Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
DRIP - zavlazovani a vetrani - Klikni zde pro originální téma
ganjik
Mam dva dotazy a jeden (mozna) problem:

Zajima me, jak casto zavlazovat. Cetl jsem toho uz hodne a zatim zalivam kazde dve hodiny v kvetu. Jsou zde vsak i nazory podporujici co nejcastejsi zavlazovani. To ve me na druhou stranu budi dojem slusneho zvyseni vlhkosti.
Co si o tom myslite?

Take by me zajimal vas nazor na to, ze by odpadni voda (krome toho, ze by se dal nemela pouzivat, coz chapu) mela cinit kolem 15% toho cim zalevam - tedy, ze bych se to nemel snazit vychytat, aby skoro nic neodkapalo, naopak ...

A ted ten problem:

Srazi se mi voda na listech, ktere se vzajemne dotykaji. Merak nemam, ale pripadne mi to jako jasne znameni vcelku velkeho vlhka. A to si myslim, ze na cca 2m3 je 330 m3/hod vetrak docela hukot, otvory na prisun cerstveho vzduchu mam myslim velmi dostatecne a navic jeste taham vzduch do skrine a foukam ho na kytky.

Zajimalo by me, jestli se to srazeni na listech deje i pri dobrem odvetrani (male vlhkosti) nebo to znaci vlhost velkou, coz vzhledem k tomu vetrani nechapu.

Dekuji za nazory a rady
gunman
Ganjik, ako to tu čítam, absolútne najčastejšia chyba hlavne začiatočníkov je prelievanie, takže polievať čo najmenej a počas kvetu ani vlhkosť nemusí byť vysoká.
ganjik
Tak to jsi me asi nepochopil gunman ...
psilos
jo, občas i při vlhkosti 30-35% mám na listech kapky "rosy"
Diky, to jsem chtel slyset.

Obaval jsem se, ze je to projev prilisne vlhkosti a kapky se na prekryvajicich listech objevovali, at jsem vetral sebeukrutneji. Ale uz zacinam mit pekne pocukrovano, takze snad O.K.

Co si myslis o te frekvenci zalivani - nekdo zaliva kazdou hodinu pri sviceni, nekdo zase mluvi o chybe zacatecniku...

Diky
ganjik
Unregistered = ganjik
psilos
wětrák je skoro bych řekl předimenzovanej, ale to se může hodit na léto.... Záleží na tom, jakej máš systém , já mám mikrodrip , jedu truhlíky s grodanem(RW) a zalejvám během 18 hodin svícení 4x 3minuty. Je to asi 1dcl na zalejvací cyklus. Jo, kytičky jsou zatím malý, pak budu zalejvat 6x a ještě si musím změřit kolik minut. Zalejt trochu, ale fakt málo každou hodinu by bylo asi ideální. Chce to změřit, kolik zalejváš teĎ a vydělit to budoucím počtem zalejvání. Fakt to nepřelejvat!!!!!
ganjik
Toho prelejvani se nebojim. Mam to taky v Rockwoolu a ono to jinak oddtece - mimochodem, jak pisu vise, cetl jsem (na nejakym U.S. webu), ze by pri kazdym zaliti melo procento odpadni vody delat neco kolem 15%. Zatim zalivam kazdy dve hodiny pri svetle minutu a kdyby to zalivalo tak o 10 sec. dyl (mam vyzkouseny), tak uz by to odtikalo - ted to je tak akorat. Jinak mam na hadici od cerpadla regulaci (kohout) - takze proto se ptam, jestli vychytavat zalivani casto a malo, nebo to jednou denne zalit - treba kvuli vlhkosti.

Jo a s tim vetrakem mas pravdu. Je to trochu hodne. Koupil jsem silnejsi (puvodne jsem mel 220m3/h), kvuli te vlhkosti (kapicky). Ale na druhou stranu - oproti te 220 je lepsi vzduch - prece jenom uplne zaplnena skrin zeleni, truhliky, nadoba na roztok - trochu to klade odpor.

Jo a s tim letem mas uplne pravdu. V lete to je trochu tezsi ...
psilos
jo, woda která odkape do odpadu by měla dělat 10-20% množství vody na zelejvání. Včera jsem měřil EC vody na zalejvání- bylo 1,4 a EC odpadní - bylo 0,45. Ten RW Grodan asi dost hnojiva filtruje, protože kytičky mám malý a ty to rozhodně nespotřebujou. Jen aby se nespálily. Musím se nějak poptat na správný EC tady na Groweru.
ganjik
Tak to me vytika spis roztok s vyssim EC. Ale meril jsem to tesne pred procistovanim Bm-zymem. Asi uz to potrebovalo procistit.
Maroqs
mám dotaz na umístění odtahového větráku a) před uhlíkový filtr ( tlačit vzduch do filtru ) nebo b) za uhlíkový filtr ( táhnout vzduch z filtru ). Mám podomácku vyráběný, je to vlatně kanalizační roura.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma