Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
vyladena pestirna ..nebo ? - Klikni zde pro originální téma
shaman
takze dnes jsem dokoncil verzi 3.1 me pestirny. - jestli mate nekdo nejaky podnet, prosim napiste !!!
Dekuji.

Sodik 600W 18/6

1 - zvlhcovac 600W (napojen na zasobnik 80l - vlhkost kolisa od 65-85%) pres den v dusledku vetrani. Vnoci stabilnich 85%

2 - topeni s vetranim 2kW - cirkulace vzduchu uvnitr - zapojeno proti vetraku a na termostat (8) - topeni pri 28°C vypne a pusti odtah od lampy (6) a zaroven vzduch zvenku k lampe(vetrak)(5). pod stinitkem sklo 2mm (7) - teplota na termostatu (8)kolisa v rozmezi +/-1°C. Pri dosazeni 27°C vypne vetrani lampy a zapne topeni. Provoz topeni je celkem minimalni - jen par vterin, max minut. Tento system zajisti minimalni kolisani teploty.

3 - privod CO2 z bomby za prickou - rozvod nad rostliny - CO2 je tezsi nez vzduch. Spinano hodinama(elektromag. venti) 4xdenne na 10min behem vypnuteho vetrani.(prutok 9l/min).

4 - Microdripsytem Gardena - dve hadicky ke kazde rostline (zatim)- system umi max 36 hadicek. Spinano hodinama 1xdenne na 1min (zatim- rostlinky jsou 10 dni stare)

Zalevam destovkou upravenou diky HNO3 na ph 5,8. Zatim zadne hnojivo ani na koren. Semena (CLOUD#7 - Seedbank of switzerland) zasazena primo do kvetniku (diry vespod a po bocich. Substrat, biohumus, perlit, kokos). 6ks zasazeno - 6 rostlin vylezlo. Pocitam s tremi samicemi - da-li buh a ph.
Dlabi
myslim si ze te asi hodiny co pocitak kW moc netlaci co? 600w lampa 600w zvlhcovac a 2kW topeni ktery jak rikas jede jen sem tam a pocitas se 3 kytkama pak si taky spocitej na kolik te vyjde Gccko aby to nebylo drazsi nez od dylera. :D

Jinak pestirna jje fakt dobra vychhytana do postedniho detailu.
Mä rada je VIC kytek tak 20 pak to bude masakr:D
shaman
to je fakt - zapomel jsem dodat, ze elektrika me fakt netlaci :)
jo pěstírna pěkná ,ale jak řikal Dlabi 6 kytek z toho ještě nevíš jestli to sou 100% samice je fakt zbytečně málo,radši si šéfni ještě tak 5 řízků ňáký dobroty abys pak nebyl zklamanej..
shaman
no asi mate pravdu.. |Stejne zkusim napred ty 3 samice - jestli teda budou. Aspon to poradne zajedu a uvidim, co a jak.. Druhe kolo spustim s tema rizkama..
psilos
to Shaman:
zlhčovač 600W????? Ty vole, co to je? Já mám ultrazvukovej pro 70-90m3 a žere 27W. Topení 2kW , to je nějakej teplůovzdušnej ventilátor, počítám, že zapne jednou za uherák, co? Takže to nežere nic. Termostat s hysterézí 1 °C - kdes to sehnal?? Většinou to dělá 2-4°C. Pěstírna je pěkná, udělěj nějaký lepší foto, ať si to nemusím jen představovat. K+4U
to Dlabi:
Podle mě je jedno, na kolik vyjde Géčko , kdyby mělo vyjít stejně jak od dealera ,pořád se to vyplatí. Je to Tvůj model, víš, cos mu servíroval, s láskou pěstoval, bavilo Tě to... ----ke skunku od zasranýho dealera nemáš takovej vztah.
Doufám , že většina lidí tady na Groweru pěstuje pro to, že je to baví , že rádi experimentujou. Pro mě osobně je hulení až sekundární věc, primární je pro mě právě to pěstování.
shaman
To psilos :
zvlhcovac je opravdu 600W - vevnitr jsou dva zelezny platy (elektrody), ktery jsou ponoreny ve vode a mezi nima se to "vari" - jak tam pustis proud - no a nahore se z toho vali para :) vlastne takova varna konvice .) nebo mala parni sopka :) (1800,- Elektra)
Hele, kde maj ten ultrazvukovej ? - protoze mam problemy s vodnim kamenem - utvari se na tech plotnach a musim to tak 1xza 3dny vypucovat kartacem a voskrabat - mam takovej pocit, ze to ten zaprah nezvladne - jo a v ty vode, kde to je ponoreny je vlastne furt proud - to se mi taky uplne nelibi :)
s topenim je to presne tak jak rikas. Je tam spis proto, aby se teplota jak klesne dostala CO NEJRYCHLEJI zase na tu spravnou hodnotu...
termostat-
koupenej v rakousku EUR 28,- a fakt vypina a zase zapina pri diferenci 1°C - co dodat - umi max 2A, takze to tahnu pres stykac - jak pisu vyse. Jo a jeste se da programovat na ruzny rezimy na ruzny den - ale to je mi nanic.. :) Ma vsak jednu chybu (nic nejni dokonale)- totiz trva mu asi minutu, nez zaregistruje novou teplotu - prodleva mereni - zrejme kvuli kradkodobym (do 1min) vykyvum teploty v domacnosti - takze mi to stejne kolisa v rozmezi 2-3°C - ale myslim, ze to kyti zvladne :). Pocitam, ze moje holcicky tento nedostatek omluvi.
A stim pestovanim a kupovanim- no ja ani ted vlastne nevim, co s tim budu delat, teda jestli neco vyroste - mam huleni jeste z dob outdooru dost snad do konce zivota.. :) a hulim tak 2-3x tydne speka( vlastne sem tam i castejc);(vlastne obden :)). Nekdy i denne :)Vyjimecne i 2x denne :) - sorry ..sem se do toho zamotal nejak...
shaman
fotocky
vriter@cz
Jaaa goooddd
psilos
to shaman: ultrazvukovej maj v growshopu na Synkáči a maj taky banner tady na Groweru, stojí kolem 1500,- , je ale bez hygrostatu. Já ten svůj koupil v Korunní naproti obchodnímu soudu za 7000,- a ten má všechno. Termostat mám za 150,- klasickej přes relé přepólovanej, neumí žádný režimy, je to bimetal.
CINA
TO SHAMAN:
pokud si dobre pamatuju, tak jedina voda, ktera neni ani tvrda ani mekka, je proste a kratce DESTILOVANA!!! ..... IMHO by se ti nemelo nic na elektrodach usazovat. Jenom ti to asi zvedne naklady na g ;o)
Kolik Ti dava z takovyhle pestirny kytka G? a za jak dlouho kratis cas svicenim a za jak dlouho sklizic tak tipem zarizuju si ted doma pestirnu a chtel bych vedet par nfo ale ta tvoje pestirna je teda pekne mastna myslis ze se vejdu tak do 7000¨,- a nevadi kdyz misto sodikovek dam upraveny zarivky pro chov plazu maj 50 cm dl a vykon 18w a kolik davaj svetla to nevim kamos pestoje hady zelvy a leguany a k tomu par norm kytek a rika ze ty dve zarivky mu to v pohode utahnou a nema vubec velkej odber za el jako kdyby mel sodikovky.
shaman
Nikdy jsem to nepocital (naklady) - jednak to u me nehraje roli a hlavne si nechci kazit naladu na cely den :)
Nicmene si to urcite muzes spocitat sam.. - staci se prosurfovat po online growershopech
cena za g a vynos jeste nemuzu napsat - nemam jeste vysledky. Taky se muze stat, ze to vubec nefunguje - me si jako vzor neber. Ja jsem zacatecnik.
Ale ten vynos me popravde taky tak moc nezajima. Ta nadhera jak mi to roste, sili, zelena se...atp. je ale k nezaplaceni.

No s 18W asi moc legrace neuzijes - mozna tak na matkarnu, nebo ze zacatku na vyhonky, nebo rizky. Obecne plati jednoduchy vypocet vynosu 1W= cca0,7g tak si to vynasob a bez koupit 400W sodik :)
Mej se
a dej pozor at ti to nesezerou ti Legosi :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma