Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Apogrow 2012 - Klikni zde pro originální téma
Nicker
Zdravíčko dámy a pánové!

Po úspěšné minulé sezóně jsem se rozhodl podělit se s vámi o můj pěstitelský um. Podle některých lidí má být tahle sezóna naše poslední, věřím že tomu tak nebude, ale pro jistotu si nadělám nějaké zásoby, aby bylo v podzemních bunkrech veselo. Nuže do toho :)

Osazenstvo:
5x Orange Bud od DP
5x Mandalay od MoC
5x Cheese od D
1x Durban Poison od DP
1x Vanilla Kush od BF
Později mám v plánu zredukovat na 11 rostlin.

Hnojiva, postřiky a substrát:
All-Mix od BioBizzu
Starters Pack, LeafCoat, Fish-Mix rovněž BB
Bud Rot Stop, Trichoderma a Ripen na závěr

Opět mě doběhlo počasí s mojí chorobnou nedočkavostí a zasel jsem zbytečně brzo...

Zaseto do rockwoolových kostek umístěných v malém akvárku přetaženém fólií. Během tří dnů se objevil první Cheese a za další dva zbytek osazenstva. Takže klíčivost 100%, což mě po loňském roce mile překvapilo.

Až se trochu rozjedou kořeny přesadím je do 3,6 l květináčů a až se ustálí teplota, tak půjdou na zahradu. Někdy kolem května, června je šoupnu do 19 l tkaných květníků, kde zůstanou až do sklizně.

Zatím vše ;) Co dva týdny očekávejte foto update a každý týden nějaký menší update v čistě textové podobě :)
Nicker
Den první - Růst
Zálivka s přídavkem Root Juice... Kytky se nehorázně táhnou za světlem, u některých má hypokotyl přes 5cm :( Nouzově přisvicuju 9W úsporkou... Snad se dá počasí co nejdřív dohromady :rolleyes:
HŘEBÍK
to jsme na tom stej já přisvicuju 18 watama
Nicker
citace:
Původní příspěvek od HŘEBÍK
to jsme na tom stej já přisvicuju 18 watama

Jojo, je to na hovno... Nejlepší je, že ve městě 20 km dál svítí slunko od rána... Ale tady je furt pod mrakem. :mad:
Nicker
Hey Growers! :winner:
Dnes je tomu 5. den od doby, kdy se objevily nad rockwoolem první klíčky.
V současné době jsou už všechny rostliny z důvodů extrémní výšky přesazené do 3,6 a 2 l květináčů naplněných All-Mixem.
Bohužel se u jedné Mandalay a u jednoho Cheese "zlomil" stonek. V pátek ráno jsem se na ně šel podívat a obě dvě holky ležely... Pořešil jsem to dlahou, ale zajímavé bylo, že během půl dne se na poškozených místech objevila plíseň (obr. 1 a 2) tady vidíte jaká je to svině zákeřná :baseball: Ta Mandalay byla hodně maličká a nejsem si jistý jestli to rozchodí, páč když jsem ji přesazoval, měla zešedivělé špičky lístků...
Nicméně 4/5 hypokotylu u každé rostliny je pod zemí a už výš neporoste... Teď se začínají tahat patra :) Tak doufám že se počasí co nejdřív a výrazně zlepší...
Jináč zahnojeno 3 ml Root Juice a stále umístěno za oknem. Zatím jsou na tom nejlíp Durban a Mandalay s Cheesem v závěsu... Na Budovi a Vanille se asi projevují jejich indoor potřeby, jsou tak trochu zpomalené.
A jelikož oficiélně začalo secí období, tak přeju všem zahradníkům a gurmánům

Ať to klíčí!



PS: Omluvte horší kvalitu fotek, fotograf dorazil s vybitou baterií... :D
Nicker
Den 14.

Zdravím groweři a growerky!
Máme tu 14. den na růstu a to pro mě znamená začít naplno hnojit... Takže rostlinstvo dostalo první plnou dávku Fish-Mixu a zároveň jsem vysadil Root Juice. Původně jsem měl v plánu aplikovat trichodermu, ale podle toho jak holky vypadají nad zemí si myslím, že by to bylo zbytečné, takže to nechám na jindy...
Dobrou zprávou je, že se kytky přestaly tahat a to včetně Vanilly, která je fakt extrémně dlouhá. Bohužel Cheese a Mandalay se zlomenýma stonkama odešli do věčných lovišť, což mě docela mrzí. Taky mám trochu bordel v označení květináčů, páč po pohřbení Cheese mám pořád 5 rostoucích květináčů s CH na boku :D
Na víkend hlásí teplo a slunečno, takže dámy pofrčí ven i přes noc...

Rád bych se zeptal tak do davu... Mám 250 ml BioHeaven, kdy tím mám hnojit abych to množství efektivně využil? Říkal jsem si, že by to mělo smysl vyplácat v průběhu druhé fáze květu, ale rád si to nechám rozmluvit... ;)

Prozatím se loučím, s písní na rtech Nuttin Nuh Go So! :banana:
Rumcajs
citace:
Máme tu 14. den na růstu a to pro mě znamená začít naplno hnojit...


Trochu brzo na plne hnojeni. Hlavne v tehle fazi je na hnojeni zbytecne brzo pokud mas novy substrat.


citace:
Rád bych se zeptal tak do davu... Mám 250 ml BioHeaven, kdy tím mám hnojit abych to množství efektivně využil? Říkal jsem si, že by to mělo smysl vyplácat v průběhu druhé fáze květu, ale rád si to nechám rozmluvit...


BioHeaven je speciálně formulovaný rostlinný energy booster,který obsahuje pečlivě vybrané biologické stimulátory, jako např. aminokyseliny. Aminokyseliny jsou základní stavebnice pro proteiny a enzymy, které jsou základem pro strukturu a výměnu látek rostlin. BioHeaven zvyšuje využití a přemisťování živin v hnojivové zálivce a podporuje anti-oxidační systém rostliny, zbavuje rostlinu toxinů vzniklých během období ze stresu, podporuje znovudotvoření listové zeleně a celkově posiluje rostlinu.

Dávkování: 1 - 5 ml na 1 litr zálivky. Začněte používání ve druhém týdnu růstu. Zastavte používání dva týdny před sklizní.
Nicker
No dobře, dobře, etiketu si zvládnu přečíst taky, ale podle návodu bych to během dvou měsíců vyplácal a silně pochybuju, že zrovna v tuhle dobu by to bylo nějak extra poznat na výsledné kvalitě :rolleyes:
Jo, omlouvám se, naplno hnojit je trochu zavádějící... Ve skutečnosti je to tak, že jednou do týdne zahnojím předepsanou dávku Fish-Mixu ;)
Nicker
Zdarec
Po delší odmlce je tu menší update.

Kytky jsou tuším od 25. dubna venku a jsou týdně přihnojovány poloviční dávkou Fish Mixu. Všechny už jsou střižené a čekám, kolik vyhodí větví. Se škůdci zatím problém není... Dnes mám v plánu aplikovat trichodermu. Téměř všechny vypadají zdravě a s růstem nemají problémy... ;)


(foto 1-3 - dočasné stanoviště, 4 a 5 - Cheese)
Nicker
Tady jsou kytky, které se z nějakého, mně neznámého, důvodu zasekly... Pan Pohroma povídal, že prý je to genetická vada :( Na prvních dvou fotkách je Mandalay, která se sekla uprostřed nového patra a netvoří ani spodní větve... Na zbylých fotkách jsou 3 Orange Budy, kterým se ani neukázal výhonek dalšího patra, jenom nějaká tmavá boule... Naštěstí jim rostou aspoň spodní větve, tak z toho možná něco bude... Ten poslední vypadá, že by to mohl rozdýchat.
Nicker
Zdravím groweři a growerky ;)
Strejda Nicker potřebuje vaši pomoc.

Po třech dnech jsem zpátky doma a na holkách je vidět pár problémů...

Cheese - přijde mi, že má nezdravě tmavou barvu, listy se kroutí do korýtka a krabatí se, taky je plný děr. Některé vypadají jako od škůdců, některé zase ne. Jako řešení bych viděl postřik LeafCoatem, pokud mšice (kterých jsem tam objevil docela dost) nezmizí, tak postřik výtažkem z vajglů.

Durban Poison - stejný případ jako Cheese

Mandalay - barva zdravá, ale spodní listy začínají buď od špičky, nebo po celé délce od kraje hnědnout a usychat. Tady si myslím, že je to jasná známka přehnojení.

Vanilla Kush - stejné problémy jako Cheese a Mandalay.

Orange Bud - tak ten je na tom vůbec nejhůř... Barva mi přijde vybledlá. Listy skoro netvoří zoubky a jednotlivé čepele nejsou stopkovitého charakteru, ale spíš srostlé. Některé listy usychají úplně stejně jako je tomu u Mandalay. Na některých rostlinách jsou na jednom či dvou listech divné tmavě hnědé fleky. Tady si nevím vůbec rady.

Možná v tom hraje roli umístění... Květináče jsou více méně na popelu, ale nevím no, to mi přijde jako blbost aby to mělo takový vliv...

O víkendu dodám fotky. Dík moc za rady :)
Nicker
Tak problémy jsou zažehnány... Vesměs to bylo kvůli přehnojení a taky možná reakce na tu trichodermu... Každopádně v tuhle chvíli roste každá rostlina a vypadá to že se rozjela i ta zaseklá Mandalay. Hnojiva jsem teda vysadil úplně a zalévám jenom vodou. Postříkal jsem je LeafCoatem a denně obírám rostliny od mšic... V tom mi hodně pomáhají mravenci, ačkoliv je to ode mě sviňárna jim takhle likvidovat dobytek :D
Včera a dneska při obírání jsem si všiml mušky, podobné smutnici, která nalétávala na květináče a snažila se dostat pod hlínu... Podrobím to dalšímu zkoumání a když tak přikoupím steinernemu... V souvislosti s tím jsem našel e-shop, kde mají široký sortiment parazitických breberek a jiných škůdco-bijců za dobré ceny Biocont.
Foto za týden... Zatím zdarec ;)
Nicker
Zdarec!
Kytky jsou v 58. dni růstu. Včera postřik na listy LeafCoatem, zítra zaleju Fish Mixem. Někdy během příštího týdne objednám květináčový zázrak jménem SmartPot v objemu 19 l + 100 l hlíny, což by snad mělo stačit, a přesadím je, jelikož už pouští kořeny do půdy pod květináčema. V pátek jsem odvezl jeden Cheese a jeden Orange Bud ke kámošovi a v pondělí mám v plánu darovat další Orange... Ta zaseklá Mandalay má asi něco v kořenech, vůbec nepije a ikdyž se trošku rozjela, tak ji mám v plánu pohřbít... Tím pádem mi počet kytek klesne na 11, což byl můj původní záměr :)
Zdá se, že jim nic nechybí, možná jen trošku dusíku, ale to spravím zítra. Ze škůdců vidávám pravidelně jenom mšice...
Nicker
Pár fotek Cheesů
Nicker
Orange Budy
Nicker
Mandaly
Nicker
Vanilla Kush (vlevo) & Durban Poison (vpravo)
Nicker
Zdarec growerstvo ;)
Přesazování se trochu protáhlo neboť mi nějaký dobrák ukradl peníze a nebylo na hlínu... Dneškem jsou ale už všechny kytky v 19l All Mixu. Na těch prvních třech, co jsem přesazoval asi s týdenním předstihem to jde hodně poznat, tak snad se tak vyvrbí i zbytek osazenstva.
Dva Orange Budy a jeden Cheese podarovány, prej se jim daří skvěle. Jedna Mandalay zabita - kvůli špatným kořenům přestala růst. No a Durban Poison byl bohužel samec, takže už se taky kompostuje... Vanilla Kush už ukázala pestíky.
Současný stav je tedy 10 kytek, uvažoval jsem o koupi auto Haze, ale kašlu na to.
Hnojím obden, vyjma víkendů, 250% dávkou Fish Mixu + každý večer kropím.
Co se týče škůdců, tak až na pár okousaných listů a pár mšicí je to v pohodě a nezdá se, že by kytkám něco chybělo...
Jakmile se bude zase něco dít, tak se ozvu... Zatím ola ;)
Nicker
more p
Nicker
another p
Nicker
Zdarec. Bohužel bylo políčko zničeno dvěma nejmenovanýmy, nechápavými tvory... Bohužel den předtím, než jsem se chystal na focení, a že toho k focení bylo dost :)
Kytky jsem se konečně rozhodl pěkně rozprostřít tak, aby každá měla dost místa. Zároveň jsem je i trochu zohýbal. Od posledního příspěvku do 29., kdy byly zničeny se vyskytl jenom jeden problém u jednoho Orange Budu, diagnóza Mr. José se ukázala přesná - přehnojení. Poté jsem měl ještě malý incident s příslušníky městské policie, ale nic co by ohrozilo sklizeň... :)
Společně s kytkama padlo i asi půl kila sušiny z loňska, tak doufám že se ti dva tvorové aspoň zhulili, když to zapalovali :D Některé kytky se ještě snaží a točí své vrcholky za sluncem a proráží si k němu cestu skrz hromadu zeleně, ale vzhledem k tomu jak jsou zlámané si myslím, že akorát oddalují svůj konec :(
Rád bych poděkoval všem, kteří sledovali tento threat, obvzláště pak těm, kteří do něj jakkoliv zasahovali, pro letošek tedy konec, na autoflow je pozdě, na indoor nejsou peníze, tak snad příští sezónu někde v poli... Mějte se a přeju všem bohatou úrodu ;)
Nicker
Guess who's back :)
Na popud jednoho z vás, jsem se rozhodl neházet flintu do žita a jednoho rána jsem sbalil elektrikářskou pásku a balík špejlí... Kytky jsem dal jakš takš dohromady a na týden odjel... Po návratu domů jsem zjistil, že dvě z nich už jsou v nenávratnu... Jedna z nich byla Vanilla Kush, druhá nevím. Zbytek kytek jsem odnesl na nové místo a tam je "dotunil". Bylo potřeba vystříhat mrtvé větve a pořádně je ukotvit... Po dalších asi dvou týdnech jsem sundal pásku, aby poškozená místa mohla dýchat a nechytaly plíseň...
Takhle nějak zbídačeně teď vypadá moje zahrádka... Nevím která kytka je která, až na jeden Orange Bud, který měl od svého počátku zvláštní stavbu ;)
Nicker
More p
Nicker
Another p
Nicker
A dneska poslední foto....
Tenhle malý sekuriťák je na té kytí od doby, co jsem jí slepil :)
Nicker
Zdravíčko, jedna ze dvou větví Orange Budu mi začala u vrcholků fialovět... Zbytek větve je u spodu světle zelený až nažloutlý, druhá větev však vypadá zdravě a fialovění se u ní vůbec neobjevuje... Přikládám foto... Poslední dvě jsou záběry na poškození obou větví... (na obrázku jediná a v pozadí - fialovějící)
Myslíte, že je to genetikou/nízkýma teplotama, nebo je v tom něco víc a měl bych se obávat?
Díky ;)
Nicker
Zdarec, jsem tu s dalším upem!
Na kytky jsem vyplácal všechen BioHeavena za chvíli dojde i na TopMax (odhadem ještě 4 zálivky) téměř všechny kytí jsou už ve fázi, kdy mají 90% trichomů zbarvených mléčně... Zbytek (zřejmě Mandalay) mají jen tak 65%. Vidím to tak na 2 týdny +/- týden.
Týdně jsou stříkány Bud Rot Stopem, ikdyž počasí na plíseň není, sichr... Nepršelo tu tak měsíc... Nicméně půlka Orange Budu jakoby trpěla akutním nedostatkem živin. Asi to bude stonkem, jenž vyhnil natolik, že už se do palic dostává jen minimum životadárných látek... Na víkend chystám mengele praktiku, tak se ozvu jak to dopadlo ;)
Pomalu začínám rozeznávat jednotlivé modely podle stavby pálek, tak než sklidím uspořádám malý challenge "Poznej kytku"... Snad to trochu oživí můj threat...
Nicker
Ještě dodatek: Oficiálně by se měly všechny nacházet na počátku 8. týdne květu... Některé na to vypadají, některé ne...
Nicker
Tak to jděte do prdele... Groweřím na vlastním pozemku, aby se mi nestalo to, co se děje v křoviskách a dneska jako vždycky s kanistrem se zálivkou přijdu na záhonek a půlka kytek v prdeli... Zasrané čorky :mad: Letošní sezóna je vyloženě vydařená... :baseball:
Warlock*
zdarec, presne letosek nestal nic moc pristi rok tomu musime ukazat ten spravny smer jinak kamos natloukl do laty 150 hrebiky :D a pak jenom vecer slysel nadavani a bolestive rvani :D:D:D
Nicker
citace:
Původní příspěvek od Warlock*
zdarec, presne letosek nestal nic moc pristi rok tomu musime ukazat ten spravny smer jinak kamos natloukl do laty 150 hrebiky :D a pak jenom vecer slysel nadavani a bolestive rvani :D:D:D

To je skvělý nápad ;) :D
Nicker
Plíséň!!! :rolleyes:
14denní vynechávka Bud Rot Stopu zřejmě může za množící se plíseň... V podkroví je očividně mnohem nižší cirkulace vzduchu než jsem doufal... Otrháno asi 20 g mokrého a aplikován BRS... Rozohdl jsem se, že ho pojedu až do konce (pro jistotu)... ;)
dalick
Nicker , kámo nezoufej :( vím jak ti je ...... Když máš zloděje už i na vlastním pozemku ...to je vpiči , už bych to tam nikdy nedával protože je jasný že přijdou na ochutnávku i příště , trošku bych brzdil s těma hnojivama , ze začátku si ty kyti vystačej s vlastníma zásobama a s tim co je v půdě. Teprve potom bych je začal drogovat hnojivama , věřím že příště to bude lepší.... K+ že to nevzdáváš , protože já bych se z toho posral :D :D :D
Nicker
Zdravíčko!
Přicházím k vám s fotoreportem z dnešního stříhání, které trvalo bez mála 4 hodiny... Ó bože, jak tuhle práci nesnáším... :D
Nuže jelikož se kytky už nehýbaly a 100% trichomů bylo při poslední kontrole mléčných, rozhodl jsem se naplánovat kosu na dnešní/zítřejší úplněk...
Co zbylo z letošní sezóny můžete vidět na obrázcích. Zítra je pokosím tak, jak to dělávám již léta, sice očistím kořeny, následně je zpařím a pověsím do podkroví... Tam pobudou týden a pak zkusím nějaký ten curing :)
Těšit se ještě můžete na zrekapitulování sezóny, váhu a smokereport... Prozatím vše a dík za podporu jak v podobě Kček, tak tady či v PM, cením si toho :)
Nicker
more p
Nicker
another p
Nicker
Zdravím všechny příznivce zeleného listu! :wink:
Přináším letošní info z mé zahrádky...
Pojal jsem to tak oddychově... Celá letošní sezóna mě vyšla cca na 1000 Kč a osadil jsem ji 3x novinkou Magnum, 1x Kalashnikova a 3x mixem semen z loňska a nějakýma z TopTao... Nevím, které jsou které...
Příští rok mám v plánu rozjet regulerní topic a těšit se můžete na jeden z out mixů od DP pěstovaný na hulváta :D

Přeju vám bohatou sklizeň bez plísně a nechtěných návštěv :smoker:
Nicker
Magnum - na autoflower kytku jsem s ní spokojen... Výnos regulérní a o chuti dám vědět... Akorát je náchylná na plíseň
Nicker
Kalashnikova vprostřed
EDIT: Druhá fotka je Magnum
Nicker
Tento rok jsem se pustil i do šalvěje a havaiské růže


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma