Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
12 kousku pod 600W - Klikni zde pro originální téma
toketoy
Ahoj lidi,
tak dnes započal můj první grow. Kamarád mi pomohl s uvedením do úplného provozu a na kyticky uz sviti.
Mam tam 6x Cinderella99 a 6x Critical Mass. Teplota je aktualne 21 stupnu a vlhkost 65%. Pred chvilkou mi bohuzel vypadly pojistky a tak byly kyticky na 5 minug bez svetla behem dne. Vim ze to neni dobry, ale neudelal jsem to zamerne. Vodpalila se mi zasuvka. Tech necham sviceni az do zitra to necham zapnuty. Taky jsem bohuzel zjistl ze mam blbe zapojenej starter do vybojky a to tak ze kdyz se startuje sama tak to jakoby blika ta zarovka a kdyz tam dostrcim kabel tak to jde. Takze zitra v noci zapojim lip starter a hodim tam prvni svetelnou pauzu. Jinak box sprskuju rozprasovacem a dal jsem na zem mokry rucniky. Vim ze vyssi vlkost by byla taky lepsi. Odtah mam zatim vypnutej, mam zapnutej jen ofuk.

Vybaveni je:

Stinidlo Large diamond + 600W vybojka na rust
odtah 520m^3 ttcko a jeden klipsnak ofuk
box 180x180x120

zemina biobizz allmix a zatim nehnojim, rizky mam nadherny, tak uvidime jak to dopadne. Foto budu davat pozdeji az budu mit cim fotit. Zatim nic nemam. Toke

EDIT: tak vlhkost uz je 75 a teplota 25 :)
toketoy
udelal jsem dnes mensi upravu. mel jsem puvodne kvetinace podlozene 2 dekama a nad nima stul. rychle jsem vsak zjistil, ze toto reseni neni uplne to prave orechove vzhledem k tomu ze po stenach mi stekala voda az do dek a ty pak zacinaly zatuchat. vzal jsem tedy 2 vojenske spacaky naskladal je na zem boxu pres ne hodil folii a tu jsem utesnil ke stenam kobercovkou. doufam ze to tam neprotece, resp. utesnil jsem to tak dobre jak to jen slo. Pozitivum je ze mohu strikat vodu i na zem a hned se mi o 10% zvedla vlhkost jak se voda nevsakuje do tech dek ale vsechna kterou tam nastrikam se odpari. dal jsem pridal dalsi ofuk, neni to klipsnak tak jsem musel trosku improvizovat a povesil jsem ho za otocnou nohu ze stropu, klipsnak poridim tento tyden, tenhle je hrozne nepraktickej.
UncleBatman
tak nahraj fotky, at se muzeme podivat :)
toketoy
tak prinasim foto update.
toketoy
tak prinasim foto update.
na prvnim jsou vsechny moje holky.
na druhe fotce 2l kvetinace prorostle za 4 dny. jeste je necham do nedele a pak presadim do vetsich.
foto 3 a 4 je to co me aktualne trapi, jedna kvetinka ma takhle polochiplej list a jeden se ji jeste k tomu krouti, je to normalni?
edit: jo a kdyby nekdo studoval fotky, jo pod kytkama je velka louze, nevedel jsem totiz uz jak zvednout vlhkost tak jsem dal pod podtacky folii a nalil tam vodu, zafungovalo to skvele, dostal jsem se az na 90%, takze spokojenost :) bohuzel jedna kytka nak zahadne vodu nasala a byla hrozne prelita, ale verim ji ze to rozdycha:chef:
UncleBatman
nádhera.. hlavně ty špatný listy netrhej, jen je tam nech ať upadnou samovolně :)
a hlídej, aby ti tam tam voda nevykvetla :)
toketoy
Píše se 6. den růstu a moje holky už jsou ve větších ubykacích. Z 2l jsem je přehodil do 6l, když se na to koukám zpětně asi to bylo moc brzo. Kořeny sice už prorostly květináčky, ale jen tak po málu a mohl jsem je nechat pořádně zakořenit. Co mě ale trápí je žloutnutí některých listů. Od minula jich několik přibylo, nejvíce na dvou kytkách. 5 holek žloutne a 7 je úplně vpoho. myslíte, že jsem je spálil nebo to může bt tím ,že je občas trochu pocákám vodou při zalévání a to je spálí? ale spíš se mi nezdá jak jsou některé listy vybledlé.
předem děkuji za případné rady
TokeToy
toketoy
do prispevDo původního příspěvku mi editem už nejdou přidat obrázky, nevíte čím to může být?
toketoy
tady ještě fotka všech holek dhromady a kořenů jedné kytky, nebyla to zrovna ta nejvíc prokořeněná, ale vzal jsem ji jako první, tak jsem ji vyfotil
gurmán
zdravim.. na stopro je to malo zivin,zkusenosti s tim mam uz dost ;-D vic hnoj,klidne plny davky uz... Mam Vanilla kush od Barneys Farm a ta pozaduje i o malinko vic nez plny davkovani co je na etikete :-) hodne zdaru..
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od gurmán
zdravim.. na stopro je to malo zivin,zkusenosti s tim mam uz dost ;-D vic hnoj,klidne plny davky uz... Mam Vanilla kush od Barneys Farm a ta pozaduje i o malinko vic nez plny davkovani co je na etikete :-) hodne zdaru..


tak to zase brzdi.. par dnu stary rostliny v silne predhnojenym substratu
all-mix? no tak to muzu s naprosto klidnym svedomim rict, ze to je to posledni, ze by nemely ziviny..:) ja si myslim, ze to bylo budto prelejvany nebo zkus zmerit pH na vytoku.. a nebo to taky neni vubec nic, protoze to mas na spodnich listech a to cas od casu byva, ze umiraj.. mas je nadherny, zdravy a krasne zeleny, muzes byt v klidu a par nakejch nazloutlejch listu je uplny nic :)
UncleBatman
a uz muzes snizit lampu treba na 50cm, uz si s tim poradej :)
toketoy
dobře zítra snížím lampu a taky jsem se rozhod že pořídím zvlhčovačku abych neustále nemusel řešit vlhkost....
toketoy
tak dalsi fotoupdate. snizil jsem to svetlo, ale furt me trapej ty zluty listy. hazim sem dalsi fotky pro lepsi urceni co to je.
toketoy
tak jsem snizil lampua pridal druhej ofuk. stale me ale trapi zloutnuti listu viz foto
tooth
Čau,

nemáš na těch listech drobný bílý tečky?
Zkus v ruce rozmělnit trochu suchýho substrátu a nasypat na spodní stranu listu.
Pokud se tam bude zachytávat, tak jsou tam pavučinky a seznam se sviluškama.
toketoy
nn tecky nejsou to s tema pavucinama zkusim, ale doufam ze je nemam....
doxenon
Kámo, tohle vypadá na špatný ph, změř ph na výtoku jak píše UncleBatman. Mě to takhle dělali když jsem měl ph na pejču.
toketoy
a jak upravim ph v pude? ph zalivky merim pokazde..... jen se mi stala takova nehoda jednou a to ta, ze jsem strcil do kbeliku rucnik a ten mi natahl tolik vody ze byla v boxu kaluz, ta byla bohuzel docela hluboka a dost te vody mi nasaly 4 holky. tak si rikam, ze mozna ty co to nasaly jsou prave ty se zlutyma listama.... protoze v te vode co nasaly nebylo upraveno ph (tudiz bylo kolem 7,5) a navic voda prosla pres rucnik(praci prasek apod). muze to byt tim? jinak ted mam teplotu 25 pres den a 20 v noci vlhkost 60-80%. jinak jsem delal pred par dny fim (nebo jsem se o to alespon snazil) a asi u 4 kytech z 6 mi vyrostli 3 a vice vrcholku u 2 kytek se jen rozdvojila vetvicka, ale i to beru jako uspech....

EDIT: na vytoku? to mi ma voda protekat z kvetinacu? ja zalevam jen tak decentne abych to neprelil, takze vodu na vytoku mam fakt minimalne....
doxenon
Zkus to na jedné, prolej ji až ti proteče spodkem a změř ph toho výtoku a hned budeš vědět na čem jsi.
Já pěstuju v čistým kokosu a i když je kokos už upravenej na ph 6.0 tak jsem zalíval vodou upravenou na ph 5.8 a dole tekla 7.8 ! Měř si i vodu už z hnojkama, ty ti ph taky o něco zvednou. Já jsem to srovnal tak že jsem jim míchal vodu s ph něco kolem 5.4 a za chvíli začali normálně žrát a bylo to ok, tak neplaš a nezmatkuj, budou v pohodě, navíc vypadají fakt krásně.
toketoy
ok, dnes to zkusim a uvidim jaky bude vysledek. udelal jsem zas par zmen, druhej ofuk jsem trochu zeslabil aby kyti nemeli uragan. taky jsem vypnul nahodne zapinani vetraku a dal jsem ho zapnout na kazdou hodinu a pul 5-10 minut, tak to snad bude stacit. zjistil jsem totiz ze mi ten vetrak hrozne odsaval vlhkost a proto jsem ji musel furt zvysovat takhle ji mam pohodlne na hodnotach 80 a vys. taky jsem dal niz lampu takze ji mam cca 45cm od vrcholku rosltinek a zda se mi ze pres noc vytahly alespon centak az dva.
edit: fotka jednoho zarezu ve stylu fim
gurmán
sorry,oprava..UncleBatman mas pravdu,ty spodni listky nekdy padaj,kyti je sama vyradi kdyz nejsou tak dulezity,tohle jde nekdy dobre pozorovat pri dlouhem kvetu,napr. kdyz se pouziji enzymes pak final a jeste par dnu cista voda tak sem velky listy skoro nemel :-) a spodek jen paldy... ted jsem na pc a koukam poradne a take musim rict ze je mas NADHERNY :-) tezko rict-s ph mam zkusenosti,ale ne zase takovy,mam tez hlinu a abych pavdu rek,ja tohle uz neresim,sem tam zezloutnou konecky listku,nekdy zkrouti,nekdy to vypada jako tady u tvych kyti..ted to mam take,ale to bude tim ze je mam zbytecne moc velky...moc bych se tim netrapil,ty co sou ted spodni,v kvetu ani nebudou :-) hodne zdaru,mas je o dost hezci nez ja naposledy :-))
toketoy
tak jsem ted zmeril ph na vystupu a je to neco kolem 5. cim to muze byt? poradte pls, nechci aby mi holky zhebly....

mimochodem jsem jednu z holek zkusil privazat, nevedel jsem presne jak na to tak jsem ji proste privazal a uvidim co to udela (je to jen takovej pokus, proto jen u jedny)
doxenon
5 je málo, minimálně aby měli 5.7, já držím 5.8 - 5.9
toketoy
a to mam zalejvat vodou s vyssim ph? nebo jak to mam vyresit jinak? dneska jsem je bohuzel uz zalil, takze priste....
doxenon
Zalívej normálním ph co má být, srovná se to ale ne během jednoho dne, kontroluj a měř to dokud to nebude dobrý.
toketoy
ok, provedu :) dik moc za radu...
toketoy
jen me clkm stresuje ze se to siri cim dal tim vic, ze zacatku to mely asi 3 holky a ted uz je to na 8 :( i kdyz na nejakejch fakt v maly mire.... musi to byt zalevanim, nebo spatny teploty nebo neco, ale jak jedu prvni kolo tak si s tim vubec nevim rady :(
doxenon
Jak píšeš výše, tak teplotu i vlhkost máš ideální, takže je můžeš mít i přechcaný vodou, jaký množství dáváš každé? Špatný ph a přelití má skoro stejný příznaky, jo a jak často zalíváš? Prcci nepotřebují moc, spíš zalít - nechat proschnout ať můžou kořínky dejchat.
toketoy
zalévám obden, včera jsem dával 600ml každé, předtím jsem dával 500ml každé. hnojiv dávám na 9l 9ml root juice a 5ml bioheaven (píšou víc, ale nechci je nějak přehnojit... a taky bioheaven je drahej jak prase, tak to nechci hned znova kupovat)

foto č. 1 na začátek něco pozitivního, rozdvojení za pomocí techniky fim
foto č. 2 mam na listech takový bílý tečky, bojím se že to jsou nějaký breberky
foto č. 3 tohle mi běhalo po boxu tak doufám že to není nic extrémně škodlivého a hlavně že se to tam nerozmnoží

za jakékoliv komentáře k fotkám budu vděčný
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od toketoy
zalévám obden, včera jsem dával 600ml každé, předtím jsem dával 500ml každé. hnojiv dávám na 9l 9ml root juice a 5ml bioheaven (píšou víc, ale nechci je nějak přehnojit... a taky bioheaven je drahej jak prase, tak to nechci hned znova kupovat)


zdarec

pokud pouzivas bioheaven, tak si dej pozor na to, ze snizuje pH a to docela dost. takze pokud mas problemy s pH, tak nejdrive namichej hnojiva a potom mer vodu.

a taky pises, ze jsi zalil pouze s rootjuice a bioheaven, ale chybi mi tam nejake zakladni hnojivo - tohle jsou pouze additiva...
toketoy
no ja jedu v allmixu a tam pisou v ty tabulce ze pokud mas allmix tak bych nemel davat nic jineho. tak ja jim tam svihnu trochu ty grow slozky :)
Spála
já bych to s těma hnojkama v allmixu nepřeháněl podle mě to taky dělá ph
UncleBatman
Klidne vyřaď BioHeaven i rootJuice a zalejvej pouze cistou upravenou vodou.. Dej si pozor at neni ledova a ani moc tepla.. A TO HLAVNI - ZALEJVAS MOC CASTO ! MUSI TI TO TAKY PROSCHNOUT, ABY SE KE KORENUM DOSTAL VZDUCH, TAKHLE JE AKORAT DUSÍŠ. Zalejvejch v delsich intervalech a klidne bych zkusil pH cca 6. Bioheaven tam muzes lejt kdykoliv jindy.
toketoy
ok tak ja vysadim oboje. tak ja je ted necham proschnout az do utery, zaleval jsem vcera tak tech 72h by mohlo stacit ne?
EDIT: koukal jsem ted a nektere holky uz zase zespodu vystrkuji korinky, aspon tohle mi dela radost:goldcup:
doxenon
Má pravdu předseda :-)( UncleBatman) a být tebou, tak jim nedávám ani tolik. 600 ml jsem jim dával až asi měsíc před koncem ob den, přikládám fotku kořínků po čtyřech dnech života řízků u mě, kokos držím spíš sušší a zalívám jednou za dva dny 200ml každé a jen s kořeňákem (Rhizotonic) 1ml na litr i když podle návodu bych měl dávat 2ml na l.
Už jsem to tady někomu psal, z vlastní zkušenosti, dávej míň než víc, spravíš je snáz když mají málo než když je spálíš.
Od zítřka už dostanou hnojky ale taky raději míň než víc.

Potom si to po mě smaž ať ti to tady nezasírám.
doxenon
Jo, ještě vidíš že nehnojím krom kořeňáku vůbec a jde to, kokos je čistej, nemá žádný živiny, ty máš předhnojenej substrát, pamatuj na to.
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od toketoy
no ja jedu v allmixu a tam pisou v ty tabulce ze pokud mas allmix tak bych nemel davat nic jineho. tak ja jim tam svihnu trochu ty grow slozky :)


tak si nejdrive poradne precti tabulku a zjistis, ze je treba jim davat i ostatni hnojiva ... ikdyz ne v takovem mnozstvi, ale stejnak jim musis neco pridat.
toketoy
ok zmirnim davkovani hnojiv to uz chapu, ted ale stejne spis budu resit ty svilusky. musim je zabit nejlepe do konce tohoto tydne a potom uz bych chtel prepnout na kvet....
gurmán
kamarade me nici urody uz po 3. :-( zerou zelen takze vse i pokojove rostliny to sezere,fakt svine hrozny!!!!!! ja pouzival neem oil od plagronu a dusilo je to jak pisou,ale naposledy jsem pouzil Spruzit a ten nici i jejich larvi,zatim dva nejlepsi pripravky ktere jsem mel-spruzit 250ml 400kc neem uz nevim.. fakt hodne dukladne se toho zbav!po 2dnech pred 3. noci znova postrikat,takle 3 za sebou a uvidis..i tak to nekdy prezijou :-( nebo koupit parazity-nemam vyzkouseny ...cim driv tim lip,mam vic jak metr kyti a to je uz fakt naprd :-(( :-) peace!
toketoy
Sou to spis svinusky nez svilusky no. Koupim asi ten spruzit. Vadi holkam hodne pokud je pocakam se zapnutym svetlem? Nemam moc moznost je pokropit az vecer z duvodu umisteni pestirny.
Zdravím, IMHO postřiky vždy na noc, čili po zhasnutí lampy, co se indoor týče...

A k tomu zalévání, já dávám 1,25 litru obden!! 600W a 11,5 l květináče v kombinaci s 27 stupni v boxu ve dne, 21 stupňů v noci..:)
toketoy
A ublizi jim hodne pokud to dam pres den?
Neublíží asi, max. se propálí nějaký tečky (se spruzitem nemám zkušenost)... Co je ovšem podstatné je, že se může rapidně snížit účinnost postřiku!! Co je důležité vědět je, jak dlouho musí přípravek na kytce být, aby byl aktivní (bud rot stop 4 hod. například)..
Popis u Spruzitu na greenhome.cz:

Postřik provádějte vždy na noc!!! Neaplikujte za intenzivního osvětlení!!!

Dávkuje se 1ml/1litr, čili je to silný kafe docela...
bull
Hlavně se to vypaří, v noci je to spíš zabije protože to dlouho zůstane mokrý. A nepřipeče se to na rostliny. Pokud to musíš přes den, tak na chvíli zvedni lampu, zmírni ofuky a vem to třeba 2x za sebou. Takhle jsem to jednou udělal (omite, biool), když sem neměl čas a bylo to ok. Jindy jsem to zase 2x za den postříkal rozprašovačem s čistou vodou a do několika listů se mi vypálily fleky, přesně jako ta rosa..
toketoy
Takze nesmysl uplnej za svetla jo? Tak ja tam asi pockam no....kdyz to jinak nejde :(
toketoy
Čau lidi, tak mám na Vás opět jednu z mých težkozodpověditelných otázek :). Zajímalo by mne, zda má na výši celkového výnosu objem květináčů v kterých mám kytky? respektive, je velký rozdíl mezi 6,5l a 11l kvetináčema? uvažuju jestli holky přesadit nebo ne...

jinak mam 15. den 18/6 a holky krásně rostou. Už je vidět ,že výsledkem ohýbani vznikne na každé kytce několik centrálních palic, takže spokojenost.

Problém se sviluškami jsem zatím řešil 3 postřiky. Dvakrát jsem použil spruzit a na potřetí jsem vyzkoušel potřik z vývaru papriček habanero. (normálně to funguje!)

Dále jsem přidal třetí ofuk- 20cm klipsňák, aby se mi to tak pěkně hýbalo a já si tím doufám zajistím to, že nebudu muset podepírat palice aby se mi nelámaly stonky.

Co se týče hnojení, tak kořeňák už nedávám(možna zas po tom přesazeni do 11l ho tam jednou hodim). Naposledy jsem holkám dával skoro čistou vodu (0,5ml biogrow/l) bych předešel přesolení substrátu.

Jinak teploty se pohybují od 24 do 27 stupňů a vlhkost kolem 80%.
IcanLearnUgRow
čau moje zkušenost je taková že objem květináče vliv má, ale neřekl bych až tak razatní, spíš to mám vliv na dobu růstu, jelikož jsem vypozoroval ,že jak se už jakž takž zaplní květináč kořeny, tak už to maj kořeny složižejší aby si našli cestu kam můžou růst a tí pádem rostliny rostou pomaleji. ale můžeš mrknout na můj pěst pod 250 a tam se mi potvrdilo že na tom tak nezaleží, dosáhnëš stejného výnosu ale za dělší dobu. Každá kytka měla objem květináče asi 1.5 L :D a přitom na nich byl průměrnej výnos, na některý 16g, na dvou bylo přes 30g myslim.Pokud můžeš máš na to prostor tak přesad, rychlejš ti to porostě a nic to nebude omezovat takže to může ukázat celej potenciál:-)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od toketoy
Čau lidi, tak mám na Vás opět jednu z mých težkozodpověditelných otázek :). Zajímalo by mne, zda má na výši celkového výnosu objem květináčů v kterých mám kytky? respektive, je velký rozdíl mezi 6,5l a 11l kvetináčema? uvažuju jestli holky přesadit nebo ne...



tohle je bez diskuze - vetsi kvetinac, vice korenu, vetsi nadzemni cast ... zalezi jen na tobe, jak moc chces velke kytky a podle toho si musis vybrat kvetinac.

ofuk je fajn, ale stejnak pokud se ti na konci kvetu budou valet palice az na zem, tak je musis necim prichytit :D :D :D
chorcheleske
Zdrawim vsechny,
UncleBatman ma pravdu s tim prelitim nechej je pekne proschnout...
A kvietinace to je bez debat,cim vetsi tim lip.
Jinak jak pokracujes, zatim vse resis za pochodu,to se mi libi. Budu sledovat a at se dari...
Saludos...
toketoy
dobře, tak to pořídím určitě větší květináče. teď jsem taky zjistil že na druhé straně odtahu je slyšet pohyb vzduchu a to do vzdálenosti třeba 2metrů, takže koupím tu tlumenou rouru od odtahu a pokud to nějak výrazně nepomůže, tak ještě koupím molitan a obalím v tom odtaháč... ztlumí to ta sonoflexka hodně nebo jak?

taky jsem si všiml, že pár kytek ma okousaný listy. vůbec mě nenapada co je mohlo takhle nažrat. každopádně jsem do boxu hned dokoupil lepový desky a jednu jsem tam pověsil, tak uvidíme co se chytne. z lezoucího hmyzu nevím co by to mohlo být, květináče jsem prohlížel navíc je krátce po postřicích...
EDA45
citace:
Původní příspěvek od IcanLearnUgRow
čau moje zkušenost je taková že objem květináče vliv má, ale neřekl bych až tak razatní, spíš to mám vliv na dobu růstu, jelikož jsem vypozoroval ,že jak se už jakž takž zaplní květináč kořeny, tak už to maj kořeny složižejší aby si našli cestu kam můžou růst a tí pádem rostliny rostou pomaleji.


To je blbost..
Když kytku přesadíš v růstu do většího květníku,tak se na pár dní jakoby zasekne,protože vytváří kořeny,právě při prorůstání kořenů květníkem kytka roste jen minimálně..Teprv pak se rozjede..
IcanLearnUgRow
citace:
Původní příspěvek od EDA45


To je blbost..
Když kytku přesadíš v růstu do většího květníku,tak se na pár dní jakoby zasekne,protože vytváří kořeny,právě při prorůstání kořenů květníkem kytka roste jen minimálně..Teprv pak se rozjede..


prej toje blbost, mi chceš řict, že když máš plnej květináč kořenů že ti kytka porostě stejně rychle jako když má dostatek prostoru a nic jí neomezuje?? Co jsi napsal je pravda, ale to moje taky :-) Kdybys mu radši poradil než kritizoval někoho kdo radí a radí dobře:-)
toketoy
Přemýšlím nad přepnutím na květ. Nevím, jestli už jsou na to holky ready nebo ne, bojim se abych se zbytečně nepřipravil o výnos....

Taky přikládám foto okousaných listů...
doxenon
Kde máš to foto???
toketoy
tak už jsou tam :)
EDA45
citace:
Původní příspěvek od IcanLearnUgRow


prej toje blbost, mi chceš řict, že když máš plnej květináč kořenů že ti kytka porostě stejně rychle jako když má dostatek prostoru a nic jí neomezuje?? Co jsi napsal je pravda, ale to moje taky :-) Kdybys mu radši poradil než kritizoval někoho kdo radí a radí dobře:-)


On by myslim potřeboval poradit s jinejma věcma,než to,aby se mrknul do tvýho pěstu..Jinou konkrétní radu jsem si nějak nevšiml,krom nicneříkajících rádobyrad,že bys poskytl..

to toketoy :
Jinak přepni v závislosti na tom,jak velký chceš kytky ve finále mít,kolik jich na danou plochu máš,abys zaplnil prostor,abys prostě nesvítil do mezer mezi nima,ale do zelenýho koberce..Počítej,že po přepnutí vyjedou do výšky cca na 2-3 násobek..Ty spodní listy cos tam měl špatný byla kombinace špatnýho ph,pocmrndání zálivkou i přelejvání..Zalejvat obden je prostě moc..
Doba vegetu se řídí hlavně počtem rostlin na plochu,zvoleným stylem pěstu,watáží výbojky,kolik je schopná prosvítit do hloubky,zvolenou odrůdou..
Univerzální rada neexistuje..Pro 12 kytek pod 600W jsou 11l květníky určitě na místě.Chce to trochu informací a k odrůdám,který jedeš je jich tu na groweru dost, a trochu citu..Co ti tu radí třeba Bloody Beer,ale i další,má rozhodně hlavu a patu a pomůže ti to,taky hledej víc v tématech,spoustu(většina)tvých otázek je tu již zodpovězena..Ať se daří. ;)

to doxenon :

Nejsou jen hnojky,který ph zvyšují..Spousta hnojek ph naopak
sníží.. Třeba Atami,B"Cuzz, atd.. Hodně ovšem záleží na tom,co ti teče z kohoutku,jestli 5,5 nebo 7-8.. Třeba u nás je to lehce přes 7..


bull
citace:
Původní příspěvek od toketoy
dobře, tak to pořídím určitě větší květináče. teď jsem taky zjistil že na druhé straně odtahu je slyšet pohyb vzduchu a to do vzdálenosti třeba 2metrů, takže koupím tu tlumenou rouru od odtahu a pokud to nějak výrazně nepomůže, tak ještě koupím molitan a obalím v tom odtaháč... ztlumí to ta sonoflexka hodně nebo jak?


koukni třeba ke mě s tim odtahem. Snížil jsem hluk tak na 15 - 20%. Další vrstva už pak na to vliv moc neměla, tak jsem ji sundal.. Hlavně obalit ten odtah

edit: PH - mě teklo v zimě přes 8..
toketoy
takto vypadají mé okousané listy a ještě foto nějakýho brouka kterýho jsme našel v misce pod květináčem (byl mrtvej)
toketoy
tady ještě pár fotek okousanejch listů, pak jeden brouk kterýho jsem našel v misce pod květináčem- mrtvej a foto toho co se mi přilepilo na lepovou desku
toketoy
tay foto okousanejch listů, brrouka co ležel mrtvej v misce pod květináčem a mušky co se mi nalepila na lepovou desku (neco jako octomilka to vypada)

EDIT. z nějakého důvodu mi nejdou připojit fotky, pouze mi to napíše

No post specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster

edit2: tak jsem to přidal po jedné a to šlo. nechápu...
UncleBatman
ahoj, dej svetlo jeste niz urcite. Tezko rict s prepnutim, neznam tu genetiku. zkus to roztahat do stran a urcite ihned presad do vetsiho. nekdo napsal, ze po presazeni zastavej na chvili, vetsi prujem jsem dlouho necetl :) Explozivne se rozjedou ihned jak je das do vetsiho, tu fazi mam nejradeji:) jinak mel jsem na ERSB asi 65g :D .. Chronic nesel pod 50g. Zkratka povedeny :) Ted mam 9 dnu White Russian (ak-47 X white widow), tak uvidime co to udela :)
EDA45
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman
ahoj, dej svetlo jeste niz urcite. Tezko rict s prepnutim, neznam tu genetiku. zkus to roztahat do stran a urcite ihned presad do vetsiho. nekdo napsal, ze po presazeni zastavej na chvili, vetsi prujem jsem dlouho necetl :) Explozivne se rozjedou ihned jak je das do vetsiho


Vidět a vnímat a umět počítat tak do pěti,pak bys to zaznamenal taky,ty explozere..Ale co,třeba si toho za pár let všimneš.. :rolleyes: :frog:
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od EDA45


Vidět a vnímat a umět počítat tak do pěti,pak bys to zaznamenal taky,ty explozere..Ale co,třeba si toho za pár let všimneš.. :rolleyes: :frog:


jediné zbrzdeni jsem vnimal cca od 14 dnu rustu, kdyz jsem je nechal v 3,5 l az do tohoto dnu rustu (tezko rici zda chyba, za to masivni korenovy bal).. ihned (treba druhy den?) od presazeni do 11l jsem pozoroval jasnou, ano rekl jsem explozi v rustu.. nevim co delas ty, ze ti to dny po presazeni neroste, ale me se to netyka.. do pěti pocitat umim priteli
EDA45
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman


jediné zbrzdeni jsem vnimal cca od 14 dnu rustu, kdyz jsem je nechal v 3,5 l az do tohoto dnu rustu (tezko rici zda chyba, za to masivni korenovy bal).. ihned (treba druhy den?) od presazeni do 11l jsem pozoroval jasnou, ano rekl jsem explozi v rustu.. nevim co delas ty, ze ti to dny po presazeni neroste, ale me se to netyka.. do pěti pocitat umim priteli


Přesazení,každý,je pro kytku šok,stres..Chvíli se z toho vzpamatovává,pak se rozjede,ale není to fakt hned..Jsem rád,že jsme přátelé.. ;) I když píšu ty průjmy,jak říkáš..
toketoy
Tak ja je ve stredu presadim do 11l a uvidime co bude nasledovat... Dosypu je lightmixem at jim nedavam bombu substratem...
toketoy
mimochodem jsem je dnes zalil 600ml zalivky s 1ml/l bio grow a 0,63ml/l bioheaven. Pristi zalivka bude az ve stredu, tak jsem jim dal radsi trochu vic at maj co papat takovou dobu....
toketoy
tak jsou ve 11litrech, uvidime co to udela. jinak kyti jsou krasny (nebo me se aspon libej), jedina vec co me trapi ----- SKUDCI ------ po uspesnem (doufám, tuk tuk na stul) vyhnani smutnic se mi na lepovou desku chytly 2 minimusky (vypadaj jako octomilky) a jedna co vypadala jako smutnice :( takže na víkend zase supr zábava. posypu holky na pár dní pískem a snad to ty svině vyhubí. divné na tom je, že do boxu mi nevede žádný nezabezpečený otvor. jediný kde je trošku místa je otvor pro kabeláž. takže tu zalepím důkladně izolepou před přítah dám pro jistotu ještě síťku zevnitř(jedna už tam je, ale pro jistotu. už mě ti škůdci vážně serou a nechci aby mi sáli moje holky. ty vysaju až já, a to až za dlouho :D) a snad už se jich zbavím... jinak v pěstírně udržuji teplotu mezi 22 a 28 stupni a už vůbec nezvlhčuji (chtěl jsem ve středu přepnout na květ, ale kvůli mojí obr smůle to nevyšlo a přepnu je až v sobotu tzn. budou na růstu celkem brutálních 22 dní. na druhou stranu jsem všechny holky až asi na 2 trénoval a nejsou nijak přerostlé. všechny mají pod 30cm a několik vrcholků:)) každopádně se na to těším jak malý dítě na vánoce, až budu pozorovat ten brutální růst pod 12ti hodinovým cyklem :). ještě dodám, že proběhla zase mini úprava boxu. od větráku teď místo klasické roury vede isoflexa a přidám o víkendu ofuk číslo 4. To už tam budu mít úplnej orkán :). No abych jen nekecal tak přidávám jednu fotku všech holek :). tak zas příště a ať pryskyřice teče proudem :D
toketoy
přidávám foto toho škůdce který se mi chytil na lepové desky, podle všeho to jsou smutnice. po poslední návštěvě ovšem přibyla ještě jedna muška, větší, bílá křídla a to bude nejspíš molice. takže mam dvě svinuchy najedou pravděpodobně...fakt pecička...
Bandita
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman


tak to zase brzdi.. par dnu stary rostliny v silne predhnojenym substratu
all-mix? no tak to muzu s naprosto klidnym svedomim rict, ze to je to posledni, ze by nemely ziviny..:) ja si myslim, ze to bylo budto prelejvany nebo zkus zmerit pH na vytoku.. a nebo to taky neni vubec nic, protoze to mas na spodnich listech a to cas od casu byva, ze umiraj.. mas je nadherny, zdravy a krasne zeleny, muzes byt v klidu a par nakejch nazloutlejch listu je uplny nic :)

asi tak nejak
toketoy
tak dnes celkem šok kyž jsem otevřel box. holky povyrostly od přesazení do 11l květináčů cca 5cm za 3 dny a to nejsou v květové fázi!!!

jinak ty breberky nakonec asi nemám(tuk tuk tuk), měl jsem tam jednu lepovou desku a na tu už se nic dalšího nechytilo. zdá se, že problém byl ve kbelíku se stojatou vodou, který jsem měl v boxu kvůli zvýšení vlhkosti. asi se z toho ty breberky nějak líhnou nebo nevím. (pro jistotu jsem dal do boxu další 2 lepové desky a nechám je tam)

také jsem dneškem přepnul na květ = dnes mají holky poprvé 12ti hodinovou tmu. žárovku jsem stále nechal růstovou a plánuji to tak nechat minimálně týden, četl jsem že je to tak pro kytí lepší.

holky jsem dnes zalil 550ml vody s biogrow 1ml/l a do toho jsem přimíchal skořici(jako prevenci proti larvám smutnic v hlíně). zítra plánuji už konečně vyrobit samospád z pet lahve a 8 kapilár, abych si ulehčil zalévání zadních květin.

přemýšlím, že holkám dám ještě preventivní postřik spruzitu před tím než se plně rozjede květ, abych předešel případným škůdcům.

jinak jakékoliv rady k mému postupu ocením, nejvíc asi v oblasti hnojiv. kde vlastně ani nevím co a ja, jeslti něco nechybí. neleju např žádné enzymy, což čtu vážně v hodně různých tématech tady na G. jen se mi do toho už nechce rvát zbytečný prachy...
doxenon
Čau kámo, jsme na stejné vlně, včera jsem taky přepínal :-), stejně jako ty jsem nechal ještě na čtrnáct dní růstovku.
Vyměnil jsem komplet hnojky, z Bio Bizz jsem přesedlal na ATAMI A + B + Atazyme (enzymy) + PK 13 - 14 a na start řízečků kořeňák Rhizotonic (Canna), toť vše.
Těma enzymama určitě nic nezkazíš, spíš naopak. Držím palec a pokukuju ti sem.
toketoy
ja hnojim teda jen biogrow a to asi ml/l. Ale teď jsem vyndával z boxu všechny holky, kvůli instalaci posledního větráku a všiml jsem si že 3-4 holky mají aspoň jeden zežloutlej list a někdy to jde až do hněda. že by nedostatek draslíku? na vršcích se to neobjevuje, takže jsem zatím v klidu, nicméně ocením jakékoliv rady :)
fiste
No vypadá to na nedostatek vzduchu u kořenů, nepřeháněj to tolik se zalejvánim a nasměruj na ně lehkej vánek. Možná i trochu promačkej květináče, to bahno musí bejt kyprá půda.. Menší kytky se musí zalejvat míň, jinak zakrní ještě víc právě díky nedostatku vzduchu u kořenů.
WAMParjan
na škudce zkus fast M zabírá celkem spolehlivě :) asik to bude ferovej driják . .
toketoy
na kyti mám nasměrovaný celkem 4 ofuky, takže vzduchu by mělo v boxu proudit až až.

foto č 1+2 Cinderella 99
foto č 3+4 Critical Mass

doufám, že se mi vyplní box. nevím, zda jsem nepřepnul předčasně....
Rybicky958
Zdravím :-) pěkné to máš, chci se zeptat jakou teplotu máš u vrcholků a jak daleko je ta lampa. Díky
toketoy
teplota u vrsku neznama, merim ji jen v boxu-ve stinu abych vedel realnou teplotu neovlivnenou zari vybojky. ta se pohybuju od 19 min v noci po 28 max ve dne. vim, že to tam dost lita ale na nejaky vychytavani mam jeste hodne casu a ted mam zrovna na praci spousty jinych veci a na toto zkratka nezbyva tolik casu kolik by bylo potreba. lampa je asi 35-40 cm od vrsku
toketoy
tak přináším další update. teplotu držím na 25°C (20-22°C v noci) a vlhkost mezi 35% a 40%. Rostliny jsou už týden na květu a zatím teda moc nepovyrostly, nevim zda nedělám něco špatně. hnojím 1,5ml/l biogrow, 0,75 ml/l biobloom 1ml/l topmax a semtam přikápnu trošku bioheaven. mám stále problémy s občasným žloutnutím některých spodních listů, které je asi doopravdy zaviněno přeléváním ( zalévám 500ml 2x týdně). měl bych zařadit průplach čisotu vodou nebo enzymy? pokud něco dělám blbě, klidně můžete kdokoliv napsat, rád se nechám poučit. ALe když to zatím zhodnotím, tak holky vypadají nádherně a už je vidět jak pomalu nakvétají paličky :). jinak jsem stěny boxu vystužil dřevěnýma příčkama z klasického důvodu(podtlak). Teď se snažím vymyslet nějaký vylepšovák na zalévání abych nemusel vyndavat všechny holky kvůli zálivce...kreativní nápady vítám. Toke
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od toketoy
tak přináším další update. teplotu držím na 25°C (20-22°C v noci) a vlhkost mezi 35% a 40%. Rostliny jsou už týden na květu a zatím teda moc nepovyrostly, nevim zda nedělám něco špatně. hnojím 1,5ml/l biogrow, 0,75 ml/l biobloom 1ml/l topmax a semtam přikápnu trošku bioheaven. mám stále problémy s občasným žloutnutím některých spodních listů, které je asi doopravdy zaviněno přeléváním ( zalévám 500ml 2x týdně). měl bych zařadit průplach čisotu vodou nebo enzymy? pokud něco dělám blbě, klidně můžete kdokoliv napsat, rád se nechám poučit. ALe když to zatím zhodnotím, tak holky vypadají nádherně a už je vidět jak pomalu nakvétají paličky :). jinak jsem stěny boxu vystužil dřevěnýma příčkama z klasického důvodu(podtlak). Teď se snažím vymyslet nějaký vylepšovák na zalévání abych nemusel vyndavat všechny holky kvůli zálivce...kreativní nápady vítám. Toke


zdarec

kytky vypadaji naprosto vitalne, takze bych se zbytecne nestresoval - pockej, jak se to vytahle druhy tyden v kvetu ;)

jinak k tomu zloutnuti - kytka proste v prubehu sveho zivota postupne shazuje '' nepotrebne '' listy, pokud jsou kytky jinak krasne zelene odshora dolu, tak par nejspodnejsich listi moc nevadi.

PS: krasna rosnatka uprostred zelene ;)
toketoy
od tebe mě to těší, dík za komentář a snad se vytáhnout aspoň na 60cm. rosnatku jsem úplně zapomněl zmínit, tu jsem pořídil kvůli odchytu hmyzu... smutnice jsou už ovšem nejspíš pryč a tak jí tam mám spíš preventivně. hodil jsem jí včera na chloupky mravence, aby mi tam nevyhládla :D a teď jsem zjistil, že se musí i zalévat, protože je zvyklá na vlhký substrát (nevím proč, ale myslel jsem že jí bude stačit jet ten hmyz....asi ten název masožravky, no chybama se člověk učí)
toketoy
neví někdo čim to je že mi neustále žloutnou další a další listy? žloutno viz na fotu, zalévám 500ml co tři dny. nemyslím si že by to bylo tím, takže spíš holkám něco chybí. nějaké rady čím to může být?
UncleBatman
možná až ti to trochu proschne, tak zkusit vytáhnout kytku z květináče, která má problémy, zda nejsou v prdeli kořeny :D .. jinak nevim uz
toketoy
no nechal jsem je teď proschnout od středy a zaleju je až zítra. dám jim jen vodu s top maxem a bioheaven, aby spotřebovaly co v tý půdě je a příště je zase osolim. jen si právě nejsem jistej jestli to je přehnojený, moc málo pohnojený nebo co....
UncleBatman
500ml kazdy tri dny je zase moc malo na 11l . Ja po presazeni do 11l daval 700ml kazdy 2-3 dny. A ted davam tak 1,2l kazdy. Ale tady samozrejme hraje roli jak mas vyvinuty korenovy system a jak se tedy ta zalivka absorbuje do rostlin. Myslim, ze jsi rikal, ze nemas dole v kvetinaci ani poradne koreny venku?
toketoy
koreny ven couhajici moc nemam, ale prorostly kvetinace jsou, jen ne nejak brutalne a koreny jsou bile barvy.... btw kytka norml udrzela celou tu masu 11l hliny fpoho, jen to nevypadalo jak tu nekteri postuji. jsou videt koreny ale nejsou uplne po celym obvodu kvetinace... no tak ja jim trochu prileju, rikal jsem si ze by se to siklo, ale jak mi tu predtim kazdej rikal ze to prelejvam tak jsem to nechtel zase prehnat....
toketoy
tady ukazka korenu
UncleBatman
To je hodně málo no :( ale zalej to ! :D
toketoy
Naliljsem jim 900ml kazde. A cinknul sem do toho trochu rootjuice I bioheaven a biogrow a jen kapku biobloomu....ty koreny jsou divny...
EDIT: teď mě napadlo, jestli to není tím, že jsem 3krát přesazoval? tzn že kořeny rozrostlé jsou ale nejsou u stěn tohoto květináče, ale u stěch těch předešlejch jakoby.... je to možný?
toketoy
holkam se dari na muj vkus pekne, jsou aktualne ve 27. dni květu. připojuji fotky. Foto 1. a 2. jsou z 22. dne květu 3. a 4. jsou dnešní makra tj. 27. den. hnojím 3ml/l biobloom 3ml/l alg-a-mic 1,25ml/l biogrow 2ml/l topmax a každou 3. zálivku přidávám 2ml/l bioheaven. zálivka ke dnešnímu dni byla 1250ml, kterou již kytí přijaly bezproblémově (ze začátku jsem kytky nedbale zalil chrstnutím vody do květináče a tak většina protekla - to je myslím i důvod proč mají holky tenký stonky, jinak si to nedovedu vysvětlit) a z květináčů vyteklo vždy jen 10-30ml.

Dnes jsem holkám vyrovnával horní květenství na stejnou úroveň a věřím, že to bude mít pozitivní vliv na výnos. bohužel se mi stala jedna nehoda při které jsem jedné z holek zlomil stonek k hlavní palici. doufám, že se z toho vylíže, je to zlomené jen vevnitr celý vnější obal stonku drží. vystužil jsem stonek kolínkem a opřel ho o zeď ve výšce kterou by měl udržet, tak doufám že to přežije a příště nebude celá ta část kytky žlutá.

Tak zas příště
UncleBatman
no hezky nám jedou :)
toketoy
tak přináším další update a to ze včera tzn. už 29. den květu. hrozně mě mrzí jaký to jsou skrčkové :( zajímalo by mě co jsem v tom růstu posral, že mi to nevyrostlo správně. obrázek 1+2 je C99 a 3+4 CM. ten se mi mimochodem rozvětvil skoro u všech exemplářů na 6 a víc vrcholů. a zdá se mi, že ej na květu budu muset nechat asi déle, než oněch napsaných 60 dní, protože to co jsem posral v začatku je, zdá se mi, zbrzdilo i v nakvétání. Jinak naposledy byla zálivka včéra a to 1400ml/květináč s 3mlpl biobloom 3mlpl alcamic 1mlpl biogrow 2,5mlpl topmax. a musím řict, že už nastává to období vůňe linoucí se z boxu, tj. období na který jsem se jako prvopěstitel těšil nejvíc a je to vážně nádhera :)

EDIT: ale co mě zarazilo bylo, ze jsem včera v boxu chytil několik pavouků respektive dva jeden byl v květináči a vypadalo to jako nějakej divnej druh(měl červený nohy a černý tělo-ještě jsem takovýho neviděl) a jeden byl na stropě.
UncleBatman
Snad to nakyne :)
toketoy
začínaj mi pomalu kynout salámky :P 33. den pod červeným spektrem
toketoy
33. den pod červeným spektrem a knedlíky začinají neb ezpečně kynout :)
UncleBatman
no vida, tak nakonec z toho neco bude ! Na to jak jsi hazel flintu do zita, tak mas radost ne? :)
toketoy
no snazim se abych z toho vytriskal i pres tu pocatecni chybu co nejvic..... rovnavam palice jak divej abych mel co nejvic colas, coz by se podle me melo pozitivne podepsat na vynosu a doufam, ze tak dosahnu aspon tech 200 gecek. ale uz ted se mi zda, ze by to mohlo hodit i vic, protoze jsem naposital cca 80 palic vyrovnanejch na stejny urovni a i ty mensi co jsem tam vytah se zacinaj formovat na poradny knedliky. jo a nadherne to voni :) to se mi tuze libi....
UncleBatman
200g? samozrejme ze vic.. to by jsi mel 16,6g prumerne na kytku a to je blbost prece :)
toketoy
no uvidime jak to jeste nakyne, jenom se bojim ze se mi budou lamat vetve. uz ted se celkem houpaji kdyz to vyndavam z boxu,,,


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma