Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Rychlejší zrání ? - Klikni zde pro originální téma
screw
Ahoj zahradníci,
mam takový dotaz. Co když kytku, která už nějakou dobu kvete, přepnu zpátky na 18-6 ?
Docílím tím rychlejšího dozrání ? (Bude přece delší den)
Nebo naopak zpomalení, kytka si může začít myslet, že kvete ve špatném období.
Já osobně myslím, že kytka v pokročilém stádiu květu rychleji dozraje.
Máte s tím někdo nějakou zkušenost ?
FILIP
Když začneš svítit na kvetoucí kytku 18/6 tak přestanou růst ty bílý chloupky na tvořících se paličkách a začnou růst listy,lístky a spousta výhonků a stopek.Může dojít k odrostení a uschnutí paliček.Mnohem lepší je nechat světlo 12/12 a věnovat se spíše potravou(hnojůvkou) a to ve fázi kdy se objeví první hnědnoucí chloupky pozlob rostlinu růstovým hnojivem s obsahem dusíku např:krystalon start nebo něco lepšího z growshopu.Rostlina se začne starat více o listy ale jaksi (kvůli světlu) rostou paličky dál.Toto můžeš dělat maximálně 5 dní a pak zase zalej květovkou např:PK 13+14 nebo ABéčkem na květ.Oběví se všude(přes noc) bílý chloupky a palice začnou opravdu tloustnout.toto je dobrý dělat zase 5 dní a pak chvilku zalívat čistou vodou.Prodloužíš tím dobu kvetení a pokud se ti kytka pod tíhou nezlomí tak se ti čekání vyplatí.
Vyhozeney
ve květní fázi už kytky vůbec nehnojim a když už semi to zdá nutný tak se vyhejbám dusíku - ukládá se ve všech částech rostliny a vydrží tam vázanej i po vysušení, takže když hulíš takovejhle model vlastně částečně inhaluješ vejfukový plyny - oxidy dusíku....
chobot
Vyhozeney: No ja nevim, rek bych, ze kytka prave ve kvetovy fazi potrebuje nejvic hnojit, i kdyz uz nepotrebuje tolik dusiku, spis fosfor a draslik.

To co pises o inhlalovani oxidu dusiku je dost pochybny, dokonce bych rekl, ze je to pitomost. Dusik (hlavne ve forme duscinanu) je pro rust rostliny naprosto nezbytny a rostlina ho prijima po celou dobu zivota - at uz dusik vyskytujici se v hline prirozene nebo ten, co tam pridas v hnojivu. Rostliny uzivaji dusik k syteze zakladnich organickych sloucenin, kterymi jsou tvoreny - treba aminokyselin. Takze kytka ten dusik nikde neskladuje, ale pouziva ho ke stavbe tkani a dusikate slouceniny jsou obsazeny ve vsech castech jakekoliv rostliny, at ji hnojis nebo ne. Je fakt, ze pri spalovani techto sloucenin oxidy dusiku vznikaji a jsou tedy obsazeny v kouri vzniklem spalovani jakehokoliv rostlinneho materialu (tabaku, konopi, dreva...)

Ale:
1) Nemyslim si, ze pouzivani dusikatych hnojiv by nejak podstatne zvysovalo koncentraci dusiku v rostline. Je uz ho tam tolik, ze se to proste neprojevi. Nebo vis o nejakem vyzkumu, ktery by to potvrzoval?

2) ve srovnani s jinymi svinstvy v tom kouri (CO, kyanovodik, dehty) je nebezpecnost oxidu dusiku dost zanedbatelna.

chobot
screw
Dík moc. A tu techniku a-la Filip určitě zkusím, přijde mi to docela dobrý.
screw
A k těm hnojivům, já hnojím s Advancet Hydroponics a je to bomba, doporučuju. Je sice trochu dražší, ale je třísložkový, takže při květu hnojíš bez dusíku.
screw
.
ganjik
Myslim, že pokud by jsi chtěl, aby kytka rychleji dozrála, spíš bys jí měl to světlo zkrátit, nebo postupně zkracovat - 12/12 -- 10/14 -- 8/16 ...

Pak ti určitě rychleji dozraje (na úkor velikosti)
High_Land
V kazdym pripade myslim, ze urcite je dobre hnojit. Naopak, kdybych si mel vybrat jestli hnojit jen v rustu nebo jen v kvetu, dam se na kvet.

Pro kvet je hnojeni dulezite pro ziskani vetsich palic, lepsi chute (flushing nutny) a dodani potrebnych latek a bunecnych struktur. Samozrejme, je nutny pouzivat hnojiva, ktery jsou na kvet primo urcene, ale dnes uz se da dobre vybirat (ie. PK 13+14, B`cuzz kvetovy stimul apod.)
rajce
to: ganjik

Mas s tim naky zkusenosti?????
ganjik
to rajce: nemám, pripadne mi to zbytecny. jen kdyz chces, aby ti to rychleji dozrálo - palice budou zraly, ale nebudou tak silny (nastaci dorust).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma