Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Jak dětem vysvětlit že pěstujeme? - Klikni zde pro originální téma
Barush
Ahoj, kdo máte děti zajímalo by mě jak jste jim vysvětlili že pěstujete marihuanu?Nás co nejspíš brzy čeká tak abych měla nápady. Jinak nepěstujem jen marihuanu, ale i biozeleninku, ovoce....
Astronaut
čau nevim o jak staré děti se jedná ale asi by o tom spíš neměly vědět vůbec už jen pro to že děti všechno vykecaj řekni jim že pěstuješ zeleninu a o trávě bych radši pomlčel....
MDe_
Když o tom neví je to asi nejlepší, ptorože každý ví jakou mají děti prořízlou pusu před kamarádama .. Prostě květinky :)
Seriou
taky hodně záleží na tom kolik jim je
High
citace:
Původní příspěvek od Barush
Ahoj, kdo máte děti zajímalo by mě jak jste jim vysvětlili že pěstujete marihuanu?Nás co nejspíš brzy čeká tak abych měla nápady. Jinak nepěstujem jen marihuanu, ale i biozeleninku, ovoce....
Neukazovat jen říct že zkoušíš vypěstovat rajčata narychlo.muhehhehehe...to řek kámoš bratrovi(11let).A když je to venku tak v hornbachu prodávaj takovej keřík(nějakej javor) a ten na dálku vypadá jako ganja bez palic...taky dobrý
bezdechu
Klukovi je 6 let, ví že z těch rostlin dělám mast a taky ví, že mu ta mast hodněkrát pomohla. Už i ví, že to nesmí nikde vyprávět, protože by pro tátu přijeli policajti. Největší problém je vysvětlit mu, proč by přijeli policajti i když je ta rostlinka tak suprová, že ta mastička z ní vyléčí mladýmu ekzémek, jizvy po neštovicích a rúzná bebíčka, mamince záda, tátovi lupenku a babičce bolavý nohy.

Když viděl obálku Legalizace č. 09, sám za mnou přišel a povídá, tati ti policajti sou divný, oni jim chtěj sebrat tu kytičku co z ní děláš mastičku..

To, že to ještě k tomu hulím zatím nevnímá, ale časem dojde i na to vysvětlit proč to kouřím. A taky zatím nevím jaké argumenty použiji abych mu to vysvětlil. Není nad vlastní zkušenost a k té má ještě hromadu času. Tož snad na něco přindu.
Barush
Ještě to jsou prckové, ale nechci jim lhát že to jsou rajčata nebo tak..moje děti přeci poznaj rajčata :D
Bezdechu:Asi to taky nějak tak udělám, taky dělám masti tak prostě asi že to máme kvůli tomu. Jinak u nás se hulí když večer děti spí, je to fajn zvyk. Nedokážu si představit že hulím od rána do večera jak za mladých let a k tomu bych se jim měla věnovat.. :D
Stačí že je to okrasná kytička co krásně voní ale je to jen jednoletka a má ráda sluníčko,u nás to tak zabralo a název je stejně nic neříkající u těch prcků pokud to bude nějaká zkomolenina stejně to zapomenou prostě jen kytička.
Hanizek
Já sice děti nemám, ale byl jsem také nucen řešit tenhle problém. Velice často k nám totiž na návštěvu jezdí moje malá sestřenka. A když jí bylo asi devět, tak se mně zeptala, co to mám za kytičky. Řekl jsem ji, že to jsou bylinky.

Že je to tráva ji došlo až minulý rok - ve čtrnácti. A to už je podle mně mnohem snadnější vysvětlování.
šapša
Děti u nás vyrůstaly s kytkama od kolíbky když se někdo z nich zeptá jsou to prostě kytky. Jedna důležitá věc je ale,že malejm dětem se nemůže říct to, aby nikde nevykládaly, že něco zakázanýho nám roste na záhoně tj nejlepší způsob jak určitou věc vyslepičej komukoliv z toho je třeba vycházet a neplatí to jen v tomto případě, ale všeobecně o čemkoliv. ;) :baby:
fananek7
No já jsem mněl podobný problém na zahrádce,kde jsme i s dětmi pěstovali různou zeleninu,mimo jiné i ta rajčata,takže věděli jak co roste a že indické konopí vypadá jinak.
Řekl jsem tenkrát,že je to indický čaj :D a za nedlouho stejně věděli o čem je pěti,či sedmicípý list a dětská hlava si stejně udělá na jakoukoli věc názor sama.
A jak zabránit tomu aby to vykládali už je věc složitější,prostě jim vysvětlit,že to máte na lékařské účely a pěstujete si to sami,protože se to nesmí prodávat a dále jim vysvětlit podrobně veškerou problematiku a nedostatky v zákonech.
Než dospějí do věku kdy sami začnou či nezačnou hulit taky ještě uplyne dost času a až to přijde,atk budete řešit problém jak to zamknout aby vám to nezhulily a slušně si požádali o nějaký ten model na venek pro kamarády.
Pěstu a dětem zdar!!!! ;)
Barush
Představa jak mě děti slušně žádají o nějaký vzorek pro kamarády mě fakt rozesmála :D :D No když na to teda už budou mít nějaký ten věk (teď teda nevim jaký já třeba začla hulit od 12 a u nich si to fakt nedokážu představit spíš tak 18) a budou na zahrádce pomáhat tak za odměnu nějakou tu úrodu.No to jsem teda ale rodič co...úplácet vlastní děti marihuanou :D asi to tak nějak nechám přirozeně se vyvíjet, před ostatníma dětma máme zahrádku se zeleninou a kytičkama. Tečka ;)
fananek7
Přesně tak.
Jinak o tom věku-12-to je nějak málo,ne? :D
Já jsem si počkal až syn bude mít občanku a od té doby je podle nových zákonů zodpovědný za své činy,takže neřešim ;)
High
Nejhorší bude věk 13-17let protože to každej puberták už ví jak to vypadá a tak je možný že si bude brát. bude brát.Já když jsem začínal hulit tak kámošův táta pěstoval a on mu vždycky něco štípnul a pak sme se zmastil....většinou to moc nemastilo protože to bylo na mast ale čas od času to špatně zkončilo..cheche
bruno.kudrna
já pěstuju pár let,přítelkyně hulí taky děláme i masti děti zatím nemáme,ale plánujem.No a při té příležitosti mi řekla,že až otěhotní tak s pěstováním konec.Takže pomoc jak jí mám vysvětlit,že je v pohodě pěstovat i s dětma.
Barush
Zkus to přes finance :D jako že když si to hulení budeš muset kupovat tak tě to vyjde mnohem dráž než si vypěstovat. A že za ušetřené peníze by mimi mohlo mít spoustu krásných nových věcí :D
hellfire
Přesně jak říká Barush, nedávno to zahrál známej v podobné situaci a prošlo mu to. Pokud ti teda neřekne, že s hulením je taky konec :D
Jpt
Zajimave tema hodim zkusenost. Mam nevlastniho brasku 8 let stareho. To že nás občas zahlédl s jointem sme neřešily až do doby kdy za námi sám přišel a zeptal se: to je ta marihuana? Já sem si o tom totiž četl na internetu......


..... A PAK NA TOHLE NĚJAK ROZUMNĚ ARGUMENTUJTE
Barush
:D Tak aspoň byl informovaný, teď doufejme že si děcka dokáží vybrat z toho internetu ty "správné" informace a ne nějakou propagaci, bludy apod. Aby pak mladej za mnou nepřišel a neřekl mi: mami ty si feťák, protože pěstuješ a hulíš psali to na internetu že ti co hulí jsou feťáci a mají vymyté mozky.
widlak
Naštěstí mam k dispozici celou jednu místnost. Ženě jsem vysvětlil, že už fakt nic kupovat nechci. I když jsem měl stálé dodavatele, už se necítím na to, abych to ve svém věku sháněl "na ulici". A protože je místnost pod mojí trvalou kontrolou (pracuju hlavně doma), tak je tam moje "kancelář". A že je stále zamčená? Holt tam nikdo kromě mě nemá co dělat. Děti mam dvě - 16 let (riziko viz výše) a 5 let. Osobně radši zatloukám - tedy ten hukot je od serveru resp. od jeho chlazení. Ale je mi jasný, že jednou budu muset s pravdou ven. Ovšem co nejpozději to půjde. Venku na zahradě nesázím, vesnice má oči všude. Měl jsem pár míst "na mezi", kde je možný si ohlídat, jestli mě někdo nesleduje, když jsem chodil s pejskem na procházku.
Frisco
Nás teď s manželkou potkal problém opačný, naši rodiče přišly na to že si pěstujeme a bohužel oni mají ty nesprávné informace a nechápou to ani přes mé zdravotní problémy. Takže doufám, že se jednou moje děti budou učit ve škole, že to není droga, ale léčivá bylina abych už aspoň jim nemusel nic vysvětlovat.
Barush
widlak: Mě být šestnáct a muj táta mít zamčenou místnost tak mu tam určitě vlezu :D Jo na vesnici je to někdy těžký s těma lidma, my máme zahradu naštěstí uprostřed lesa, jen pár sousedů a ti to už delší dobu tolerujou, normálně s náma i baví
Frisco: Naši to taky neradi slyšej že pěstujem, ale tak už si za ty léta zvykli na svou dcerku. Jinak s tou školou bych asi tak optimistická nebyla..
Joooo, tak tohle je opravdu dobrý. Když jsem tady před lety začínal, byly tady témata typu "Jak rodičům vysvětlit že hulíte/pěstíte" a co po několika letech nevidím - "jak vysvětlit dětem že pěstíte".


Jojo, groweři nám stárnou :D
Guch
citace:
Původní příspěvek od Barush
Ahoj, kdo máte děti zajímalo by mě jak jste jim vysvětlili že pěstujete marihuanu?Nás co nejspíš brzy čeká tak abych měla nápady. Jinak nepěstujem jen marihuanu, ale i biozeleninku, ovoce....


Tohle může poradit - http://www.justaplant.com/czech/
Na'vi
je to jednoduchý prostě o tom mlčet do ty doby než sami o tom se dozví stejně bude jim patnáct a budou jako my.to je osud.
BRAGA60
citace:
Původní příspěvek od Barush
:D Tak aspoň byl informovaný, teď doufejme že si děcka dokáží vybrat z toho internetu ty "správné" informace a ne nějakou propagaci, bludy apod. Aby pak mladej za mnou nepřišel a neřekl mi: mami ty si feťák, protože pěstuješ a hulíš psali to na internetu že ti co hulí jsou feťáci a mají vymyté mozky.


Najhoršie asi je že si dospeli nevedia vybrať ztych infomacii a najcastejsie si vyberu tu propagaciu :D
Hopík44
Zajímavé téma.
Tomu mému jsou 4 roky a kolikrát se mě honí hlavou co mu jednou řeknu až se zeptá.
Teď zatím nic neví. Jelikož je ale hodně bystrý a chytrý až někdy překvapuje nedá se s ním jinak bavit než jako s dospělým, rozhodně jsem mu vživotě nezalhal ani to nemám v plánu ale trošičku pozměnit pravdu budu muset.
Beru si ho jen na víkendy jednou za dva týdny, už jsem ho kolikrát zkusil z něčím malým že to nesmí říct mamce že jí v obýváku a tak podobný hlouposti a po 14 dnech se zeptám bývalé jestli jí nepovídal že jí u mě v obýváku a u televize a neřekl to, jak mě slíbil! Už několikrát a pokaždé uspěl. To nic nemění na faktu že je to jen dítě a kamarádovi se tajemství taky říct může takže je to opravdu složité.
Ukáže až čas a hlavně situace která donutí jít s pravdou ven.
Ale budu tajit dokud to půjde, doufám že uspěšně!
Withman
citace:
Původní příspěvek od Guch


Tohle může poradit - http://www.justaplant.com/czech/


Ten příběh jsem přečetl celej a je výbornej :) :D ;D
celek
Ou,super odkaz na knížku :)
Moje malé děti,když se ptali co to tam roste,tak jsem řekl, že prostě kytky. V bláhové naději jsem myslel,že to bude stačit.No nestačilo,optali se: "A jaké?" Tak jsem jim začal povídat: "Tamto je Pandora, todle Magnum,tamto Vertigo..." Hmm,odvětili a zatím mám klid :)
citace:
Původní příspěvek od celek
Ou,super odkaz na knížku :)
Moje malé děti,když se ptali co to tam roste,tak jsem řekl, že prostě kytky. V bláhové naději jsem myslel,že to bude stačit.No nestačilo,optali se: "A jaké?" Tak jsem jim začal povídat: "Tamto je Pandora, todle Magnum,tamto Vertigo..." Hmm,odvětili a zatím mám klid :)


božííííí :)
tohle mě fakt rozesmálo :D
BTW: nějakej známej říkal dětem že je to "Indiánský tabák" :)
celek
2 pyroman23: Tvá zmínka o indiánském tabáku mi připomněla následující zapeklitou situaci, kterou uvedu otázkou: A co když nás děti přichytí při balení?... Když se mi to stalo, tak suveréně odpovídám: "No snažím se ušetřit na tabáku přece."
aenema
tak to mě děti pomáhaly zalejvat když jsem zůstal dlouho v práci. teď už jim je objema přes dvacet.jo to byly časy, spíš jsem měl strach, když si přivedly spolužáky
EvzenTulipan
Přestože ještě ratolesti nemáme (na to mám ještě čas), se dovoluji vmísit do diskuze. Rozhodně svým dětem nic zatajovat nebudu. Ani mně naši nikdy nic nezatajovali, i když jsou oba nekuřáci a na kouření mají svůj názor, tak jim moje bylinková mastička pomáhá. Ale to jsem trošku odbočil. Vraťme se tedy k těm dětským otázkám. Nemyslím, si, že by děti měly vyrůstat ve světě zatajování a lží. Nicméně bych chtěl poděkovat za výše zmíněný příspěvek od CELKA. Velice mě pobavil a teď vím, jak se mám zachovat vůči nim, alespoň dokud nevyrostou. V pozdějším věku je to asi už o komunikaci. Dávat příklady, ať už dobré, nebo i o lidech, kteří moc dobře nedopadli (a že jich v mém okolí je, jako máku mezi zubama, když jíte bramborové šišky). Každopádně budu mít levnou pracovní sílu. Na jarní rytí záhonků apod. (No..., levnou, ono krmit dva hladový krky určitě tak levný nebude). :D
Itachi994
bruno.kudrna jak říka tady Barush, rekni ji že je lepší si nakoupit seminka ktere tě vyjdou na par stovek a pak máš za těch pár stovek několik stovek gramů.

TZN Investice řekněme
1000 na semena
2000 hnojiva ochrany na kytičky atd...

Výnos 2 - 3 KG

Když by sis měl koupit huleni tak nechaš 100 - 250 za g tzn by tě 2kg vyšli i na 20 000 neli více.
Mard
citace:
Původní příspěvek od EvzenTulipan
Přestože ještě ratolesti nemáme (na to mám ještě čas), se dovoluji vmísit do diskuze. Rozhodně svým dětem nic zatajovat nebudu.


No hlavně aby se dětičky ve škole moc nechlubily: "táta má takový vysoký kopřivy, ty pak suší a kouří" :-) Případně aby o výtvarce nenamalovaly krásné pěticípé listy.
Makovecz
Ono je to stejny jako s alkoholem-tedy pred detma pit ci hulit naprosto minimalne, nebo spis vubec. Vzhledem k tomu, ze pestuju hodne druhu bylinek, tak jsou to proste jen dalsi bylinky anebo koreni, tech par kyti se docela ztrati.....
anon383596
citace:
Původní příspěvek od Itachi994
bruno.kudrna jak říka tady Barush, rekni ji že je lepší si nakoupit seminka ktere tě vyjdou na par stovek a pak máš za těch pár stovek několik stovek gramů.

TZN Investice řekněme
1000 na semena
2000 hnojiva ochrany na kytičky atd...

Výnos 2 - 3 KG

Když by sis měl koupit huleni tak nechaš 100 - 250 za g tzn by tě 2kg vyšli i na 20 000 neli více.

vem si na to kalkulacku, kazdopadne fakt libovej argument to se musi nechat muhehe ,muzu vedet kolik ti je?
Kalli
citace:
Původní příspěvek od Makovecz
Ono je to stejny jako s alkoholem-tedy pred detma pit ci hulit naprosto minimalne, nebo spis vubec. Vzhledem k tomu, ze pestuju hodne druhu bylinek, tak jsou to proste jen dalsi bylinky anebo koreni, tech par kyti se docela ztrati.....


No akorát je to trošku větší bylinka :D

Mě to naštěstí čeká, až za pár let. Teď v květnu očekáváme malou. To bude držka v louži. :D
nikolajmorozov
to já jednou když u nás byl brácha s rodinkou šel od bazénu na zahradu a pětiletá áďa na mě že kam jdu, sem řekl že zalejvat tak šla semnou. :D po tom co sme to všechno zalili tak sem si šel zalejt i kytky. sme ty kytky v pařáku pořádně prolili vodou, zapálil sem si a koukal sem jak se mi formujou paličky. přitom se áďa ptá co to je za kytičky, tak řikám že to jsou takový léčivý kytičky. :D ona hned, tak já trochu natrhám pro maminku jo?? :D :D sem na ni jen koukal a smál sem se)))) ta dětská nevinnost
Brejk2013
Mam dva maly demony zenskeho rodu 4 a 6 let a uz je to moc nezajima jako drive, po tom co jsem jim vstipil do hlavy ze jsou to rajcata, tak je nezerou, ale zaroven o tom nikde nevypravej a vubec se nezajimaj....no proste musite pestovat uz od jejich narozeni a vono to jde nejak samo....jinak samozrejme ze pani ucitelka vi ze tata mamu obcas v loznici muci ...hehe
moswa
po dlouhý době na groweru, a kápnu na takový téma...Taky sem dřív řešila - jak říct rodičům, že hulim, a tedka mi tu běhá malá cácorka. Zajímaj jí naštěstí jen kytky, který nějak barevně kvetou. takže to, co se děje na balkoně ji moc nezajímá. Všechno jí to splývá, chilli, chilli, chilli, ganja, fíkus, palma, kdesi cosi. Prostě je to zelený jako ten zbytek. tu vyjímečnost na první pohled žádný dítě nepozná, tak netušim, proč by se děti měly ptát zrovna na TUHLE KYTIČKU. čim víc se kolem toho nadělá a skovává se to, tim víc to ty děti přitahuje. Aspoň to si myslim.
víc než to, jak to vysvětlim malý mě dráždí to, že ta kytka už solidně vyčuhuje z balkonu :D :D
L1st3r
Ono když to roste na zahradě nebo ve fóliáku tak to děti moc nezajímá. Ovšem ve chvíly, kdy vás s tím zeleniskem objeví v dřevěné krabici, kde na to pere soda, začne je to sakra zajímat.
Původně jsem si myslel, že to před nima zatajím, ale to jsem se móc přepočítal. Kluci mají 9 a 6 let, prostě jsem řekl, že jsou to bylinky a staršímu se snažil vysvětlit, že to nemá nikde vykládat. Můžu jen doufat, že je to pro ně dost nezajímavý téma, prozatím :D .
otoxy
Zajímavé pohledy na problematiku. Donutilo mě to zamyslet se nad tímhle tematem.
Xtractor
pro mou 4 letou dceru jsou to (lecive) bylinky. vi, ze z nich delam vytazek, ktery uzivam a bere to jako neco uplne normalniho. vi, ze o tom nema mluvit, ale kdyz se ji ve skolce ptali, co delam, tak rekla, ze jsem zahradnik :)
centurion
kamaradovo syn to vyzvanil hned jak to zjistil a za chvily mu do baraku najelo 8 policejnch aut s psovodama. po zaplaceni pokut a pravnika byl o 100k lehci, takze synek asi letos k jezisku nic nedostane. : D
Madical-Strains
To co tady pisete tak je jeste docela brnkacka.

Znam cloveka co ma dva kluky 9 a 14 let, grazlove jaky si nedovedete predstavit ani ve snu , pred rokem kluci vyrazili sousedovi opet okno a otec je samozrejme za to serezal protoze se to stalo uz ponekolikaty a se sousedem nemel dobry vztahy , dokonce probihal mezi nima nejaky soudni spor.
Sice ho jeho deti primo hned neudali ale stalo se mozna jeste neco horsiho a ted je klukama uz rok vydiranej a musi jim davat normalne penize , kdyz si o ne kdykoliv reknou a boji se je uz trestat kdyz neco vazneho vyvedou.
Ten starsi uz normalne drze kouri pred tatou.Zadnej respekt.
Je z toho fakt zoufalej a nevi jak z toho ven ale pestovat bohuzel prestat nemuze.

Hodne blba situace ze to nechal tak daleko dojit a necha se manipulovat dvema spratky.
I kdyz ho docela lituju tak myslim ze si za to muze sam , spatna vychova...

EDIT:
Musi to nejak jeste vydrzet nez u nas to konopi konecne zlegalizuji , nebo musi pockat nez kluci dospeji a to muze trvat jeste dele :)
Pixxel
Výchovou to nemusí vždycky souviset. Moje mamka má kamarádku a ta vychovávala své syny stejně jako mě s bráchou. My dva jsme byli v pubertě celkem vklidu ale ti dva od té známe byly prý neskuteční. Podle mého v tom hraje velmi to, do jaké společnosti se děcka dostanou. Osobně být v jeho kůži, tak bych všechnu trávu tranportoval k někomu důvěryhodnému a pak grázlům do jejich 18let maximálně znepříjemnil život, pak vydědil a vyhodil z domu.
Madical-Strains
To sem mu taky radil aby zasadil u kamose.
To neni tak jednoduchy , pestovat u nekoho , je to mala vesnice a vetsina tam uz pestuje tak toho nechce mit zase moc a kdo nepestuje tak se bud boji nebo udava.

A u toho kamose co jsem tam jel Out letos ja tak u nej to nejde jelikoz je to ten soused co se s nim soudi :D
El Dudelíno
Před vlastními dětmi doma pěstovat? No to musí být nátura.
Sorry, ale tohle fakt dělá jen debil
Madical-Strains
Mico- Ja bych to zase takhle prisne neodsuzoval.
Vzdyt na pestovani konopi neni nic spatneho a nemelo by byt ani trestneho.
Nekdo dokonce i musi pestovat kvuli lecbe .

Pokud maji deti uz rozum tak se da pest jen tezko utajit.

Podle me je daleko horsi agresivni otec alkoholik.
Pítr90
Madi, máš děti? Ty totiž dokážou vykecat všechno. Kamarád taky pěstuje s 8letou dcerou. Pořád mu říkám, že na to jednou doplatí....
Legální to zatím není a dokud nebude, tak každý svým prozrazením riskuje velké problémy 😉
K tomu mít malé dítě a tím riskovat problémy se sociálku..... No nevím, bál bych se
Madical-Strains
Ahoj Pitre.
Ne, priznavam se , nemam bohuzel deti :)
Nejsem naivni , vim ze deti vykecaj vsechno.

Ale tak jsem to preci nemyslel tak jak si to pochopil :) , myslel jsem to tak ze.. kdo pestuje a ma decko tak je to ciste jen jeho soukroma vec a nezda se mi to nejak pohorsujici nebo moralne poburujici nebo odsouzenihodne. O tom jsem mluvil.

To riziko jsem vubec neposuzoval , to uz je na kazdem , jak to utaji nebo vysvetli detem.
Ale na samotnem aktu pestovani pred detma nevidim nic odsouzenihodneho.
El Dudelíno
Pořád se tím porušuje zákon, ač je to na hlavu, je to prostě tak.
A tohle fakt není dobrý vzor pro výchovu dětí.
A to že se dítě někde pochlubi je celkem jistota.
Pak už jen na náhodě, aby to vzešlo v zapomnění.
Madical-Strains
Nejde jen o to ze se deti mohou nekde pochlubit.
Taky je tam riziko ze to decko doma ukradne a odnese do skoly a z toho uz pak muze byt paradni pruser.

Kdyz sem jeste chodil na zakladku ta jeden kluk prinesl do tridy tatovu pistoli a to byl pruser , kriminalka , celou tridu vysetrovali.
El Dudelíno
Jasně tohle už je právě ten důsledek toho všeho.
V momentě když tohle bude legal, takové to domácí žvýkání, pak už to bude čistě morální hledisko.
Nyni nemyslitelné.
Pixxel
Ja jednou s dcerkou (6let) od koledy plnil vapíka:). Holka paličku pomlela v drtičce a pak ládovala do vapíku. Samosebou se ptala co to vapik je a co je to za rostlinku. O vapiku jsem jí řekl pravdu, že to je strojek na vypařování bylinek jako heřmánek. O rostlince jsem jí řekl, že to je zvláštní druh tabáku. Když se ptala na papírky na stole tak jsem řekl, že do toho se taky balí tabák a jiné bylinky ale je to strašně nezdravé tyto cigarety.
The OG
citace:
Původní příspěvek od El Dudelíno
Pořád se tím porušuje zákon, ač je to na hlavu, je to prostě tak.
A tohle fakt není dobrý vzor pro výchovu dětí.
A to že se dítě někde pochlubi je celkem jistota.
Pak už jen na náhodě, aby to vzešlo v zapomnění.


tak tak sečteno podtrhnuto, muhehe
čepra
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Ahoj Pitre.
, myslel jsem to tak ze.. kdo pestuje a ma decko tak je to ciste jen jeho soukroma vec a nezda se mi to nejak pohorsujici nebo moralne poburujici nebo odsouzenihodne. O tom jsem mluvil.

To riziko jsem vubec neposuzoval , to uz je na kazdem , jak to utaji nebo vysvetli detem.
Ale na samotnem aktu pestovani pred detma nevidim nic odsouzenihodneho.


Přesně tak, ani já se necítím býti idiotem, kvůli tomu, že pěstuji konopí = lék a mám děti.
Proč by to mělo být nemorální? Nemorální mi přijde stát, který konopí dealuje za přemrštěné ceny co by léčivo, kdežto to samé konopí vypěstované doma označuje za drogu.

Vím, že takový je zákon, ale ne všechny zákony mi přijdou v pořádku a já nevidím důvod, proč bych je měl slepě dodržovat. Já nechci z dětí vychovat další ovečky do stáda, ale pokud možno svobodně uvažující jedince.

Když byly holky malé, byly to kytičky. Teď už vědí, že se jedná o konopí a že mastičky z něj jim mnohokrát pomohly. Také vědí o tom, že u nás je zakázáno ho pěstovat, takže o tom radši nebudeme nikde mluvit, ale také vědí, že jsou státy, kde je jeho pěstování legální. Vzal jsem je na Cannafest, aby viděly, že o konopí se zajímá a pěstuje spousta lidí od mladých po staré. Zkrátka snažím se jim, pokud se mne zeptají, dávat pravdivé informace o pozitivech i případných negativech užívání konopí. Tím, že konopí kolem nich bylo od malička jako rajčata, papriky, okurky v něm nevidí nic mimořádného a zatím ani zajímavého.

Nicméně je mi jasné, že za pár let budu mít pro jistotu vše pěkně pod zámkem :)

A taky je mi jasné, že není děcko jako děcko, takže každý se musí rozhodnout podle toho, co má doma.

Normálně bych ani nepsal, ale to paušální shrnutí, kdo má děti a pěstuje je debil mě nadzvedlo.

Tak ať vám to roste děti i kytičky :)
The OG
citace:
Původní příspěvek od čepra


Přesně tak, ani já se necítím býti idiotem, kvůli tomu, že pěstuji konopí = lék a mám děti.
Proč by to mělo být nemorální? Nemorální mi přijde stát, který konopí dealuje za přemrštěné ceny co by léčivo, kdežto to samé konopí vypěstované doma označuje za drogu.

Vím, že takový je zákon, ale ne všechny zákony mi přijdou v pořádku a já nevidím důvod, proč bych je měl slepě dodržovat. Já nechci z dětí vychovat další ovečky do stáda, ale pokud možno svobodně uvažující jedince.

Když byly holky malé, byly to kytičky. Teď už vědí, že se jedná o konopí a že mastičky z něj jim mnohokrát pomohly. Také vědí o tom, že u nás je zakázáno ho pěstovat, takže o tom radši nebudeme nikde mluvit, ale také vědí, že jsou státy, kde je jeho pěstování legální. Vzal jsem je na Cannafest, aby viděly, že o konopí se zajímá a pěstuje spousta lidí od mladých po staré. Zkrátka snažím se jim, pokud se mne zeptají, dávat pravdivé informace o pozitivech i případných negativech užívání konopí. Tím, že konopí kolem nich bylo od malička jako rajčata, papriky, okurky v něm nevidí nic mimořádného a zatím ani zajímavého.

Nicméně je mi jasné, že za pár let budu mít pro jistotu vše pěkně pod zámkem :)

A taky je mi jasné, že není děcko jako děcko, takže každý se musí rozhodnout podle toho, co má doma.

Normálně bych ani nepsal, ale to paušální shrnutí, kdo má děti a pěstuje je debil mě nadzvedlo.

Tak ať vám to roste děti i kytičky :)


Btw psylocibe, kaktus nebo surové opium mi přijde jako třeba taky krásná přírodní substance .. btw grass taky léčí, ale co si budem zábava je to především pálit a děti z toho nemají žádnej fun lol jako my .. zákon ať už je sebevíc sám sračkou ale neomlouvá .. teda u nás jo a občas celkem hodně :D

riskovat, že si z growingu vědomě dělám solidní problémos ,budu obtěžován samotným státním aparátem v trestním řízení, mně přijde buď jako dobrej úlet nebo težká naivita :D

Jsem celoživotním zastáncem proti gustu- žádný dišputát :D a proto přesně jak jsi vystihl, každý má doma něco jiného a každý ať si je vědom svých činů, protože neustále se divit je nudné :]
The OG
delete :D
Lemonade
Kdo pěstuje riskuje.S prckama nebo bez. Něco se dá eliminovat( tzn. matroš si zašít), vše ne (vykecá to a ještě ve snaze zapůsobit z vás udělá Escobara).
Zas pokuta v řádu desetitisíců, nebo to vrážet dealerovy každej rok ?
Když to člověk bere jako spotřební daň páč neleje a neřídí je to fér deal. Takže se vlastně ani není čemu divit :-)
hokuspokus30
Mám 2 malé děti 4,6 a ví že je to kytka na mastičku a nic jiného. Nehledě na to že u babičky to roste samovolně podél potoka. Tak se nezajímají. V mém okolí to pěstuje snad každý na zahradě buď jen pro okrasu nebo na mast z krátká běžný plevel.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od hokuspokus30
Mám 2 malé děti 4,6 a ví že je to kytka na mastičku a nic jiného. Nehledě na to že u babičky to roste samovolně podél potoka. Tak se nezajímají. V mém okolí to pěstuje snad každý na zahradě buď jen pro okrasu nebo na mast z krátká běžný plevel.


A co až ve škole bude protidrogová přednáška?? Aby před policajtem a učitelkou nespustil prcek, že tatík má doma taky takovej plevel z kterýho dělá mastičky.

Morálně na tom nic špatnýho fakt nevidim, ale rozhodně riziko to větší je, tim spíš když děcko vlastně vůbec neví jak to s tim plevelem je a tudíž si neuvědomí jakej důsledek by to mohlo mít.
Lemonade
Dělaj se i na I. stupni :-)
Ale fakt tam chodí policajt ?
Maj tam mladýho sportovce, ten vypráví jak dře a nebere drogy.Malej teda přiběhne, že chce třeba kolo, tak s ním půjdeš vočumovat holky na cyklostezku.To se dá :-)
hokuspokus30
Uvidíme jak to s nima skoulím. Na lehkou váhu to samozřejmě neberu. Vím co může hrozit. Vždy pěstuji trochu a to mi stačí na celej rok. Horší to musí být pro ty co jedou celý rok po kylech.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Lemonade
Dělaj se i na I. stupni :-)
Ale fakt tam chodí policajt ?
Maj tam mladýho sportovce, ten vypráví jak dře a nebere drogy.Malej teda přiběhne, že chce třeba kolo, tak s ním půjdeš vočumovat holky na cyklostezku.To se dá :-)


Tak u nás do školy chodil psycholog s policajtem.
Lemonade
My měly Doudu v kulturáku pro několik set dětí.
Jsem právě koukal jak to dělaj dneska a vyjel mi ten sportovec.
Já si s tím policajtem představil něco jako scénu z Pelíšků :-)
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Lemonade
My měly Doudu v kulturáku pro několik set dětí.
Jsem právě koukal jak to dělaj dneska a vyjel mi ten sportovec.
Já si s tím policajtem představil něco jako scénu z Pelíšků :-)


Muž s koženou brašnou nesmí projet?? :D :D

No zas tak starej nejsem, ale ve finále daleko to od toho nemělo :D Ze školy už jsem pryč nějakej pátek přecejen...
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Lemonade
My měly Doudu v kulturáku pro několik set dětí.


btw. Douda mohl bejt fajn, ne? Ten mi připadá rozumnej...
Fénix
citace:
Původní příspěvek od Host
Joooo, tak tohle je opravdu dobrý. Když jsem tady před lety začínal, byly tady témata typu "Jak rodičům vysvětlit že hulíte/pěstíte" a co po několika letech nevidím - "jak vysvětlit dětem že pěstíte".


Jojo, groweři nám stárnou :D


No a za pár let tu bude téma: "Jak nám děti řekli, že pěstují....." :D
FelixBrno
Ja kvuli malymu prestal hulit denne at mu nemusim vysvetlovat kam furt chodim. A ze jedu ve sklepe jsem mu samo zatim neukazal. Sam nevim jak to budu resit az bude starsi, pac deti vykecaj vsechno :)
FelixBrno
citace:
Původní příspěvek od Fénix


No a za pár let tu bude téma: "Jak nám děti řekli, že pěstují....." :D


To je tema ktere bych doma zatim nevytahoval a to uz jedno dite mam a druhe na ceste.
Frydrych
Rikam že to jsou bilinky ktere léčí což je pravda
sebou je radši moc neberu ale obcas ukažu ten startší si už všíma že tam jednou jsou malinke a pak rika že velke jsou ošklivé a hrozne smrdej :D
Hanz23
Kde najdu ženu jako je ona? https://erofilmy.net/videos/stars/Lili%20Simmons/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma