Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Ikkjuův skleepek - Klikni zde pro originální téma
Ikkju
Zdar, rozhodl jsem se taky zkusit pěstování ve sklepě. Doma to nejde (manželka, všetečné kočky které všechny kytky ožerou a do všeho vlezou) Jsem absolutní lama, ale rozkoukávám se po tématech a pomalu si všechno připravuji.

Rád bych si udělal box (sololit nebo papundekl vyložený alobalem), zářivku jsem po dlouhých úvahách a rozporuplných radách odborníků zvolil 100W cfl.

Větrák jsem nakonec sehnal z kompu, respektive je to jenom zdroj, tam je taky větrák ne? Později (doufám) budu řešit, aby to nebylo cítit ven. Předběžně jsem si připravil protipachovou vložku do digestoře.

Byl bych rád kdybych 1) nezapálil sklep, mám tak polici ředidel a chemikálií, to by byl mazec x) 2) nerad bych aby bylo něco cítit ven 3) vypěstoval aspoň něco trochu použitelného.

A teď můj problém se kterým bych potřeboval poradit: sklep je sice relativně suchý (panelák), ale je v něm tutově plíseň. Poznal jsem to když jsem tam pěstoval žampióny. Hned den po přenesení substrátu do sklepa se pokryl šedým chmířím plísně (ne, nebylo to micélium). Totéž s hlínou kterou jsem koupil na pěst. Druhý den po zalití stejný hajzl. Mám pocit že by to kytce moc neprospívalo... Poradíte co s tím?
doxenon
Vystříkat savem proti plísni ale pěst ve sklepě paneláku? Klobouk dolů kámo před tvojí odvahou, i tak držím palce.
Ikkju
Tak pokud to nebude cítit ven, neměl by nikdo nic zjistit. Předpokládám že společnou spotřebu (chodby, sklepy) nikdo nijak specielně nekontroluje, jedna stovatovka je plivnutí do vody :).

Doufám že to savo bude stačit, při pěstování žampiónu byl ten souboj micélia s plísní docela hektickej :x A žampióny to prohrály na plný čáře, nakonec se ta potvora rozlezla i po kloboucích... Takže postříkat hlínu, bude to stačit?
bezdechu
Postříkat hlínu, kéž by to stačilo.. nejlíp celej sklep..
Ikkju
Si myslim že ty spóry budou všude :/ Dostalo mě když jsem do substrátu kápnul trochu vody, a druhej den už takovej štětec tam :x
doxenon
Být tebou, tak ukecám manželku a kočky :-), myslel jsem to jako "Bezdechu" jako celej sklep, bude to cítit i když máš pacháč, sem tam musíš box otevřít :-) a nezapomeň že lidi jsou závistivý kurwy.
Ikkju
No přesto začnu ve sklepě, pak se uvidí, třeba koupím nějakou skříň na balkon... Jsem totál lama, potřebuju aspoň nějaký zkušenosti, tak začnu s tím co mám...

Boxík instalován (příležitostně vyfotím). Teď priority :D

1) nezapálit sklep! - měl jsem strach z větráku z PC (jenom ten větrák sehnat byla docela sranda x), ale kromě zaizolování hadího klubka co z něj kouká snad nic nehrozí.
- nemám sice nad zářivkou zatím žádné stínítko, ale strop boxu zatím nedoutná ;)
- teplotu hlídám teploměrem, zatím se to těsně nad hlínou drží kolem 30 stupňů, to snad není moc?

2) zbavit se plísně - abych nepřišel o semínka, prdnu tam na ozkoušení techniky obyčejnou řeřichu x); když se něco po*ere, můžu kdyžtak tvrdit, že jsem si tam dělal jarní sadbu x)

- známá poradila hadr namočený v savu, prý je lepší než to stříkat do prostoru; vzhledem k tomu že ta mrcha (myslím tu plíseň) je docela agresívní, myslím že to řeřicha rychle zaregistruje x)

3) to pro začátek stačí... jestli řeřicha moje šílené podmínky přežije, jde se do toho naostro x)...

- jinak přemýšlým o nějakém jednoduchém zalívání, mám pocit že v takovém vedru jednou zapomenu zalít, a můžu se jít klouzat...

Tož zatím vše k mým pokusům, jdu mrknout jestli už se ze dveří do sklepa nehulí x)
doxenon
30 stupňů těsně nad hlínou je moc kámo, pošéfuj odtah.
Ikkju
Ok, zkusím... no jedu zatím jenom na zdroj z PC nastavený pixlou od burítos, krabička malá, je to dobrá mikrovlnka x). Btw 200W zdroje mě prdí, kolik berou nějaké menší větráky na to dělané?
doxenon
Mrkni třeba tady: www.elektropaloucek.cz
cvirik888
Ahoj takže moc sa v tom nevyznám ale ak si tam dal ten alobal(čo si písal v 1.príspevku) tak si to moc nevyriešil a hlinu máš akú? trocha nám to predstav :)
Ikkju
Tohle je moje pýcha x)

http://ikkju.chytrak.cz/knihovna%20002.jpg

hlínu jsem jsem koupil obyčejnou, na rajčata x)

Ještě zkusím připnout detail větráčku, nejde mi to uploudnout :/
doxenon
Čau kámo, pěkný to máš ale ten alobal je na hovno, to raději natři bílou barvou, alobal a zrcadlo má nejhorší odrazivost, máš to malý, tak kup radši kousek diamantovky, já kupoval 160 kč metra fakt se to vyplatí. Koukám že panelák nezahořel, takže přeju good luck.
Ikkju
Tak nakonec jsem dal na vás, zrušil papundeklový boxík ve sklepě, a teď mám krásnou skříň přímo na balkóně - viz fotky. Je to víc po ruce, nemusím krást elektřinu, takže mi sousedi můžou vlézt na hrb x), prostě pohoda. Jenom větrák je trochu hlučnější, ale buď to ještě ošéfuju, nebo okecám.

V daleko větším prostoru s teplotou není žádný problém, paráda..!

Na alobal se mám tedy vykašlat? Skříň je zevnitř bílá...

Jinak z toho skleepku aspoň poučení - nechal jsem tam sadbu několik dní na zkoušku, a hadr s nakapaným savem u větráku si s plísní ve vzduchu perfektně poradil ...

Tak teď zbývá jenom doladit pár drobností, a můžu se soustředit jenom na pěstování... Ještě přemýšlím jestli je lepší svítit přes den nebo v noci, abych pak nemusel řešit problém s teplem (v létě je na balkóně pěkný pařák, tak by bylo lepší svítit v noci?)

Teď ještě testuju skříň v extémních podmínkách, venku sněží, chodím to obhlížet jestli nenapršelo do kabelů a nešlehá z nich oheň.. ale snad pohoda...
Ikkju
Tak po delší době něco z mého skromného pěstování.

Ze tří semínek bohužel vyklíčilo jenom jedno, ale mám slíbené nějaké sazeničky. Tak na jedináčkovi zatím trochu experimentuji, učím se něm.

Podělal jsem přesazení sazenice do neozkoušené skříně na začátku chladného dubna, takže kytka dostala pěkně na prdel (přežívala chudinka teploty kolem 5 stupňů). Pak jsem začal skříň temperovat (viz fotky), vyhřívám jí 100W žárovkou umístěnou pod větrákem (na fotce překryté provizorním černým stínítkem). Teploty teď mám kolem 17 při svícení v noci, přes den podle denní teploty + 2-4 stupně (takže většinou od 20 do nějakých 26 stupňů). S rostoucí teplotou venku můžu prohodit temperovací žárovku za 60 nebo 40W.

Větrák jsem se snažil odhlučit, je posazený na pryžové pásce, a je to ven skoro neslyšitelné.

Každopádně kytka se už snad chytila, a začíná docela schopně růst. Z groweru postupně harvestuju informace o pěstování, řešil jsem základy - zalévání, hlínu, teď jsem měřil pH (cca 6) a aktuálně začínám s hnojením (nejsem odborník, ale mám pocit, že hnojiva pro růst konopí jsou jenom předražené NPK hnojiva na kytky?).

Svítím teď 16/8, kytka je sice ještě slaboučká, ale už se zdá, že roste skoro před očima. Z krutého mládí jí ale zůstal "uzlík" těsně nad hlínou, takže jí zatím musím opírat o tyčku. Doufám že si to časem nějak sama pořeší, chodím na ní dýchat :x

Pěstování mě docela chytlo, je to sice spousta informací, ale není to snad zas až tak světoborné. No uvidíme jak se mi bude dařit dál :x

A ještě mi vrtá hlavou jedna věc, měl jsem si začít asi vést nějaké záznamy (kdy, co), teď pořádně nevím, jak stará kytka je :x
Ikkju
Rostem! x)
Mr. Figaro
hodně štěstí přeju !
Ikkju
Moc děkuju! x)

Přidávám fotku svojí kočky, dělá mi velkou radost (cca před 15 dny to byl jen několikacentimetrový kripl :x, teď už je z ní divoká puberťačka :D ). Nedávno jsem zastřihával podle návodu FIM, 4 větve se sice nepovedly, ale aspoň se to rozdvojilo... A rád bych dělil dál, kytka roste děsivě rychle!
Ikkju
Omlouvám se se svým ne/pravidlným spamem, ale na chatu mi řekli, že už prý začínáme kvést! :) Takže od zítra či pozítří asi nějak šikovně přepnu na 12/12 (raději bych obrátil denní cyklus, doteď jsem měl kvůli teplotě nastavené svícení v noci, teď kvůli tmě by se to asi hodilo přehodit...)... ??

Mám radost, nakonec se mi to snad povede, a je to hlavně díky groweru! x)
Ikkju
Snad ty moje doubleposty nevadí :x Líbily se mi vlákna kde jsou fotky z celé doby života rostliny. Tož 4.den květu.
Ikkju
15.den květu (sory za fotky, focení mi moc nejde :x)
Ikkju
16.den květu. Sory za kvalitu fotek, focení mi moc nejde :x)

Jinak teď řeším, jestli neprostřihat pár větších listů aby se světlo dostalo i ke spodním květům...
Ikkju
Tak aby to mělo nějaký závěr, v neděli jsem úspěšně sklidil, úroda se suší ve skříni. Celkově to bylo docela dobrodružství, na začátku jsem vůbec netušil do čeho jdu, ale nakonec se celkem zadařilo.

Kytka (tajga) se držela celkem přesně popisu seedbanky, a kupodivu přežila bez větších problémů i moje záseky (na začátku solidní podchlazení). Málem jsem nestihl flushing, vzorky ještě týden před sklizní měly divnou chuť. Příště budu asi míň hnojit, a před finišem si na to dám pozor. Materiál je výborný, šlape jak má :). Vůně je zvláštně nasládlá, ale to píše i seedbanka, a je to tuším tím, že má v sobě hodně z c. rustica?

Mám velkou radost, že se mi to podařilo dotáhnout do zdárného konce, a už pomalu válím v hlavě, že bych do skříně letos ještě stihnul šoupnout další kytku (materiálu ze sklizně bude pro moje potřeby celkem hodně, ale jestli se pustím do výroby mastí, zas až tak moc mi nezbyde :x.

Takže díky za povzbuzení a rady (hlavně z chatu), a už snad můžu pyšně prohlásit že nejsem v pěstování prvnička x)
richard.fish
Moc pěknej fotoseriál! Já snad přesvědčím manželku a pokusím se vytvořit něco podobného. Fakt super fotky!
Ikkju
Dík moc x). No když to zhodnotím, tam nejvíc k úspěchu, tedy kromě groweru, přispěla volba kytky, tohle byl fakt rychlík. Místní borci nad ní trochu ohrnovali nos: protože je to autoflower, má maximálně zkrácený vývoj, menší úrodu... Ale pro začátečníka je to myslím ideální, nejde to skoro skazit, úspěch je víceméně zaručený :). Btw nevím jestli jsem se zmínil, ale sklidil jsem cca 20g sušiny, což snad není úplně málo.

Jinak žena měla kupodivu jenom dvě podmínky: že to nebudu prodávat, a že si na ČEZu nechám zvednout měsíční zálohu :)

Dokonce se před sklizní i nechala přesvědčit, a nafotila slušnější fotky paliček (ty jsem sem nedával, nechtěl jsem moc spamovat, a postování fotek tu hrozně ořezává). S foťákem jí to totiž jde cca o 200% lépe. Jen nemohla pochopit, co se jí to přilepilo za svinstvo na objektiv při focení makrofotografií :D. A to jsem na začátku myslel, že mi to u ní vůbec neprojde :x

Jinak je to velké dobrodružství, na začátku jsem věděl prd, ale s kytkou jsem skoro dýchal a snažil se odhadnout, co je v tu chvíli špatně a jaký by měl být další krok.

Takže moc doporučuju, je to fakt zajímavá činnost, ať už pěstuješ na mastičky, nebo do fajfky. Kapitola sama pro sebe byl box, moc jsem to tu nerozváděl, ale řešil jsem větrání a temperování, a pak zase chlazení, no hrál jsem si s tím. Vždycky jsem si na to sedl, dal si startku, a dumal, jak na to vyzrát :).

Jinak mast už mám také skoro hotovou, u známých je o ní takový zájem, že se ani na všechny nedostane. Pro sebe jsem si nechal jenom pár paliček, mám hodně malou spotřebu.

A už mám objednané další semena, letos bych rád stihl ještě jednu úrodu!
Aladin
Zdravím,nevím jestli ty poslední fotky jsou foceny před sklizní,ale jestli jo,tak si to mohl ještě nechat,ne že by to nebylo vůbec zralé,ale možná by to lépe chutnalo a paličky by byly objemnější. A tak nějak předpokládám,že si se tou dobou zrání nechal inspirovat na internetu například informacemi na stránkách kde si to kupoval nebo tak,ty jsou sice pravdivé,ale ta doba zrání je myslím individuální a vždy neplatí co píšou. Ale na první pěst je to super,takže gratuluji


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma