Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Kubcová šalvěj divotvorná - Klikni zde pro originální téma
Kubeec
Omlouvám se adminům, že zakládám nové téma, ale zajímalo by mě, proč všechny topicy se šalvějí jsou locklé. Pokud by to bylo možné, přesuňte to jako nový příspěvek k mému předchozímu growreportu, díky!

Tak po pár měsících se mi povedlo šalvějku slušně rozmnožit a mám toho plné okno - 5 kytek, které teď na jaře začali slušně růst.
Adave
Ruku do ohne bych za to nedal ale co sem slysel tak se da zcela legalne pestovat pro okrasne ucely. Nedovedu si tudiz predstavit proc je salvej adminy povazovana jako statem netolerovana rostlina. nelegalni je pouze extrakce salvinorinu a co si budem povidat to tu nikdo z nas delat nebude ... ;)
Spronty
"22. dubna 2011 byl zákonem č. 106/2011Sb. zařazen salvinorin A do přílohy č. 4 zákona o návykových látkách (167/1998Sb.). V současné době je tedy v České republice ilegální jak držení látek obsahujících salvinorin A (suché listy, extrakty) tak i pěstování samotné šalvěje divotvorné."
Adave
Pestovani rostlin s omamnymi ci psychotropnimi latkami stanovuje zakon č. 167/1998 Sb. o navykovych latkach. Ten vsak upravuje pouze pestovani maku, konopi, a koky. Vlada nema pravomoc zakazovat pestovani jinych rostlin. Vyplyva to z vyhlasky prijate dne 28.11. 2011. Na wikipedii to nejspis bude blbe.
Spronty
Nedávno to i řikali v TV, že pěstování šalvěje divotvorné je zakázané. A když je to bloknutý i tady, tak na tom něco bude :D
Adave
To ze to rikaji v tv moc neznamena (Nova/Prima - tyhle "radoby" televize si potazmo muzou rikat co chtej, podle toho kolik za to dostanou prachu), btw pred prijatim vyhlasky 28.11. pestovani salvejky nelegalni bylo! Po tomto datu jiz ne afaik. Cela kauza vznikla diky protestum kaktusaru a podobnejch pestitelu potencionalnich halucinogenu. Cela vyhlaska zmenila zneni vyse uvedeneho zakona tak, aby bylo mozne pestovat kaktusy v libovolnem mnozstvi pro okrasne ucely, a zcela necekane se tato zmena dotkla i salveje, chrastice atd... takze tak, ale na druhou stranu zakon v cesku se da formulovat vselijak a nechci tu zase sirit kecy takze to berte s rezervou :D
max.jakub
Ahoj Groweři mám dotaz koukal jsem tady na Fóru a nikde jsem tu nemohl najít informace o pěstování Salvia Divotvorum/Šalvěj Divotvorná pod lampou - sodík , zářivka chtěl bych jí také pěstovat za účeli okrasnými takže se tážu poradil by mi někdo co tam dát a jak vybavit skříň bohužel často jezdím do ciziny za prací takže bych potřeboval variantu aby mi to tam alespoň týden samo rostlo :-) předem děkuji za odpovědi :-)
Pohroma
šalvěj zde na tomto fóru není tolerována, proto zamykám....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma