Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Belgie legalizovala kouření marihuany - Klikni zde pro originální téma
Kmenet
Našel jsem na Internetu zajímavý článek. Je vidět, že jsou v Evropě mnohem dál než u nás ! :
------------------------------------------

Belgičtí poslanci v pátek pozdě v noci schválili zákon umožňující v budoucnosti "bez obtěžování jiných" kouřit veřejně marihuanu. Distribuce drogy a její prodej ale stále zůstává protizákonná. Možnost "zapálit si" dostali lidé starší 18 let. Každý z nich může mít u sebe podle nového zákona maximálně 5 gramů marihuany.

28.3. 21:47
BRUSEL - Politici také vymezili, kde a před kým může být látka inhalována. Jako přestupek či trestný čin bude posuzováno kouření cigarety v místnostech a na prostranstvích, kde jsou děti a mladiství a tam, kde by to "někoho obtěžovalo".

Prakticky si tak konzumenti marihuany nemohou stále zapálit například na ulici nebo v parku, neboť zde existuje riziko, že by je mohli sledovat právě mladiství. Poslanci rovněž umožnili pěstování několika rostlin pro "vlastní potřebu".

Tresty jsou mírné
Za porušení výše zmíněných omezeních hrozí hříšníkovi v prvním případě jen záznam v policejním "notýsku" - muži zákona si zapíší druh přestupku a čas, kdy k němu došlo. V dalších případech bude následovat pokuta od 1 do 25 Eur (od 30 do 750 Kč), bude-li se vše opakovat v 1 roce ještě jednou pak 25 až 50 Eur (asi 750 do 1,5 tis.Kč). Nejvyšší sazba, v případě neustálého porušování závazných norem během 24 měsíců, je 8 dní až 1 měsíc ve vězeňské cele.

O přijetí zákona se postarala vládní koalice liberálů, socialistů a zelených.

Lenka Hloušková, Ananova

----------------------------------------------------

zdroj : http://www.novinky.cz/00/50/08.html
chorus
Joo docela me to mile prekvapilo :)

My jsi budem muset na to jeste nejakej ten rok pockat :sun:
Wes37
no, nevim jestli se to da nazvat "legalizace" - spish bych to nazval dekriminalizace :-)
Schinus
And that's it!!! :D
je to legalizace koureni, alkohol by se taky na verejnech prostranstvich nesmi pit. Skoda, ze to jeste nevyresili s prodejem, takle budou mit stale problemy s danovymi uniky. Ale kazdopadne je to hodne dobry, je to vlastne prvni zeme co to bude mit natvrdo v zakonech a ne jen jako vyjimku, ktera je napr. v holandsku.
rastajohn
no to se maji teda belgicani.Az se to stane u nas a budu jeste nazivu, tak to bude jeden z mych nejstastnejsich dnu :).....Mno uz se vidim s prvnim dekriminalizovanym spekem :smoker:
marcon
Copak u nas se nekde nesmi hulit?? o tom teda nevim. Prestupkem je drzeni travy do urciteho mnozstvi, ale nikdy nemuzou dat pokutu za samotne huleni! Moc nechapu, co to v te belgii teda zlepsili.
MysticX
to marcon: A co treba "Poslanci rovněž umožnili pěstování několika rostlin pro "vlastní potřebu". ". To mi pripada jako hodne dobry zlepseni.
Wes37
No, mohly by povolit par rostllinek - hlavne uz proto, že se podle me nikdy nepovoli prodavani ganjy
ARCHIBALD
Možná by se to u nás hnulo, kdyby Johni vymysleli, jak to podřídit spotřební dani..:smoker:
Pako
Kdys se to nehejbe unas tak spon ze v Evrope a knam to sand dorazi take co nej
klier
Jo, Jo tak v belgii se maj, rad bych mel taky doma LEGALNE par kyticek, abych se nemusel bat ze pride nejakej kreten a nevyrve mi mi milovany kitickz ze zeme necha je zdechnout a me aby za ne neposlůali na par let do krimu. Jo uz aby to bylo u nas , ale s tim co tam v nasi vlade mame se asi moc daleko nedostanem , muzem jenom doufat ze nekdy v budoucnu budou chtit prestat opruzovat lidi , snizit kriminalitu, videlat nejaky prachy (hezky by to zdanili, a stejnak by se asi cena ustálila nekde hluboko pod tou nasi beznou), lidi by uz prestali smelit a fizlove by se konecne muzou zacit venovat necemu dulezitejsimu nez zaviranim lidi ktery vlastne za nic nemuzou.....
oton
jo kurva, tomu říkám "rozum ve vládě", bohužel u nás si stále většina poslanců myslí, že kuřák trávy je automaticky feťák a dealer, tak že si myslim, že se něčeho podobnýho jen tak nedočkáme, a furt se budem bát, že nás jednou benga vyčapou i když si většina z nás pěstuje jen pro sebe a né na kšeft :-((((


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma