Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Jílovitá zemina - Klikni zde pro originální téma
Scorpion91
Zdravim, dnes jsem byl vykopat na zahradě díru pro kytku a neprijemne zjisteni.. vykopal sem ji tak 80cm hluboko a prvnich 30cm je hlina, zbytek bohuzel jil, coz me zrovna radosti neroztancovalo. :/ Tak resim jak to udelat. Puvodne jsem chtel pouze nasypat substrat a kopnout to tam, ale to by asi nebylo to pravy orechovy.. nejvic se bojim, aby mi nezacli v pozdejsi fazi hnit koreny.. napadlo me vzit nejakej pytel (nejlepe tkanej, kdyz nesezenu tak plastovej a udelat diry) do toho dat na dno trochu keramzitu, pote substrat a lupnout tam tu kytku, coz by ale zase neresilo problem, ze voda nebude mit kam odtyct skrz ten jil a bude se mi tam udrzovat! Coz me privedlo na myslenku, ze bych to vykopal jeste krapet hlubsi, postavil bych tam mini leseni ze dreva tak, aby ten pytel s hlinou a kytkou byl aspon 10-20 cm nad jilem a voda by stekala tam. Ovsem nevim jestli to bude stacit nebo jestli nevymyslim zase sci-fi jak je mym zvykem :D
Chtel bych teda nekoho poprosit o radu, kdo se setkal s podobnym problemem a jak to vyresil a nebo jestli je to tak horke, kdyz mam v umyslu tam nasypat odhadem 30-40l substratu (!! Podotykam, ze jine misto neni k dispozici, alespon ne na zahrade, ktere by pripadalo v uvahu!!)
Diky za kazdou radu :)
Pongo
Čau,

mám stejný problém. Jedno řešení je takové, že by jsi nekopal díru tak hluboko a kořeny by si jeli do strany pěkně v té dobré zemině kterou máš 30cm vrstvu- to se mi ukázalo jako dobré řešení před dvěma roky ve skleníku, když jsem byl líný kopat hluboké jámy :)

Druhé řešení je takové, že tam dáš netkanou fólii aby kořeny neprorůstali do jílu. Nezdá se to, ale do jílu se taky vsákne voda. Říkáš, že máš díry 80 cm - to už tam padne 120L zeminy ne ? já sám kopal ve skleníku díry cca 50 cm a cca 40 cm na šířku a padlo tam 70L zeminy a to by se tam ještě něco vlezlo :)

Minulý rok jsem měl díry tak na 50L zeminy a kytky začali žloutnout jak kořeny narazili na jíl.

Doufám, že jsem ti alespoň trochu pomohl :)

Peace.
Dej to do objemného kýble a ten zakopej, taky možnost...
EDA45
Nedělěj to tak hluboký,jak radí Pongo..
Kytka není debil a pojede si kořenama v těch 30cm pěkný hlíny do stran..,neomezeně..
Je to skoro všude tak, nejen u tebe na zahradě..Co myslíš v lese,tam narazíš na jíl ještě dřív a kolik už tam vyrostlo monstrozních,krásných kytek..
Scorpion91
Ok :) necham to na volno..
Jeste jeden dotaz at nezakladam novy thread. Nakopal jsem si hlinu z kompostu (rostou tam pekne koprivy, tak zpod nich jsem tu hlinu vykopal), překátroval a rozprostrel na folii, aby to trochu proschlo.. v te hline jsou takovy zluty mravenecci a nejaky maly cervici bily a nejsem si jistej, jestli je to dobrej napad to tam soupnout. Abych tam pak nemel nejaky kořenožrouty a buhvicojeste :) . Te hliny z kompostu tam nedam moc, jen tak 4 - 5 litru, smicham se substratem pro pelargonie a perlitem.. Myslite, ze kdyz to necham proschnout, kdyz je ted pekny pocasi, tak ta havet zmizi a bude to pouzitelny? Samozrejme nejlepsi by bylo to vypect a sterilizovat, ale to se mi opravdu nechce tahat domu.. jedine to hodit do nejaky starsiho hrnce nebo na plech a hodit to nad ohen? :D Diky. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma