Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Prosím o pomoc se sestavou na indoor - Klikni zde pro originální téma
AnonerCh
Zdravím.
Tak jsem se rozhodl postavit svojí první skříň.
A proto se obracím na Vás, jelikož i pres to, ze je zde infa dost bych ocenil nejake to schvaleni a okomentovani. Snazim se dostat na male naklady a take se snazim o bezpecnost (tzn. nevyhoret :) )

Moje skříň bude cca 1x1x1,4 (výška), bud nabarvena primalexem nebo potazena agrofolii, o vetrani se budou starat 3 PC 120 mm(nebo 80 nevim co je na takovouto skrin lepsi) vetracky (1 ofuk, 1 odtah, 1 pritah)
Co se tyce kyticek zatim mam zkusenosti jenom s outdoorem. Zvazuji koupeni rizku a vyzkouseni SCROG a nebo koupeni automatu a nasledne SOG. (samozrejme si rad necham poradit).
A ted k osvetleni. Mam dve moznosti. Jelikoz mam v mistnosti kde budu mit skrin stabilne 25+ stupnu zvazuji zarivku ci vybojku. Bohuzel info o zarivkach je zde cca 5 let stare takez bych si rad nechal poradit
Pokud bych zvoli vybojku mel jsem predstavu o 150W...Je to dostacujici?
Pokud bych zvolil zarivku mel jsem na mysli tuto na rust http://www.my-garden.cz/elektrotech...5w---6400k-rust a tuto na kvet http://www.my-garden.cz/elektrotech...5w---2700k-kvet ...byly by tyto zarivky schopne osvetlit tuto skrin (Pokud ne mam pak jeste moznost skrine cca 0,7x0x7x1 - u te by ta moznost realna byla?)

Zavlazovani - mel bych ho vyresene rucne moznost zavlazovat kyticky 2x-3x denne.
Hnojivo - u outdooru jsem mel skvelou zkusnost s hnojivy biobizz takze bych ho asi pouzil i zde.
Substrat - chtel bych vyzouset guano (jen nevim jestli se musi s necim michat)


Budu rad za veskerou radu, kritku, navhr na zlepseni! Diky moc!
Spála
Zdravím, doporučil bych ti na začátek použít tu první skříň koupit bílou folii a zmenšit prostor folií na nějakých 40x40x140 a pak je reálné že to ta 125W prosvítí jinak na 1x1 se používá 400W sodík a na těch 0,7x0,7 by mohla být použita 250W sodík
Hnojivo- souhlas biobizz dobrá volba ..hlavně topmax
Substrát-volil bych light-mix(začátečník ho tak rychle nepřehnojí)
Osazenstvo volil bych nějaké 4ks řezů v 3,6L květníkách, ale i ty automatky nějaké s menším vzrůstem by rozhodně nemuseli být k zahození
koles
1x1 nebo 0,7x07 je OK, ale 125W zářivka je málo (jak už tu píše Spála). 400W se na tenhle rozměr doporučuje, ale s 250W sodíkem by to šlo taky (ve scrogu - vršky srovnaný do jedný plochy).

Pokud bys chtěl nutně jét úsporku, kup 200 nebo 250W na 0,7x0,7 - zas tolik nehřejou.

Základ je optimální světlo a ventilace, na tom se dá zkazit nejvíc.

Zalévá se jednou za 2-4 dny, podle toho, jak jsou kytky velké a jak rychle substrát vysychá (takže bacha na přelití!)

Osazenstvo: Automaty na indoor? Do toho bych fakt nešel.. Pro začátečníka je vhodné něco s převahou indiky (nevyroste to tolik, nepřeroste), počet řezů záleží na technice kterou cheš jét (LST, scrog -> FAQ)
kakaf0
kdyz tam das 400 W sodik tak urcite to chce cooltube a silne ufo a kdyz tam nechces cooltube tak silnejsi ufo :) dat ho na odtah z boxu a nech ti nasava do boxu pres pod tlak
sospasek
Zdravim,mohl by mi někdo poradit? Mám box(silver)2x2x2m a 40 květináčů,jinak nic,potřeboval bych poradit co koupit za komponenty na osvětlení a vzduchotechniku a jak to zapojit.Každá rada dobrá.Předem všem díkes.
doxenon
citace:
Původní příspěvek od sospasek
Zdravim,mohl by mi někdo poradit? Mám box(silver)2x2x2m a 40 květináčů,jinak nic,potřeboval bych poradit co koupit za komponenty na osvětlení a vzduchotechniku a jak to zapojit.Každá rada dobrá.Předem všem díkes.


Ty máš odvahu kámo hned začít s takovou plochou, nebo už máš nějakej pěst za sebou?
Já osobně bych na 2x2 m dal 2x 400W. Co se komponentů týče, záleží kde budeš pěstovat, podle teploty, vlhkosti atd. dokoupíš komponenty, dostatečně silné abys udržel požadovanou teplotu, vlhkost v optimálních mezích. Vše o tom najdeš tady na Groweru, neboj se použít FAQ a Hledání. Přeju ať se ti daří.
sospasek
jen out. Zdědil jsem barák a vlastně i ten box,takže pěstění snad dám v poho,ale to zapojení ventilace....to jsem nikdáááá neviděl,osvětlení jsem taky vypočítal na dvě 400kila.
doxenon
Máš tady spoustu nákresů a fotek od všech pěstitelů tady, co ti není jasný na zapojení ventilace? Myslíš zapojení el. nebo kam ji umístit?
Madical-Strains
Sospasek- Ty asi nebudes zadnej troskar vid ?
Nechci delat reklamu ale jesli chces levne dokoupit veci co jeste nutne potrebujes k pestu a usetrit spoustu penez tak nekde pod mym odkazem na my vlakno najdes ten spravnej shop. Kdyz sem nedavno zacinal ja tak sem tam usetril kolem 6 tis. a jeste ti rad se vsim poradi protoze ho to bavi.
Tak at se ti dari !
Hancock
cawko ludia..idem na svoje hydro pestovanie...chcem sa opytat aky je rozdiel vo vysledku ked idem od semienka alebo idem klony..zatial som videl vsade pestovanie od klonov aaaa chcem vediet ci budu rovnake vysledky ked si to pojdem pekne 9 rastliniek od semienka.... sistem atami wilma pot 9
koles
citace:
Původní příspěvek od Hancock
cawko ludia..idem na svoje hydro pestovanie...chcem sa opytat aky je rozdiel vo vysledku ked idem od semienka alebo idem klony..zatial som videl vsade pestovanie od klonov aaaa chcem vediet ci budu rovnake vysledky ked si to pojdem pekne 9 rastliniek od semienka.... sistem atami wilma pot 9


No slyšel jsem názory, že pokud jedeš ze semínka, tak je kytka ve finále silnější s vyšším výnosem. To je IMO bullshit.

Když jedeš klony, ušetříš několik týdnů (2-5) na růstu - větší, zakořeněné klony můžeš přepnout třeba po deseti dnech na růstu.

Myslím tedy, že výsledky jsou "rovnaké", akorát ze semínka to bude trvat delší dobu se k nim dopracovat :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma