Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
2x600w hlína - Klikni zde pro originální téma
Rybicky958
Zdravím místní nadšence :-) Chci se s Vámi podělit o naše první snažení a byl bych rád za jakékoliv rady. Předem děkuji.

umístění Jedná se o místnost 1,2*2,1m
lampa 600w má kombinované spektrum
posádka 12xbílá vdova v 6l květnících
hnojky Plagron start Up, na květ alga bloom, postřik phytamin
medium plagron light mix

Jaký je plán? vymsleli sme to tak že necháme těch 12 slečen trochu déle na růstu a přidáme ještě jednu 600w...když je ten prostor. Co si o tom myslíte?

Problémy Jelikož je dům nevytápěny tak musíme přitápět, když je lampa vypnutá. Takže teploty nemáme úplně ideální. Za světla 19-21 vlhkost 60-70 %...přes tmu moc nevíme kolik tam je...přibližně od 17-20 vlhkost zřejmě podobná. Další problém je že místnost není vůbec odvětraná takže větráme jen když tam jsme což je co dva dny. Jinak se to trošku větrá škvírama.Nemůžeme větrat ven z domu ptž nemáme pacháč...tak je v plánu to nějakým způsobem odvětrat do vedlejších místností...je otázkou zda to bude stačit...ted ještě moc větrat nemůžem ptž je chladno..

První dotazy
řízky jsme dostali trošku poschlé a né moc vitální, na fotkách jsou asi 5 dní unás, zatím pořád 18/6... ph ani ec neměříme. Vypadá to že jim něco chybí nebo přebývá?...budu rád za postřehy :-) budu sem dávat fotky pravidelně, aby jste mi helfnuli s dobou přepnutí.
děkuji za názory.
Mno, ty vole, jak to rici slusne :D

Plocha OK i na 2x600w, ale na me mas az prilis malo kytek na dve sestikoule. Pokud by jsi to zkusil, tak si opet v prdeli, jelikoz kytky nebudou vyssi nez 50-60cm(male kvetinace) a ani to spise ne, coz souvisi i sirkou ze jo(na pokryti plochy). Jinak co to mas za rezy, zda se mi to nebo co kus to unikat? Jen prvni foto spodni rada, co kytka to uplne jina vyska, sirka, stavba, to bude pekny peklo voe. Olejak je zatim cajk. Teploty nizky, kytky budou mene pit a tim pomalejsi metabolismus a samozrejme sam rust bude pomalejsi. Ta vybojka, proc kombi spektrum, normalne si mel koupit obyc.sodikovkum akorat ti behem kvetu bude valit i na rust, zbytecne.

Jinak ti chybi mimo nejakych znalosti i zakladni hardware, jak nemam pachac? kdyz je vlhkost na hovno, kde je zvlhcovacka? Ale hlavne ta vzduchotechnika komplet, kde mas ofuk? No at se dari, ale bohuzel dle meho tomu tak nebude, a jinak bych radsi jel pouze pod 1x600w. IPX
Rybicky958
Je to bílá vdova, už sem je holky dostal trochu divný :-) asi se hádaly v matkárně...jinak jako celkem průser...žádná nucená výměna vzduchu v místnosti protože by tam šíleně klesla teplota, jelikož je to v nevytápěném domě..ale zkusíme to nějak zpravit :-) mysliš že stačí to větrat do vedlejších místností?
A ta výbojka si myslím není takový problém nebo ano? mam ještě jednu klasickou kterou možná přidám, uvidíme jak to poroste...
pacháč zatím neřešíme, je to v neobydleném domě :-) a podle smradu v okolí domu se to bude následně řešit....jo a vlhkost je v normě nebo ne? zatím nemáme další prachy, tak zvlhčujem jak se dá...misky z vodou a rosení... ofuk jsou dva větráky do průmyslových pc...fičí jako prase
jinak díky za kritiku, tu potřebujem jako sůl :-)
2* 600 watt ? dal bych je do minimalne 30 litrovych kvetniku
aresek
další takový...nápad by byl, ale ta realizace...za prvé pochybuju, že máš všechny klony stejné genetiky, za druhé pokud platíš tu eletriku, tak je zbytečné dávat dvě šestikila, za třetí napřed to pořádně promysli a pak to zrealizuj. být tebou, tak seženu nové-pořádné- řezy , určitě víc než máš teď, doladím všechny nutnosti, jak ten vzduch, tak teplotu a pak by jsem teprve uvažoval zda to tam už hodit či ne. určitě je fakt epší napřed vyřešit problémy než to nějak splácat a pak se s tím zbytečně prát- je to škoda kytek i tebe:) mluvím z vlastních zkušeností. ale tak ať roste
el_castillo
Jestli sem to dobře pochopil tak máte vlhkost 60-70 což je na růst ok, trochu víc by ale neškodilo. Teploty v noci by měly bejt do 18st., 17st taky neni průser, ale zpomaluje to růst. Ideál by byl tak kolem 21. Je potřeba zjistit kolik sou ty noční teploty doopravdy, abys tam neměl třeba 12st. Starý neobydlený baráky sou většinou vlký a zatuchlý, takže budeš potřebovat vyřešit ventilaci pokud nebudeš chtít řešit fleky na listech od různejch houbovejch patogenů nebo plísní. Nejlepší by asi bylo odvětrávat do vedlejší místnosti a udělat si přítah od nějakýho přiotevřenýho okna. Jinak si myslim, že 12 kytek pod 2 sestikule se dá v poho, když se o ně budeš pořádně starat. Akorát ty 6 litrový květináče sou fakt hodně málo. Počítej při finálnim přesazení po třeba 50 dnech na 18/6 s klidně těma 30 i vícelitrovejma....Bez pořádně udělaný ventilace to sou vyhozený prachy za elektriku...
IcanLearnUgRow
čau hale a já ti řeknu že pacháč na 2 šestikoule bude třeba a rozhodně bych se nespoléhal na svůj nos, jestli to ucejtím nebo ne :D některý lidi maj přiřozene vyvinutější čich a smrad/vůni trávy v dnešní době znáj skoro všichni.A nehledě na to že toje v neobydlenym domě, jestli v okolí sou jiný baráky a cesty, tak neni o čem přemejšlet.

A radil bych ti nezapínat obě lampy najednou ale jet na cyklusy, 6tikilo dost topí a myslim že by ses obešel bez přímotopu kdybys to jel na střídačku, a v podstatě tim jednim bys přitápěl tomu druhýmu .A to už by bylo ideální tech 12 kytek pro jedno šetikilo,protože elektrika je kurwa drahá a vyplatí se si koupit víc řízků než na ně svítit o měsíc víc a ta uspora času taky vid.
Rybicky958
tak trošku porostlo... a přidali sme i odtah z místnosti...přítah zatím jen škvírama ve dveřích...ktere jsou přímo naproti tak snad to má aspon nějakou účinost. Je to špatně vidět ale na některých kytkách mají nové liste světlejší konečky... netroufám si odhadnout čím to je?
Ahoj...

To chceš chladit (jaro už je tady, píšeš, že máš 17-20 v noci v zimě) 2*600W tímto odtahem? to ani nevymění pořádně vzduch.. to je málo i jako přítah IMHO, k tomu to je bastl strašný v té zdi...:)

edit: trochu jsem nepochopil ty teploty... píšeš, že máš teploty ve dne 19-21 a v noci 17-20 WTF, to je hodně marný šestikilo teda...:) ty noční budou asi trochu jinde, tak na 10 spíš...
NORM
to je nějaký joke s tím odtahem?:D na dvě šestikila nejlépe tichou, regulovanou ulitku o výkonu kolem 1500m3/h a jako pasivní přítah dvě 25cm díry..
Rybicky958
vidim to tak že nakonec tu druhou lampu nepoužijeme...až příští kolo kdy bude více rostlin a dokonalejší pěstírna.
Rybicky958
jo a ten větrák fičí jako kráva, vypada že je malý má 12x12 :-D, až bude kasa tak bude vše lepší :-)
Rybicky958
z dneška...některe listy nic moc:( asi ph....stále neměříme
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Rybicky958
z dneška...některe listy nic moc:( asi ph....stále neměříme


Tak měřte..Nebo ty kytky dočista umoříte. Jsou vyhladovělý a i ty poškozený listy má na svědomí špatný ph..
Taky mrkněte zespoda na listy,sou nějaký kropenatý,jestli tam nemáte sviluše..
Rybicky958
tak kyti valí docela dobře...dal sem menší davku hnojiva ptž se bojím že jsou moc nahnojeny...dal sem i par kapek hnojky do postřiku a par kapek phytaminu do zálivky...chtěl bych poradit s přepnutím...díkes :-)
mysak
dej dopryc tu jednu lapu-jestli teda nesereš penizky :)
Rybicky958
lampa tam je jen jedna a tak to asi aji zůstane, kdy bys to přepl?
Rybicky958
poradte někdo :-)
Mno z meho pohledu zacatecnika a burana ze severu :D ,

bych rekl, aby jsi to nemilosrdne proFIMoval, roztahnul, naohybal, srovnal vsem vysku, at se to poradne vyplni a at nestravis rustem 2mesice :D. Kup pH kapky v akvaristice a zmer aspon jakym humplem to zalevas. hlina je to solidni a neco snese, az teda na tve zahradniceni :D:D:D. A je predhnojena, nemusis zacinat tam neco lit. Odtah kdyby nebylo zbyti staci i obyc 500m3 na vymenu prostoru dostacujici, horko tam mit asi nebudes. Jak radi ostatni prohlidni to na parazity a mozna setri na novy rezy, at to muzes rozjet znova a poradne. Jo a pachac, jako nemysli si ze neco utajis pod 6kouli a to tak, ze zavres prozrany dvere od zatuchlyho bytu :D No tot asi vse, ale at se k tomu vyjadri zkusenejsi. Cus
Rybicky958
díky za rady IPX :-) srovnávání už se děje...ty největší byly zastřiženy fimem i normálně už dávno...a není to v bytě ale v RD který se rekonstruuje takže pacháč zatím prdíme :-) další kolo bude určitě lepší :-)
Rybicky958
takže sme to přepli na 12/12
zdálo se mi že sou přehnojené takže dostali prolití vodou se sníženým ph pomocí octu, 1ml/l......na výtoku z květináče teklo ph vyšší než jsme tam lili...nevím co to znamená ale :-D ?
mysak
no počkej ..!ty se dosmejes :D ..
nebo mel mozna vrchy uplne poohybat vyjely by mezipatra a pak je nechat zas at se srovna..
Jimmy
No ty vole... Dle mého soudu jste s tím začli a přitom vám chybí polovina vybavení. Vzduch je stejně důležitá věc jako světlo, takže musí pořádně proudit. Kvitka jsou taky hodně hodně slabé, jestli jsi za to zaplatil tak potěš koště. Květníky dej 11litrové, mám 6,5litry pod 600w a musím zalívat co 3 dny. Jo a jestli jsi to teď přepnul, tak se ti to brutálně vytáhne, bez ofuků to bude mít i slabé stonky a začne se ti to přinejlepším bortit. Pokud ti to teda dřív nechcípne :D Promiň za ostrou kritiku, nicméně má to nedostatky, které musíš hned doladit, jinak z toho nic moc nebude. Ať to roste ;)
Rybicky958
dík za kritiku Jimmy,zatím kyti vypadají lepe a lepe, posuď sám, dnes je 3 den květu a průser byl ty 3 dny v teplotě...šahali sme do programu topení, přes tmu 12 stupňů
ale očividně jim to moc neublížilo
Rybicky958
amatéři jedou dál :-)
Rybicky958
amateri jedou dale :-)
Rybicky958
pruser jak svině, stalo se to že sem byl pryč a kamoš tam nechal vykvést samce... chapete ten dojeb? z řízků samec? matkař mi řekl že to bylo možná tím že, jedna kytí byla udělaná ze dvou řízků v jedné RW kostce, bohužel už nevim jestli to byl samec ptž ta svinka co tam byla navíc uschla....
no a ted to vypadá tak že dole na těch spodkách už se dělají semínka,na vrcholovkach to neděla nic...zbývá asi měsíc květu...poradími někdo co stím PLS :(
sWei
s tím už nic neuděláš, pokud se začaly dělat semínka, kytka automaticky přestane produkovat THC a to je konec úrody
zahradníček
sorry, ale ten tvůj "matkář" je slušnej pánbůh, ten taky zvládnul udělat z Adamova žebra Evu ))
Jestli to byl čistokrevnej samec, tak ten řízek musel bejt taky ze samce...pokud to byl hermouš, tak bych viděl problém v tom, že matka byla z fem semen...
každopádně doporučuju na další kolo víc studia, než skákat po hlavě do vody a najít jinýho matkaře..good luck..
NORM
ten tzv. "matkář" je členem? ať aspoň ostatní v od koho nebrat...
Rybicky958
členem asi není, a byl to čistokrevný samec...takže to mam setnou at je z toho aspon něco jo? co kdybych to ještě par dní nechal?
sWei
no zkusit to můžeš ale hned jak ucejtíš v hlavních paličkách malý kuličky sekni to at se to dá aspoň hulit


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma