Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Vlhkej sklep ??? - Klikni zde pro originální téma
Pišta Hufnágl
Mám možnost vlhčího sklepu kde se nedá moc větrat.A chtěl bych se zeptat jak nejlíp zabezpečit aby se do skříně nedostal nejakej bordel (plíseň apod.)
Přemejšlel jsem o rozbití jedný luxfery a vytažení odtahu a přívodu vzduchu ven.K tomu mám otázku jestli nevadí odtah od světla např. 4 m. dlouhej (stejně dlouhej i přívod vzduchu (větráky růměr 12 cm - výbojka 400W).Co jsem se tady dočetl tak při vytažení trubek ven sice čerstvej vzduch,ale při nižších venkovních teplotách, v době spánku kití je ve skříni kolem 5 - 6 °C.
Tak nevím zůstat rači u větrání skříně rovnou ze sklepa.
Kdyby existovaly nějaký filtry proti plísním nebo tak něco?!
viridis
Odtah si tam urcite udelej a doporucil bych i to prisavani. Delka si sice ubere vykonnu, ale 4m neni zase nejak moc... A co se tyce nizkejch teplot, tak tam budes muset udelat topeni s termostatem, ktery Ti to udrzi na rozumny teplote. Ale je to vyhoda, nektery modely budes mit kraaasne barevny - co ja bych za to dal....
O filtrech proti sporam plisni nevim, ale jsem skeptickej, asi bych zustal u obcasnyho postriku pripravkem Polyversum a vetrani, vetrani, vetrani....
premys
ze stavařského hlediska:

ve sklepě je i v zimě teplota 10°C (pokud je alespoň 1/2 pod úrovní terénu), takže vzduch bych přiváděl do sklepa jenom vyraženou luxferou (jestli je vlhkost >85% tak ještě hadici k podlaze)

Nebo můžeš udělat přívod a odvod hadicí zvenku a zkusit ve spánku úplně vypnou větráky, myslím že 4m jsou dost daleko aby se vzduch ohřál, přitápění asi nebude potřeba, kytky by to měly vydržet.

Proti plísním bych celý sklep (včetně podlahy) doporučil vymalovat vápnem (balneotechnici chlórovým). Jestli je omítka plesnivá hodně, tak omlátit a navápnit, když se plíseň potom někde objeví (v rohu, u země) přetáhnout vápnem nebo malbou proti plísni - třeba primalex mykostop, pod dnem skříně bych nechal aspoň 15 cm mezeru a nohy (stojky, euro paletu, nebo na čem bude skříň stát) podložil ipou

já osobně bych zkusil nasávat přímo ze sklepa a kytky preventivně postříkal
Pišta Hufnágl
Sklep je tak 2/3 pod úrovní.Nejspíš to vytáhnu ven.Já sem si myslel,že ve spánku jsou normálně vypnutý(světlo nejede tudíž žádný teplo a větráky na přívod i odtah se zapínají i se světlem podle časovače popř. napojený oba větráky na termostat)?
Nebo vám běží větráky i přes noc?
S tou vlhkostí ještě jeden nápad,tahat vzduch ze sklepa a vymlátit luxfery úplně dát tam okýnko a jednou za den pořádně vyvětrat celej sklep + všecho přetáhnout tím vápnem(Zatím ten sklep je jenom šílený skladiště).
viridis
Rekl bych, ze ten sklep se tou skrini casem docela vysusi - jednak bydes topit vybojkou, jednak vetrat odtahem. Vetraky bych nechal jet porad na uspornym rezimu, nebo spinat cca co 1/2 hodky na 3-5 minut, at se to provetra, i kdyz se nesviti, michani vzduchu uvnitr non-stop, Pri rozsvicenych odtah bud termostatem, nebo plny vykon, podle teploty. Luxfery maji jednu vyhodu: neni krz ne videt (dovnitr) a nezapomenes je zavrit, neb nejdou otevrit....
premys
tak tak, ale právě pro vysoušení sklepa bych to větral přes sklep (kde je sucho, tam nejsou plísně) - navíc se trochu naředí skunk a vyražená luxfera neupoutá zvenku tolik pozornosti jako dvě roury

jo a s tím skladištěm, všechno vyházet, v krámech a prachu se spóry plísní drží naprosto nehorázně - nebo minimálně umýt savem
Pišta Hufnágl
Nechápu ten úspornej režim ("jet pořát" jsou 220V větráky co se používaj na větrání v prům. rozvodovejch skříních(prům.12cm - doufám že to 400W uchladí),nebo jim postavit měnič.Stavim si termostatik kam jsem přidal časovač,že cca po 1hodce to na 8 minut sepne větroně.Myslel jsem že dám odtah a přívod na termostat (bude si hlídat rozmezí 24-26ºC)a takovej ten větrák na ksicht bych píchnul na ten časovač, aby pohupoval kytí a rozvířil vzduch ve skříni.A měl jsem teda za to,že celý to budu vypínat i s lampou.
To skladiště mám v plánu vykýblovat, ještě sehnst Awii a pořádnej balík na zaplacení smeťáku.Po vyklizení a vymalování vápnem se ještě uvidí je fakt ten,že ty luxfy jdou přímo na ulici tak se mi moc nechce tahat roury ven ikdyž by to bylo přes nějakou mřížku aby to nebilo do očí.
Díky moc za váš čas.
Yiri
No nevim nevim, ta teplota v noci 5 - 6°C se mi moc nelibi. Mam skrin taky v takovym sklipku. Kyti v noci potrebuje teplotu minimalne 12°C a koreny by mely mit tak 16 a vic, takze si to radeji nejak hlidej a kdyztak pritop... na druhou stranu, v chladnym sklepe budes mit pres den lepsi chlazeni.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma