Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 26.03.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Zkouřili školáka
Blesk 26.3.2003| rubrika: Čechy| strana: 4| autor: (čad)

PELHŘIMOV - Dýmku marihuany vykouřili společně se školákem jedné ze základních škol v Pelhřimově dva mladíci (18). Z listů marihuany máčených do mléka pak připravili nápoj, který školák vypil. Další osud malého chlapce pak zpečetil rovněž vykouřený marihuanový joint. "Hoch byl následně nalezen před školou, odkud byl kvůli intoxikaci převezen do nemocnice na jednotku intenzívní péče," uvedla k případu mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková.


Mladík dostal drogu a skončil v nemocnici
Mladá fronta DNES 26.3.2003| rubrika: Vysočina| strana: 1| autor: (lik)
Z celého kraje
Pelhřimov

Dva osmnáctiletí mladíci čelí obvinění z nedovolené výroby a držení drog. Začátkem března v bytě jednoho z nich podali nezletilému chlapci marihuanové mléko a cigarety. Ten později kvůli otravě zkolaboval u budovy základní školy a skončil na jednotce intenzivní péče v nemocnici. Mladíkům hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.


Informace policie kraje Vysočina
Zpravodajství ČTK 25.3.2003, rubrika: Právo a krimi - Jihlavský kraj| autor: MI

Pelhřimovský policejní rada obvinil dva osmnáctileté mladíky z nedovolené výroby a držení psychotropních látek. Počátkem března podali v bytě nezletilému mladíkovi marihuanové mléko a cigarety. Mladík kvůli otravě zkolaboval u budovy základní školy a skončil na jednotce intenzivní péče.
________________________________________________________________________


Fanoušky Slavie zřejmě čeká za napadení zlínských "rivalů" soud
Zpravodajství ČTK 25.3.2003, rubrika: Právo a krimi - Zlínský kraj| autor: KOZ

ZLÍN 25. března (ČTK) - Soud zřejmě čeká příznivce pražské Slavie, kteří před sobotním prvoligovým fotbalovým utkáním ve Zlíně napadli v restauraci v okrajové čtvrti místní fanoušky. Zraněni byli tři zlínští a jeden pražský fanda. Útočníci jsou podezřelí z ublížení na zdraví, poškozování cizí věci a výtržnictví. Majitel restaurace předběžnou škodu vyčíslil na 10.000 korun.

Vyšetřovatelé už získali od zraněných domácích fanoušků povolení k přístupu k lékařským zprávám o rozsahu jejich zranění. "Bez toho bychom nemohli vyšetřování ukončit," řekl dnes ČTK zlínský policejní mluvčí Ivo Mitáček. Dodal, že čekají na lékařské zprávy o rozsahu zranění a zahájili výslech poškozených, kteří jim přislíbili spolupráci.

Slávističtí fanoušci byli pravděpodobně na útok připraveni a asi se na něj domlouvali i prostřednictvím internetu. "Přesně znali polohu restaurace, která není v bezprostřední blízkosti fotbalového stadionu Tescoma. Věděli, kde mají zastavit svůj autobus," uvedl Mitáček.

Policisté zadrželi 28 fanoušků Slavie ve věku od 15 do 27 let, z nichž čtyři zaútočili na restauraci. Propustili je až večer, takže utkání neviděli. Při zápase zatkli dvaadvacetiletého místního fanouška, který napadal příznivce fotbalu. Objevili u něho pravděpodobně marihuanu a dřevěnou dýmku. Při zkoušce na alkohol mu naměřili 2,35 promile alkoholu v krvi.

Ladislav Koželuha kš
________________________________________________________________________


KOLÍN úterý 15. dubna
Zpravodajství ČTK 25.3.2003, rubrika: Deník - plány| autor: JT


09:00, Okresní soud, jednací síň č. 6, Kmochova 144

Pokračuje hlavní líčení s osmičlennou skupinou pěstitelů marihuany. Sedm mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 27 let obžaloba viní z nedovolené výroby a distribuce omamných a psychotropních látek. Jsou podezřelí z toho, že v rodinných domcích po celé republice minimálně od roku 2001 pěstovali a prodávali konopí. Policie je zadržela loni v březnu.

ČTK to sdělil soudce Jiří Kruml.


U Okresního soudu v Kolíně začalo líčení s pěstiteli marihuany
Zpravodajství ČTK 25.3.2003, rubrika: Právo a krimi - Středočeský kraj| autor: JT

KOLÍN 25. března (ČTK) - Kolínský okresní soud dnes zahájil hlavní líčení s osmičlennou skupinou pěstitelů marihuany. Na lavici obžalovaných usedlo sedm lidí, osmý je na útěku. Předseda senátu Jiří Kruml nakonec líčení odročil na 15. dubna. Obhájci požádali o výslech znalců, kteří zpracovávali odborné posudky. Státní zástupkyně chce vyslechnout policisty, kteří byli u domovních prohlídek u obžalovaných.

Hlavní líčení se podařilo zahájit až napočtvrté. V lednu se jednání dvakrát neuskutečnilo kvůli tomu, že se jednomu z obžalovaných nepodařilo doručit předvolání k soudu. Začátkem března se další omluvil kvůli nemoci.

Sedm mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 27 let obžaloba viní z nedovolené výroby a distribuce omamných a psychotropních látek. Jsou podezřelí, že v rodinných domcích po celé republice minimálně od roku 2001 pěstovali a prodávali konopí. Policie je zadržela loni v březnu.

Ze sedmi přítomných obžalovaných se dnes šest vzdalo výpovědi. Před soudce se tak postavil pouze Václav Šefránek. Odmítl, že by konopí pěstoval. Přiznal ale, že měl v domě části pěstírny, například lampy nebo vzduchotechniku.

Nesouhlasil s názorem odborníků, že by konopí, které u něj policie našla, stačilo na výrobu 7000 dávek. Z vlastní praxe prý ví, že z gramu se dají ubalit maximálně tři, nejlépe ale dvě cigarety. Z 950 gramů, které mu policie zabavila, by tak prý bylo asi 1800 dávek. Pro něj, silného kuřáka, by to byla zásoba údajně na sedm až osm měsíců.

Šefránek si spolu s kamarádem loni otevřel obchod s pěstitelskými potřebami. S některými obžalovanými se znal a obchodoval s nimi, uvedl.

Výpovědi ostatních soudce přečetl. Někteří přiznali, že konopí pěstovali, ale vesměs prý pro vlastní potřebu.

Podle obžaloby si skupina ke své činnosti vybírala nenápadné domy na Brněnsku, Strakonicku, Lounsku nebo Kolínsku. Drogu pěstovala ve speciálních pěstírnách s řízeným osvětlením, zavlažováním i vytápěním. Marihuana pak údajně obsahovala více návykových látek než je zvykem u klasicky pěstovaného konopí.

Marihuanu podezřelí muži podle obžaloby prodávali po celé republice. Spolu s ní nabízeli i extázi.
________________________________________________________________________


Zadržená rodina dál ve vazbě
Právo 26.3.2003| rubrika: Severní Čechy - Ústecký kraj, Liberecký kraj| strana: 17| autor: (ČTK)

Čtyři příslušníci rodiny Tomáše G. ze severních Čech, kteří byli 7. března zadrženi německou policií pro pašování drog, zůstávají v Bavorsku ve vazbě a jsou nadále německými orgány vyšetřováni. Sdělil to včera generální konzulát ČR v Mnichově. Rodina podnikla podle bezpečnostních orgánů fingovanou turistickou cestu do Jordánska a Sýrie, kde naložila do kempinkového vozu 260 kilogramů hašiše, jehož hodnota na černém trhu představuje asi 100 miliónů korun. Podle informací vyšetřovatelů byla celá akce dílem mezinárodní skupiny osob české a arabské národnosti, která se zabývala převážením drog z Blízkého východu do západní Evropy. Ve spolupráci s konzulárními orgány bylo zprostředkováno vydání dvouapůlleté dcerky pachatele její babičce, která si dítě odvezla do ČR. Pachatel, jeho manželka, otec a strýc ale zůstávají ve vyšetřovací vazbě. Cílem je nyní především zjistit, zda byli kromě Tomáše G. do nezákonné činnosti zasvěceni i další členové rodiny, případně kteří. Hlavní organizátor akce Petr K., který byl zaměstnavatelem Tomáše G. v Česku a převoz drog si od něj objednal, byl již také zadržen českými kriminalisty.
________________________________________________________________________


Charáč rozdává narkomanům více stříkaček
Zlínské noviny 25.3.2003| rubrika: jihovýchodní Morava| strana: 7

Uherskohradišťsko _ Necelé tři roky od svého založení zaznamenává uherskohradišťské kontaktní centrum Charáč první úspěchy mezi uživateli drog. " Zdá se, že jsme se konečně dostali do povědomí lidí, na které jsme zaměření. Zájem o naše služby je totiž vyšší a máme i více klientů v terénu," potvrdila vedoucí Pavla Šuranská. Do centra, které sídlí v části sportovní haly, přichází zejména mladíci ve věku kolem sedmnácti let, kteří nejčastěji užívají pervitin, marihuanu nebo nitrožilně aplikovanou drogu. Jen v loňském roce jich přišlo asi sto osmdesát. Ani jednou se zde naopak neobjevil uživatel heroinu.
________________________________________________________________________


Drogový zátah na Trutnovsku skončil úspěchem
Vysočina 25.3.2003| rubrika: od sousedů| strana: 10| autor: str

Trutnov _ Po víkendovém dopadení dvaadvacetiletého muže přímo při výrobě pervitinu v jednom z pardubických bytů policie hlásí další úspěšný zásah. Jak nám ve sdělila Renata Šanderová z východočeské policejní správy, stalo se tak na Trutnovsku. Při akci s krycím názvem INDI policisté zadrželi sedmadvacetiletého muže. Šetřením bylo zjištěno, že zprostředkovával prodej pervitinu, extáze a marihuany na diskotékách ve Vrchlabí a na dalších místech trutnovského regionu. Touto nezákonnou činností se měl obohatit přibližně o 50 000 korun. Soud zadrženého muže poslal do vazby, v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V obou případech byla podle Šanderové do akcí zapojena i zásahová jednotka východočeské policie. Na odhaleních se podíleli kriminalisté Národní protidrogové centrály v Praze ve spolupráci s Toxi týmem východočeské policie, kriminalisty okresních ředitelství Policie ČR v Pardubicích a Trutnově i celními specialisty.
________________________________________________________________________


Protidrogové tažení v Thajsku stálo životy již 1900 lidí
Zpravodajství ČTK 25.3.2003, rubrika: Sociální problémy - Asie, Austrálie| autor: HIT

BANGKOK 25. března (ČTK) - Na téměř 1900 mrtvých se vyšplhala bilance protidrogového tažení, které thajská vláda zahájila v únoru s cílem v zemi zcela zlikvidovat obchod s drogami. Oznámila to dnes agentura AFP s odvoláním na policejní zdroje.

Od začátku kampaně, kterou thajský premiér Tchaksin Šinavatra prohlásil za úspěšnou, ale kritici v Thajsku i v zahraničí ji označují za brutální, bylo zabito 1897 lidí. Mluvčí policie Pongsapat Pongčaren nicméně neví, jestli tento počet zahrnuje pouze osoby, které byly zabity přímo v rámci kampaně.

Dřívější policejní zprávy o průběhu kampaně označovaly mrtvé v zásadě za oběti sítí obchodníků s drogami, kteří je chtěli umlčet. Bilance ze začátku března uváděla téměř 1500 mrtvých.

Podle mluvčího bylo dosud v rámci tažení zatčeno 42.673 osob podezřelých z obchodu s narkotiky a 159 podezřelých z vraždy.

Policii se podařilo zabavit 12,4 milionu pilulek amfetaminu a metamfetaminu, jichž se Thajsko stalo největším konzumentem na světě a na něž se tažení zaměřilo především. Zabaveno bylo také jmění obchodníků v hodnotě 11,5 milionu eur.

Z 63 milionů Thajců asi tři až čtyři miliony pravidelně užívají syntetické drogy, z nichž většina je vyráběna v sousední Barmě.

Celá akce, jejíž tempo úřady nehodlají zmírnit, by měla podle původních plánů trvat tři měsíce.

hit hej
________________________________________________________________________


ABY DUŠE NEBOLELA
Chebský deník 25.3.2003| rubrika: Lokální| strana: 17| autor: s


Psychiatryně Blanka Stefanovičová odpovídá na dotazy našich čtenářů Je pravdou, že většina psychiatrických léků je návykových? "Návykové léky, neboli léky vyvolávající závislost, jsou z psychofarmak nejčastěji benzodiazepiny. Konkrétně se jedná jednak o léky ze skupiny hypnotik, jako je Rohypnol a Nitrazepam, a dále ze skupiny anxiolytik, tj. Diazepam, Oxazepam, Lexaurin, Neurol, Xanax, Rivotril, Defobin. Riziko závislosti na těchto lécích vzniká už asi po dvou měsících pravidelného každodenního užívání, přičemž uvedená doba je individuální záležitostí. Prvními známkami návyku je snižující se efekt dosud účinné dávky s potřebou jejího navýšení a rovněž rozvoj abstinenčních příznaků buď při náhodném či úmyslném vysazení nejčastěji jde o zvýraznění celkové podrážděnosti, vnitřního napětí, třesu, objevují se úzkosti, poruchy spánku. Proto by se tyto léky měly ordinovat pouze na přechodnou dobu, například do záběru souběžně nasazených antidepresiv, jejichž dlouhodobé užívání není pro klienty z hlediska návykovosti nebezpečné." (s)
bongo
dobry prehled. nahodou jsem na nej narazil a urcite se sem jeste vratim.
breeder
jo dík, aspoň že to někdo čte


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma