Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Nestandartni podminky - vase nazory, postrehy a rady - Klikni zde pro originální téma
headcoach
Preji krasne jaro vsem pestitelum doma v Cesku. Pisu z Nevady a rad bych konzultoval moji trosku specifickou situaci. S podobnymi podminkami ma asi malokdo zkusenosti, ale I tak jsou tam momenty, ktere budou asi univerzalni, takze budu rad za kazdy nazor.
Mam 1m x 1m x 4m. Predeleno horizontalne na dva boxy o vysce 2m. Ten horni minimalne do konce zari nebudu pouzivat, protoze tam bych to uchladil jen za cenu opravdu vysokych nakladu. Momentalne mam rozjetou varku, kterou ted budu ve vegetacni fazi nechavat 12 hodin prirozene venku a na 6 hodin ji budu dosvecovat LED (UFO-90W). Zhruba v polovine kvetu chci zahajit dalsi, kontinualni grow, ale jak jsem uz predeslal, nemuzu vyuzit horni patro kvuli mimoradne vysokym letnim teplotam. Uvnitr, kde je samozrejme non-stop v provozu AC, vsak nemam prostory pro totalni zatemneni. Plan je tedy nasledujici.:

Kvetouci
0:00 zacinam svitit v boxu, v 6:00 jdou ven na prirozene svetlo, cerstvy vzduch a slunce (pravdepodobne mimoradne ostre, takze budu zastinovat, nebo je necham mimo primy svit), v poledne vracim do temne komory na 12 hodinovy spanek.

V rustu
6:00 jdou rostouci kytky z bytu pod LED do boxu, v poledne se stridaji s kvetoucimi, ktere jdou do boxu spat a rostouci jdou az do setmeni ven na prirozene svetlo. Po setmeni je prenasim do klimatizace a na zbylych 6-7 hodin pod usporky.


A ted dotazy:
1) Je I pro rustovou fazi nejak mimoradne dulezita naprosta tma pro 6 hodinovy temny cyklus? Osobne predpokladam, ze neni, ale…..proste se ptam.
2) Muze rostlina, ktera je 6 hodin v boxu pod LED, pak 6 hodin prirozene venku ale v teplotach kolem 40C a nakonec v klimatizaci o 15C chladnejsim prostredi pod usporkou trpet nebo totalne z tech zmen teplot a zdroju svetla zblbnout?
3) Muze kytka trpet mimoradnym slunecnim zarenim, jake je v nasich zemepisnych sirkach? (predevsim diky absolutni absence vodnich par v atmosphere a prakticky bez jakekoliv oblacnosti po celou dobu rustu a kvetu)
4) V pripade, ze by prime slunecni zareni bylo uz opravdu nad unosnou mezi, jak nejlepe zmerit intenzitu zareni v zastinenem prostoru (osobne se domnivam, ze bude opravdu vysoka, protoze jen napriklad jen tezko vydrzim delsi dobu na balkone bez slunecnich bryli, ikdyz je jiz jako vychodne vychodne orientovany od poledne ve stinu)
5) Bude rozumnejsi rostouci kytky po zapadu slunce nechat na balkone a pouze jim roznout ty usporky, ktere jsem jim planoval vevnitr v klimatizaci, nebo je pro ne kvuli fotosynteze lepsi je dat do na tech 6-7 hodin do chladnejsiho prostredi?
Chapu, ze jde o tak troche …..nestandartni pripad, ale opravdu se budu tesit na vsechny nazory.
Hlava
1) Neni ale je to lepší když maj čas na odpočinek , tak neděĺáš 24/7 non stop

2)No pokud to nepoleze pod 18stupnů tak by se nemělo nic stát.

3) Kytce sluníčko nevadí , musiš se o ni postarat aby neuschla když to mate takto .

4)Slunce pálí asi 1300W na m2 , nerozumim otázce .

5) Taky nerozumim , když slunce zapadne a jdou kytky spat tak je dáš pod zařivky ?? Nech je tam kde jsou , máte tam 18/6 světlo/noc ?

čau Hlava
headcoach
Cau hlavo,

diky za odpovedi.

4) chtel bych jednoduse zjistit (zmerit), jestli co do kvality a intenzity bude pro kytku lepsim svetlem to prirozene, denni, ale ve stinu (ne na primem slunci), nebo ji v takovem pripade radeji strcit pod lampu

5) To prave v zadnym pripade 18 hodin neda. Sunrise 6:30, Sunset 19:00 ted zacatkem dubna, takze jim urcite musim nejaky hodiny dosvitit. Jinak uz bych z toho udelal uplny outdoor a mel bych to na tom balkonu pul roku :(
Hlava
4, Prime slunce jak sem psal ma zhruba 1300W , tak je lepsi to slunit , 12hod venku a pak to dát asopň pod 400w na tech 6hod než aby to začlo kvést , nevim jestli to bude stačit ale mělo by , to uvidíš , rovnou pišu ze sem tohle nezkoušel.

5, no tak to musiš přisvěcovat:D

GL

Hlava

EDIT : aha 90w led ?? no to nevim :eek: to asi začne kvést stejně .....
headcoach
Hm, tak na to jsem byl nejvic zvedavy (90W LED UFO). Ja uz cetl stovky uplne protichudnych nazoru a opravdu nevim. Ja chapu klasiky, kteri maji za sebou roky s HID a nedaji na to dopustit, protoze na nich proste vyrostli, ale na druhe strane vyvoj se da opravdu tezko zastavit a mne jako biologovi se libi ta jednoduchost v tom, ze tem kytkam ta LED dava opravdu JENOM tu cast spektra, kterou potrebuji a nesviti zbytecne panubohu do oken. Vypada to sice opravdu divnne, ale logiku to urcite ma. No tak urcite to zkusim. Dam tomu ted ve veg 6 LED+6 SUN+6 LED a budu pozorne sledovat, jak to narusta. No a a pak bych to prepnun na 6 LED+6 SUN.
Hlava
No nemám nic proti LEDkám , sem je testoval a ted budu ješte dělat jeden test , s pěkným dělem :p: ale nevim jestli se podari ti udrzet periodu snad jo takhle sem to nezkoušel a jak si psal na zavěr to schéma tak takhle bych si to představoval , čau Hlava
headcoach
Ted k te LED tomu mam jeste dve T5 trubice a v zaloze pro dalsi soubeznou varku mam jeste usporky 3x200W (2700K) a 3x200W (6500K), ale mne proste strasne zajima, jestli na te plose 3'x3' muze pod tim UFOnem vyrust solidni material. Tvuj test na LED jsem samozrejme videl a dukladne procita. Mimoradne zajimave cteni! Tak tek proste nechci vymeknout a prihodit k tomu i ty usporky, protoze budu vedet prd. Nejde mi o nijak extremni vynos. Spokojim se do zacatku s prumerem i mirnym podprumerem, ale nechtel bych to proste napoprve hned sprasit tim, ze na to proste malo posvitim :( Kazdopadne znovu uprimne dekuji za komentar a podporu :)
headcoach
22/0
Sakra chlapi, neroste to :( Bude to asi vypadat hodne paradoxne, ale mam obavu, ze je to diky tomu, ze ty kytky nezvladaji to prime slunecni zareni. Mam pocit, ze je toho svetla na ne proste moc. V prvnich tydnech asi tolik nepotrebuji a ty casti spektra, ktere nejsou dulezite mozna brzdi tu rostlinu v rustu. Ale mzna jsem udelal nejakou jinou chybu, kterou si neuvedomuju. Fotky prikladam.
headcoach
Den: 22/0
Sakra chlapi, neroste to :( Bude to asi vypadat hodne paradoxne, ale mam obavu, ze je to diky tomu, ze ty kytky nezvladaji to prime slunecni zareni. Mam pocit, ze je toho svetla na ne proste moc. V prvnich tydnech asi tolik nepotrebuji a ty casti spektra, ktere nejsou dulezite mozna brzdi tu rostlinu v rustu. Ale mzna jsem udelal nejakou jinou chybu, kterou si neuvedomuju. Fotky prikladam.
headcoach
1. Afghan Kush x Skunk

Vsechny kytky maji naprosto stejne podminky, takze tady to vytazeni pricitam genetice. Stelne mi ale prijde, ze se tahne nejak moc. Tak ji stipnout?
headcoach
2. Auto AK

Tato slecna mne trochu desi. Tento automat by mel za par dni nastoupit a rozkvetat a zatim neni ani poradne videt :(
headcoach
3. NYC Diesel
4. Northern Light x Skunk

Bohuzel jenom potvrzeni toho, ze to po 22 dnech proste ne a ne a neleze.
Panter
tak hele prcku :D vo co go ? samotna rastlinka ktora je vo faze rastu ti neporastie tak rychlo ze za tyzden mas z nej pol metra :D zvlast automati a odrody ktore by mali mat indor podmienky ale su na slnku pestene

cize pocitaj ked to mas zo semien tam za mesiac budem mat kitku vysoku na raste tak 23 cca 30 cm vysoku


ked zacne nakvetat tak v tedy ma tendenciu rastlinka sa vytiahnut az o 3 krat viac priklad v raste mas 30 cm stromek ked prepnes alebo ked zacne nakvetat tak z 30 cm budes mat strom tak cca 1,20 cm

ja som mal 20 cm kocky a ked zacali nakvetat tak z toho som mal letrove kraky :D trpezlivost prinasa ruze :P
Podle barvy listů a toho jak voní, barvy nejmladších lístků v růženci poznáš, že se jí něco nelíbí.
Když jsou mladý a ještě k tomu ve vegetační fázi, rostou pomalu.
Barvu maj podle fotek luxusní, prostě zelená, která mě osobně opravdu hodně uklidňuje.
headcoach
47/0
Pridavam aktualizaci. Tak nakonec se prece jen zacali trochu vic soukat holky moje, ale i tak si myslim, ze je ty nase mistni podminky dost stresuji. Pres den uz maji 35C a mam obavu, ze ten slunecni zar je opravdu trapi. Davam jim 12 hodin LED a jenom 6 hodin slunce, ale i tak.....Proste si nemyslim, ze by mely byt nadsene z jakehokoliv mnozstvi svetla a slunecniho zareni. I tady musi existovat nejaka hranice, ktera se uz nema prekracovat. jeste pockam par dni a uz nebudu dale experimentovat a presunu je dovnitr do klimatizace a hlavne do stanu.
headcoach
Mel bych pro znalce jeste jeden dotaz ohledne outdoor pestovani hodne na jihu. Chtel bych si nechat venku na zkousku 2-3 kytky, ale prisel jsem na zajimavy problem. Delka dne se totiz nebude moc dramaticky menit. Pokud je predpestene vysadim ven ted v polovine kvetna, tak se delka dne do konce zari zkrati maximalne o 70 minut a to si myslim, ze nemuze stacit na to, aby ta rostlina zareagovala a nasadila na kvet. Dnes ma den delku neco pres 14 hodin a koncem zari to bude asi 13 hodin. Nekdy zacatkem listopadu to bude asi 11 hodin, ale to uz taky zacne byt tady v pousti mimoradne velky rozdil mezi denni a nocni teplotou (cca 20C) a to uz by asi opravdu nebylo dobre. Problemem je tedy skutecnost, ze letni delka dne neni nijak vyrazna a nevim, jak to ty kytky vlastne poznaji, kdy zacit kvest. Myslite, ze jim mam ted 4 hodiny denne prisvecovat i venku a pak jim to nekdy v srpnu proste utnout a nechat je dojet uz na prirozenem svetle?
Zdravim, chvíli jsem tady hledal a nakonec to hodim sem...
Jde o to že mám semínka s velkou potencí toho že se vytáhnou po přepnutí na květ, a mě napadlo (zatím svítím MH) že bych jim svítil květovou po celou dobu růstu i květu, za 1. nebyl by to pro ně tak silnej impuls aby se tak vytáhli za 2. ten růst by nebyl asi tak agresivní mi připadá :D co vy na to ??
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Classic
Zdravim, chvíli jsem tady hledal a nakonec to hodim sem...
Jde o to že mám semínka s velkou potencí toho že se vytáhnou po přepnutí na květ, a mě napadlo (zatím svítím MH) že bych jim svítil květovou po celou dobu růstu i květu, za 1. nebyl by to pro ně tak silnej impuls aby se tak vytáhli za 2. ten růst by nebyl asi tak agresivní mi připadá :D co vy na to ??


No,obecně by to mělo bejt naopak,kratší internody a míň vytažený kytky pod Mh než pod Hps..,proto se Mh používá.. Ale praxe některých growerů je taková,že rostou i kvetou buď pod sodou s přidaným modrým spektrem nebo jen pod sodou..Sodík má větší svítivost lm,než Mh..cca o 1/3..
Mě se kytky nejvíc líbí pod směsovejma výbojkama..(soda + modrý světlo,třeba Osram Plantastar nebo Sylvania Groluxka..)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma