Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
NovÁČek - Klikni zde pro originální téma
hraběnka
Zdravím všechny pěstitele a zdravím tím zdejší komunitu bez rozdílu věku a pohlaví...abych se uvedla - řeknu, že mě pěstování napadlo před pár týdny a našla jsem si toto forum o cannabis abych tady našla případné rady při pěstění těchto blahodárných rostlin , ...moje studnice znalostí je hodně mělká, ale běhat po ulici a schánět konopí pro vaření masti je dnes o hubu a proto si chci tu trochu vypěstovat doma sama - snad se něco podaří a všem přeji = Ať rostou!
hraběnka
Abych taky něco do úvodu ukázala,tak je tady nějaké foto kytek,zasazených jako vánoční pokus, jestli mi něco poroste .
hraběnka
Od vyklíčení uběhly asi tak 2 týdny a kupodivu neuschly,aby netrpěly na okenním parapetu nedostatkem světla, tak je odpoledne přemístňuju na pracovní stůl k PC kde se stejně svítí až do 22.00 hod.
U toho PC mám neonky 36W / 6500K , teplota v pokoji je 24 stupňů a vlhkost asi 30% .
hraběnka
Tady jsou všechny kytky pohromadě už týden přesazené do květníků, mají k dnešnímu dni asi měsíc.
hraběnka
19.únor 2012 - kytky mají listy zelené, ale se mi zdá, že jsou dost nízké.
Přes den je na okně občas pootočím, protože mají snahu růst nakřivo směrem ven - to vidím prně - u pokojových kytek mi kytky na parapetu rostou rovně - uvidím jak to bude pokračovat.
Jo abych nezapoměla, kytky mám v zahradním substrátu B, zalívám podle vlhkosti hlíny tak 3x v týdnu a do hlíny jsem zastrčila hnojící NPK tyčinky.

Jo a ještě jeden nováčkovský dotaz pro začátek - mám pokračovat s fotkama tady , nebo je mám dávat do nějaké galerie a vytvořít někde nové téma , aby mi tak došli případné rady nebo odpověde na moje začátecnické dotazy.
Všem předem díky.
rasty
Ahoj. Kyticky vypadaj zdrave. Vsak uvidis co vyroste. Budu sledovat. Snad toho svetla maji dost :-) Nepremyslela jsi nad vetsim svetlem - myslim Watazi?
micros
moc pekne kyti. Take budu sledovat. Kde to pak chces nechat vykvest? Jinak k+ za odvahu leti tobe.

Jj vyfot jeste jak to vypada u toho pc nejak si to nemohu predstavit
hraběnka
Kytky jsou na okenním parapetu a světlo je orientované na jiho - západ , takže mi tady svítí sluníčko od 12.00 až do západu.
Květníky jsou klasicky u PC a jelikož tady každý večer něco dělám, tak je zapnuté těleso nad stolem a svítí tak aj na kytky.
Uvidím jak porostou, ale elektriky se bojím a sama nic nedokážu zapojit - to by musel dělat nějaký elektrikář a já zase nechci do problematiky zapojovat lidi ze svého okolí (alespoň prozatím), aby se mi nějaký závisláci třeba nevloupali do bytu.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od hraběnka
aby se mi nějaký závisláci třeba nevloupali do bytu.


To je pravda. Vloupají se do bytu, kytky vytrhnou, ošmikají listy, usuší je v mikrovlnce, zhulí, vyžerou ledničku a zmizí.

Pokud to budou amateři, tak to zhulí i se stonkama. Pokud nemáš mikrovlnku, hodí se to do trouby.

Thread ti mužu celej přehodit do správně kategorie, popřípadě si mužeš založit novej: pěstitelskej. Tahle sekce slouží jen pro představení ( lídí ne kytek:D )
rasty
Machoman--Mas recht lidi jsou svine. Nejvic by me nastvala vyzrana lednicka :-)
hraběnka
Květníky jsou pod dohledem klasicky u PC na střídačku z okenním parapetem.
Listy jsou tmavě zelené,ale se mi zdá,že nějak moc nerostou,počítám,že důvod by mohl být v tom,že rostou mimo letní období ... asi ?
biobizzman
kytky vypadají nádherně budeš zaštipovat??
hraběnka
Bude mi líto jim takhle ublížit,ale uvidím jak porostou do výšky-zatím jsem se nerozhodla jestli zaštípnu vrchní dvě-tři patra a udělám tak 3 klony,nebo to nechám na kytkách samotných-ať si rostou jak umí a vykvetou.Možná s tohoto prvního pokusu taky nic nebude.Bude to moje překvapení.
biobizzman
ja bych zaštípnul a z těch postraních spodku udělal řízečky :) aspon to budeš mít hezky košatý
hraběnka
No teď mají 4 patra a boční zatím nerostou tak ještě počkám asi 2-3 týdny a potom bych šípla ty vršky.Nemám s tím zkušenost,tak se to podle nějakých nápověd pozbíraných ve FAQ a pod. tady na fóru snad povede.
MedvedBrtnik
Jsou ještě moc malé na to, aby se větvily samy, dej jim čas. A pod 36W nemůžeš čekat, že to poroste jak blázen, ony se rozjedou, až bude venku správný počasí. :)
hraběnka
Takže je to vlastně výhoda, když jsem zasadila trochu dřív ,kytky teď pomaleji porostou a potom se chystám nechat je na okně.S tím zaštípnutím opravdu nevím : mám nebo nemám štípnout vršek a hlavně štípnout teď nebo ještě chvíli počkat když tak pěkně rostou.Bojím se,že když je zaštípnu,rozjedou se moc do stran a nevejdou se mi v keříku na okno a když je nezaštípnu tak nevím do jaké výšky porostou - jsou to první kytky a nemám ani v nejmenším reální představu co nastane.
Ale i tak vám všem díky za rady a názory.
Poprask
neviem či výhoda v máji zasadím a aj tak to budú trojmetrové kríky :) akurát že sa nenudíš a máš z toho radosť :) ale keď to máš už takto skoro tak môžeš počkať nech ti ešte nejaké poschodie narastú a potom zastrihnúť tak že z odstrihnutého si spravíš rez a budeš ich mať viac a získaš aj novú skúsenosť s odrezkami :)
hraběnka
Díky za rady a názory tady aj přes PM.
Zatím budou kytky pro radost a když budou zdravé,tak dle doporučení udělám později řízky a vysadím v dubnu.
Tady nějaké foto jak dnes vypadají.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od hraběnka
Díky za rady a názory tady aj přes PM.
Zatím budou kytky pro radost a když budou zdravé,tak dle doporučení udělám později řízky a vysadím v dubnu.
Tady nějaké foto jak dnes vypadají.


Vypadají krásně,zdravá barva,listy v pořádku..
Že rostou pomalu je intenzitou světla,jak toho venkovního tak toho u PC..
Ale je s podivem,že se ti netáhnou víc nahoru,jsou prostě takové,jaké mají být,pěkné.. ;)
_Dr.Skunk_
Moc pekne kyti. Nejhezci co jsem zatim letos videl. Je videt ze je opecovavas s laskou. ode me rozhodne k+
hraběnka
Dnes je asi 25. den v růstu ,kytky jsou podle mého posouzení pěkně tmavě zelené a pro info jsem je změřila - mají všechny kolem 12 cm.
jeousek
Čus zvedni ty žaluzie na horu ;)
RaScaL
Ja si myslim ze tie zaluzie zatiahla len kvoli tomu, aby to mohla sfotit že Hraběnka ? A ku kvetinkkam moc pekne sa im dari :) GL.
hraběnka
To RaScaL a jeousek,

- je to přesně tak,do okna svítí sluníčko a fotit proti světlu není moc dobré,myslím,že při spuštěných žaluzkách by to snad ani nerostlo.:rip:
doxenon
Máš to krásný, holt ženská se nezapře :-)
Dead Cat
To bych si netypnul, že to takhle brzo tak krásně poroste. Moc pěkný kytí. Úplně ti závidím, už se nemůžu dočkat sázení.:bounce:
hraběnka
To doxenon a Deat Cat

dík za pochvalu,to se snad budu mezi váma aj červenat.
Moje babi říkala, že když je štěstí unavené, tak si sedne aj na blbca - no a já si myslím,že že si na mně právě sedlo trochu toho nezkušeného nováčkovského štěstí.
Kytky jedou pomalu, tak foto přidám, až trochu povyrostou.
DÍK za K+ !
hraběnka
Zdravím příznivce pěstu.
Děkuji za K+čka ,podporu a názory tady a i přes PMko.
Mám asi tak 35-tý den růstu a tak přidám nějaké foto.
Venku hřeje slunce na 24 st.C a kytky taky rostou ,ale listy mají podle mého odhadu, náznak nějakého problému.
Na spodních listech u jedné kytky se objevili nějaké rezaté tečky a u druhé zase na spodku dva listy dostali nějaký světlý odstín.
Přelité to není,voda je 5,5 pH a koukala jsem na listy zespoda,ale tam není prozatím vidět žádnou havěď.
Tak nevím ,jestli je to normální a kytka se zbavuje některých listů, nebo skutečně něčím trpí.Uvidím jak to bude pokračovat.
No a hlavně - pohled na moji okenní zahrádku.
HŘEBÍK
něco novýho :)
Nicker
K těm spodním listům, asi mají málo dusíku, a nebo je špatné pH... Poměř a přihnoj ;) Jinak máš opravdu krásné děvčata, na to jak brzo si je zasela a jaké je venku počasí ;)
doxenon
99% špatný ph (takto jsem to měl i já a bylo to právě ph) poměř to, zálivku i na výtoku a hned uvidíš a neboj, srovnají se rychle.
Jinak to máš krásný a držím palec.
hraběnka
Nevím co z rozčilení mám teď napsat !?!
V první řadě všem díky za podporu a rady - dobrá rada je vždy nad zlato , trochu jsem dle rady přihnojila tekutým NPKčkem a změřila PH - to je v mezích 5,5 - 6 ! Povolala jsem i přítele co pěstuje ale jenom v přírodě ,nakonec jsme v kytkách objevili nějakou zas...ou havěď. Jsou to milimetrové bílé žížalky co občas poskočí. Já to neznám,přítel to taky nikdy neviděl a kytky vypadají,že to budou mít brzo za sebou.
Poslední věc co jsem udělala,vybrala jsem kytky z květníků,namočíla do vody a zbavila kořeny kompletně od hlíny a těch sv..í !!! Kytky jsem znovu zasypala do květníků novou AGRO-hlínou a teď čekám jestli to přežijou.
Když se to povede,tak dám příště nejaké foto.Ty malé příšerky byli tak malé,že se nedali na fotce ani rozeznat.
Ještě jednou všem děkuji za podporu a rady.
MedvedBrtnik
Copak jsi měla původně za hlínu? Sterilizovala jsi jí před výsevem? A hlavně - sterilizovala jsi tu novou? V substrátu od Agra jsem měl kdysi smutnice, venku s tím problém nebyl, ale za oknem v truhlíku mi larvy užraly komplet kořínky. Když jsem kytky vyhrabával, byla tam celá kolonie a požírala mi chudinky od spodu. Jestli to jsou smutnice, tak těm se daří ve vlhké půdě, nenechával jsem ji dostatečně proschnout a proto z toho byla taková katastrofa. Nevím, jak často zaléváš ty, ale dej si na tohle pozor, hodně začátečníků přežene péči o kytky, chce jim dát maximum, přelívají, moc hnojí a pak jsou z toho trable. Tak bacha na to. :) A jestli máš tři stovky, kup si Light Mix v Growshopu, určitě to bude lepší jak hlína od Agra. Ale určitě bych u ní také doporučil sterilizovat..
hraběnka
Použila jsem ZAHRADNÍ SUBSTRÁT B , do kterého sadím vše co mám doma - zatím to bylo bez problémů. Přítel co mi pomáhal se zachraňováním,tak mi říkal,že i on si občas donese nějakou havěď právě s hlínou a že se poptával na ty moje příživníky a prý to byli chvostoskoci !?!

Kytky se zcela nepodařilo zachránit,ale nevzdávám to !!!
Vyhodit pozůstatek by byla škoda a mám se alespoň na čem učit.

Dvě kytky měli moc okousané kořínky a přesazení jim nepomohlo,tak ty šli na odpis.
Jednu jsem prostříhala od všech povadlých listů a teď pokračuje po přesazení v novém květníku a z těch dvou jsem zachránila 4 řízky,které se teď ještě vzpamatovávají zasunuté v pohárku s roztokem od přítele,co to používá pro kytky u hydra.
Jako substrát jsem použila hlínu od AGRa s přidáním Kristalonu-alespoň to tak píšou na obale.Před použitím jsem to nechala projít pečící troubou.

Další rady jsou vřele vítány !!!!!!!!!
hraběnka
Zachráněná kytka se vzpamatovala od posledního focení v celku asi dobře , protože se začíná rozrůstat i do boku. Chvostoskoků jsem se zbavila - HURÁ !!!!
Z těch dvou ostatních jsem udělala alespoň nějaké řízky. Jak je psáno v příspěvku víš,tak jsem řízky nechala v roztoku od přítele co pěstuje v hydru. Roztok dolívám , ale při kontrole spodků kytek zatím nevidím žádnou tvorbu kořínků –JE TO NORMÁLNÍ ??? Jinak jsou řízky pěkné zelené,mají pevné listy – jenom nevím kdy se objeví kořínky, abych je přesadila do květníků.
Kdo si děláte vlastní řízky,napište jak asi dlouho trvá tvorba nových kořenů – DÍK .
Řízky jsou ve vodě 10 dnů .
MedvedBrtnik
Klony většinou koření cca 14 dnů, ale někdy třeba i tři týdny. Hlavně měň ten roztok, ať ti to nezahnívá odspodu.
hraběnka
To MedvedBrtnik

Zatím jsem jenom dolívala,ale kontroluju jestli se netvoří nějaký povlak na vodě nebo na stonku, ale zatím je vše čisté.Dík za radu,budu to dál pečlivě sledovat.
hraběnka
Díky za rady a info,
při dnešní kontrole řízků jsem našla centimetrové kořínky.
Jeden řízek jich měl tři a ten druhý dva. Tak jsem vzala květníky a substrát od AGRa a jsem spokojenější.
Holky zatím nechám za oknem,aby se zakořenili a potom už je nechám,ať si zvykají na přírodní sluníčko.
Snad ta moje první letošní smolná sezóna něco přinese.
mimacka
- řízky se podle všeho ujali , přemístnila jsem je na okenní parapet a teď už jenom aby to rostlo.
hraběnka
- řízky se ujali tak jsem květníky usadila na okno a teď už jenom chodím zalívat a kontrolovat jestli jsou v pohodě.
floutek93
Dej je spíš ven ne? :) Tam bude určitě víc světla.
hraběnka
Dík za reakci - je jasné,že pokud je hezké počasí,tak jsou kytky z venkovní strany,ale na noc je dávám dovnitř,protože i když zmrzlíci už jsou podle kalendáře prič,tak ráno mám na teploměru pouze +4 stupně.
Nicker
Klidně je vyhoď natrvalo ;) Podle fotek jsou už docela odrostlé, takže by jim to nějak extra vadit nemělo ;)
hraběnka
Dík za rady - vykonáno.
Kytky jsem dala natrvalo ven , mám ale na vás zkušenější zase jednu otázku - jak jinak ..... ale nejsem blondýna .

Když už jsem kytky zbavila skákajících chvostoskoků,přesadila je a oni se mi chytli,říkám si,že by byla blbost je vyhodit a začít znovu - času je na novou sadbu dost a vyhodit to můžu kdykoliv.chci se ale něčemu taky naučit,tak to beru jako pokusné kolo CO SE STANE KDYŽ .....

Tak konečně prostor pro otázku a odpověď.
Spopdní listy mají pět dílků ale ty nové mají jenom tři - podle fota je to vidět.
Nechat to růst bez zásahu a časem se to spraví v dalším patře samo ?
Nebo je mám dát na den-dva do tmy ? Na kytkách už se objevili pohlavní samičí chloupky ,takže pohlaví je jasné,´- jsou to obě holky.

Dík předem za rady a názory .
EDA45
citace:
Původní příspěvek od hraběnka
Dík za rady - vykonáno.
Kytky jsem dala natrvalo ven , mám ale na vás zkušenější zase jednu otázku - jak jinak ..... ale nejsem blondýna .

Když už jsem kytky zbavila skákajících chvostoskoků,přesadila je a oni se mi chytli,říkám si,že by byla blbost je vyhodit a začít znovu - času je na novou sadbu dost a vyhodit to můžu kdykoliv.chci se ale něčemu taky naučit,tak to beru jako pokusné kolo CO SE STANE KDYŽ .....

Tak konečně prostor pro otázku a odpověď.
Spopdní listy mají pět dílků ale ty nové mají jenom tři - podle fota je to vidět.
Nechat to růst bez zásahu a časem se to spraví v dalším patře samo ?
Nebo je mám dát na den-dva do tmy ? Na kytkách už se objevili pohlavní samičí chloupky ,takže pohlaví je jasné,´- jsou to obě holky.

Dík předem za rady a názory .


Slečno hraběnko,nech to v klidu odrůst,bez zásahu,po cca 2 patrech začnou růst zase pětičepele..Je to normální reakce kytek na stresy.Hlavně žádnou tmu,to bys ty trojčepele pak jen podpořila dalším stresem,protože kytka by nevěděla,jestli má růst nebo kvést.. ;)
hraběnka
To EDA45

-díky moc za rychlou reakci ,potěšující zpráva vždycky přijde vhod.
Budu teda zavlažovat,sledovat a pak přidám nějaké foto jak se jim povede.
hraběnka
Zdravím příznivce pěstění a všechny co jsou mi ochotni poradit.
Dávám malý up co se událo.

Řízky se pěkně rozrostli,kytky mají 30 cm,zpočátku lístky měli světe zelenou barvu ale teď jak jsou venku,tak pěkně ztmavli.

Kytkám začínají hustě vyrůstat boční větvičky a tady bych prosila o nějakou radu od zkušenějšího - mám je nechat růst podle svého mebo mám u kytet zasrřihnout vršek už td nebo ještě měsíc počkat.

Od zasazení řízků teď mají kytky cca 30 dnů.

Za názory a rady předem dík.
Zedy
Ahoj Hraběnko, kytky máš krásně vitální, vůbec se záštipu neboj, jestli si pro něj pevně rozhodlá. Pokud pěstuješ v bytě a potřebuješ mít holky pod kontrolou co do mohutnosti, tak je to dobrá volba. A jestli se chystáš na přesazení a chceš zkusit i další praktiku, můžeš rostlinu po přesazení vertikálně položit. V kombinaci se záštipem z toho můžeš vytvořit slušný ,,keříky":) Pro inspiraci zasílám foto a picture (kořenovej bal klidně polož a zasyp, při vrchu po záštipu kytku za pomocí drátu zafixuj, může to působit drasticky, ale holky to v pohodě snesou), klidně pak smáznu, stačí dát vědět;)
mimacka
Kytky začali teď růst,podívej se podle modelu,jaká výška se uvádí a zhruba v poloviční dosažené výšky je můžeš zaštípnout.Počítej taky s váhou paliček a že je budeš muset nějak stabilizovat přivázaním o nějakou podpůrnou hůlku.
Ať to roste.

:driver:
hraběnka
To Zedy a mimacka

Dík za reakci,kytky budou na balkonku nejdřív na okenním parapetu kvůli lepšímu svetlu a potom je sundám na podlahu aby je neshodil vítr.
O ohýbání a vertikálu jsem tady četla a to prozatím nechám na druhou sezónu,letos měli holky stresu habakuk.
Asi je teda zaštípnu,jenom nevím jestli už je ta správná výška.
Příští sadbu asi udělám spíš do těch hnědých kuliček jako do hlíny,jenom musím o tom získat nějaké bližší info.
Zatím dík a ať to roste.

Mazat se nic nemusí,je to předce fórum.

:einstein:
ganja-steve
citace:
Původní příspěvek od mimacka
Kytky začali teď růst,podívej se podle modelu,jaká výška se uvádí a zhruba v poloviční dosažené výšky je můžeš zaštípnout.Počítej taky s váhou paliček a že je budeš muset nějak stabilizovat přivázaním o nějakou podpůrnou hůlku.
Ať to roste.

:driver:


nooo tak zastrihnout to muzes driv. Muzes klidne kdyz ma kytka 2-3 patra. Je to lepsi, pac se to vetvi pekne odspoda
hraběnka
To ganja-steve

- tak teď mají kytky 5 pater.

:frog:
Zahradkar
citace:
Původní příspěvek od hraběnka
To Zedy a mimacka

Dík za reakci,kytky budou na balkonku nejdřív na okenním parapetu kvůli lepšímu svetlu a potom je sundám na podlahu aby je neshodil vítr.
O ohýbání a vertikálu jsem tady četla a to prozatím nechám na druhou sezónu,letos měli holky stresu habakuk.
Asi je teda zaštípnu,jenom nevím jestli už je ta správná výška.
Příští sadbu asi udělám spíš do těch hnědých kuliček jako do hlíny,jenom musím o tom získat nějaké bližší info.
Zatím dík a ať to roste.

Mazat se nic nemusí,je to předce fórum.

:einstein:
Kdyby si s tím ohýbáním chtěla poradit, klidně ti pomůůžu, letos jedu (indoor)ohýbání taky, a nemohu si to vynachválit...(snad se to projeví na výnosu)
hraběnka
To Zahradkar

dík za nabídku,letos zůstanu u klasiky,jenom jsem udělala zástřih a teď budu pozorovat jak se to bude rozrůstat,abych měla představu,co od toho můžu očekávat v příští sadbě.
hraběnka
Po týdnu nějaké nové foto.
Kytkám se na slunci zajevně daří,od posledního focení taky povyrostli a po zastřihnutí se rozrostli aj boční větve.
Kytky mají 45 cm celkové výšky - MÁM ZASTŘIHNOUT AJ KONCE TĚCH BOČNÍCH VĚTVÍ ?
hraběnka
UP ..................22.července 2012
hraběnka
UP ..................4.září 2012

- kytky mají 70 cm a začali se tvořit malé paličky.
hraběnka
UP ..................9.září 2012
hraběnka
UP ..................23.září 2012

- kytky pomalu rostou, paličky jsou ztím pomenší, ale protože teploty klesli dost nízko a růst se prakticky celkem zabrzdil, tak mám obavu, jestli kytky venku stihnou dozrát.
Zvolila jsem raději možnost nechat kytky dozrát v bytě na vnitřním parapetu.Jestli se ještě oteplí, tak je přes den přehodím zpátky na venkovní stranu.

:whisperer
hraběnka
UP ..................13.října 2012

Po poklesu teplot kytky přestali růst , paličky taky a ty chloupky nabrali přechod zbarvení do hněda , tak myslím , že je pěstu konec a kytky započnou etapu sušení a pak šup s nima do mastičky.

Díky všem za podporu , pomoc radou a pokud je ještě něco potřebného připomenout tak napište.
Zítra se kytky budou stříhat a pujdou na sušení.

:shots:
hraběnka
UP .................. 27.října 2012

Od 13.října jsem kytky nechala na okně v pokoji dozrát, dnes jsem usoudila, že víc toho už kytky nedoženou a tak nastalo poslední focení a sklizeň.
Paličky a vlastně celkový materiál z kytek půjde do mastičky domácí výroby a s dosaženým výsledkem jsem spokojená.

Děkuji za všechny udělené rady, podporu a samo za zaslané +K-čka a ať to tady taky všem roste ku prospěchu a pro potěchu.

:chef: :leaf:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma