Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
začínám - schválení vybavení - Klikni zde pro originální téma
Seriou
Ahoj,

chci si pomalu začít stavět mikro skříň, teď bych chtěl požádat vás zkušené o pomoc, abych do něčeho nehodil peníze a výsledek bude 0.
Zakoupil jsem za pár peněz malou skříň v100cm š40cm h30cm vnitřní rozměry jsou o trochu menší. Stěny skříně pokryju diamantovou folií. Plánuju 2 kytky víc se jich tam asi nevejde.

Teď první a nejdůležitější otázka: má smysl úsporka 125w s kombinovaný spektrem pro růst a květ ? Nebo mám koupit zvlášť úsporky pro růst a květ.? hps podle mě nemá smysl, prostoru ve skříni bude málo a musel bych ještě řešit chlazení.

Jako ventilaci bych udělal na dně skříně 2-3 otvory-pasivní a do horní části bych dal 10x10 cm pc větráček + vítr do kytek 1xpc větraček 12x12cm.

Hnojit bych chtěl ze začátku root juice, potom Grow a Bloom vše od BioBizz + o co si kytky během růstu a květu řeknou. Substrát All mix BB.

Vím, že z toho nic moc nebude, je to jen takovej pokus, od kterýho čekám že si vychytám chyby a přiučím se. A pokud se mi něco povede, tak bych šel do větší skříně.Budu moc rád pokud se k tomu někdo vyjádří a pomůže mi.
Díky :-)
High
fajne....ale myslím že mezi těma úsporkama není až zas takovej rozdí.Většinou stačí koupit red na růst i květ.To samí i ta na růst i květ.A i když bys třeba 70-100w sodík v pohodě uchladil(Větším pc větrákem) tak ta úsporka bude dobrá volba.Dál bych doporučil aspon pro jednodnou koupit PH papírek aby jsi zjistil co máš za vodu.Nejspíš tak 7-7,5 což je dost blbý.Dá se to snížit třeba citronovou štávou(tu sem použil já)
Seriou
Díky moc, ph test rozhodně plánuju zakoupit.
sitra
ebay to vyřeší za 10dolarů :-D
Seriou
Elektrický ph tester pro mě zatím nemá smysl, takže to teď budu řešit ph testy pro akvaristy.
High
Nejlepší je když prvně zjistíš kolik máš.A pak tu vodu naliješ do láhve a dáš tam třeba 10ml citronový štávy a pak změříš.A když hodnota kterou si přeješ odpovídá tak už výš že do 1,5l láhve máš dát x mililitrů štávy případně kyseliny.
Seriou
citace:
Původní příspěvek od High
Nejlepší je když prvně zjistíš kolik máš.A pak tu vodu naliješ do láhve a dáš tam třeba 10ml citronový štávy a pak změříš.A když hodnota kterou si přeješ odpovídá tak už výš že do 1,5l láhve máš dát x mililitrů štávy případně kyseliny.


Dobrej nápad, tak doufám že si ph srovnám a bude to jedinej problém, který se objeví...nechtěl bych řešit plísně nebo škůdce.

Ještě mě napadlo, že do ty moji mini skříně nebude pasovat žádnej reflektor/stínidlo, nejmenší co jsem našel má rozměry 40x40cm tak mě napadlo vyrobit si vlastní z rozřezaný plechovky a polepit to folii nebo koupit ten nejmenší a nějak ho ostříhat.
SubFocus
Kámo a co takhle koupit rovnou hnojiva které rovnou upravujou PH? Myslím že jsou od GHE ... Chvíli jsem je zkoušel a neustále mi to dávalo ph na 6,2 což je super.Doporučuji
Seriou
tak především musím zjistit jaký ph vůbec budu mít zatím mám doma jen skříň, zbytek dokoupím po výplatě
yara
sitra
citace:
Původní příspěvek od yara
Jestli chceš reflektor/ na který jsem přišel dnes v noci/ za babku tak si kup v domácích potřebách nerezový pařák na knedlíky /takovej ten roztahovací/ asi za 120 Kč.
Rozevřeš ho jak budeš potřebovat a asi do 3-4 direk který se budou překrývat dáš třeba malý šroubek s matičkou. Zbytek už ti snad nemusím radit a budeš to mít i s chlazením, přes ty dirky.
Jo, kup si objímku podle závitu E27 nebo E40.

P.S. Chtěl jsem dnes dát fotky do Receptáře, ale prý nemám nárok.
Tak nic, no.


Tak ty jsi MISTR!!!
yara
Už nejsem, zaplať pámbůh.:crazy:
Seriou
yara: zajímavej nápad :-D ale rozhodnul jsem se že si spíš pořídím o trochu větší skříň kam by se ten menší reflektor vešel.
Platenik
Jestli bydlis nekde na sidlisku, budes mit vodu kolem 7-7,5...ale hnojky od BB snizujou pH, takze treba ani nebudes muset moc upravovat.

Jinak s tim naparovacem na knedliky jako napad dobrej :D ale myslim, ze to nebude tak uplne skvele fungovat :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma