Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
poletující hmyz - Klikni zde pro originální téma
analka
kolem kytek mi poletují broučci a dětem se listy kroutí směrem dolů, u některých jakoby se rozpadala struktura listů (vznikají díry listy žloutnou) Má někdo zkušenosti s tímto hmyzem? Co je to za druh, jak se bránit? kytky mi už kvetou, používat pesticid se mi nechce. Díkajs za pomoc.
Radek H
to jsem ještě neviděl
viridis
Tezko rict, kdyz to jeden nevidi.... rozpadajici se struktura listu ma za nasledek obvykle sekundarni napadeni plisni, treba i po prehnojeni; musky mohou listy vysavat, event jejich larvy delaji cert vi co - mohou cucat listy, ozirat korinky - cokoli.
Zluty lepovy desky jsou dost pomaly, spise bych se klonil k ty chemii, a to hodne, neb je rychlejsi, at to nesezerou vsechno, jako loni venku mne (skoro). (Je pravda, ze u rostlin, urcenych pro vyrobu masti se na tu chemii tolik neohlizim - stejne to vsechno vyplachnu.)
Ale zkusit je muzes....
rajce
Podivej se, kde je jich nejvic a jestli sidlej v hline tak zkus BIOL(v hydro to nepude). Pesticid-repkovej olej-na postrik vsech moznejch broucku, musek apod. Je 100% prirodni, funguje a hlavne se ti nedostane do kytek. Nastrikej to na ne, a pak dycky asi po tejdnu opakuj. Rozhodne je to nezabije vsechny, ale aspon je to redukuje.
Mne to pomohlo hlavne na svilusky. Ne ze bych se jich zbavil....objevily se mi asi tejden pred prepnutim na kvet a zacly docela slusne radit. Chemii sem nechtel a tak sem zkusil prave BIOL(asi 60Kc). Po dvou tejdnech( asi ctyrech postricich) uz skoro nelitaly a po case sem v klidu sklidil. Pak nasledovala maximalni desinfekce, nova hlina, atd. A ted uz sem v pohode.
rajce
corrigée: nastrikat samozrejme na hlinu. Ne na kyti!!!!!!! To by sis je pekne opatlal .......... kouriti repkovy olej, nedobre delati :frog:
uncifus
S broučky jsem mněl taky problémy a souhlasím se všemi co tady kdo píše. Jen tak na doplněk, pověsil bych od stropu mucholapky. Celkem je to vychytá a to jsem nevěděl že jich tam bylo tolik. Zachvíli tam nelítalo nic.:crazy:
Alennka
Tak tedy,pokud to je problém smutnic,nebo svilušek,pomuže ti horda predátoru, které seženeš u www.biocont.cz .Udělají 100% práci a ty se nepřiotrávíš.Plus ta chem. není nikdy cool.Budeš mít dělníky za (pokud jde o smutnice) do stovky a spokojenost na duši. ps-jsou z Brna a posílají i na dob.poštou.
rajce
to Alennka: Loni sem to zkousel ve skleniku a jedinej problem s temahle potvurkama je, ze musis vedet co za parchantiky tam mas a podle toho pak smerovat svuj nakup. Jinak sou to prakticky vyhozeny penize.

to uncifus: star dobra mucholapka, da se to este vubec nekde sehnat??? Pres zimu to asi nebude tak horky zbozi, ale jedna by se mi hodila a v klasickejch hyper, mega, super,.....kramech to neni!!! Dik.
Alennka
no,já nevidím probém.Pokud si nejsi jistej,tak podle atlasu,nebo ještě lepší to hodit do filmovky(které určo máš) a poslat to na danou adresu s kontaktem na svojí osobu a po následné dohodě si objednat to pravé.Určo budou nápomocni.
analka
Učinila jsem zajímavou vychytávku s hypermanganem, aplikace velmi slabého roztoku jedné izolované květince způsobila hrubý ubytek hmyzu, je ale důležité vychytat si sílu roztoku, a netuším zatím jaký dopad bude mít tento zásah na chuť a sílu výpěstku.
Alennka
to je ok,starej valčík,ale je to pouze první pomoc.Dlouho to nevydrží.
analka
Je vykoseno.:) Zřejmě hypermangan v kombinaci se suchým obdobím pěstění a několik dní už je klid.
CZMELÍK
když jsme u těch škůdců: objevily se mi na mojí máti nějaký zasraný svině!!!!sou asi tak milimetr velký, voranžový a vysávaj mi lístky!!!nevím co to je, ale pavučinky to nedělá!prostě to jenom vysává lístky do žluta!kytí mi chřadne a evidentně jí to vysiluje!!!už sem koupil nějaký chem. sračky u zahrádkáře a na tejden se jich zbavil. kytí zase krásně zezelenala a bylo jí fakt líp! jenže se po tejdnu vobjevily svině znova!!!!!!
tak bych chtěl vědět jestli se s tím někdo už setkal????nebo nevíte co je to zač a jak se toho prevítu nadobro zbavit????


K++ pro všechny dobrý lidičky co mi poradí jak na to!!!!
uncifus
2 Rajce: Stará dobrá mucholapka se dá koupit jedině ve staré dobré Drogerii. A možná ne ledajaké. U nás se dá koupit jen v drogerii která existovala i za totáče. Tak zkus a možna se povede.:cool:
rajce
to unicifus: dik, obcas se nekde ptam, ale ticho po pesine....apropo......
Vymyslel sem jek na ty mrchy....staci na vrch do kvetinace nasypat asi tak centimetrovou vrstvu pisku, a ty potvory se nemaj kam schovat.
Po tejdnu sem jejich mnozstvi redukoval na minimum!!!

Jenze sem zato schytal davku svilusek, takze sem aplikoval OMITE a mam problem:
jelikoz kyti akorat dou do kvetu a nevim, jak uspesnej bude jeden postrik.........tak bych potreboval vedet, co s palicema udela dalsi postrik tak za ctrnact dni = asi mesic pred sklizni a maximalni ochrana lhuta je 21 dni.
Zajima me jakakoliv zmena: chuti, kvality, vzhledu, ...proste cokoliv...
POMOCTE, prosiiim :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma