Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Je mozne kombinovat indoor/outdoor podminky v prubehu vegetacni faze a kvetu?? - Klikni zde pro originální téma
Mr.bud.master
Cüz lidi.. dostal jsem takovej napad.pestovat na balkone,nebo za oknem a kdyz nebude vhodný počasí tak je šupnout pod lampu... co vy na to? máte s tím nějaké zkušenosti? nebude jim to vadit:?
peace
wad
Jakože mělo by to jít ale nezapomínej že musíš dodržovat periodu a taky bude možná problém ve velikosti kýtíz... Přece jen pokud budou venku budou trošku vyšší a budeš je muset o stošest stříhat ať ti udělaj malý keříky (pokud teda nemáš místnost místo skříně) a přece jen je to podle mě docela divný. Spíš nechat dojet v skříni když nebudou stíhat dokqíst (myslím že to dělal kepn) a nebo je dát pořád do skříně.. a to jestli jim nebude vadit to střídání sodík/slunce to nevím... to by mě taky zajímalo..ale podle mě, je možná bude trochu stresovat změna prostředí (vlhkost, ovzduší, teplota, barevný složení světla..) no ale jako pokus by to bylo zajímavý...

btw: teď mě napadlo, co takhle skleník se zatemňováním a třeba 600 kilem nahoře.. :D

:flick:
Mr.bud.master
hmm..jasný myslel jsem si to ..ale mam lepsi napad. MAtku (z rizku) dam pro zacatek do skrine (asi 50*70*100) na zacatek aby se rozjela pod zarivky a pak ju dam ven a budu ju strihat a rizkovat ju.a to pak budu davat in. dobrý ne? :o)
wad
jo to je možný že ju budeš mít venku a budeš ju stříhat a řízkovat ale přemýšlels o tom že cannabis má nějaký periody a venku matku nemůžeš mít z jednoho porstýho důvodu...venku qete :)
Mr.bud.master
jasny..ale nemyslel jsem jako na porad jak bude kvetova faze tak bych ju uz nechal byt a nechal ju kvect.nebo ju pak lupnul dovnitr s tema rizkama.jako na rust.no ale to pak nevim co bych v te dobe kvetu rizku udelal s matkou...jak dlouho kvetou rizky?? kdyz je udelam jenom fakt maly(tak 10 cm stonek)) hafl dik..
wad
Píšeš to docela zmatneně..moc to nechápu.. matka je kytka která není přepnutá na qět a proto může dávat řízky (když kytka začne qést řízky se už dělaj velice špatně, ale prý to taky s pár procentní šancí jde)). No pokud by jsi měl ve skříni fázi růstu, tak by tam mohly teoreticky být řízky i matka zároveň. Ale po přepnutí těch řízků na qět bys musel dát matku ven, nebo ju nechat začít qést. Z matky se po přepnutí na kqět stává normální kýtíz s kterýho budeš mít Géčka :) Té otázce s qětením trochu nechápu, řízky qětou dokud je nesklidíš. U každýho modelu to máš jinak, od těch 45 dní (top44, ak-47) až po nějaký vytrvalíky jako niveles´haze (myslím kolem 100 dní na qětu). Pokud nevíš, tak se podívej na na specifikace toho modelu co máš jak dlouho asi qěte, průměrně tak7-8 týdnů (ale jestli je zralá musíš poznat sám)

Pokud je chceš nechat málý řízky jak psals, tak to je SOG (mrkni se do hledání o co jde). Ale pozor na to, ona ta kytka i když je přepnutá na qět, tak doroste nějaké minimální velikosti a pak zeprv začne qést... ale to už taky záleží na mnoha věcech (model (indica/sativa), světlo, teplota...)

Snad sem ti aspoň trochu pomoh.. kdyby něco tak se ptej ... Grower je tu přece ofd toho :)

Pokud sem se v něčem spletl (snad ne) tak mě nekamenujte, taky nejsem vševědoucí..)
Mr.bud.master
jo ..moc dikec.psal jsem to asi zmatene ale takhle jsem to nejak myslel.Dik za ten nazev SOG aspon vim co mam hledat.

Peace and high!
Hyena
Wad: Řízky z nakvetlý matky vyrostou skoro se stejnou šancí jako nevykvetlý...
Mr Bud: Nechápu, proč to chceš dělat? Jakou to má výhodu a proti čemu? Není lepší si udělat matkárnu a řízkárnu, ze které pak máš neustálý přísun řeziva?
Nebo si to myslel tak, že uděláš matku, kterou pak jako větší kytku hodíš ven a uděláš z ní klony?
To je ale stejný jako když si doma předpěstuješ kytku, ne? A navíc si jich můžeš (když máš matkárnu) předpěstovat pěknou řádku ;)
FrenkyB
0 Mr.bud.master: Hele vosefuj to jak to mam ja: V rustu bude matka ve skrini a az prejdes na kvet tak vyres to svetlo tak aby se dalo lehce oddelat a az kiti budou mit tmu tak to dej nad matku treba v naky krabici nebo tak.
orik
-->FOR Mr.bud.master
Jakože za oknem by to šlo, malý keříky,ale nečekej zázraky,toho světla ti tam moc nepronikne.. Kamoš to zoušel loni a nic moc. Chuť to mělo,jak když kouříš solnej kámen:grrr: (ne že bych to zkoušel,ale fakt to byla síla..).
Jen nevidím důvod proč to dávat za okno,když máš skříň?
Snad kvůli uspoře energie,ale bacha..vrátí se ti to na výnosech, chuti a tak..:pimp:
headcoach
At jsem delal co jsem delal, odpovidajici info jsem ve vyhledavani proste nenasel. Proto snad neudelam zadnou chybu, pokud zalozim nove tema.
Strucne popisu svoji situaci a budu se tesit na jakekoliv pripominky nebo zkusenosti.

Mam trosku specifickou growroom. Ma urcite sve vyhody i nevyhody, ale v me soucasne situaci je to pro mne jedine reseni, jak pestovat. Mam plochu 2x1m ctverecni v "mechanical room", coz je u nas v Nevade ve vsech novostavbach klasicky projektovana mistnost, ktera je soucasti balkonu a je prioritne urcena k umisteni bojleru. Po predeleni horizontalni prepazkou jsou pro mne vyuzitelna dve "patra" o vysce 2m s vyse uvedenou plochou.

Maximalni vyhodou je moznost prirozeneho vetrani mistnosti pouhym otevrenim dveri. S pouzitim dvou vetraku je cyrkulace vzduchu maximalni. Dalsim vyraznym plusem je fakt, ze se da skvele vyuzit stresniho odvodu k pripadnemu odtahu a zaroven je mozne vyuzit vsechen CO2, ktery vznika pri spalovani plynu pri ohrevu uzitkove vody pro myti nebo topeni. V zimnich mesicich se takto da navic mistnost lehce udrzovat na teplote kolem 25C, ikdyz teploty v pousti klesaji az k nule.

Nevyhodou je ovsem mimoradne vysoka denni teplota v prubehu letnich mesicu, ktera pres den dosahuje 40C a ani v noci vetsinou neklesa pod 30C. Klimatizace pomoci prenosneho AC by provoz neumerne financne zatizila, takze na leto se bud obejdu, nebo budu hledat nejaky model, ktery v podobnych podminkach dokaze produkovat alespon trochu slusny material.

A nyni k zakladni otazce (otazkam):

Balkon je otevreny na vychodni stranu a mam proto v techto zemepisnych sirkach 5-7 hodin primeho slunecniho svitu 320 dni v roce. Je mozne kombinovat klasicky indoor zpusob pestovani s tim, ze bych kytky na tuto dobu vynasel a vystavil je de facto typickym outdoor podminkam? Nebude to pro rostlinu stresujici prvek? Nebude se byt rozdilny zdroj svetla, kdyz dostanou v kvetu 50% osvitu prirozenym slunecnim zarenim a zbylych 6 hodin budou pod LED? Muze typicky indoor model vnimat venkovni podminky negativne? Bude lepsi zustat striktne na indoor rezimu a nkombinovat, nebo je moznost 6 hodin primeho slunce pro kytky prinosem?
amper
Oproti LED musí být slunce přínos!
Umím si představit kombinaci přímého slunečního svitu s výbojkou, např.MH, ale s LED to asi nebude to nejlepší si myslím, (nezkoušel jsem). Větší problém vidím v zachování srovnatelné vlhkosti a aby se neměnila skokem.
Nezanedbatelný problém bude také zvolit vhodný způsob vedení, resp.opory pro rostlinu, zejména až bude zatížena květy, aby se to při neustálém přenášení nezlomilo. Pohyblivý větrák uvnitř bude nutnost, aby stonky dodtatečně zesílily.
Zatím jsem viděl jenom šoupnutí předpěstovaných sazenic zevnitřku ven, ale kontinuálně sem/tam? Mno myslím, že když ten pokus podnikneš, bude to zajímavé pro nás všechny.
headcoach
Uz jsem kontaktoval nekolik opravdu zkusenych groweru. Vesmes souhlasi s tim, ze se jedna o neobvyklou zalezitost, ale zaroven se vzacne schoduji v tom, ze nevidi zadny problem ve vystaveni kytek prirozenemu prostredi a ze jde urcite o zajimavy napad i pro ceske pestitele. Opatrna manipulace je samozrejmosti, vetrak budou mit i "venku" pro prirozenych cca 10 hodin. Posledni 2 hodiny budu prisvecovat a potom samozrejme totalni tma. Sam chapu, ze nejde o uplne standartni reseni, ale potesilo mne to, ze se i VELMI zkuseni groweri schoduji na tom, ze prirozene podminky nemuzou v zadnem pripade ani vylozene indoor modelu nijak uskodit. Naopak prave moznost, vystavit kytky (byt v domacim prostredi) cerstvemu, volne proudicimu vzduchu a naprosto prirozenemu svetlu, ma byt maximalne uzitecna. Vubec uz nemusime diskutovat o pripadnych financnich usporach. Hodne mne zajimala skutecnost, jestli je pro kytku v kvetu vyhodnejsi byt pod kvalitnim umelym svetlem, nebo v prirozenem prostredi ale na primem slunecnim svitu pouze v pomeru 50/50. Pravdepodobne bude zalezet na tom, v jakem zemepisnem pasmu pestujete a samozrejme rozhodne i momentalni pocasi v obdobi kvetu. Ne vzdy je denne pekne, slunecne a ne vzdy je "prijemna" teplota. Hodne specificke jsou prave moje podminky v nevadske pousti, ktere se hodne vymykaji standartnimu chapani pestovani marijuany v severnim mirnem pasu. Hodne odlisna bude urcite zalivka diky mimoradne nizke humidite celeho prostredi. Pri vetsi listove plose rostliny mizi voda z kvetinace neuveritelne rychle, ikdyz je cela zastinena (odzkouseno na rajcatech). Prirozenych letnich ceskych podminek se bohuzel dockame az zase v rijnu, takze na relevantni srovnani je opravdu cas.
EDA45
Zdravim do Nevady..Já bych problém ve střídání indoor a outdoor sluncí neviděl..Co bych viděl jako možná větší problém je těch 40°C..,jak to holky dají..
Sám jsem vcelku často kombinoval s klasickými indoor modely skleník s in..Předpěst,růst, ve skleníku pod přírodním sluncem, které zaplaťpánbůh zatím svítí zadarmo ;) a na květ jsem dával dovnitř a v pohodě..Jednou jsem byl i nucen přemístit i 2metrovej out,10kytek,dovnitř,protože si lesáci v srpnu usmysleli tu paseku ožnout a zastavili se asi 5m od mých kytek a bylo jasné,že druhý den to přijdou dodělat..Tak jsem to večer vykopal.doma dal do 12l kýblů a roužnul nad tím dvě čtyřkila..V pohodě mi to doma dokvetlo a výsledný materiál byly krásné,tvrdé a ocukrované,typické indoor palice,ovšem poněkud větších rozměrů,průměr asi jako 1,5l petlahev..Jedinný co při pobytu kytiček venku dávat pozor na breberky..,nevim jak v Nevadě,ale v čechách jsou sviluše všudypřítomné,i do toho skleníku se dostanou..V tvým případě se bude jednat ale o pravidelný střídání out a in,s tím zkušenost nemám,přeju ať to klapne.. ;)
headcoach
to EDA45: tak to stehovani bych chtel videt :) To musela byt dobra akce. A taky mne teda mile prekvapilo, ze to zvladly a dokvetly.
Jinak ja bych nemel s nejakych breberek az zas takovy strach. Opravdu tu pro ne neni zvlaste v lete nejvhodnejsi pocasi pro rozmnozovani. Proto tu taky nemame zadny komary a vseobecne strasne malo jakehokoliv hmyzu. Spis budu hodne zvedavy na to, jestli nebude uz trochu moc to prime slunce. Ono slunicko je urcite dobra vec, ale uz ted je opravdu velmi silne a to se bude to zareni jeste rapidne zvysovat. Udajne tu mistni groweri v lete na venek pouzivaji nejake zastinovaci plachty podobne mlecnemu, zakalenemu igelitu, ale to uz bych je asi radeji nechal jenom ve stinu. Taky jsem se docet jednu radu, ze by bylo dobry mit na cerven - zari nejakou originalni, nekrizenou odrudu z podobneho klimatu se zachovanou genetikou (Afghanistan), ale to se dnes snad ani neda sehnat :( Na jednom US foru jsem nasel debatu kluku z Arizony, kteri naopak tvrdi, ze neni treba moc panikarit a nechat vsemu volny prubeh. Udajne ty kytky, pokud jsou tomu prostredi vystaveny od narozeni, tak se dokazou prizpusobit. Je to proste neco jineho, nez kdyz vyrustaji nekde na severu a pak dostavaji prihrato spatne odvetravanou lampou. Videl jsem jejich fotky a mozna vsechna ta cisla o idealnich teplotach neni potreba brat zas tak zatracene vazne. No uvidime. Budu na to hodne zvedavej. ted jde o to, aby mi co mozna nejdriv dokvetly veci, ktere jsem rozjizdel v techto dnech a pak muzu v klidu zacit letni experiment.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma