Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
idiotský dotázek (v kvetu znovu perioda 18/6) - Klikni zde pro originální téma
nemo
Chtěl bych se zeptat co by se stalo, kdybych tak 4 dny až týden po přepnutí svícení na květ (12/12) zase přepnul zpátky na růst (18/12). Více světla by přece kytkám mělo prospívat. Ne?
Domnívám se totiž, že ten impulz pro tvorbu květu už kytka dala a dál už ho nepotřebuje. Podobně rajče nebo jiný plod dostane od kytky nějaký chemický či jaký impulz dozrát a můžete ho utrhnout a stejně dozraje.
Kdo se v tom vyzná?
netopeyr
No podle me...a myslim ze uz sem to zkousel (zapominam)...kytky prestanou kvest a vyhodey novy vetvicyky a zas budou rust...
nemo
Potvrdí to někdo?
chobot
Potvrzuju! Palice prestanou mohutnet a kytka zacne zase rust. Pro tvorbu kvalitnich palic je potreba svitit 12/12 az do sklizne.

chobot
Haman
Samozřejmě kytka začne znovu růst - i když během 4-7dnů nijak výrazně - pokud bys to nechal dýl paličky uschnou a odpadnou.
nemo
Díky všem. Zase jsem znalejší. :smoker:
rajce
Ja teda dozravam vetsinou az za tmy...........:D

Me se to stalo spatne nastavenym budikem :(
Palice se ti vytahnou, a misto kouli budes mit takovy vytahly tenky. Nevim jak to posat?? Proste jakoby vetvicka po dylce obalena jednou vrstvou kvetu??
noseeme
Nepřepínej zpátky, nejde o impulz, ale o simulaci podzimního období, kdy se mění barva světla a doba osvitu. Kytky by se ti mohly vrátit do vegetační fáze a přestaly by hnát na květ.
ganjik
Ovsem z me vlastni zkusenosti - asi po 30 - 45 (max) dnech kvetu prepnout na 48 hodin svetla (+klidne 12 hodin tmy a jeste jednou 48 hodin svetla) je velmi v pohode. Kytky se pokusi vratit na rust, ale pak je zase nechas kvest a vysledek? Palice se pekne zvetsi a zmohutni.

Ja bych to prepinani zpet nezatracoval.
rajce
to ganjik:
Mozna mas stesti, ze se ti kyti do rustu vubec nevratej a jenom dal kvetou???;) Anebo je tam fakt nakej figl, kterej bys pro mne vysvetlil podrobnejc, prosim, protoze ja tyhle experimenty se svetlem rad......dik
bioafgan
Blbost.Skus to a mas doma kopu hemafroditov.(samec+samcie kvety v lepiom pripade alebo
samica+pel).Samozrejme len ked je tento prechod osvetlenia mensi ako 3-tyzdne.Cau a zdar
bioafgan
rajce
to bioafgan:

Nejsem zadnej odbornik, ale myslel sem, ze hermafroditi jsou spis genetickou zalezitosti...........Muzes to vysvetlit???? Anebo kdokoliv, kdo o tom neco tusite??? Dik.
ganjik
to rajce: nekde jsem to tu tak cetl a taky vyzkousel. Jednou ci dvakrat prepnout (asi tak po mesici, max. mesici a pul) jakoby zpet na rust - kytky se o to pokusi, ale nezacnou znova rust - vyhodi par novych listku, palice zesili. Je fakt, ze jsem to zkousel pri prvnim pesteni, takze nejake srovnani s vysledky bez pouziti tohoto nemam, ale jinak parada.

To BioAfgan: ta zalezitost s temi hermafrodity by me, taky zajimala, nemuzes o tom napsat vic?
rajce
Mne se palicky vzdycky vytahnou hrozne do vejsky. Zkousel sem to nekolikrat a pokazdy to samy. Kvist to uplne neprestalo, ale prodlouzili se palicovy stonky, takze to ve finale vypadalo spis jako 5-10cm spejle obaleny jednou, max dvema vrstvama kvitku, s par (doslova) listkama. Samej stonek a minimum ostatniho. NEDOPORUCUJU!!!! Pride mi to zbytecny a navic se podle mne snizuje kvalita!
ganjik
A kdy to provadis? Myslim kolikaty den kvetu?
rajce
DEN?........spis az tak 2-3 tejdny po prepnuti. Pride mi blbost, ze kratky prepnuti ma nakej nasledek. Napadlo ,me spis -co prechazet na kvet pomalu?? Ze 24 na 18 a pak co tejden to -2h. Samozrejme de o princip a ne o presny cisla!. Proste tak, ze by kyti tesne pred sklizni byla na 8 hodinach ostryho svetla a 16h absolutni tmy. To by ji mohlo vyprovokovat k maximalnimu vykonu??? Teoreticky :) .....Je to jen napad, na kterej sme prisli pri vytuhu ve vytahu.........;)
High_Land
Pridavam se k bioafganovi - mel jsem 7 kytek z feminizovanych semen od Dutch Passion. Po prepnuti se ukazaly vsechny jako 100% matky, po semenech ani pamatka.

V 25. dni kvetu jsem prepnul na 48 hod. svetla. Po urcite dobe jsem si vsimnul, ze na kytich se objevila cerstva, mala, zelena semena - max. 10 semen/kytka, ale na 2 ze ctyr Blueberries jsem jich mel hafo - cca. 35, resp. 25.

Myslim, ze to je obranna reakce kytky na podminky. Kytka citi, ze uz zadny semena nevytvori, takze venuje max. energie do palic. V tom se ji zmeni cyklus a kytka zacne delat maximum pro zachovani rodu - tvorba semen.

Hned jsem prepnul zpet kdyz jsem to zjistil, asi po 36 hod. Otazka je kolik by bylo semen kdybych to nechal 48 hod.

Takze, prestoze se mirne zvetsily palice - i kdyz kdo vi jestli prepnutim; nikdo nemuze rict jake by byly, kdybych neprepnul - nestalo to za to. Radeji bych dal dalsi $ za dalsi semena nez takhle. Na druhou stranu - mam krasny kvalitni seeds a sklizen byla vrutalni i se semeny.

Ale mam v tom osobne jasno-ja prepinat na periodu svetla v kvetu nebudu. V prirode by se to tiez nestalo a po my zkusenosti na to rychle zase zapomenu.
C ya!
rajce
to High_Land:

Nedochází samooplozením ke genetickejm chybám???
High_Land
rajce: Nic o tom nevim. Naopak jsem cetl, ze semena z hermafroditu by mely byt 100% matky, ale tato informace neni podlozena a moc se mi nepozdava. Ale o nejakych genetickych vadach nemam tuseni. Vi nekdo vic?
rajce
Uz sem se tu s tim totiz setkal........ Neni to jako bracha + segra?????? ;) Ne vazne. Sem si 100% jistej, ze sem o tom slysel, ale klidne me nekdo vyvedte z omylu..... A to s tema matkama mi taky pride naky divny.......

Poucte nas prosim nekdo!!!!!
satori
Pokial rastlina nabehne na cyklus kvitnutia a ide tak dost dlho, uz ju nic tak lahko nezastavi v kvitnuti. Zalezi od odrody a veku rastliny kolko casu a aky cyklus je treba aby sa (ne)vratila do vegetacnej fazy. Napr. severnejsie outdoory idu do kvetu uz pri miernom znizeni svetelnej periody a naopak afriky ti pojdu do kvetu po urcitom case automaticky skoro bez ohladu na periodu. To znamena, ze ak budes na kvete dost dlho (potrebny cas zalezi od genetiky), mozes potom svietit aj viac. Ak je vek kvetu dostatocny, bude kvitnut aj pri 16/8 ak mu das impulz, no samozrejme nebudu to palice ako si predstavujeme ;) sem tam kvet, no sama palda to nie.
galen
Ohledne tech 100 proc. matek - nejsem zadnej odbornik, ale hermafroditi seminka se mi udelali, zkousel jsem to na 2 seminkach a 1:1 ... :) No, pravda ze to byla obyc. ganja, ale myslim ze to bude vsude stejne, to by se asi prodavali seminka z hermousu a bylo by po samcich ... :D
Zuraxan
Kdyz uz se tu probira tema z kvetu zpet na rust, tak se tu zeptam :) (Pro takovou otazku zbytecny new thread). Priblizne na zacatku zari jsem dal klicit seminko do svoji provizorni skrinky a vyrostla mi samicka, kterou jsem neukorigoval a prerostla xD tak jsem ji dal az okno a nedavno zacala kvest no a dotaz zni: Vrati se ted zpet na rust bez uhony?(Pripadna vysledna kvalita/kvantita, to ze by opadali nynejsi bliznicky mi nevadi). Dik za odpoved/radu :D.
Pure
citace:
Původní příspěvek od nemo
Chtěl bych se zeptat co by se stalo, kdybych tak 4 dny až týden po přepnutí svícení na květ (12/12) zase přepnul zpátky na růst (18/12). Více světla by přece kytkám mělo prospívat. Ne?
Domnívám se totiž, že ten impulz pro tvorbu květu už kytka dala a dál už ho nepotřebuje. Podobně rajče nebo jiný plod dostane od kytky nějaký chemický či jaký impulz dozrát a můžete ho utrhnout a stejně dozraje.
Kdo se v tom vyzná?



...hele nemyslels nahodou 18/6? 18/12 nevim jak bys nacasoval:)

...jinak plati to co rikaji ostatni:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma