Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
1st. grow, 200W CFL DarkRoom 60 - Klikni zde pro originální téma
Seriou
Ahoj Growers,

po dlouhém tápání, shánění věcí a hlavně přesvědčování mé drahé přítelkyně jsem se konečně dostal do bodu, kdy můžu začít pěstovat.
Ještě zbývá sehnat klony a můžete to začít. První kolo chci jet jen CFL a pokud se mi to podaří, tak příště pořídím sodík. Teď jsem nechtěl tolik investovat, když je to poprvé.
EDIT: nakonec jsem pořídil v 11 dnu květu sodík

Setup:

Dark Room 60 - 60x60x160
http://www.growshop.cz/katalog/deta...ii.-60x60x160cm

CFL 200W- Plug and Grow-Red.
http://www.growmarket.cz/produkt/200w-2700k-red

HPS 250W -Osram Plantastar
http://www.growland.cz/katalog/deta...novane-spektrum

Stínidlo Hobby 50cmx40cm
http://www.growshop.cz/katalog/deta...0x40cm-s-patkou

Ventilace- přítah zatím pasiv, odtah 100VKO + ofuk kytek cirkulační ventilátor.

Substrát -Canna Terra Professional
http://www.growshop.cz/katalog/deta...ofessional-50-l

Hnojiva:
Biobizz Grow, Bloom + Top Max. Dále Plagron Phyt-Amin a Hesi Supervit

Kytky budou v 6,5l květnících. Edit: kytky rostou v 3,5l

6 x Sensi Star

Fotky dodám až bude v boxu co růst :-)
Budu rád za jakékoliv rady a připomínky.
Seriou
Tak začátek growu musím o pár dní později, budu mít o víkendu návštěvu, kterou vidím jednou za rok ale nestojím o to aby věděli, že budu pěstovat. Tak snad v pondělí :-)
Seriou
Potřebuju poradit, mám jet 6x6,5l květináče nebo mě napadlo ještě 9x3,5l. Genetiku chci mít převážně indicu nebo50/50 indica/sativa. Prostor je Š60cmxH60cmxV160 a světlo 200W CFL.
Díky za rady.
Seriou
První foto
S3RIOUS
Zdar, doporučuju ti jet 9x 3,5l. Mnohem líp a jednodušeji zaplníš prostor - nemusíš to mít tak dlouho na růstu. Měj se ať to roste.
Seriou
No dám tam těch 9kytek a kdyby to nějak nešlo, tak tam nechám jen 6 kytek a zbytek dám na balkón nebo za okno. Zase je to můj první grow v boxu tak to nechci nějak přehánět :-D
Seriou
Tak návštěva nakonec neproběhne, tak jsem si dnes obstaral klony 10x Sensi Star (Paradise seeds) od zdejšího člena, který mu tímto moc děkuju :-)


1. den
řezy jsou zatím v kulatejch květináčích ale časem půjdou do hranatejch teku 3,5l.

teplota - 26 stupnu, vlhkost 70%
zalito a orosenou odstátou vodou s upraveným ph na 6,0

nechám na ně asi svítit 24hodin a potom klasika 18/6
Seriou
1. den
The jackal
Nazdar Seriou,

byť tebou tak tam nedávam toľko tých kitíc, ideš prvé kolo a môže sa lahko stať že ti to prerastie cez hlavu.
Osobne by som volil 4 rastliny v 6,5 l kvetináčoch alebo max 6 kusov v 3,5 l kvetináčoch, navyše tá úsporka ti to nepresvieti a to nevravím aké to bude husté keď to podrastie, to už nepresvieti vôbec. Viac rastlín neznamená väčší výnos (pokial by si nešiel SOG).
Teraz je už škoda dávať rezy preč, pri takom množstve (9) odporúčam krátky rast a prepnúť hneď ako sa to približne zaplní. Sensi star je prevažná indika, nemusíš sa báť prerastenia, ako som už písal, skôr si stráž tú hustotu. A úsporku drž pekne nízko nie vyššie ako 10 cm od vrcholkov (samozrejme za predpokladu vyhovujúcej teploty).
budem to tu sledovať...
Nech sa darí

šakal
Seriou
Ahoj Šakale,

díky za rady a budu moc rád pokud můj grow budeš sledovat, potřebuju dohled zkušenějších a uvítám každej názor, radu nebo kritiku :-)

Vím, že kytek je dost. Původně jsem měl v plánu 6 kytek v 6,5l, ale člověk od kterýho jsem klony bral měl minimum 10ks což chápu, tak jsem je hodil pod světlo, aby se u mně zabydleli :-) postupně vyberu ty, co pojedou nejvíc a nechám v boxu nejsilnějších 6ks a se zbytkem nevím co udělám..., za okno je můžu dát ale jakmile začnou vonět/smrdět tak to moje drahá polovička asi nepřežije :-) tak je možná někomu daruju :-D. SOG nepojedu možná další kolo. Úsporku mám cca 15 cm od vrcholků, bliž to už dávat nebudu, protože by světlo nedosáhlo na všechny kytky. Ale co vím, zítra si to zase můžu rozmyslet a nechat tam ty mrchy všechny :-D

Jinak mám par dotazů:

1) mám květináče komplet prolívat ? Si říkám, že jěště nebudou mít vytvořenej kořenovej systém, tak jestli to není zbytečný, to od začátku prolívat. Zatím jsem to zalil jen u středu na každou kytku tak cca 1,5dcl vody a dost teda rosím abych udržel vlhkost.

2) použití phyt-aminu - co jsem tak četl, ta některý lidi píšou používat od začátku a jiný zase, že se s tím má čekat. Tak co si myslíte, mám už phytamin použít, třeba jen 2ml/1l ?

3) použití grow hnojiv - mám předhnojený substrát canna tera professional, tak jestli mám vůbec používat grow hnojivo, když plánuju tak do 14dnů přepnout na květ.

Díky
The jackal
Nazdar

Je to tvoj grow, ja ti nemôžem rozkazovať, iba radiť. Keď tam chceš nechať 6 kusov odporúčam 3,5 l kvetníky. Tie 6,5 litrové sú úplne zbytočné, tie rastliny ich nepotrebujú pretože to nebudú žiadne megakitky, absolútne by stačilo keď v dospelosti (zrelosti) budú mať cca 30, max do 40 cm.
Zalievanie- to je na tebe, mušíš to mať v ruke,po čase sa naučíš, keď zdvihneš kvetník a rastlinou či je zem morká, vlhká alebo už suchá. Zalievaj tak že kúsok pretečie. Phyt-amin som používal už od malých rastlín, ak sa rezy už chytili tak kľudne môžeš po malých dávkach tak ako si písal. Plagron uvádza každých 5 dní max 5ml na liter vody ...ak si dobre pamätám. Ak máš predhnojený substrát tak s hnojom opatrne, každá genetika to znáša inak...začni približne 1-2 ml na liter vody, keď to prepneš, resp keď to začne kvitnúť tak to môžeš zvyšovať. Biobizz grow dávaj aj počas kvetu, rastliny budú pekné zdravé a tmavozelené, oni to tam aj píšu že v kvete funguje ako aditívum...

Maj sa
Seriou
Tak už se mi vyskytl první problém, na nových listech se začali objevovat hnědý fleky hlavně na špičce listů a nemám ponětí, čím to může být -ph a teplotu si hlídám, zatím nehnojím. Už jsem to postnul mezi problémy s listy ale foto dám i sem, třeba bude někdo vědět co s tím :-)
Seriou
A další fotka s listy..zatím to pozoruju na asi na 4 kytkách :-(
Seriou
citace:
Původní příspěvek od The jackal
Nazdar

Biobizz grow dávaj aj počas kvetu, rastliny budú pekné zdravé a tmavozelené, oni to tam aj píšu že v kvete funguje ako aditívum...

Maj sa


no vidíš to jsem vůbec nevěděl a to si stačí přečíst návod na použití :-)
Seriou
Tak posílám fotku z 5. dne. Dnes jsem zapojil odtah + ofuk na kytky.
Odtah je VKO a ofuk Davo VK 6.
The Chemical
Co to žloutnutí, zastavilo se? A máš tu CFL zbytečně vysoko nebo se mi to jen zdá? :)
Seriou
Je to vysoko jen kvůli foceni jinak je to tak 10-15cm na kytkama.
Jinak ty listy se mi furt nějak nezdaj, teď to vypadá, že ztrácejí zelenou barvu postupně ze stran listu do středu, tak jsem jim včera dal 1ml/1l BioGrow. A to "žloutnutí" nebo co to je, je na pár listech, vždycky na špičce nebo na krajích listu :-(
Seriou
A ztráta barvy.

Budu moc rád pokud mi někdo poradí co s tím.
Díky.
Seriou
Tak myslím, že příčina blednutí a hnědnutí listů je nedostatek hořčíku. Máte nějaký tip jak ho kytkám dodat ? Jediný co jsem našel je hořká sůl.
Seriou
Tak dnes je to týden co mám kytky doma, včera jsem je přesadil do 3,5l květináčů a dnes bych chtěl pořídit hořkou sůl, protože podle mně jim chybí hořčík. Jinak jsou cca 20cm vysoký.

Světlo 18/6
teplota 20°-26° vlhkost 50-65%
+ včera dostali 1ml BioGrow v zálivce a 4ml Phytaminu postřik.
Seriou
Foto 7. den
Seriou
Tak jsem si ještě něco nastudoval a na tu sůl kašlu, spíš si budu víc hlídat ph. Dnes jsem pořídil Hesi supervit, takže další zálivka bude spolu se supervitem.
anonym9711
Ja som tak kontroloval pH, az mi skoro chcipli- mali prejavy nedostatku dusika aj vapnika z nizkeho pH- zle som zarobil pufer na kalibraciu pH metra. Vyhni sa tejto chybe. Ale pomohol postrek rastovym hnojivom na listy (4 kvapky na 100ml som tipol) a polievanie tvrdou vodou.
Seriou
Ja měřím každou zálivku ph testem pro akvaristy(kapky), je to teda pěkně zdlouhavý :-( ale je to můj první pěst indoor, tak se mi nechtělo investovat do ph/ec metru. Problém je, že jsem zatím zalíval kytky vodou s ph 6 a magnesium co jsem si našel se vstřebává při ph 6,5 tak to teď nebudu tolik srážet a uvidím jestli se zlepší.

S tím postřikem růstovým hnojivem to možná vyzkouším, pokud se to nebude lepšit.
gremlin101
Jsem zvědav jak dopadneš ;-). Jestli se to blednutí listů nebude zhoršovat tak bych to neřešil, jinak můžeš zkusit dodat dusík, ale v substrátu co to máš, by ho měl být pro tak malý kytky dostatek..tak možná spíš celkově špatný PH, nebo špatná voda...no uvidíš za pár dní jak se to bude vyvíjet... Jinak pod 200W CFL bych doporučil 6×3,5l květináče a přepínat to dostatečně brzo, jelikož tohle světlo toho fakt moc neprosvítí.. Takže s devíti kusy by jsi měl přepínat opravdu brzo, ať z toho nemáš řídky potvory.
The jackal
Seriou čau,
skús ich trochu viac pohnojit, daj 2ml na liter bio grow, už sú dosť velké, takže to s prehľadom zvládnu. Podla mňa to je príčina toho blednutia listov (málo dusíku), uvidíš ako si budú chrochtať. Ideš ich aj zastrihávať? Keby si to spravil , pekne by sa rozrástli do šírky...
veľa štastia
kyti nevypadaji zle,vykasli se na upravu pH vody.to co ti tece doma z kohoutku je ok,staci ji popr.jen nechat odstat.kdyz je to prvni grow,nechapu,proc se s tim tak pares.niceho se neboj.zkus to nejdriv jednoduse a nehledej v tom zadny slozitosti,je to jen kytka.
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od -Ra-
kyti nevypadaji zle,vykasli se na upravu pH vody.to co ti tece doma z kohoutku je ok,staci ji popr.jen nechat odstat.kdyz je to prvni grow,nechapu,proc se s tim tak pares.niceho se neboj.zkus to nejdriv jednoduse a nehledej v tom zadny slozitosti,je to jen kytka.

To snad nemyslíš vážně! Jak mu můžeš tvrdit, že se má vysrat na úpravu pH, když ani nevíš, co mu teče z kohoutku. Mně teče z kohoutku skoro 7,9 - a mám osobně vyzkoušeno, že když jsem dlouhodobě sral na úpravu pH, kytky začaly kdovíproč flekatět a málem to nedaly :P Od smrti je zachránilo přesazení a následná důsledná úprava pH. Spíš jestli není Seriou z nějakýho velkýho města, tak bych vyzkoušel přeměřit nějakej potok/řeku v okolí a případně používat vodu z potoka, já osobně se k tomu teď taky chystám...
Seriou
Díky za rady a názory :-)

gremlin101: Vím, že to na ten prostor a světlo je 9 kytek hodně, ale teď už nevím co bych dělal, s těma 3 co bych dal ven. Vyhazovat se mi je moc nechce a kámoše tohle moc nebaví :-D. Teď začali celkem rychle růst, tak je nechám ještě pár dní a pak to přepnu. Příště pojedu určitě sodík.

Šakal: Jo asi přitlačím na pilu a zvednu dávky hnojiv i když jsem počítal, že s tím substrátem nebudu muset na začátku skoro vůbec hnojit. Jak bys mi doporučil to prostříhat ?

-Ra- The Chemical: Na ph měření se nemůžu vykašlat, jsem z velkýho města ale i tak mi tu teče něco přes 7 takže, když zalívám čistou vodou tak to upravuju Ph a po přidání hnojiv se to většinou samo srovná na hodnotu okolo 6.
The jackal
Čau,
kamo ja som nemyslel prestrihať, to budeš robiť možno v 4 - 5 týždni kvetu keď tam budeš mat prales,
ale zastrihnúť, to zanemná že odfikneš vrcholec aby sa zastavil rast primárnej vetvy (stonky) a zrýchlil sa rast sekundárnych vetví. Proste rastlina nebude mať jeden centrálny vrchol, ale viac (zvyčajne dva) vrcholy a bočné vetvy časom doženú tie hlavné.tu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=142

Ešte by som ti odporučil kyseliny na úpravu ph pretože znížit ph je ešte relatívne v pohode ale keď tam začneš liať viac hnojiva, a teraz vravíš že to má ph 6 tak potom to bude mať omnoho menej a budeš to musieť zvýšiť. Tie kyseliny stoja pár korún napr tu: http://www.growshop.cz/katalog/seznam/4-uprava-vody

A pvapkový ph test je v pohode vždy som ho používal a nikdy nebol problém.
nech sa darí...
Seriou
citace:
Původní příspěvek od The jackal
Čau,
kamo ja som nemyslel prestrihať, to budeš robiť možno v 4 - 5 týždni kvetu keď tam budeš mat prales,
ale zastrihnúť, to zanemná že odfikneš vrcholec aby sa zastavil rast primárnej vetvy (stonky) a zrýchlil sa rast sekundárnych vetví. Proste rastlina nebude mať jeden centrálny vrchol, ale viac (zvyčajne dva) vrcholy a bočné vetvy časom doženú tie hlavné.tu http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=142

Ešte by som ti odporučil kyseliny na úpravu ph pretože znížit ph je ešte relatívne v pohode ale keď tam začneš liať viac hnojiva, a teraz vravíš že to má ph 6 tak potom to bude mať omnoho menej a budeš to musieť zvýšiť. Tie kyseliny stoja pár korún napr tu: http://www.growshop.cz/katalog/seznam/4-uprava-vody

A pvapkový ph test je v pohode vždy som ho používal a nikdy nebol problém.
nech sa darí...

Ahoj,
tak ty jsi myslel FIM :-) no přemýšlel jsem o tom, tak já si tom ještě něco počtu a možná to vyzkouším. Jen se bojím, abych to nějak neposral a akorát zastavil růst kytky...

Jinak když zalívám jen vodou tak ph snižuju právě PH - od Advanced Hydroponics, mám jak na růst HNO3 tak i na květ H3PO4. Pokud přidávám do vody hnojiva tak se to srovná samo a kyseliny přidávat nemusím.
7,9 je dost,to asi jo,vzhledem k tomu,ze v hline kytce vyhovuje neutralni pH. ale ja mam pH vody z kohoutku kolem 7.Presnou hodnotu neznam,protoze nemam digitalni pH metr.
Rekl bych,ze nejaky stupinek nad sedm,podle pH akva testu a nikdy nebyl problem. Tak jestli se na me nekdo zlobi,ze spatne radim,tak se omlouvam.
Nicmene,co tady pise ted Seriou mi nedava jinou moznost,nez sve tvrzeni opakovat.
Mozna budu zase spatne radit,ale FIM je dle MEHO nazoru a zkusenosti pomerne zbytecna vec,jestlize ma doboru genetiku,co se sama vetvi,vystaci si s normalnim zastrizenim.
Nakonec jsou to jen me zkusenosti a z tech vim,ze vetsinou to jde mnohem snaz nez se zda....
....jo a urcite to zastrihni...
Seriou
citace:
Původní příspěvek od -Ra-
7,9 je dost,to asi jo,vzhledem k tomu,ze v hline kytce vyhovuje neutralni pH. ale ja mam pH vody z kohoutku kolem 7.Presnou hodnotu neznam,protoze nemam digitalni pH metr.
Rekl bych,ze nejaky stupinek nad sedm,podle pH akva testu a nikdy nebyl problem. Tak jestli se na me nekdo zlobi,ze spatne radim,tak se omlouvam.
Nicmene,co tady pise ted Seriou mi nedava jinou moznost,nez sve tvrzeni opakovat.
Mozna budu zase spatne radit,ale FIM je dle MEHO nazoru a zkusenosti pomerne zbytecna vec,jestlize ma doboru genetiku,co se sama vetvi,vystaci si s normalnim zastrizenim.
Nakonec jsou to jen me zkusenosti a z tech vim,ze vetsinou to jde mnohem snaz nez se zda....


Ahoj -Ra-,

myslím, že se na tebe nikdo nezlobí :-)
Co se týče ph, tak se řídím podle toho co je pro kytku nejvíce optimální tzn 5,8-6,8 (nebo teda všude se to píše) ...jasný možná to moc řeším ale nemyslím si, že by to bylo na škodu :-)

Ohledně FIM mám trošku podobný názor jako ty. Zdá se mi, že se kytky celkem hezky větví a nebude potřeba, tak udělám klasický zastřižení...možná na 2 kytkách zkusím FIM, abych mohl porovnat rozdíl.
Seriou
Ahoj vsichni,

tak pokud se nepletu tak je to 10. den co u mě kytky začali růst.
Výška kytek je cca 20cm předchozí měření bylo nepřesný.

Teplota: 20-26°; vlhkost 60-80% - včerejší zálivka 2ml/1l biogrow + Supervit.

Začínám přemýšlet, že si přece jenom pořídím sodík na květ, myslíte že na ten prostor bude 150w stačit nebo už to chce 250w ? Zase mi moc nechce vymýšlet nějaký extra chlazení, už teď jsem do toho naházel asi tak 3x tolik než jsem původně plánoval :-D.
Seriou
Tak jsem 6 kytek zaštípl a 3 jsem nechal ať vidím rozdíl. Zkusil jsem i FIM ale záležet jsem si teda moc nedal, tak se nechám překvapit. V pátek bych chtěl přepnout konečně na květ.

Dnes dostali taky 4ml/1l phytaminu.
Cus,ja mel 250W na prostor 80x60xcca 170....mel jsem kytek 5 a v
h-scrogu,ale to uz je hooodne hoodne davno ;-) 4ruzne odrudy,tak proto ten scrog,abych to ukociroval.Bylo tam 180g.Povedeny grow.skoda jen,ze jsem to v zachvatu silenstvi z groweru smazl.Osobne jsem minimalista a svitim jak sporivka,takze kdyz sodik,tak ja bych supl 150W,uz jen kvuli chlazeni,vsechno bude snazsi.vynos bude mensi,ale podle myho dostacujici.ale to je otazka priorit.
Phytamin davas doufam formou postriku na list.Do hliny to neper.
enjoy...
Seriou
to: -Ra- Jasně, phytamin jen jako postřik na listy :-)

Ahoj

Potom zaštípnutí ty vrcholky trochu zhnědly, ale to bude asi jen mízou co ?

No a pořád mám dilema--buď to dojedu s tou úsporkou, ale to budu muset dát minimálně 3 kytky pryč, protože už teď to začíná být slušná jungle a to CFL to prostě nemá šanci prosvítit. No a nebo druhá možnost, že teda koupím sodík 150W a nechám tam všechny kytky ale zase aby těch 150w nebylo málo na ten prostor :-(

A další věc, můžu kytky přepnout na květ už teď, když jsem kytky včera zastřihl, nebo mám počkat až se to znovu rozvětví ?

Díky za pomoc.
Seriou
sWei
přepnout můžeš už ted oni se ještě stihnou rozvětvit a s tím 150w sodíkem si myslím že nebude problém a prosvítit to zvládne ;)
Seriou
Ahoj všichni,

tak jsem nakonec jsem se rozhodl, že v boxu nechám jen 6 kytek a dosvítím to tím CFL (sodík bude rozhodně další kolo). Jen netuším co udělám se zbylýma 3 kytkama :-( Okna a balkón mám na východ, takže to asi nebude mít smysl to tam dávat a už vidím, jak by to kočka během pár dnů sežrala :-D

Z toho plyne můj další dotaz: z drenážních děr vylézají kořínky, mám je přesadit do 6,7 květináčů, když se mi tam teď udělá prostor nebo je mám nechat v těch 3,5l a kořeny co se derou ven nemám řešit ?

PS: zítra dodám zase foto update.
zdarec,
kazdy presazeni je vice ci mene sok,takze rozhodnout se musis sam.
Pokud kyti zenes do vysky,tak jak je zenes,tak budou velky a to asi budou,tak je presad,udela jim to jen dobre,hlavne opatrne.nech hlinu trosku proschnout,ale ne tak,aby se drolila.kytka je nejcitlivejsi ke kazdymu zakroku,kdyz pije,tj.zastrihavani atp.Proste si s tim pohraj.
Jeste k te vode,pokud se ti chce pro vodu ke studance,popr.destovku.
V tom mel borec pravdu.Kazdopadne si zmer pH a kdyz budes mit i test na DKh,tj. na tvrdost vody a zjistis,ze ma voda 6,6-6,8 ph a je pomerne mekka tj.hodnota 4 a min,tak je vhodne ji pouzit.Presne takovy hodnoty ma voda u nas ve studance.Taky jsem ji pouzival,bylo to ok. Pokud se ti ale nechce,to co mas doma ti staci.U toho CFL je dobre se snazit kyti tolik netahnout do vysky a zastrihnout driv,abys udrzoval vhodnou a efektivni vzdalenost vrsku od usporky v jednom smeru,at uz horizontalnim nebo vertikalnim.Pokud budes mit 150W sodik nebo 200 CFL.,vzdy je lepsi zvolit h-scrog nebo v-scrog.U CFLka se nabizi vzhledem k jeho rozmerum v-scrog.Taky se spis klonim ke 150W.
Jinak kyti nech zatim bez zastrihavani listu,budou ted potrebovat ziviny na tvorbu palicek.Nech si to az po 1.mesici kvetu,az ti budou nakvitat,i tehdy zastrihuj jen cilene a ne bez uvazeni a hodne.
The jackal
Servus,

nechaj ich v tých kvetníkoch ako sú teraz, presadenie bude len stres ako píše -Ra-, navyše korene ktoré lezú cez drenážne diery, keď "narazia" na svetlo prestanú sa vyvíjať a ako keby odumrú. Tie 6,5 l kvetníky budú zbytočnosť.
Hoď sem prípadne foto ako to teraz vyzerá, ale ja myslím že by si to mal už prepnúť inak to bude zbytočne vysoké, prípadne zober drôt a pekne to vytvaruj, nech sú všetky vrcholce v jednej výške( hlavne keď to prepneš, prvé dva týždne to bude treba tvarovať, lebo to bude raketovo páliť do hora). Tá CLFka je super, len sa s tým treba pekne hrať, a hlavne to nenechať prerásť, tam sa efektivita výrazne stráca.
A tie 3 zvyšné kytky to je na tebe, môžeš ich skúsiť pichnúť niekam von ak máš možnosť ( neviem kde bývaš- mesto-vidiek....) alebo ich rozdaj alebo daj na bazár... proste tvoja vec.
maj sa.
Seriou
Ahoj,
díky za péči :-)

tak nakonec ty přebytečný kytky dám kámošovi na zahradu, tím je to vyřešený a v pátek to přepnu, nějak se nebojím, že by se to rozrostlo box mám vysoký 160cm a kytky mají teď i s květníky cca 40cm takže tam mám minimálně tak dalších 80cm místa do výšky a jsou to převážně indiky :-) Jinak jak jsem pár kytek zaštípl, tak ty vršky jsou hnědý a zatím z toho nic nezačalo růst ale tak jsou to teprve 2 dny počítám, že se to začne projevovat tak po 5-7 dnech.

V pátek až jich bude jen 6 tak to přepnu.

Přidávám fotku z dnešního rána, kytky ráno dostali opět 2ml/1l bio grow a supervit. Jinak teplota přes den okolo 27° a vlhkost 60-70%.
Seriou
Fotka k porovnaní velikosti oproti 1l lahvi BioGrow
Seriou
Trochu mimo ale i tohle je hezký, phalaenopsis mi začala znovu kvést :-)
Seriou
Tak je to 14 dní co kytky rostou u mě. Dnes si kámoš přijede pro přebytečný 3 kytky, takže dnes přepínám na 12/12.

Ráno kytky dostali 1,5ml/biogrow a 1ml/l biobloom + supervit.
Seriou
Den 16.
__________

12/12 2. den
zalito 1ml biogrow, 1,5ml biobloom + supervit, postřik 4ml phytamin
teplota 27° ; vlhkost 60%
ok,pekne.V kvetu uz to ale moc neros,vlhkost zkus snizit ale 60procent neni zadna hruza.Jak se objevi palicky,tak postrik uplne vynech,hlavne ten phytamin uz pak nedavat.good luck...
The jackal
Zdar,

všimol som si že znižuješ dávku rastového hnojiva, najskôr 2, potom 1,5 a teraz už len 1ml.
Mal by si to robiť naopak čiže dávky zvyšovať, je pravda že prebytok dusíku môže spomaliť prepnutie na kvet ale to len pri druhoch citlivých na hnojenie a tá koncentrácia by musela byť prehnaná.
Ja osobne by som to dvihal po 0,5 ml na liter v každej, alebo každej druhej zálievke (neviem či hnojíš každú zálievku alebo každú druhú...).
Aj na tej fotke vidno že rastliny majú nové výhonky a vršky slabo zelené, zatiaľ čo velké listy sú tmavšie - chýba im dusík.
Vlhkosť je v pohode, kvet sa ešte len začne tvoriť, tak do 4 týždňa si z toho nerob hlavu 60% je optimum, potom by si sa to mal pokúsiť znížiť.
Seriou
Ahoj,

hnojím zatím v každé zálivce (1x za dva dny většinou).Nevšímám si žádných znaků, že by to kytkám vadilo právě naopak.

Tak já ten poměr zatím nechám 2ml grow a bloom budu postupně zvedat podle tabulky...nebo jak si kytky řeknou.

Vlhkost si hlídám, až se začnou objevovat palice( doufám), tak to snížím ale teď si myslím, že je to pořád ok.

Kytky dost hlídám a snažím se jím vyjít ve všem vstříc. Jen teď jak jsem je přepnul tak se k ním skoro vůbec nedostanu protože v 9 ráno se zapíná světlo a v 21hod zhasíná, takže s mojí pracovní dobou uvidím kytky tak 1x za dva dny :-( ale asi to s tou péčí přeháním.

Jinak FIM a zastřižení se mi moc nepovedlo, rostou z toho nový zdeformovaný listy, tak snad příště :-D
...zase tak uzkostne jim tu periodu dodrzovat nemusis.proste je na chvilku vytahni ze tmy,osetri a supni zpet...:-)
Hnojeni do kazde zalivky je zbytecne,ba co vic,nekdy i kontraproduktivni.
Vzdycky mi stacilo hnojit kytky 1x tydne,ba co vic,ted jsem je v rustu nehnojil vubec a v kvetu je jen lechtam s OBM,vyviji se velice dobre.
Hlavne dodrzuj davkovani na obalu od hnojky a neni co resit.1x tydne,vic nemusis a ani bych to nedoporucoval.
Tvoje kyti jsou krasne a zdrave.
Slovo "tabulka" nebo podle tabulky mi nechalo usmev na tvari....
Seriou
Ahoj -Ra-

zatím jsem si nevšiml, že by to kytkám nějak vadilo... ale možná je to jen vylívání peněz :-D

Co se týká tabulek tak si nemyslím, že je to špatná věc pro nováčky. Člověk si udělá trošku představu, jak to má kombinovat pokud používá víc hnojek a když si k tomu pak pročte zdejší zkušenosti a sleduje co se kytkám libí a co ne, tak ve výsledku má takovou svojí tabulku v hlavě, nebo teda aspoň já. Takže v tuto chvílí už to jedu jen z hlavy občas se jen kouknu kolik zvyšovat v jednotlivých týdnech, nebo mi poradí někdo z vás :-)

Jinak díky za pochvalu kytek, zatím vypadají celkem slušně a už začínají i trochu vonět, už jen ty paličky mi chybí tak doufám že během víkendu se začne něco objevovat. Akorát mám v boxu fakt džungli, tak přemýšlím že bych pár větších listů trochu zkrátil a nebo je nějak ohnout.
Seriou
Den 19.
________
5. den 12/12
teplota 21°noc 26-27°den
vlhkost 50-65%

výška kytek cca 30cm
Seriou
Den 19.
Jasny...Podle me v otazce hnojeni taky nemusis postupovat tak uzkostne.
viz.muj predchozi prispevek.
Seriou
Ahoj všichni,
dnes je to přesně 3 týdny co mám kytky doma, kdo by to byl řekl :-).

Už týden mají režim 12/12.
Teplota a vlhkost jsou celkem stabilní, takže to asi nebudu vypisovat. Hnojím grow 2ml/l a bloom 2ml/l příští zálivku už zvednu bloom na 3ml/l + dostávají Hesi Supervit a phytamin.

Přidávám fotku z dnešní sprchy kytek odstátou vodou, je to celkem dost zarostlý, myslíte že bych to měl prostříhat, nebo mám nechat přírodě volnej průběh :-) ?
Seriou
A
Seriou
Přidávám fotku z dnešní sprchy kytek odstátou vodou, je to celkem dost zarostlý, myslíte že bych to měl prostříhat, nebo mám nechat přírodě volnej průběh :-) ?
Seriou
Ahoj,

tak už se objevily první paličky :-)

Rozhodl jsem se přeci jenom pro ten sodík 250w, zítra bych to koupil (výplata) :-D. Předpokládám, že to už bude potřeba chlazení - mám si k tomu pořídít cooltube nebo stínidlo s odtahem ?
Seriou
Hlídač kytek :-D
nasavajtendym
Zdar. Doporučuju cooltube.. můžeš Ho dát níž k rostlinám, což je v malém prostoru výhoda, jen bude možná skrze velikost boxu problém nacpat tam cooltubu i s chlazenim.. musis pokoumat, plus myslim ze do toho boxu by stacila i stopadesatka sodik ..
150W sodik,normalni hobby stinitko+ ofuk lampy....nebo nech to CFL,daji se s tim udelat taky pekny cary mary ... jako mikropestitel osobne davam prednost CFL, i kdyz .... ;-)
Penize bych zbytecne nevyhazoval,prece jenom je to tvuj 1.grow jak pises,takze bych to zkusil tak,jak to mas beze zmen.aspon si to lip osahas.
Seriou
Ahoj,

no tak jsem si pořídil sodík 250w a k tomu Gib předřadník. Kytky jsem blbě zastřihl a mám tam zbytečně o dvě kytky navíc, takže aby to ta CFL prosvítila, tak bych to musel dost prostříhat a to se mi moc nechtělo dělat. Tak doufám že to ta HPS nějak prosvítí stejně ale budu muset stejně pár větších listu trochu zastřihnout.

http://www.growland.cz/katalog/deta...novane-spektrum

Teplota samozřejmě stoupla ale drží se to pod 30°C takže to zatím vypadá ok. Pokud by se to nějak horšilo tak mám od kámoše slíbenou na půjčení CT.


Jinak dnes zálivka 2ml grow; 3ml bloom; 1ml topmax (pouze vzorek z festu) a supervit + postřik phytaminem tak doufám že jsem jim moc nenaložil :-D


btw: to světlo z hps je pěkně hnusný :-D
Seriou
Ty jo ted jsem prisel domu, otevru dvere a box sviti :-( tzn kytky byly o 3hod dele ve svetle nez by mely byt, tak snad jim to nic neudela. Stane se vam nekdy, ze se ten timer nesepne ? Nemam ten digitalni ale klasickej "mechanickej" tak jestli v tom nebude problem, uz je to podruhy, poprve to bylo asi pred 14 dny.
HackIt
kup si digitalni stoji okolo 300kc a urcite to nejsou vyhozeny penize ja pouzival mechaniky jen a ofuk ventilatory takze nevim jestli se to nekdy stalo. a kytkam se urco nic nestalo 3 hod nejsou moc ja nechavam v poslednim tydnu svitit jednou nonstop 48hod .
chlapeczlesa
Jo, mě se to u mecha. stalo taky. Je to mrdák, teď už ho mam pořešenej tak, že spíná pravidelně, ale zase nejde zapnout permanent I :)....Jinak, jak je to u digitálu, když nejde elektrika? On má nějakou vlastní baterii a pamatuje si?
HackIt
jj pamatuje si to ja ho mam ted asi 2mesice v supliku a furt jede display a jakoby spina :D
HackIt
jj pamatuje si to ja ho mam ted asi 2mesice v supliku a furt jede display a jakoby spina :D
HackIt
jejda mod pls smazni to nejakej bug ci co :D
Seriou
Jo tak to ja hned jak bude cas tak zajdu koupit ten digital :-) a ten mechanickej necham treba jen na ofuky.
Seriou
Ahoj,

měl jsem teď dost práce, takže jsem nestíhal update a péči o kytky taky moc ne :-(. Díky debilním časovým spínačům, měly kytky prodloužený den o 2-3 hodiny stalo se to během 5 dnů asi 3x :-( takže dnes mám konečně volno a zajedu koupit digitální spínač.

Kytky pěkně povyrostly, výška je od 40cm po 50 cm u té nejvyšší. Akorát vršky kytek, hlavně u paliček blednou, tak budu hledat příčinu.
Včera zalito spolu s hnojivy - 3ml biogrow, 4ml biobloom, 05ml topmax, Supervit a postřik phytaminem.

Dnes kytky ještě vytáhnu z boxu abych je pořádně zkontroloval, tak pak přidám fotky.

17. den 12/12
Seriou
Takhle vypadají ty lepší kytičky :-)
Seriou
Ahoj,

tak zase po delší době přináším nějaký menší report.

Kytky jsou dnes na 26 dnu květu a zdá se mi, že díky jsou palice celkem prorostlý listy, zřejmě díky nedodržování 12ti hodinové tmy :-( spínače prostě nefungovali správně a tak docházelo k tomu, že se světlo nevyplo a nebo se v průběhu tmy zapnulo .

Každopádně teď už mám digitální spínací hodiny a snad už to bude ok, jen jsem záhlídnul v boxu lítat nějakou havěť, tak zítra zajdu pro signální desky, snad to nebudou smutnice.

Kytky jsem teď asi týden zalíval pouze čistou vodou s upraveným ph, protože na spodních listech se začali objevovat znaky přehnojení.

A další problém je, že těch 6 kytek je na ten box moc a péče o ně začíná být složitá, vždycky je musím vyndat, abych je mohl zalít nebo prohlédnout. Ale tak je to první grow, tak aspoň jsem poučenej pro příště :-)

Přidávám fotku z dnešního rána.
Seriou
Tak dnes je to 28 dní květu, takže mě čekají přinejmenším další 4 týdny ...to je hrozná doba, ale snad to bude stát za to :-)

Do boxu jsem dal signální lepový desky a zatím se tam nic nechytlo, ale přesto tam občas nějakou tu lítavou svini zahlídnu, doufám že to jsou jen nějaký zbloudilý neškodný mušky.

Včera jsem kytkám pořídil bloombastic, tak jsem na ten "zázrak" zvědavej :-D

Dnes opět zalito spolu s hnojivy - 4ml bloom, 3ml grow, 0,5ml bloombastic a supervit, včera jsem provedl poslední postřik phytaminem.

Přeji všem pěkný víkend.
Seriou
34. den květu
omlouvám se za kvalitu fotek, fotil jsem to mobilem a přes sluneční brýle :-D
Seriou
detail
Seriou
38. den květu

Před pár dny se začaly palice pěkně nafukovat, těžko říct zda k tomu přispěl bloombastic :-)

Protože těch hnojek teď leju celkem dost(grow, bloom, supervit, bloombastic), tak do každý zálivky přidávám Cannazym.
Seriou
Tak nevím co jsem udělal špatně ale sem tam se mi mezi palice objevují semínka :-( V boxu mám jen samý holky tak netuším čím to může být a že by to byl hybrid to taky nevypadá.
Netušíte někdo čím to může být abych se tomu pro příště vyvaroval ? Jediný co mě napadá jako důvod je že kytky měly párkrát delší světlo než 12 hod v období květu, protože jsem měl posranej časovej spínač.
Byly to rizky nebo ze seminek ?Pohlavi kytek urcuje nejen seminko,ale i okolni vlivy,vlhkost,teplota,teplota chromaticnosti,ziviny atp....
Jestli to bylo ze seminek,zkus napriste treba klony...
Seriou
Ahoj -Ra-

jel jsem z řezů. Já se domnívám, že je to způsobeným tím občasným nedodržováním světelný periody 12/12 kytky měly občas delší světlo a to díky debilnímu spínači.
Naštěstí to není, tak že by kytky byly pokrytý semínkama.

Jinak už se to pomalu blíží ke konci zítra to bude 7týden na květu, takže bych to už příští patek mohl seknout..uvidím jak to bude zralý.
Jen ten finální výsledek asi nebude žádná sláva :-D ale tak já jsem hlavně rád, že jsem si to vyzkoušel a získal zkušenosti díky kterým doufám, že další pěst bude úspěšnější :-)
Seriou
Tak se zase ozývám po dlouhé době, bohužel jsem měl nějaký problémy, který vyústily v rozchod s mojí slečnou :-(

Naštěstí aspoň moje kytky mi dělají radost, dnes jsou na 57 květu, takže už jedu týden flushing, zítra dostanou dva dny tmu a pak přijde zubatá.
keneth48
a nemas to este nejake moc zelene? skus dat lepsie foto nejakej palice nech sa tu k tomu viacery vyjadria.
Salatos
vypadá že to chce ještě tak 7 až 14 dní....
Seriou
Ono to vypadá, fotím mobilem, takže ty barvy jsou zkreslený. Teď jsou trichomy tak 50/50 zabarvený do hněda a nechci aby to bylo jen na spaní :-D. Listy na kytkách taky mají podzim a už jsem to i chutnal a přišlo mi to hotový :-).

Seedbanka píše 56-63 dní květu.
Jak uznas za vhodny,ale ja bych to taky jeste nechal,obycejne kytky nechavam dozravat vic nez 50/50...tyden bych jeste pockal,tim nic nezkazis,ba mozna naopak..jinak pekne...
Seriou
Dám na rady zkušenějších a nechám to tam ještě týden/63dní, aspoň to pořádně propláchnu.

Díky za Karmu :-)
Seriou
Takže dnešním dnem jsem se dostal na 63 dní květu, kytky jsou od včerejška ve tmě a zítra ráno ty chudinky budu muset obětovat pro moje dobro.

Zítra sem hodím nějaký fotky a menší resume :-)
Seriou
Zatím sem hodím pár fotek oškubaných kytek.
Seriou
další
Seriou
A poslední, nevím jestli se z toho dá tipovat kolik toho bude ale klidně tipujte. Třem, který budou nejblíže pošlu K+ a tomu, kdo bude nejpřesnější zašlu/předám hmotný dar :-)
mohlo by tam byt peknych 65-70g...ale muzu se plest...
rasty
Pokud me oko dobre vidi tak z tech 6 krasnych kytek budes mit minimalne 105 g susiny a K + taky.R
gremlin101
Že by 95g ??
Seriou
Tak už to mám usušený a navážený :-) v pátek to tu zveřejním, tak aspoň nebude s tipovačkou taková práce :-D
biobizzman
98g jinak je to parádní
83g ale přeju víc :) dobrý ;)
myslim 115g tam bude
Seriou
Ahoj,

moc se omlouvám ale neměl jsem teď vůbec na nic čas. (rozchod, stěhováni, práce). Tak opožděně přidávám výsledek.

Takže finální výsledek včetně spodků byl ......neuvěřitelných 167G
K+ letí k DMG, gremlin101 a rasty :-)

Díky za sledování mého prvního pokusu, díky za rady a pomoc bez kterých bych to nedokázal.

No a v poloviny srpna rozjedu další kolo, tak doufám že to bude ještě lepší :-)

PS: podle těch vašich tipu soudím, že jste možná nezaznamenali výměnu CFL za 250w sodík během květu...
gremlin101
To máš pravdu, já měl za to že jsi tam měl CFL až do konce, proto tak nízký tip, za káčko samozřejmě díky ;) a pohodovej kouř.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma