Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
AllInOne MikroGrowBox - Klikni zde pro originální téma
Thorn
Hojte všichni,

hned v začátku oznamuji, že by měl mít thread podtitul "od nápadu k paličce" :) Zatím jsem totiž ve fázi příprav a promýšlení nejvhodnějšího home made grow boxu a rád bych to dotáhnul až do zelena.

Fakta:
- prostor na šířku i hloubku je limitován (na výšku taky, ale ne tolik)
- pojede se "for fun", takže žádná křeč
- ideálně i prostor pro matku...aby bylo vždy nějaké čerstvé řezivo :)
- co nejvíce omezit pronikání aroma
- dobré světlo na plochu za rozumně wattů

A nyní už k mojí představě boxu verze 1.0:
Thorn
Čelní pohled na plánovaný growbox.(Bez dvířek, která by asi byla dělená.) Ano, je to malé a ano, jsou tam CFL. Levá strana slouží pro vlastní pěst. Police, na které bude květináč, má být polohovatelná, takže se bude dát nastavit mezera mezi kytkou a zdrojem světla. Pravá strana je „natvrdo“ rozdělená na dvě poloviny. Tak vnikne prostor pro matku a jedna rezervní kóje. Věřím, že i ta se uživí, i kdyby v tom měly být třeba chilli papričky. Následují boční pohledy…
Thorn
Zde není moc co popisovat. Konstrukce by byla z OSB desek, místo šedých pruhů si uvnitř představte reflexní folii.
Thorn
Třetí pohled ukazuje umístění 80mm PC ventilátoru, před kterým by byl pachový filtr z aktivního uhlí. Ventilátor by měl na starost odtah vzduchu z obou komor boxu. Technické řešení by mohlo vypadat asi takhle:
Thorn
Přes celý levý box je protažena půlka trubky, která dělá průtah z levého boxu až k ventilátoru.(Doufám, že je to trochu vidět). Tím se docílí toho, že ventilátor jednou půlkou tahá z levého boxu, druhou půlkou z pravého. Řešení umožní (snad):

- odtahovat jedním ventilátorem přes jeden pachový filtr z celého AllInOneBoxu
- svítit v každé půlce jinak (světlo se nemá jak dostat z jedné půlky do druhé)
Thorn
A na závěr pohled na osvětlení. V levé polovině boxu by byly umístěny tři objímky, dva poloboxy mají po jedné. To má dle mého tyto výhody a možnosti:
- Matka může dostat vlastní CFL např 32W 6500K na 18/6
- Čerstvé řízky buď u matky nebo pod vlastním světlem např. 32W (nebo to chilli :-) )
- Hlavní grow může dostat (při použití 32W CFL)
o 96W 6500K na 18/6 a růst odděleně od matky na větším prostoru
o 96W 2700K na 12/12 na květ
o 96W v kombinaci 2700K a 6500K (třeba při přechodu z matkárny/řízkárny nebo přepínání)
o 64W 2700K na květ + UVB na opalování

Dále je samozřejmě možné použít jakoukoli nižší wattáž (i vyšší, ale tam už je to docela drahá sranda) a kombinovat barvu i množství světla do úplného zblbnutí.

Je to možná trošku náročnější na počet zářivek v zásobě, ale možnosti, které to nabízí, jsou podle mě docela slušné. I když já jsem zatím jen teoretik…takže se těším na vaše ohlasy i kritiku, protože bez kritiky to už sám nevylepším.
chlapeczlesa
Celkem pěkně rozmyšlený! Po svém téměř uzavřeném prvním kole bych ti mohl doporučit jen asi nějakou jednu větší květovou lampu do levé strany. Alespoň 125 cfl 2700°K :)
Thorn
Díky za první ohlas...co se týká množství světla na květ...na jak velkém prostoru jsi to měl Ty? Já to mam 25x35cm čili to není ani jedna čtvereční stopa a podle rad pro začátečníky tady na groweru by na to měla stačit 70W sodíková výbojka. Já kdybych dal 2x32W CFL tak jsem na stejných lumenech (asi -100 až 200lm)
keneth48
ja by som si nechal tu bednu bez vyplne pacol tam sodik 150W a dal tam ale 2x3 3,5l kvetniky a zohnal nejake klony. urcite lepsie ako takto spekulovat a mat vynos 30g a behat okolo toho hodinu denne.
Thorn
No ale to je přeci přesně naopak :) změna výšky patra je otázka pár sekund a než stálě někomu platit za řízky a klony (když to mám jen pro sebe jednou za čas nebo na nějakou tu léčivou tinkturu 1 za rok) příjde mi tohle docela rozumný. Po sklizni si vezmu z matky novej klon a vesele kvetu stále dokola...Práce se záleváním a hnojením a tak bude stejná s jednou kytkou nebo se dvěma...

Ovšem je pravda že prostor cca 25x35cm není žádný letiště...ale pokud bys dal do 40x50cm 6 kytek tak i sem by se teoreticky vešli třeba dvě (do tej levej půlky?) nebo ne?
Thorn
Teď když o tom ještě přemýšlím pokud bych tam dal natvrdo sodík tak taky přicházím o možnost svítit na to "modrým" světlem v době růstu...
Mr.Nobody
Přijde mě nejlepší kdybys na to nakoupil 2x 125w P&G Red a 1x Blue na tu matku....
absolutně tichý , efektivní taky...sodu bych tam asi necpal , přecejen je to dost mrňavej prostor :)
Thorn
Jj, už jsem tyhle CLF taky našel..a v tom si myslím, že je výhoda týhle bedny... můžu si tam po dostavbě nacpat co hrdlo ráčí :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma