Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Výběr odrůd na letošní balkon grow - Klikni zde pro originální téma
mooncalf78
Zdravím,

už asi týden vybírám semínka na letošní v pořádí 2. balkónový grow. Minulý rok jsem zasadil 2 semínka:

Vanilla Kush (Barney's Farm)
Super Lemon Haze (GreenHouse seeds).

Zasadil jsem hodně pozdě (konec srpna), spíš jen jako takový pokus. Obě kyti vyrostly, VK tak asi 3/4 metru, SLH asi 1/2 metru. Akorát SLH přešel na květ až někdy v listopadu a pak už přestala růst v mrazech úplně, takže jsem ji bohužel vyhodil. Sice jsou to hybridi ale SLH je dominantní citlivější sativka, takže se asi není čemu divit.

VH naopak byla slušně rostlá kyti plná krystalů, byla z toho jedna asi dvoulitrová piksla plná palic. Po delším váhání jsem se se svým homemade vapíkem ze skleněné konvičky asi před měsícem poprvé zhulil a byla to (aspoň v mojem měřítku síla), v podstatě efekt jako zesilovač myšlenek, díky tomu jsem měl nelepší pomeranč na světě, nejlepší sprchu života, živý představy, sny atd.. Nejlepší na tom bylo, že to šlo kontrolovat vědomě, když mi uprostřed seance zavolali rodiče, tak jsem byl schopen normálně odpovídat, což třeba uprostřed nějaký chlastačky není možný ;) a ráno žádná kocovina, wow! Kromě toho VK 100% funguje na moji častou migrénu, takže jsem z toho nadšenej. Njn, objevil jsem Ameriku, že? A včera mi došel Arizer Extreme Q, takže se těším na další plavby v nové kvalitě :titanic:

Z5 k semínkům. Probírám se fóry, hledám co zasadit. Tento rok bych chtěl vypěstovat 5 rostlinek (legální limit - co kdyby sousedi něco zavětřili), nejlíp každá jiná, takže 2 ty stejné jako minulý rok + ještě hledám 3 další odrůdy. Protože materiálu ubývá, tak jsem hledal jak na balkóně nejrychleji něco vypěstovat, tak asi jednu zkusím autoflowering verzi, Mazar prodává jedno semínko Critical Expressu za 2k, tak to asi testnu, ale recenzi jsem žádnou nenašel. Takže zbývají dvě.

Minulý rok jsem vybíral z vítězů CannabisCupu. Tento rok jsem chtěl zkusit 2 semínka z tohoto seznamu - všechno championi:


Tangerine Dream (Barneys Farm)
Hawaiian Snow (GHS)
Acapulco Gold (BF)
Chocolope (spíš ale ne - moc drahé)

Ale při pročítání místních fór jsem trochu znejistěl, protože většina výtězů jsou Barneys Farm a Green House Seeds a hodně lidí píše, že zatím je jen marketing a hype. Na fórech je sice hodně doporučení, ale málokdy se něco opakuje, což je asi dáno množstvým odrůd. Z toho namátkou vybírám:

Nevilla's Haze
S.A.G.E
Jack Herer
Nebula
New York Diesel

Tak teď nevím. Sice jsem sativu ještě nezkoušel, ale chtěl bych něco v poměru 3x sativa, 2x indica, manželka totiž říká, že rozhodně potřebuju něco energetického (já ji zase říkám, že ona potřebuje utlumit :dance: )

Ještě mám takový tři offtopic otázečky:

1) Kdy ideálně zasadit? Autoflower asi co nejdřív, asi začátkem dubna začnu. Ale co ostatní normal kyti. Názory jsou zase různý. Asi největší průnik vidím někde na půlku května. Prý když se zasadí dřív, tak je menší výnos. Navíc nechci moc vysoké kytky, viz dále

2) Kyti minule vyrostly ani ne metr, balkón mám krytý asi do 1,4 m. Ale kdyby to bylo víc, tak to je blbý. Myslíte, že by to mohlo výrůst výš? Co s tím?

3) Přepěstovat v jiffech nebo ne? Mě se totiž zdálo, že po přesazení ven kyti dlouho stagnovali (tak 3 týdny) než se rozjely. Přemýšlím, že semínka dám rovnou do květináče, ať nemají šok z přesazeni. Ve fórech to někteří potvrzují. ale někteří zase ne.

Jinak sázím do 25l květináčů, hlína Plagron Royal Mix, po 6 týdnech hnojim Alga Grow a v květu Alga Bloom, hlídám pH vody snižuju asi na 6,5. Zalívám tak obden nebo po 3 dnech podle počasí. Doplnili byste do toho jěště něco?

Díky předem za rady :)
doplnil bych že je to good čtení a držím palce
jinak k bodu 1 sadit můžeš už v dubnu dojíždí to v čas tepla a to je rozhodující
k bodu 2 je výška limitována květináčem já mám 6l a jede to max 1,2m sazeno konec května.Jinak dá se vrcholek při 4-6 patrech rostlinky uplně zastřihnout a jít spíš do keře ale i ohýbat se dá vše je to o tom jaký prostor máš a co si můžeš dovolit.
3. pokud není jistota saď raději přímo do hlíny a finálního květníku nebo placu.
aresek
nechci být OT ale ,,(legální limit - co kdyby sousedi něco zavětřili)" je věta díky které pak i cizinci mají zamotanou hlavu.nedávno jsem četl že zrovna nějaký si myslel, že pěstovat v čr je legální...:) nicméně k tématu: vousac ti celkem jasně odpověděl na tvé otázky:)
mooncalf78
vousac: ok, dík za rady.

aresek: Z kontextu je myslím jasné, že když mám strach, že kyti bude vidět z balkónu, tak že je to zcela legální, abych se tím chlubil okolo procházejícím a sousedům, si nemyslim. Ale zajímalo by mě, kdyby se našel nějaký "dobrák", který by mě naprášil, že mu něco "nevoní" :), tak jestli by to nějakého policajta vůbec zvedlo ze židle... Ale je fakt, že se docela bojím, jestli těch 5 kytek rozkvete, tak bude před našima dveřma přespávat půlka huličů s širého okolí, které to příláká jako vosy na med. Ikdyž VK byl v pohodě, jenže ten nebyl asi ani z půlky tak velký, jak bude, když se zasadí včas a ještě k tomu vše x 5... Asi řeknu manželce, ať dá na balkon nějaký srovnatelně vonící non-thc kyti, aby bylo na co to svést :)

A co se týká odpovědí, tak s tou hlavní, podle které se jmenuje tohle vlákno, mi nikdo zatím moc nepomohl. Sice asi nějaká univerzální odpověď není. Přečetl jsem i vlákno "Jaká je nejlepší odrůda" a tam je to podobné, snad ještě jako často opakovanou se objevuje Blueberry. Ale co by mě zajímalo je, jestli ti, co v tom vláknu doporučují ty relativně staší odrůdy jako Jack Herer, White Widow, Sage, AK47 atd. zkoušeli i v prním příspěvku jmenované novější na CC oceněné odrůdy. Nebo je to tím, že si je nekupují, protože jsou předražené a nestojí za to? Jestli někdo zkoušel něco z toho mojeho seznamu s odkazy, tak prosím napište, jestli opravdu stály za to.

A ještě bych se zeptal, dívám se na semínka Jack Herera a jak vidím, tak tuhle odrůdu nabízí spousta farem a za různou cenu (např. Mazar.cz má asi 5 verzí). Ti co opěvují tuhle odrůdu mají na mysli co přesně? Cokoliv z toho nebo nějaký ten prastarý originál? Kde ho koupit?

Edit1: Tak už jsem vygooglil, že originál JH je od Sensi Seed a je to výtěž #7 CC. Ale i tak by mě zajímal např. rozdíl mezi:

JH (Sensi Sees) a JH feminized popř. JH (Homegrown Fantasies). U toho druhého je jedno "r" navíc, to je zásadní rozdíl? :)


mooncalf78
Nikdo nic, všichni asi vyhulují :) Na stránce BF i v nabídce českých seedshopů se objevil loňský CC champion Liberty Haze. Sice zkušenosti nejsou, ale asi ho testnu. No co, někdo musí zaplatit ty jejich markeťaky, ne :) Tak pokud mi to někdo nerozmluví, tak prozatímní sestava na tento rok bude asi tato:

Vanilla Kush - BF - indica dominant hybrid
Super Lemon Haze - GHS - sativa dominant hybrid
Liberty Haze - BF - indica : sativa = 50 : 50
Little Cheese - BF - autoflowering indica

Zbývá poslední účastník zájezdu. Ale moc se mi už nechce vrážet prachy do semen. Buď zdvojím Liberty Haze, protože má nejkratší květ a největší výnos. Nebo nějakou sativu, aby to bylo vyrovnané. Možná Acapulco Gold nebo Tangerine Dream, ale ten se mi zdá až moc podobný Liberty a vysoké CBD na sativní hybrid.

A nebo něco z jiné seedbanky, ať můžu porovnat jinou genetiku. Napadá někoho nějaká odrůda, která všechny předchozí strčí do kapsy? Hlavně neříkejte, že každá :)
¨
mooncalf78
OT:
Tak jsem včera testoval novej vapík (Arizer Extreme Q) a je to boží. Kupodivu mě teda ještě předevčírem předběhla manželka, která nikdy nehulila a je to i zapřísáhlá abstinentka. Přišla, že jí je na blití a bolí hlava, že prý je jí to jedno, hlavně když to bude fungovat. Tak po půlce jednoho pytlíku už se smála do talíře. Pak jsme jeli autem za jejíma rodičema a cestou se z ní hrnuli takové hlášky, že jsem málem neudržel volant. Namátkou "Já vím, že tě občas zbytečně peskuju, sama se za to nemám ráda, ale teď vidím, jak jsem plná dobré vůle!" :girl:

Všem co mají nějaké ty DIY skleněné ohněm nahřívané vapíky, tak vřele doporučuju upgrade. Jednak větší učinnost procesu (nižší spotřeba matroše) a pro mě jako nekuřáka hlavně absolutně žádný kašel při nasávání. Do pytlíku se plní krásně mlečně zabarvenej čmoudík, ve kterým ale není stopa po kouři, jen čistá koncentrovaná vůně trafky.

Bohempík: Díky za názor. Právě, že pár lidí tady na BF a GHS takový názor má, ale na druhou stranu, ty co nějakou osobní zkušenost mají, tak píšou spíš pozitivní věci, viz místní megavlákno o Barneys' Farm. Mě až tak nezajímá, jestli jsou to hackeři, ale jestli z toho vyroste dobrá kyti. Bohužel odrůdy, který sem vybral, tak jsem tady žádný zkušenosti nenašel, vyjma teda zahraničních webů, např. www.leafly.com a tam jsou zkušenosti pozitivní. Ale jak píšu, rád bych zkusil i něco jiného než BF a GHS, ať můžu porovnat.
S těma řízkama to zní zajímavě, hlavně ta rychlost. Na druhou stranu ale mě to piplání s trafkou od semínek až po sklizeň docela baví. Výška by se měla dát omezit, velikostí květináče, zástřihem nebo ohýbáním. Jenom ze smradu mám trochu strach.

OT:
Jinak teď ještě řeším hlínu a hnojky. Jak už jsem psal, chtěl bych sázet rovnou do finální hlíny a bojím se, že v Plagron Royalty Mixu s EC 2,1 by to nemuselo dobře dopadnout. Chtěl bych zkusit Light Mix s Terra konceptem. Počáteční EC 0,3 které se postupně zvyšuje hnojkama, takže žádné šoky pro kyti. A vzhledem k tomu že Royalty Mix ještě mám na jeden květináč, tak bych mohl i porovnat jak vyrostou dvě stejné kyti v různých hlínách. Ještě přemýšlím, nad dalšíma aditivama, které Plagron doporučuje, jako jsou Roots a Pure Enzym popř. Phytamin (Vita Race). Roots je ale spíš na zakořenění řízků ne? Phytamin se mi ale líbí, protože minulý grow mi to oblezly svilušky. Enzym mi nic neříka. Kua už se nemůžu dočkat, až to zasadím :sun:
gratuluji ke koupi vapíku a ať slouží dlouho a spolehlivě!
Spála
1) Autoflower bych ideálně zasadil až v půlce května ať může využít největší potenciál v růstu pokud chceš sklidit začátkem červencem jde to viz můj thread 20.dubna zasadit :) a radil bych ti zasadit je rovnou do finálních květináčů 6,5L nejméně
2) v růstu provést víckrát záštip dále můžeš využít metody LST(low stress training) ohýbání když už to pořádně přeroste nastupuje lámání.Sativy všeobecně ti vyrostou klidně i přes 2 metry a navíc malá šance na dozrání v přijetelném období kdy je ještě teplo
3) můžeš v jiffech když brzo přesadíš nic tím nepokazíš(autoflowery do finálních)
4)Royal mix dost nahnojený na semenáčky ten light mix přijde víc vhod,sázím do biobizz light mix EC 1,2 a žádný problém
5)
Nevilla's Haze - GHS banka uvádí květ 12-14 týdnů bez šance
S.A.G.E -nedoporučuji určitě nedokvete
Jack Herer - tady záleží na seed bance určitá šance na dokvět je.
Nebula - moje oblíbená doporučuji
New York Diesel-dozraje v listopadu

doporučil bych ti critical+(dinafem),critical mass(mr.nice),industrial plant(dinafem)
samozřejmě pokud chceš mostly sativa geny šlo by to za okolností pokud máš čas to brzy zatmívat (přehození folie přes kytí)
k hnojivům
Roots - rychlejší tvorba kořenů(na out nadstandard)
Pure Enzym - pokud chceš minerální hnojiva (Terra) tak je doporučuji rozkládají přebytečné soli v substrátu + další ("vitaminy")
Phytamin-kvalitní postřik proti dehydrataci atd...
Doporučil bych ti spíš Alga řadu(organická řada) vypadne tím používání enzymu i když nejsou na škodu...
dále nějaký květový stimulátor například PK13/14
pokud jsi ještě nezakoupil - osobně bych koupil spíš zvýhodněnou sadu od Atami(organics),Bloombastic BOX,pokud plagron mají tež sady ALGA,TERRA ať se daří
meir
Toz vypada to slibne,preju at ti plany aspon zcasti vyjdou.
Trochu me prekvapuje,ze nikdo nic nenapsal o vuni behem kvetu,podle me je pro tebe dulezitejsi vybirat odrudy,co neuciti sousedi az v prizemi,v pripade ze bydlis v panosu.Chci rict,ze vysku kytek si muzes v klidu ohlidat mensim kvetnikem,zastrihovanim,ohybanim ap.,narozdil od vune,kdy budou holky nakvetu.
Osobne mam v tomhle smeru dobrou zkusenost se Skunk no.1 od sensi seeds.Jinak vrele doporucuju Nebulu,pro me nejlepsi model na balkon,kazdorocne mi bez problemu dozravala pred pulkou rijna,i kdyz trochu vic vonela a to jsem bydlel v 7.patre.
Preju hodne stesti a sorry za diakritiku,ziju ted ve vychodnim stredomori a nemam ceskou klasvesnici.
mooncalf78
vousac: Díky za přání, zatím slouží spolehlivě, akorát už jsem cinknul jednu skleněnou spojku, stačilo fakt málo, naštestí výrobci s tím počítali, takže jsou tam náhradní. Jo a taky nedoporučuju do vapíku cpát travku, kterou ste nechali celou zimu na balkóně, že ji vyhodíte, nestojí to za to :(

Spála: Díky za rady a doporučení. Ten květový stimulátor mi ještě chybí to je fakt, jinak mám snad už vše.

meir: Jo tak z vůně mám velkou obavu. Náš panelák ale naštěstí je na kopci a docela tam fouká. Vanilla Kush a SLH minulý rok byly v pohodě, ikdyž kyti nebyly teda moc velký. Cítit byly jen když jsem se k nim přiblížil tak na půlmetr. Ale nevím jak to bude s těma novýma odrůdama a navíc jich bude 2,5x tolik :) Ale sousedů se tak moc nebojim, spíš jestli to bude konstantně "vonět" v bytě tak mě s tím manželka vyhodí :) Taky se bojím fáze šušení, kdy to po 3 dny vonělo extra intenzivně a to byla jen jedna metrová kyti. No bude to boj :)

Jinak už mám vše doma a ready, jak semínka tak hnojky a hlínu.

Co se týká substrátu a hnojek, tak semínka předpěstuju doma v malých květináčích v Light Mixu a pak přesadím do 25l kýblů a pojedu část ze zbytku Royalty Mixu a Alga Grow/Bloom a část do Grow mixu + Terra koncept (Roots, Terra Grow/Bloom, Enzymy, Phytamin). Ještě přemýšlím o Green Sensation, ale na to je ještě čas.
Tady mě lechce nas*ali v Growmanii, kde na webu, podle fotek a podle názvu inzerovali hlínu i hnojky z nové produktové řady 2012 Plagronu. Např. Vita Race je nový název pro Phytamin. Nedělám si iluze, že nová pixla a nový název znamená i nové složení, ale objednával jsem to speciálně tam minimálně kvůli tomu, že to bude čerstvě vyrobené, což u organických hnojek je podlě mě důležitý. No hádejte co mi došlo - starý Phytamin a celý starý Terra koncept. No akorát jsem jim napsal nas*aný email, že klamou zákazníka, ale nevracel jsem to.

Co se týká semínek letos pojedu tyhle odrůdy:

Vanilla Kush - BF - indica dominant hybrid
Super Lemon Haze - GHS - sativa dominant hybrid
Liberty Haze - BF - indica : sativa = 50 : 50
Acapulco Gold - BF - sativa dominant
Little Cheese - BF - autoflowering indica
PolarLight #2 - DP - autoflowering indica x Dutch Haze - Tu jsem dostal jako bonus u Novyho Growshopu

Takže nakonec 6 kyti, ale doufám že poslední 2 budou hotový za 2-3 měsíce. První 4 kyti jsou champióni Cannabis Cuppu :goldcup: , takže jestli to vyroste, tak budu snad moct říčt, jestli zaslouženě :) Zatím jsem nic nezasadil, počasí nevypadalo moc dobře. Ale asi tento víkend asi zasadím minimálně ty dva automaty.
meir
Ahoj,vyber peknej,snad jedine 25litrovy kvetniky jsou trochu moc velky,pokud ti zalezi ukocirovat vysku,bohate staci 12 litru.ja jsem jel 3 roku nebulku v 12 l kvetinacich a narostla mi akorat tech 95 cm a to jsem ji dost zastrihaval.Pocitej,ze se seminka ti holky vyrostou trochu vic,ja jsem jel z rezu.Na ten automat PolarLight ti staci max 6 litrovej kvetnik,vetsi je podle me zbytecnej,protoze stejne 9 tydnech bude ready for smoke :-)
At se dari!
mooncalf78
Tak souhlasím, 25l na automat je nesmysl. Možná i na normal kyti je to moc, ale na druhou stranu, hlína i květináče jsou v poměru k ceně semínek skoro zanedbatelný a víc to drží vodu. A když to poroste moc nahoru tak to prostě ohnu do boku šnůrou a závažím bo tak něco. Plus od pátýho patra to asi preventivně toppnu a pak možná ještě FIMnu, aby z toho byl keřík (nebo jen FIMnu, abych kyti moc nestresoval :) musím si o tom ještě něco přečíst). Ale třeba Vanilla Kush udělal pěkný keřík sám od sebe (možná proto, že je to dominantní indica, nevím jistě), ze sativek mám větší strach.
meir
Docela zalezi,na jakou stranu mas balkon,ideal je podle me jihozapad,nekolik let jsem takhle pestoval,nez jsem se prestehoval,a slunko mi tam svitilo v lete od pul 11. az do 6 odpoledne,coz je tak akorat.
Uvidis,zkus treba dat dve seminka stejnyho modelu do ruzne velkejch kvetinacu a pak to muzes porovnat,co bylo lepsi.
U sativnich hybridu ti asi nezbyde nic jineho nez castejsi ohybani a zastrihavani,i kdyz s tim nemam venku prilis zkusenosti,az na silver haze,tu jsem jedinou jel na balkone,trochu me to zklamalo.
mooncalf78
Tak už jsem to nevydržel, a všechny semínka jsou už v LightMixu :leaf: Zalil jsem je filtrovanou vodou s malou příměsí Rootsu. Snad vyjdou všechny jako minule, každé nevyklíčené znamená ztrátu kolem 150 Kč. Taky jsem nevěděl, že se semínka mají skladovat v lednici, ale rok staré semínka by neměly mít snad velký problém. Ven půjdou tak za 3 týdny, což už by mělo být teplo bez mrazíků.

Balkon mám skoro přesně na jih, slunce tam svítí od rána do odpoledne, akorát pozdě odpoledne a navečer slunci stíní panelák vpravo vepředu od nás. Taky bydlím na jižní Moravě, takže léto tu vydrží o něco déle než ve zbytku republiky a je teplejší. Na druhou stranu minulé léto byly takový vedra, že jsem měl strach, že to kyti nepřežijou, ale nakonec přežily, ikdyž je to asi taky trochu přibrzdilo.
meir
Jo,to mne nemusis rikat,ja ted vetsi cast roku bydlim v Izraeli a to je tady kazdej den v lete 38 stupnu,alespon kde bydlim ja,takze si to docela predstavuju,zatim jsem nenasel model,kterej by tady nejak dobre rostl v tech vedrech.Kazdopadne sleduju a drzim palce.
mooncalf78
Tak pro tebe asi bude nejjednodušší udělat si growbox rovnou z lednice. Přemýšlel jsem nad tím i v ČR, akorát teda bez zaplého chlazení :)
meir
Tak ja jsem spis myslel pestovani venku,vevnitr to takovej problem neni,mam v byte klimatizaci a ta mi tu mistnost v pohode ochladi na normalni teplotu,ale zase se to hodne prodrazi.Pomalu jsem jsem presel na pestovani v boxu doma,ale porad si nenecham vymluvit,ze pestovani venku je lepsi,proste me to vic bavi,asi je to i o dost jednodussi.
Kazdopadne at ti to roste jako z vody.
mooncalf78
Díky za přání, nápodobně. Jj, rostou jako blesk. Od minulé soboty, kdy šly do hlíny, 5 z 6 semínek vyklíčilo a už mají všechny kolem 10 cm. Jestli porostou tímhle tempem, tak za chvíli budou u sousedů nad náma a takové štěstí jim teda zase nepřeju :)

Dva dny už se sluní na balkoně, ikdyž možná to je brzo na takové miminka, ale počásí je ideální, tak ať si zvykají na venek. Nevyšel jen Malej Sejreček, což mě mrzí, zkazilo mi to zatím čisté scóre :( Ale už to vzal za něj první náhradník, tak snad dopadne líp.
Dragoonko
Nazdar :)
Priatelia poradte :)
Neviem aku odrodu by som skusil tento krat.
Pestujem na balkone v 20l kvetinaci.
Rad by som aby bola kompaktna, max. tak 90 - 100cm
a pekne sa vetvila.
Rastilnky vzdy zastrihavam a nahatujem do stran,aby neboli vysoke.
Rad by som skusil Blueberry, bola by vhodna na balkon a nase podnebie?Pripadne Mazar, Ice Cream?
Idem na Cannafest tak chcem kupit rovno tam nieco :)

Vdaka :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma