klicit o neco dyl-az maji delozni listky.Na tech korenech neni plisen,ale jak uz si psal,male korinky.Pokud si pri manipulaci neposkodil koren,tak ,mas vyhrano.
Slick-ace
Jo, měli by to zvládnout. Jen je nepřelívej ať neuhnijou.
dr.schrapnel
Díky za povzbuzení, Zenga a Slick-ace!

Dva jsem snad zvládl dobře, třetí jsem ulomi o pár milimetrů - byl zarostlý do vaty, netušil jsem, že bude tak křehký! No, nedá se nic dělat... Jedna se chytla hezky, dvě bojujou (navíc dneska prší a je celkem kosa, to jim taky moc nepřidává). Uvidíme za pár dní.

K tomu dotaz:
Když už mají klíčky děložní lístky, je lepší je dát do země celé nebo ty lístky nechat čouhat do vzduchu? Jaký máte zkušenosti?

Foto:
1) tahle se asi chytla
2) ty druhý dvě jsou takovíhle chudáci zatím...
Slick-ace
Nechat koukat.
Tak jak by asi vypadala, kdyby vyklíčila normálně.
dr.schrapnel
Menší UP před sklizní

FOTO:
1. Klíčky:
Zdá se, že delší pobyt ve vatě přežily, zatím se jim daří.

2. Sklizeň:
Na společné fotce je vidět, že 3 skoro 10týdenní kytky už toho začínají mít dost, viz žluté listy a vůbec slabší barva. Už jen dozrávají.
Naopak na zadní řadě je vidět, že kytce vlevo se daří velmi dobře, kytce uprostřed úplně nejlíp (ta bude stejná jako největší z první várky) a ta vpravo bude prďola, ale taky celkem dobrý. Mají před sebou 4 týdny života, jestli vše bude probíhat jako u starších sester.

3. a 4. Květy:
Na 3. fotce je horní patro květů největší kytky, je vidět, že už je připravená.
Na 4. fotce je pak nejspodnější patro -- tam je bohužel ještě vidět, že ten spodní květ má hnědou půlku blizen a víc ne... Prý to tak AF kytky mají. Nedá se nic dělat, horní části už začínají být nedočkavé a já s nima.

Zítra brzy ráno jdou tři nejstarší kytky pod kosu.
(Proces zdokumentuju.)
dr.schrapnel
Sklizeň

Ráno jsem sklidil po 10 týdnech a 1 dni od chvíle, kdy jsem dal klíčit semínka.

Ostříhal jsem většinu velkých listů, stejně už byly zažloutlé.
Bohužel, u jedné z malých kytek se objevila plíseň, které jsem si předtím nevšiml. Tak polovina palice šla do koše...
Po ostříhání jsem kytky vytrhl a pověsil hlavou vzhůru do stínu na balkóně tak, že deska skládacího stolu je chrání proti světlu a zároveň z boku mají přístup vzduchu. Snad to je OK.

Fotky:
1) Všechny už bez listů (vlevo kytka po odstranění asi 1/2 palice kvůli plísni)
2) Ostříhané listy, květináč a kytky pro představu velikosti
3) Kořenový systém
4) Šibenice
5) PLÍSEŇ na jedné z kytek
dr.schrapnel
První várka víceméně usušená.

Kytky jsem přesunul z balkónu dovnitř, odstranil zbylé listy a stonky a uložil ještě do papírové krabice.
Ochutnal jsem, účinek dobrý, slabší, ale celkem příjemné.

Nicméně jsem dost zklamaný:
1) po vyschnutí se palice ztratily, objem mají, ale jsou strašně nekompaktní. Takže na oko působí dobře, ale v ruce je to jako chmýří.
2) možná, že i ta druhá větší palice je chycená plísní, ale asi jen u stonku v jedné části... Ještě počkám, kdyžtak napadené místo vyhodím.
3) výnos sušiny ze 3 kytek hluboko pod 10g, spíš mi kuchyňská digiváha ukazuje střídavě 7 a 8 g a to je včetně zbytků stonků... To je fakt slabota, někde jsem udělal chybu.
4) při sušení prakticky zmizela vůně... Je to jak seno...

Takže "sklízeč" a "sušitel" jsem zjevně mizerný, tuto fázi jsem nezvládl...

Poučení pro příště (moje dojmy, proč je výsledek z první várky nic moc):
1) malé květináče (mám 3.5 litrové), chce to větší
-- i když: kořeny nebyly "skrz" celou hlínu, byly hlavně po obvodu...
2) kytky jsem asi přelíval, byly utopené (i po 3 dnech bez vody po sklizni byla hlína skrz naskrz mokrá).
-- budu zalívat 2x týdně, max 3x když bude super slunce a míň vody (tj. ne 1,5 l na 6 kytek)
3) nevim... Málo čtu Grower.cz??? :-)
Aladin
Zdravím,to že toho bylo tak málo mohlo být taky odrůdou. Známý měl AF Red Dwarf,tuším asi tři kusy a všechny rostliny byly malého vzrůstu. Já měl třeba AF Mazar,tento rok i AF Northern Lights a gramáž nešla a snad ani nepůjde pod 30 g na jednu rostlinu,teda aspoň doufám. Takže se mrkni po modelu s prokázaně větším výnosem.
Ty květináče,byly opravdu spíše malé,ale v to až takovou roli nehrálo. Ale je pravda ,že se hodí spíše když pěstuješ ve skříni. Venku je optimální velikost cca 10 litrů.
Jinak k tomu že to ztratilo aroma-zkus to dát to zavařovačky a uzavřít,pak by to mělo ještě posílit vůni. Akorát dej bacha ať ti to nezplesniví,takže to občas otevři a omrkni to. A jestli si to přesušil a tím pádem to trochu ztratilo aroma,zkus třeba oloupat pomeranč nebo nakrájet jablko a dát to k tomu,mělo by to nasát vlhkost a možná se vrátí i vůně namíchaná s vůní toho ovoce,které tam dáš. Doufám,že ti jak se říká nenosím dříví do lesa a moje rady ti k něčemu jsou.Přeji ať to roste a chutná ;-)
dr.schrapnel
Díky, Aladine!

No, když kouknu na sestřičky (myslím to doslova, titíž rodiče) tady: tibethská zahrádka 2012, tak to spíš bude mými pěstitelskými "schopnostmi" než odrůdou... :) Ale dík za důvěru! (Příště určitě zkusím i nějaký jiný semínka, spíš kvůli tomu, abych trochu experimentoval, než že bych si myslel, že za to můžou Ryder Killery. Podle tvých fotek vypadají dobře, K+!!!)
Fakt je zkusím nepřelívat...! Mám ještě dvě várky, v dalších postech se uvidí, jak se jim bude dařit.

Co se vůně týče: máš pravdu, předčasně jsem plašil. Jakmile nebyly venku na vzduchu, během pár hodin se vzpamatovaly a znovu začaly vonět.

Přidávám ještě skupinovou fotku:
3 x 6. týden
3 x 1. týden v hlíně (Všechny tři překlíčené kytky zatím jedou pěkně. Došel mi kokos, takže jsou v mixu kokos od plagronu + substrát pro balkonové rostliny v TESCO kvalitě. :) Zatím se jim daří, zdá se, že přesazení zvládly bez úhony. Mimochodem, ten kokos byl úplně prochcaný vodou, když jsem ho přesazoval, a to jsem skoro nezalíval -- i z toho usuzuju, že moc liju (teď myslím vody do kytek).)

A portréty:
1) Největší z velkých
2) Největší z malých
citex
zdarec podle me 3,5L jim staci bohate, stim prelivanim bud nech substrat a nechavej ho poradne proschnou nebo dej jenom kokos bez hliny,ale musis to hnojit kokos neobsahuje zadny ziviny:) ale zalezi i hodne na druhu a hnojivech.
KOSMEJ
Ahoj,
na tvém pěstu mě zaujala jedna věc.

Na začátku píšeš, že používáš toto:
substrát: kokos od plagronu
hnojivo: jen bio-bloom od biobizz

A posléze jsi napsal:
Kytky mají za sebou 3 týdny, tedy 21 dní. PRVNÍ HNOJENÍ: Dneska poprvé jsem hnojil (asi 3ml / 1litr biobizz bloom), každá kytka dostala 2 dcl

To se fakt nemůžeš divit, že ti to neroste!
a) v kokosu nejsou žádné živiny
b) bio-bloom od biobizz je zejména květové hnojivo.

Příště raději na automata použij kvalitní předhnojenou hlínu a cca 2x větší květináče.
dr.schrapnel
Díky, citex a KOSMEJ!

K tomu kokosu a hnojení: tak to je vyloženě omyl na mojí straně... Díky za upozornění! Zjevně jsem špatně četl nebo pochopil.
Měl jsem za to, že kokos OBSAHUJE živiny na první 3 týdny života květiny!!! (Pro kokos jsem se rozhodl, protože ho někde chválili jako nejvhodnější pro automaty.)
Příště vyzkouším buď nějaký substrát s živinami, který mi doporučí v shopu, nebo to pohnojím pro růst.

S tou velikostí květináčů se to má tak, že jsem se bál, aby kytky nepřerostly a neokukovaly je sousedky z protějšího baráku. Ale myslím, že ty 6,5 litrové příští rok na balkóně vyzkouším - nějaká vertikální rezerva tam ještě bude :).

Jo, a s přelíváním se mi daří bojovat celkem snadno: prostě to teď zalívám přibližně co 3 dny (podle počasí). Vyjde to 1,5 litru na 6 květináčů a žádný nepřeteče. Kytkám to zjevně problémy nedělá, prosperují slušně.
A musím tady dát kredit své ženě, která se vzorně starala během mé 10denní nepřítomnosti doma.

Za pár dní další up.
dr.schrapnel
Katastrofa!!! Škůdci!!!

Tak pomalu dojíždí druhé kolo, ale postihla mě katastrofa: napadení škůdci.

Předpokládám, že to jsou svilušky... Je ale možné, aby ty malé svině sežraly za jeden jediný den celé obrovské listy???
Viz první foto: ještě dneska ráno, než jsem jel do práce, měly obě kytky tak veliké listy, že když květináče stály u sebe, tak se listy překrývaly. Po návratu z práce byly kytky ve stavu, jak vidíte... Totéž se dvěma kytkama, které už mají být pomalu sklizeny (tak půlka pestíků je hnědých).
Zdecimované listy, po kterých zůstaly jen stonky jsou i na ostatních fotkách. Na té poslední je skoro zralá kytka z druhého kola.

Našel jsem po nich taková "hovínka" - malé suché kuličky velké jako mák zhruba, ale ty svilušky nikde nemůžu najít... Napadlo mě dokonce, jestli mi sem nelítají nějací ptáci huliči, ale to je blbost a z fotek je asi jasné, že to bude něco jiného.

Prosím, poraďte! Jsem docela zoufalý: Myslím, že ty dvě skoro dozrálé říznu a nechám schnout. Mám s tím něco dělat? Nerad bych svilušky hulil... Jo, a co s těmi třemi? Ty jsou asi beztak už odsouzené k smrti - vyhodit? I s hlínou?

Máj ještě pozdě zasazenou autoMazar kytičku, má jen pár týdnů (chtěl jsem se s ní pochlubit, až bude větší), tu nechám - myslíte, že už to chytla, i když má zatím jen 1 a půl patra? Téhle by mi bylo extra líto.

(Zároveň se všem omlouvám, je toho na Groweru o sviluškách plno - prostě jsem si říkal, že se tu nemají odkud brát a tak jsem to nekontroloval, až to došlo až sem. Klidně budu vděčný i za link na téma, kde se třeba někdo ptá na totéž, co já, ale přehlíd jsem to. Zatím jsem vyrozumněl, že na postřik v tomhle stádiu už je pozdě (sklizeň bude TEĎ a ty menší, který měly přijít na řadu za měsíc, jsou sežraný...)

Holt další poučení pro příště: líp a víc kontrolovat kytky.
Hy3nA
svilušky to nejsou, ty vysavaji stavu z listů a ty listy sou pak svetly, ale jsou tam, tohle ti něco doslova sežralo. pohledej v sekci nemoci rostlin a problemy ;)
dr.schrapnel
Zvěřinec

Tak dnes bohužel muselo dojít k nevyhnutelnému... Co šlo sklidit, to jsem sklidil a dal sušit, tři nejmenší kytky jste viděli sami - ožrané listy, vyhodil jsem je.

Prohledával jsem hlínu i kytky a nestačil se divit, co tam žilo:

  • svilušky (na listech pár zespodu)
  • nějaký ten pavouček (ti jsou asi v pohodě, ne?)
  • jakési malé mušky (něco jako octomilky, co jsou vždycky v koupené levné hlíně)
  • a hlavně mravenci, kteří měli v jednom z květináčů pěkně nakladená vajíčka...

Nejvíc mě překvapili ti mravenci. Nebyli to obyčejní malí černí, ale takové ty potvory s křídlama, které jsou o něco větší, ale ne zase tak moc jako lesní mravenci. Bydleli v rožku v jednom z květináčů, fakt by mě zajímalo, jak se do toho kokosu dostali.
V hlíně od Tesca (kterou jsem namíchal s kokosem pro tři poslední kytky) žily ty malé mušky.

FOTO:
A pak ještě jeden výletník, kterého jsem našel na zemi na balkóně a jehož podíl na decimaci zahrádky není jistý, ale přesto jsem ho vyfotil. Měl tak 1 cm. Co to je, nevím. Jdu to hledat. Třeba zemřel nevinný...

Edit: tak ti "mravenci" byli asi smutnice... Jak to lezlo v té hlíně, tak jsem si to nestačil pořádně prohlídnout. Toho placatého brouka jsem ještě ale nenašel...
HujerII
Čus, tak podle mě je dobře, že si toho ,,vyletnika,, zrušil. Tyto potvory znám a pár listů už mi ožraly.
Aladin
Zdravím,nevím jestli ta fotka těch kytek byla poslední,ale jestli ti to teda tu kytku neožralo ještě více než na té fotce tak byla škoda to likvidovat. Jestli ti to už kvetlo,tak by to přežilo.Svilušky ti to nesežraly,to je jisté,to by vypadalo jinak. Ti pavoučci jsou taky svilušky,teda co já vím,je to asi nějaký dospělec. No,a ještě teda nevím,které byly zralé,ale podle fotek asi žádná. Měl si to nechat,těch pár ožraných listů by nevadilo.
MaaaYaaa
To poslední je smradlavá Ploštice. Ta si kousne, ale jenom aby ochutnala, nebezpečný to neni :) ...ale zkus si s ní zatřepat v dlani - horší než čuchnout si takhle k vlastnímu prdu!
dr.schrapnel
Zdar, díky za reakce.
Aladine: jo, máš pravdu, ty dvě (třetí byla mrňavá a úplně zabitá) by to možná daly, kdyby je dál nic už neožralo. Jenže jak jsem začal ty květináče likvidovat a objevil při tom kouli s vajíčky smutnice, který se kolem toho hemžily, tak jsem se trochu vycukal, co za zvířectvo asi pobývá v těch ostatních květináčích... Tak jsem se rozhodl, že to radši zruším všecko najednou, ať je to tam čistý.
Takže balkón prodělá Savo-kúru...

PS: ještě za čas dodám fotku automazara v pařníku z PET-flašky. Zdá se, že nenapaden prosperuje... :)
dr.schrapnel
AutoMazar od Dutch Passion
Na poslední chvíli zasazený... Snad bude pěkné babí léto!

semínka: AutoMazar od Dutch Passion
hlína: Plagron GrowMix
květináč: 15 l, kulatý. Původně jsem zasadil všechny 3 zakoupená semínka, ale jedno odmítlo vyklíčit a druhé jsem dal do hlíny asi příliš brzo... S klíčením ještě mám problémy!!! Nejsem dost trpělivý, opět jsem je dal do hlíny s maličkým klíčkem, tentokrát mě to ale vyšlo na dost peněz na to, abych se pro příště (snad už konečně) nepoučil. To vysvětluje, proč je kytka tak na kraji a ne uprostřed květináče.

První dva týdny: růst v pařníku z PET-flašky. V pařníku zůstane ještě týden, max. dva.

Je to má poslední letošní naděje, proto doufejme, že vydrží počasí.

Předpokládaná sklizeň: 22.10. (10 týdnů od klíčení).

Přidávám foto 3 sklizených kytek z 2. kola. Výnos podobný jako v 1. kole (tj. pod 10 g).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma