Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
dotaz ohledne rizku z nakvetli matky... - Klikni zde pro originální téma
pála žáhí
nazdarek prosim vas poradte at mam klidny spaní:eek:

jedu poprví kytky pod sodikem a bohuzel sem se nevyhnul jedny zacatecnicky chybe a sice ze sem nechal kytky(mazary) vyrust moc vysoko a po tom co sem prepnul na kvet uz je jasny ze se mi do ty skrine nevejdou:(

kytky sou pres tejden na kvetu(uz z nich lezou ,,vlasky") a ja se rozhod ze z nich udelam erarni matky a z nich pak hafo rizku na outdoorek.

tak se chci zeptat:
1)mam skrin vedle postele a u zapnutyho 400kila a vetraku se fak blbe usina takze:bude na revaving(snad se to tak pise) stacit 18h svetla a 6h tmy?

2)mate nekdo zkusenost jak dozrava mazar(nebo jinej indoor model) venku?

3)dou v pohode delat rizky z nakvetly matky? nebo mam pockat az budou kytky zpatky na rustu?

4)z kytek uz sice lezou ,,vlasky" ale nasel sem na nich taky malicky kulaty vyrustky a ja mam strach jestli to nejsou samcí kvety:eek:asi je to jenom stiha ale nemuze to bejt hermous? ja myslim ze hermousi se projevujou az v konecnejch fazích kvetu. nebo ne?

5)neporostou ty rizky z uz jednou nakvetli matky pomalejc a nebudou z nich naky mrzackove?

je to asi tak trosku zbytecnej thread ale potrebuju rychle poradit a kdybych to hodil do nakyho threadu s podobnym tematem tak mam o dost mensi sanci ze mi nekdo rychle poradi tak sorac.
viridis
1) bude, ale pujde to pomalu, pro revegging je skutecne lepsi 24/0. Ale jde to i tak.
2) ve foliaku by dokvetl (loni) kdyby ho ovsem (skoro) nesezraly svilusky. Ale i tak (5 tydnu na qetu) byl (temer) smrtici.
3) dou, ale ne v pohode. Nejdriv orvi qety a kytku nechej vzpamatovat pri 18/6 (, lepe ovsem 24/0, viz 1) tak tyden, pak osmikej rizky a svit. Neco prezije, loni to u me bylo odhadem 60-70%.
4) muze, uvidis. Zhermit se muze kytka kdykoli, sam mam "spatne" zkusenosti. Ale taky mam pyl, coz neni od veci.
5) zacnou kazdopadne pomalejc a patrne se budes moci kochat ruznymi deformacemi a abnormalitami. Lec to prejde a casem z toho bude normalni kytka.
ganjik
to viridis: myslis, ze se da neco udelat s nakvetajici matkou. Mam pod zarivkama (24/0) outdoor Jamaica Pearl (mimochodem skvela kytka) a ta svine mi nakvita. Nevis, jestli se s tim da delat neco jineho nez nechat vykvest?
viridis
Da se - mam jednu 'matku', ktera uz se pokousela trikrat? -ani nevim. Ale rizky z ni se vyborne prepinaji. Musis oskubat qety, ja to vetsinou kombinuju se zastrihem, radeji masivnejsim. Je dobre po oskubani qetu tak den, dva pockat, at si trochu vydechne a pak dorezat nejaky rizky, aspon dva, radeji tri - ty si radeji pro jistotu schovej a dej je korenit, dva, tri dny 24/0, pak 18/6. Matku dej na tyden nebo aspon 5 dni na 24/0, pak lze i 18/6, hnojit dusikem, pokud mozno malo fosforu, omezit draslik. hlidat pH. Do tydne, 10-ti dnu by se mela vzpamatovavat a zacit znovu obrazet. Rizky, co mas jako zalohu, koreni dele, klidne i 3, 4 tydny - takze se muze stat, je nektery z nich to nerozdejcha - doporucuji peroxid vodiku, 30% - 15 kapek do litru vody, pH 6.2 .
Ale kdyby natahla backurky matka, coz se taky muze stat (odhad 15%), tak genetiku mas furt - sice pak trva dlouho, nez se rozjede, ale.....
pála žáhí
díky Viridisy za vycerpavajici odpoved k4u ses borec!

tak nezustalo jenom u obav, mam skrin plnou hermousu:(

asi uz toho tady bylo napsano dost o hermousich ale dneska je grower hrozne zpomalenej a ja se k netu nedostanu driv nez pristi tyden takze sory za off topic ale poprosim vas o radu: co s nima?

1)je naka sance ze z nich bude dobry huleni?

2)je pravda ze semena budou feminizovany? co vim tak zrovna na tohle se nazory dost lisi...
viridis
1)je naka sance? docela ano, ale skubej samci qitky - stejne to bude jako kukurice, vsechno uhlidat nelze. Schovej si pyl - obcas se docela hodi.
2)je pravda ? asi ne - feminizovany ziskas ze samice, kterou 'spatnym' zachazenim rozkolisas natolik, ze zhermi nekolika qitkama a tim pylem ji samoopylis. Natural hermik ma tu obojakou informaci prilis citelnou a jejich potomci asi taky. Blby je, ze zhermena samice nejak nepodporuje tvorbu seminek ze svyho vlastniho pylu, takze celkem malo tech seminek dozraje (alespon me se jich zatim moc nepovedlo, v prevazne vetsine jsou seminka maly, zeleny, na nic). Ale treba delam neco spatne....
pála žáhí
díky ti!
tak sem se rozhod ze ty hermouse pozenu na kvetu dokud se mi tam vejdou a dokud za ne nebudu mit nahradu a pak je sezeru:)

asi tyden sem se pokousel kytky vratit na rust, prihodil sem jim tam stolni lampicku aby meli 24h svetlo, 16h svitil sodik ale kytky si kvetli vesele dal, akorat se prestali vytahovat... no a kdyz se potvrdilo ze to sou hermici tak sem je vratil na kvet.. aspon naky kolacky z toho budu mit..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma