EDDY42 |
Zdarec lidi pokud děláte olej nebo máslo vyplatí se to taky zbavovat chlorofilu? Myslím přelívat horkou vodou? nebo je to zbytečné? |
|
|
BloodyBeer |
citace: |
Původní příspěvek od EDDY42
Zdarec lidi pokud děláte olej nebo máslo vyplatí se to taky zbavovat chlorofilu? Myslím přelívat horkou vodou? nebo je to zbytečné? |
urcite se to vyplati .... |
|
|
zborka |
Zdravím, znáte někdo nějaký "nejjednodušší" návod jak si něco na zmaštění? Časově málo náročné, účinné a bez nějakého velkého zápachu při přípravě? |
|
|
BloodyBeer |
zdarec
uvar si mliko - navodu na pripravu tu je vic nez dost ... ale casove narocne to bude asi vzdycky :D |
|
|
zborka |
Hledal jsem nějaký nejryhlejší způsob, jak to z matroše dostat, ale nikde nic... A mlíko je na dost dlouho :) |
|
|
BloodyBeer |
no na tu extrakci je treba nespechat, aby mel tuk dostatek casu navazat na sebe co nejvice THC - cim dele, tim lepe... |
|
|
vylefi |
Zdravíčko, někdo tady psal o "likéru" vyrobeného z kořene rostliny.
Rád bych tenhle rok zkusil udělat ganja likér (normálně z nějaké té paličky), a taky nějaký ze stonku rostliny. Thc by měl také obsahovat (jak už tady bylo napsáno, taky likér ze stonku fungoval)...
Jde mě jen o to:
vyvařovat X nevyvařovat (před vložením do alkoholu)?
ovlivní vyvaření/ odmočení chuť jako u listů?
Už to někdo zkoušel ze stonku, popř. kořene?
Normálně bych stonek vyhodil a tohle se mě zdá jako zajímavé řešení :) |
|
|
Don MihaiL |
a to maslo by som mohol natriet aj na chlieb ?? :D :D |
|
|
Kmotr007 |
Zdravím labužníci, chtěl bych se informovat o dobrem receptu na maslo a o vynikajicim chutnem receptu na cookies(kolačky suche). (predpokladam, ze na kolacky musim mit maslo)
Ta trava mi moc nechutna kdyz to je načichlé..
Diky moc |
|
|
jufik |
Suroviny:
250 g másla
2 vejce
660g hladké mouky
140g cukru krupice
10g prášku do pečiva
lžička vanilkové esence
2 lžičky mléka
Načteno z internetu, já tam nedával vanilku, ale dochutil jsem si to podle sebe. Čokoláda, buráky, kokos ...
Množství je na dva a více plechů.
Postup:
Všechny suroviny (pokojové teploty) smícháme do hladkého těsta, necháme v ledničce půl hodiny ztuhnout. Rozehřejeme si troubu asi na 180°C.
Uděláme kuličky. Ty položíme na plech vyložený pečícím papírem (vysypané moukou) a zmáčkneme vidličkou / čímkoli.
Takto nachystané sušenky pečeme asi 10-15 minut dozlatova (hlídat). Upečené sušenky necháme vychladnout. Za horka jsou ještě měkké..
Do hodiny udělané, snězené ... |
|
|
Kmotr007 |
Zdravím, zajímalo by mě, zda-li ty sušenky vydrží třeba i pul roku? (podle mě by se to muselo skladovat v lednici, poněvadž kdybych to nechal třeba v šuplíku tak by se to máslo v těch sušenkách zkazila, či nikoli?)
A nějaký dobrý návod na kvalitní máslo byste neměli? (ověřený v praxi)
Budu mít asi 3-4 igelitové nákupní tašky listí a malých šišek (spodků). Zajímalo by mě, jestli tam můžu nechat i stonky, či to budu muset oddelit od stonku a delat to jen z listi a ze šišek..?
Díky a přeji hezký večer všem. |
|
|
novator_one |
Původní příspěvek od Kmotr007
Zdravím, zajímalo by mě, zda-li ty sušenky vydrží třeba i pul roku? (podle mě by se to muselo skladovat v lednici, poněvadž kdybych to nechal třeba v šuplíku tak by se to máslo v těch sušenkách zkazila, či nikoli?)
A nějaký dobrý návod na kvalitní máslo byste neměli? (ověřený v praxi)
Budu mít asi 3-4 igelitové nákupní tašky listí a malých šišek (spodků). Zajímalo by mě, jestli tam můžu nechat i stonky, či to budu muset oddelit od stonku a delat to jen z listi a ze šišek..?
Díky a přeji hezký večer všem. |
Ahoj...kdyz ty susenky udelas z prepusteneho masla, tak neprohloupis. Staci maslo v hrnci chvili povarit a dat pryc penu z hrnce kde budeš mit zlatave ghi a odebranou penu můžeš pouzit na peceni ! Fajn je taky ze Jde stále experimentovat s ochucovadly co pak staci dat do testa..receptu tu v threadu je dost...susenky ti vydrzi v lednici,na mrazaku urcite dlouho...good luck |
|
|
Kmotr007 |
Zdravím, tak mám cca 900g drťky a chci z toho udělat máslo..
Můžete mi prosím říct, kolik másla mám dat na 900G, aby kolačky byly opravdu silne? a Nejaky navod (poprosil bych stručně) jak udělat dobré máslo.. je tu docela dost receptů, ale pořád nechápu jak to funguje.. |
|
|
Skaff |
Hele ptáš se tu už 2. měsíc. Opravdu je tak těžké napsat do googlu : Jak udělat konopné máslo. Nebo do hledání na groweru napsat : máslo ?? Já máslo dělal tak 100x, recept si nepamatuju, ale když na něj dostanu chuť tak si to jednoduše za půl minuty najdu :D |
|
|
Astronautr |
Původní příspěvek od Kmotr007
Zdravím, tak mám cca 900g drťky a chci z toho udělat máslo..
Můžete mi prosím říct, kolik másla mám dat na 900G, aby kolačky byly opravdu silne? a Nejaky navod (poprosil bych stručně) jak udělat dobré máslo.. je tu docela dost receptů, ale pořád nechápu jak to funguje.. |
co na tom nechapes. |
|
|
Kmotr007 |
někde se píše že musím vyvařit tu travu nekde se pise ze musim oddelat penu, nekde se pise ze musim udelat GHI a nekde se pise ze to mam rozdrtit tu travu nekde zase ze ne.. a kolik toho masla teda na cca 900g?? |
|
|
!ZAU! |
ja delam maslo tak ze:
material co nejvic nadrtim,dam do misky a preleju varici vodou.To opakuju dokud voda neni cira.Poradne to vyzdimu.Mezitim si hodi. Do hrnce mezitim hodim 3 kostky masla,rozpustim(nikdy jsem penu nesundaval)hodim material zaleju trochou vody a pozvolna varim a stale dolejvam vodu.Varim to klidne na 5x .Vyvarim vodu a dam do lednice.A kdyz je cas a vim ze nekdo neprijde tak sup stim na ohen.(kdyz jsem to varil nikdo semnou nechtel doma bejt,silene to smrdi)Pak to jenom precedis,zchladis,udelas diru vylejes vodu znova zahrejes a das do misek.Dobu vareni odhaduju tak cca 10h.Jinak k te vaze.Je neco jineho varit z palic,listu z palic a obyc listu.Ja jsem na 3kostky pouzival tak 300g listu z palic a obyc listu a muzu ti rict ze to byla fakt sila.Hodne lidi si ode me uz nic nevezme :D A mel jsem to na dlouho.Delal jsem kokosove kulicky a stacila jedna max dve.Rekl bych ze maslo je ayi nejlepsi,dlouho vydrzi v lednici a da se uvarit hodne veci |
|
|
Postman16 |
Toto sem dostal od přítelkyně jako dárek hehe :D |
|
|
Kmotr007 |
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li by tady mi někdo nehodil návod jak prevarit (na kolik stupnu) travu od chlorofylu a jak udelat konopný olej z listu indooru? díky... nejlepe do zitrka, rano bych to chtel zacit delat. |
|
|
nikola3 |
Myslíte si,že v případě častého konzumování mléka musíte zvyšovat dávku?
Super se mi na tom usíná a mastí kulky.. |
|
|
bruno.kudrna |
Původní příspěvek od nikola3
Myslíte si,že v případě častého konzumování mléka musíte zvyšovat dávku?
Super se mi na tom usíná a mastí kulky.. |
Zdravím
Kámo co ty kulky:smash: Většině lidí je u zádele co ty si po čem mastíš:jerk:
Zdárek:sun: |
|
|
nikola3 |
Zdravím,kolego
To byl jen lehký forek,ale jestli pohoršil,tak se velice omlouvám ) |
|
|
nikola3 |
Já jedu 2 Litry mléka, 0,5 l. vodky a někdy to zahustím smetanou. Nechám to povařit 2 max 2,5 hodky. Jemný var a scedím. Nejlepší je ,když se udělá nahoře škraloup...ten sice není moc chutný,ale zčoudí tě. |
|
|
Kmotr007 |
Zdravím, můžete mi doporučit kvalitní recept na máslo, kde i vyvarim chlorofyl, aby to nechutnalo jako ganja ale jako cookies. (budu dělat cookies) diky |
|
|
|