Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Všechno je jednou poprvé aneb s growery to pujde líp :) - Klikni zde pro originální téma
Zelenáczech
Zdravím všechny členy této suprové komunity a předvším ty, kteří se zapojí do této diskuze. Jsem tady uplně nový a toto je můj první trýd a taky první příspěvek.. Nejprve bych chtěl všen moc poděkovat..zakladatelům a adminům tohoto fora, ale taky všem, členům kteří se podělí o hodnotné rady a připominky,všem těm režisérům co sem dávají své seriály a vůbec všem těm co se přičiňují o to aby to tady zkvétalo jako ve vašich milovaných, prosvícených zahrádkách. Už několik let mám v hlavě, že si doma taky jednu takovu udělám a konečně přišel ten správný čas. Zde bych se chtěl podělit o svůj projekt, který teprve vzniká a zároveň bych chtěl nějaké Vaše názory, rady a připomínky. Bude se jednat o kompletně kutilský homemade box, kde je kladen veliký důraz na levnou cenu celé sestavy (to ale neznamená, že to nechci udělat kvalitní). Nicméně chci aby mi bylo všechno potvrzeno a doporučeno.. samozřejmě nějakou představu mám a uplynulo spousta nocí nad prolejzáním growera a taky samozřejmě FAQ. Tolik snad k úvodu a teď Vám přiblížím o co asi tak půjde.

Jak jsem už zmínil jde o to aby mě to celé vyšlo co nejlevněji, ale věřím že se Vám to snad bude líbit a že si neřeknete, že to chci voj*bat. Už před časem (asi 2 roky zpět) jsem ten nápad už v hlavě měl a nakoupil jsem nějaké drobnosti, poté však přišlo nutné stěhování a dalším bytě jsem to dělat nechtěl, protože jsem tam měl spolubydlícího.. on by asi nebyl proti.. ale myslím, že není dobrý "jet s někým na půl", jak to tak bývá časem jsme byli jako v ponorce (díky bohu, že nic nebylo) a přišlo další stěhování. Tak a od tud už se jen tak nehnu, takže jdu do toho..
Takže plánovaná konfigurace asi taková:
Box:dřevněná skříň (80x40x160), možná vemu na aukru (100x50x180)..zatim je za pade
Folii mám tu bílou z growshopu, pak mám stínítko (cca 35x50), mám klipsňák abych mohl dělat holkám vítr, přítah dám větráček z kompu
sluníčko bych chtěl 250W buď toto nebo tady
k tomu předřadník, buď tenhle nebo tento Zajímalo by mě jestli třeba máte někdo zkušenosti s některým z konkrétních výrobků a jaké??
Odtah rozhodně zatim kupovat nebudu. Je to na mě dost peněz, takže začínám kutit.. no mám jeden takovej menší průmyslovej větrák (snad se mi podaří nějak vložit fotku) Ten kdysi odsával prach z jedný starý komunistický dílně. Je dost malej ale fouká jak ďábel (sice trochu řve, ale plánuju nějaké menší odhlučení), ale nakonec se mi naskytla příležitost vyřešit to větrákem z auta.. je to ten ventilátor co vám fouká dovnitř do auta větráčkama vzduch, když ho pustíte. tudíš se dá i regulovat a co se mi zdá nejlepší je to, že je to na 12V, takže stačí nějaký trafo (mám opravdu spolehlivého elektrikáře co mi to všechno zapojí). Myslim, že to bude foukat dost zatim ho ale nemám doma, takže nemůžu potvrdit (dostanu ho od toho elektrikáře :) je to tuším ze suzuki swift).
Pacháč budu taky vyrábět homemade, a mám to tak nějak vymyšlený, určitě to tady všechno zdokumentuju a podělím se ale to je zatim čas, nejdřiv to musim postavit a rozsvítit a dořešit pořádně ten odtah. Jinak na miminka mám veliké štěstí, protože je budu mít přímo od jednoho pana growera (tímto onomu dotyčnému chci poděkovat, za podporu, spoustu rad a kvalitní řízečky .. víme co byly zač jejich starší sestřičky :))

Toto by bylo začátkem asi vše.. ještě se pokusím hodit sem nějaký fotky toho co zatím mám. Pokud se někdo zapojí, tak bych se pak zeptal na několik dalších detailů jako třeba do jaké výšky nad úroveň květináče mám vyříznout díru na přítah a pod. Zatím bych bych velmi rád, kdyby mi k tomu někdo něco napsal, případně doporučil ve výběru výbojky a předřadníku.

Díky za jakýkoliv poznatek, nebo připomínku.. a samozřejmně pěstu zdar :)

PS:rozsvícení planuji zhruba za 14 dní
Zelenáczech
Tady ta skříň kterou na to mám (sháním větší)
a dole stínítko tím větrákem co zatím mám.
Zelenáczech
a ještě nějaké drobnosti co zatím mám a detailní záběr na vrtuli větráku
Zelenáczech
...
Zelenáczech
Zdravím.. tak tady mám nějakej update jak pokračuje stavba..odtah už mám z toho swifta, potřeboval trochu vypucovat a poupravit, ale myslím že bude dobrej. Napájet ho budu 12V trafem od externího harddisku. Přikládám fotku. Jinak jsem vylepil skříň (nakonec tu malou, protože jsem nesehnal auto abych dovezl tu z toho aukra cca 30 km. Jelikož tenhle box do budoucna plánuju na mateční rostlinu (a možná nějaký ty experimenty) a v nástavbě, která je nad boxem se budu pokoušet klonovat.. Chtěl bych do budoucna pořídit něco větší (asi tenhle dark box), ale o tom třeba v jinym trýdu v budoucnu a hlavně se zkušenostma. Dál jsem vyřežal otvory pro ventilaci, vylepil jsem box agrofolií. Čekám až mi přijde světlo, rozhodl jsem se zatim pořídit tyhle zářivky co přikládám na obrázku a ještě tenhle 250w starší set, kterej trochu předělám. Celý mě to vyšlo na litr a na miminka budu svítit zářivkama abych zbytečně nepálil proud. Na světla zatím čekám, snad už jsou na cestě.. Jinak holky budou už příští víkend, takže se to blíží a já se nemůžu dočkat až to bude běžet.. kdyby jste k tomu měli nějaký připomínky tak piště.. třeba jestli s těma zářivkama nedělám blbost..
..zatím zdar a ať to roste

na obrázkách vidíte ten můj odtah
Zelenáczech
...a tady nějaký obrázky ze stavby
Zelenáczech
..a další.. a přítah co ještě není přišroubovanej.. chtěl bych vykutit něco antivibračního

































EDIT...nakonec jsem to vyřešil takhle
Zelenáczech
.. tady je vidět přítah z venku a odtah je uz na svým místě :) mimochodem v budoucnu bude v jakémsi boxu ze všech stran obalený skelnou vatou abych ho maximálně odhlučnil a taky to bude dobře pohlcovat vybrace(i když ani moc neřve)
Zelenáczech
..a ještě se podívejte přímo do větráku.. tudy to bude nasávat.
Zelenáczech
A takhle jsem zesílil místa okolo pantů aby se mi tam nezačala trhat folie, je to taková bandáž vyrobená z kusu folie, reklamního letáku a izolepy.. funguje to (spodní vrstva už se mi začala trhat při sestavování) zavírat to jde taky v pohodě, tak věřim, že to chvíli vydrží :)
Zelenáczech
..málem jsem zapoměl na ty světla.
bull
ten odtah se mi nezdá moc vhodnej, musí to pěkně vibrovat a fouká ti to jen do horního patra skříně?? Chtělo by to jinej odtah, sonoflex a bude to potichý. To samý přítah, pokud bude kvalitní odtah a utěsněná skříň, tak ti ho odtahovej venťas roztočí sám, navíc ten pc větráček taky vibruje, tzn. sonoflex a dát ho do něj. Pokud ho chceš přišroubovat, tak to stejně dokonale neodizoluješ a vibrovat to trochu stejně bude - minimálně přes ty šrouby.
Jsou tu o tom trýdy, jak zavěsit větráky aby nehučely. Odtah bych dal jinej a hlavně s vývodem mimo skříň a zaboxoval do tý horní přihrádky. Ten PC fan přiděláš tak, že do skříně navrtáš vruty a na ně to třeba pomocí gumy pověsíš...
Zelenáczech
díky za reakci, jenom dodám, že za větrákem je vyříznutá díra na odtah aby šel mimo skříň (na fotkách to není vidět), chápu, že ta vlhkost a teplo musí z boxu pryč, nejlíp co nejdál od přítahu. Ventilátor fakt docela vibruje, ale když jsem zkusil dát pod něj ručník vibrace zmizeli, takže skelná vata bude problém s vibracema řešit. Pod přítah vsunu co nejširší gumičku a přitáhnu ho, takže vibrace od něj taky trochu eliminuju. jinak se dá odtah docela dobře regulovat, a s nižším výkonem jsou vibrace a hluk stále menší a menší. sonoflex určitě dokoupim, abych ho dal na obě strany od odtahu, ale plánuju dát na každou stranu tak 30-50 cm sonoflexu.. není to málo??bude mít takovej kousek sonoflexu vůbec nějakej význam???
bull
říká se že funguje od 1m.. A nejlepší bude když ani nespojíš větrák se skříní, jen sono na větráku a položit do skelný vaty, přes ten pevnej spoj by to stejně trochu vibrovalo..
Zelenáczech
Taky jsem právě někde četl, že funguje až od metru, ale taky jsem četl, že s prodlužujícím se potrubím klesá výkon ventilátoru, takže podle mě to je o komromisu mezi hlukem a výkonem. bulle přesně tak to mám v plánu udělat.. položit větrák do skelný vaty a okolo ho ještě zaplnim vatou, a dám tam přepážku, abych ve zbytku té poličky mohl mít elektroinstalaci a aby mi ta vata pak nevypadávala se skříně až to budu otevírat. Trochu si ještě pohrávám s myšlenku přeci jen to na ty pavouky zavěsit, ale stejně dát okolo něj (i pod a nad něj) tu skelnou vatu. Ale musí zůstat v té poličce, jinak jsem docela omezený prostorem v boxu a co můžu dám mimo pěstební prostor (taky kvůli bezpečnosti). Jinak do budoucna budou v boxu bydlet dvě maminky (nejspíš každá jiná, abych z toho IP se kterým budu začínat za chvíli neumřel :) a abych nehulil pořád to stejný hulo) Takže ventilaci pak vyřeším nějakým VKOčkem který dám mezi sonoflex a nebude tam ani filtr (ty mamky by snad neměli být cítit). Takže tahle ventilace je zatím jen provizorní a věřím že na ty dvě až tři kola co v tom hodlám udělat to zvládnu i s určitým hlukem (ale box bude v místnosti kde spím, proto se to pokouším nějak vyřešit). Filtr si zatím vyrobím, ale ještě na to nespěchám.. mám ještě 5-6 týdnů než budu přepínat na květ. Samozřejmě pojedu z řízků již zmíněného IP 2000 které budu mít od jednoho velmi šikovnýho klonaře co pracuje na stejném místě jako já. jinak.. je mám už objednaný na příští víkend.. tj ještě 9 dní. Ještě se tě chci zeptat jestli si myslíš, že ty řízky můžu hodit zatim pod ty zářivky a jestli ty zářivky budou vhodné pro matky?? Už z těch prvních bych si chtěl dát 2 kytičky na stranu a nechat je jenom na růstu a učit se na nich klonovat). FAQ mám pročtený křížem krážem a podle FAQ si myslím, že to nebude problém. Díky za odpovědi a za názory (myslim ty zářivky)
Zelenáczech
Tak se mi včera stalo jedno nemilé překvapení, box ještě není dodělaný a světla ještě nedazily a včera mi kolega dovezl ty řezy. Nějak jsme se blbě pochopili a jsou o týden dřív, takže jsem měl včera perný den, abych holkám zařídil nějaký dočasný ekosystém ve kterém by vydržely do půlky příštího týdne. Sluníčko jsem jim zařídil z jedné 36w zářivky, jedné 18w zářivky a jedné obyč spořivky 16w. Konstrukci provizorního boxu tvoří stínítko , přes které je přehozená agrofolie, větrám jim pc fanem, který reguluji příno na zdroji (3V 4,5V 6V 9V a 12V, mám to puštěný asi na půlku abych dosáhl ideální teploty, která je kolem 27 stupňů, vlhkost zatím nemám jak měřit, ale cca každé dvě hodiny je pokropím cca 20 ml odstáté vody (tu první jsem musel vzít psovi z misky ( psům měnim vodu každý den, takže stála cca 12hod), ale na dnešek už mám odstátou připravenou přímo pro ně. Bylo mi řečeno ať na ně svítím nejdříve 24/0 dokud nebudu mít pořádný světlo, pak at přepnu na 16/8.. chci se zeptat ještě na názor někoho dalšího.. jestli si myslíte, že to je vhodný nebo mám rovnou přepnout???? Už na ně svítím přesně den. co si o tom myslíte???
Teď to chci trochu předělat a dodělat na boxu co budu moc,teda než dozazí ještě pár věciček na který čekám a pak sem hodim ještě pár fotek.. zatim čus a ať to roste, jo a držte palce ať ten svůj první grow nějak nezmatlám..díky




tady máte aspoň jednu první fotku.. mých prvních kytek.. jak jsem řekl jdu dělat určité změny :) zatim čus
Zelenáczech
jsem zase tady, tak provizorní box verze 2 uz je v provozu, holky během výroby měli asi na dvě hodinky noc, kde jsem je zavřel uplně do tmemy, aby je nic nevyrušovalo. vypadá to jak je vidět na následujících fotkách
Zelenáczech
a takhle to vypadá když jim svítí
Zelenáczech
tady ješte ještě na ukázku ten první provizorní box.. bylo to opravdu narychlo ale aspoň jsem jim mohl nějak svítit..

.. ještě záber jak vypadají holky (provizorní box ver1), je vidět, že se mi jednu podařilo při převozu zlomit.. chudinka jedna. Bohužel to byla ta nejhezčí, ale když jsem je viděl když jsem je přivezl, tak jsem myslel že to bude mnohem horší. Vezl jsem je přes celý město v MHD pod bundou (byla zima a nechtěl jsem aby nastydly :)) Nicméně má na sobě nějaký spící pupeny, a kořínky z nich má nejhezčí a lístek taky má, tak snad to rozdejchá, a ten ulomenej vršek jsem dal do kokosu a počkám jestli se chytne, jestli ne, tak asi stejně neva.. holek je stejně víc než jsem plánoval a jestli budou všechny v pohodě, tak ani nevím co s tím budu dělat (ale na něco určitě přijdu :)) hlavně aby nepochcípaly všechny, to by mě fakt mrzelo.. takže jestli to někdo sledujete tak držte palce
Zelenáczech
PS: prosím jestli se to dostane tady staví nějaký admin, jestli by mi to mohl přesunout do nějaký patřičný kategorie,nazačátku jsem netušil že se z toho roznou vyvine první grow.. myslím, že bych to rád dokončil v tomto trýdu, ten už však ale nepatří do: Uvodu do groweru.. mockrát dík Zelenáč
Zelenáczech
Tak holky rostou jako vody. Jsou to sice moje prví kytky, ale myslim, že jsou pěkně košatý a snad se ani moc nevytahujou, přijde mi, že rostou normálně před očima. Světla bohužel ještě nedorazily, tak je mám Pořád v provizorním boxu-v2 (po faceliftu). Trochu jsem ho ještě vychytal, abych mohl zvedat světlo (teda spíš kytkama hýbat dolů) a hlavně jsem pořídil trubice 2 x 18w philips TLD 865, a dal jsem je tam aby byly ve stejných výškách, lampičku jsem dal pryč, protože mi přišlo, že to dost narušuje pěstební prostor, co se týká teploty v různých místech boxíku a chci aby se všechny holky měli stejně (ale mám 2 pokusný a sleduju jak se jim daří v různých podmínkách. No od té doby co jsem pořídil aspon ty trubice tak to už vypadá jako kytky a ne jako řízky. PC fan jsem dal taky pryč, protože teplota je max 27 i bez něj a navíc by mi asi snižoval vlhkost, což se mi ted zrovna moc nehodí. No nevím jestli jste svoje první kytky sledovali tak jako já, protože když můžu, tak je mám místo televize a fakt vidim jak jsou pořád hezčí a hezčí. Vím že jim to asi moc nesvědčí, ale nemůžu si pomoc.. nemůžu se od nich odlepit a doufám že jim to zas tolik nevadí.. jinak když spinkaj, tak si jich nevšímám, protože je nechci blbnout, tak jsem to nastavil, že spí, když jsem v práci. Tak jsem se taky dostal, ke světelný periodě.. původně jsem svítil 24/7 (cca dva a pul dne), pak dva dny 20/4, a ted už mají 18/6. dám nějaký fotky, ale musim nabít baterku, takže někdy večer..

..ať to roste :)
Zelenáczech
..tak sorry fotky jsem včera nestihl upnout protože jsem vytuhl někdy v osm a probral jsem se až v pět ráno, jestli jste se na ně těšili, tak se omlouvám, ale dneska to asi taky nestihnu, mám hroznej fofr, ale co nevidět je sem dám..

PS: zase vyrotly jak blázni
Zelenáczech
Tak jo mám tady nějaký ty fotky, nakonec jsem to přece jen stihnul :)

Tady jsou pěkně v boxíku a mají krásné ráno










a tady už jsou moje modelky vyndaný a připravený na focení :)
Zelenáczech
..tady je máme z jiného úhlu



















a tady je ta ulomená, vršek mi kořínky nepustil, ale tahle začíná žít... no má co dohánět, ale já jí fandim :)
Zelenáczech
..tady jedna další



















a tohle je moje favoritka :)
Zelenáczech
Tak včera dorazila armatura na zářivky a holky jsem přestěhoval na místo, kde už zůstanou.
Zelenáczech
Ahoj ahoj..
tak jsem v 9. dnu růstu (bohužel stále pod 2x 18w philips tld 865), hrozně se to vleče, ale docela to roste. Píšu protože mám otázečku, chtěl bych v tom boxu 80x40 mít 8 ks 6,5 l květináčů a nevim jestli mám vůbec zastřihávat, případně jestli by jste se mohli podívat na fotky a říct jestli už je ten správný čas :) (jestlio teda mám vúbec zastřihávat)
Zelenáczech
Tady mám jednu fotečku z posledního přesazovaní. Jinak prodejce mi přislíbil, že do konce týdne budu mít ten 250w HPS komplet doma. Myslim, že holky už se nemůžou dočkat :)
















A tady mám druhou otázečku, a to je: co si myslíte o tom listu??? je to jediný takhle poškozený list ze všech kytek.. nic podobného jsem na jiné kytce nenašel.. Jestli to taky nemůže být starý vyčerpaný a už uvadající list, ale taky se bojim, že by to mohla být nějaká breberka, tak nevim jestli ho nemám spíš ušmiknout. Přiznám se, že jsem nekupoval značkové medium, ale hlínu z baumaxu od nějakého něměckého dodavatele (hlavně jsem nechtěl od agra). Tak prosím raďte.. jsou moje první.. a nechci to spackat.


PS: omlouvám se za kvalitu, fotím to telefonem.. nic lepšího nemám :(
Zelenáczech
... nikdo neporadí amatérovi?????
Zelenáczech
!!!!!PROSÍM POMÓÓC!!!!!

ošklivina na listech se rozšířila na několik dalších rostlin, osobně si myslim, že to je problem s ph. Bohužel nebyl sponzor na ph tester, tak jsem ph prozatim neřešil.. takže zítra se pokusím sehnat aspon ty papírky, protože na nic lepšího bohužel nemám. Zatim v růstu hnojim krystalonem start, ale na květ už mám pořešený lepší BIO hnojiva (Advanced nutrients). Prosím koukněte na ty fotky... co by to jinak mohlo být??
Banány
Kup ph test, je jich plno, třeba v akvaristice, no a nějakej snižovák, v lékarně běžně prodávaj kyselinu dusičnou a kys. fosforečnou. Hodně štěstí..
str3p
Cau.

Opravdu to vypada na Ph. Ono alespon nejakym papirkem nebo kapkama to merit chce.
Ale. Pokud se to dela jen na spodnich nejstarsich listech, tak bych se na to vykaslal.
Dulezity je jak jsou na tom novy vrchni listy.
Jestli vypadaji vitalne a kytka roste, tak ...
Oni mladosi nekdy zezacatku trucujou.
Podle me to bude OK uvidis sam ...

At se dari.
doxenon
Je to ph, stejný jsem to měl i já, srovnej ho a všechno bude gut a nestresuj, bude to v pohodě.
Zelenáczech
Takže cestou do práce jsem vymetl 3 zverimexi, ale bohužel jsem ph test nesehnal.. zítra si budu muset přivstat a před odpolkou zajet ještě do g shopu, u nás něco mají (ale mám to docela z ruky).. Zrovna jsem je chtěl dneska osprchovat phytaminen, ale někde jsem četl, že se nemá hnojit, dokud nesrovnám ph. Nebo myslíte, že tím phyťákem nic nezkazím?? Jinak holky vypadají opravdu dobře a krásně se začínají větvit. Tak jsem je trochu naohýbal a nakonec jsem rozhodl, že zastříhávat asi nebudu, trhalo by mi to srdce, kdybych jim měl ubližovat nůžkama. Doufám, že to co nejrychleji vyřešim, nechtělo by se mi pak čekat do pondělí.
str3p
citace:
Původní příspěvek od Zelenáczech
Zrovna jsem je chtěl dneska osprchovat phytaminen, ale někde jsem četl, že se nemá hnojit, dokud nesrovnám ph


Phytak je v pohode, prcci ho maj radi.
Zelenáczech
Tak jsem to dneska bohužel zaspal a jsem bez ph testu až do pondělí, ale mám dobré zprávy, včera jsem dvěma kytičkám které byly postižené udělal asi 1% roztok octa a odstáté vody a už asi po 13 hodinách byl jasně vidět posun k lepšímu, udělala se v tech místech krásně zelená barva (taková světlá) a je vidět jakoby se v začal chlorofyl regenerovat. Zkoušel jsem to jenom u dvou kytek, pro jistotu jsem to nedával všem (tem které to až tak nepotřebují) a myslím, že výsledek nemá cenu ani komentovat. Asi udělám nějaký fotky až přijdu z práce. Jinak phyťáem jsem je spláchnul (možná to taky pomohlo) a vypadají opravdu moc hezky. Chci Vám poděkovat za reakce a doufám, že už to bude v pohodě. zatim čus a ať to roste.. Zelenáč
Zelenáczech
hodim nějaký fotky jak vypadají holky v celku.. myslim, že na tom nejsou špatně.. a hned v pondělí běžim pro ten ph test.. fotky jsou z cca 12.-13. oficálního růstu (včera a dnes).


takže tady jsou všechny pohromadě (ještě jednou se omlouvám za kvalitu)










tady jsou z jinýho uhlu.. a je tady i vidět jak to ohýbám pomocí režný nitě a kousku elektrikářský pásky.. dá se to neustále upravovat a lehce znova použít










..levá půlka..










..pravá půlka..










..ještě zvrchu (taky mázlá :( )
Zelenáczech
a ještě jedna frajerka :)
















...uplná modelka










a ještě přidám fotky asi hojících se listů (nebo je to horší??)













....a jestě jedna
Zelenáczech
zdravim ve spolek, tak jsem sehnal ph test pro akvaristy a nestačil jsem se divit čím, že jsem to ty svoje holky zalíval.. ani mi na to nestačila ta stupnice, co k tomu byla.. jinak sehnat kys dusičnou je docela problém (ani v lékarně a ani v drogerii a ph- pro akvaristy za 200 se mi moc kupovat nechtělo), ale zatim snižuju octem.. až budu mit cestu do g shopu koupim ph- Chtěl bych se ale zeptat jak to ph správně srovnat.. mám od ted dávat pouze 6,5, nebo mám zezačátku nemíchat něco kyselejšího??? zalil jsem to ph cca 5,9 a trochu jsem se divil, že na odtoku byla voda taky kyselá.. a jinak dík za rady, jsem rád, že jsem to podchytil včas.. kytkám to asi zas tak moc nevadilo.. vcelku vypadají moc dobře :)
doxenon
Ph- stojí v growshopu kilo a máš klid, na ocet ser. 6.5 je moc, nech jim těch 5.9 to je ideální, tak to mám i já, chvilku trvá než se srovnají ale vydrž, bude to dobrý.
Zelenáczech
Zdar ještě k tomu phytaminu, včera jsem si si všiml, že má ph dost nahoře a když jsem ho chtěl naivně srovnat, tak jsem si pri pohledu na tu směs vzpoměl, že když do hydroxidu přidám kyselinu, vznikne neutrální látka + soli, takže jsem to vylil. Tak fakt nevim jestli je to uplně vhodný kropit to zásaditým phytákem, když bojuju s vysokým ph. tak 3 krát denně to kropím, a každá 3. sprcha je s phytákem, takže jsem ho dával každý den. Jako nevypadájí, že by jim to ubližovalo, ale přece jenom si nejsem uplně jestej, když si to spočítám, tak mi to připadá jako hasit oheň benzínem..


(edit: z matiky jsem měl čtýru, tak nevim.. třeba - a - je + ???????)
(edit2:ale tohle spíš chemie, než matika)
Zelenáczech
Jéé teď jsem si všiml, že jsem už dostal nějaký káčka :) ..takže všéém moc děkuju :)
rasty
PH resit nemusis kdybys hnojil organikou. Supr hnojivo je od B.A.C. Ale i treba Plagron. S B.A.C. mam nej zkusenosti. Pokud pridavas Root stimulator v obdobi rustu a Bloom stimulator v obdobi kvetu tak v pude se ti samovolne meni ph. Puda je aktivni a ph je vzdy kolem 6 ikdyby jsi zaleval vodou s ph 10. Neveril jsem tomu ale je to tak.
Zelenáczech
Ahoj jsem tady s nějakejma novinkama. Před dvěma dny tomu byl přesně měsic co mám holky na růstu, Já vím, řeknete si, že jsou malý, ale je to moje chyba, teda částečně.. sodik mi dorazil tři týdny po tom, co jsem ho zaplatil, tak jsem měl holky 3 týdny pod zářivkama a taky jsem je přesazoval docela nedávno, tak chci ještě týden počkat než přepnu.. prý po přepnutí vylezou max o 30 cm a už jsem se vlastně dozvěděl co že to vlastně mám za model... je to IP 2000 + northen light (nevim v jakym poměru). Ale jenom dodám, že za týden pod sodíkem neskutečně vyrostli.

Jinak se mi na některejch kytkách udělali takový divný horní listy, ale bylo to ještě před tím, než jsem je přesadil a vypadá to, že to spíš odrůstá a na novejch listech to není.

tak se na ty moje Lásky podívejte a e řekněte co si o nich myslíte :)
salamist&
hezký
Zelenáczech
:) díky kámo.. ted už jsou zase hezčí, už se nemužu dočkat až společně ubalíme a okoštujeme, ale ještě to potrvá.. jinakk zítra přepínám na květ
Zelenáczech
zdravim growerstvo.. jak vám rostou??? Tak ja jsem si všiml že kořínky se už prorostly až na dno květináčů a taky už je to taky takovej malej kousek jungle přímo doma a není tam vidět už nic jinýho než zeleň :)
takže ted už budou holky vzhuru jenom 12 hodin. hnojim 3 ml na litr biobizz grow teď budu dávat 1,5 ml grow + 1,5 ml bloom na litr a postupně budu ubírat grow a spíš přidávad bloom cca kazdý 3. nebo 4. den stříkám phytamin 1,5 ml/ 300 ml (= 5 ml/l to je doporučený dávkování) snažim se stříkat i na listy zespodu.

.. tak koukejte já myslim, že je nejvyšší čas přepnout.. nebo jestě ne??
Zelenáczech
tak dneska mam den blbec.. nic se mi nedaří aspoñ že mám doma ty kytky a tak me čeká neco potěšujíciho.. někdy si říkám že by snad bylo lepší být tou kytkou.. nic by mi neschazelo.. pořád bych dělal někomu radost.. sice bych měl krátkej život ale těch lidí co bych nakonec rozesmál. Najdou se mezi Vámi dalši takovy co si chodí léčit depky pohledem na ten překrásnej zelenej prales co doma máte??? Pro mě má lečivé účinky už jenom to pěstování
Zelenáczech
Tak a je to tady.. holky dneska mají poprvé zkácený den, tak to oficiálně zdokumentuju.. ať je potom s čím porovnávat. Foceno po postřiku.





..takže pěkně zvrchu










..a tady je vidět jaký jsou to pěkný keříky








všechny jsou skoro stejně veliký.. max 5 cm rozdíl mezi nevyšší a nejnižší..












...kolem těch 30 cm
Zelenáczech
.. teď hnojim 1,5 ml/l biobizz grow + 1,5 ml/l biobizz bloom.. jednou týdně proleju 2,5 ml/l enzimy od hesi a snažím se rosit tak 2-3x deně odstátou vodou upravenou na cca 5,9 (ec neměřím) a každý 3. den (snažim se po setmění) přidávám do postřiku phytamin 5 ml/l, ph zálivky se snažim mít taky na těch 5,9, každý 2.-3. den. Všechny hnojky skladuju v černý neprůsvitný igelitce v lednici. a míchám vždy jen to co hned spotřebuju.


podle mě holky nevypadají že by jim něco chybělo nebo přebývalo ale přece se zeptám, jestli by jste nedoporučili něco změnit??

dík za jakoukoliv připomínku
chily
citace:
Původní příspěvek od Zelenáczech
snažím se rosit tak 2-3x deně odstátou vodou upravenou na cca 5,9 (ec neměřím) a každý 3. den (snažim se po setmění) přidávám do postřiku phytamin 5 ml/l


Cau, pH postriku bych neupravoval, i Machoman tady pise, ze je to zbytecne...

Nevim, jestli neni ten postrik phytaminem zbytecny, kdyz si ten film, ktery na listech vytvori pak smyjes tema trema postrikama denne, nekde jsem tu cetl, ze idealni je postrikavat co 4-5 dni... Udelas postrik a kytka ho nejaky ten den vstrebava.
Ty vlastne udelas postrik, phytamin ti na listech zaschne, jenomze dalsi den ho tema 3ma postrikama zase smyjes (rekl bych). Udelej postrik phytakem a uz pak na to nic nestrikej, nech to 4 dny, at se kytka nareze, a pak strikni znova..

Doporucuje se postrikovat zespod listu, pry tou spodni casti nejlip prijimaji ziviny z postriku, a pak je pekne zkropit aj shora.

Tu je par informaci, pocti:
http://grower.cz/forum/showthread....3615#post863615
http://grower.cz/forum/showthread....9046#post289046
Zelenáczech
Dík za radu určitě na tom něco bude, skutečně by měl působit cca 5 dní (někde jsem to našel v těch odkazech a dozvěděl jsem se tam spoustu dobrých informací).. aspon takhle bude vlastně menší spotřeba a hlavně lepší využití. A kytí už asi stejně tolik rosit nepotřebujou.. bohužel neměřím ani vlhkost, ale když byly malý tak jsem často rosil a ted už si snad udělají vlhkost sami. určitě mám v plánu to co nejdřive začít sledovat, ale zatim jsem s průběhem nadmíru spokojen (snad to nezakřiknu).. hodně jsem si toho tady na groweru přečetl než jsem se do toho pustil a myslim, že se to vyplácí, ale někdy prostě zazmatkařim.. pořád si vybavuju tu chvíli, kdy jsem přinesl domů ty řízky a vyděl jsem jak vypadali z tý cesty, tak jsem si říkal, že se první pěst nevydařil, ale za pár hodin byly lepší.

takže od teď neupravuju ph postřiku ani před přidáni phytaminu, protože holky mají rádi ph v postřiku vyšší.

a děkuji za další káčka..

.. a těm co to zajímá, tak je to opravdu můj první pěst, doposud jsem vypěstoval na jedno brčko z jakéhosi semínka na parapetu v plechovce od monstra a hlavně jsem se o to ani nemohl starat.. nesvítilo tam slunce a nic to pak taky nedělalo, tak to ani nepočítám :) snad to bude teď lepší ( 100 g a jsem na poprvé spokojenej :))

celý mě to vyšlo i s řízkama a s vybavením boxu na klonování do 3000.. ještě plánuju homemade filt za pár kaček.. a jestli se zadaří koupim toto

ještě jednou díky všem za pozornost a za podporu

a ať to roste
Zelenáczech
ahoj, nechtěl jsem původně dělat update takhle brzo, ale kytky mi vyrostli každý den o 2 cm.. trochu se začínám obávat aby se mi to tam nakonec všechno vešlo, protože světlo můžu zvednout ještě tak o 40 cm. Možná si říkáte, že jsem blázen a měl bych být rád že rostou, ale bohužel nemám kam jinam bych to dal, zatim nemůžu řešit větší prostor, protože budeme mít štěňata a už by se to sem ted nevešlo. Ale hodil by se větší prostor a až budou štěnda pryč, tak rozšiřuju setup..
nedá se to nějak zastavit?? Nebude nejlepší uplně vynechat růstový hnojivo a hnojit jenom květovým??



A konečně je tady máme.. paldy ještě nevidět, tak snad se brzy dočkám :)









...můj oblíbený pohled. Každý večer si to vychutnávám, a dám si takhle s holkama brčko :)








A tady máme šestidenní přírustek 12 cm, teď je výška 44 cmje to stejná kytka ale jiná větev, která jí trochu přerostla.











..a takhle ještě můžu zvedat světlo.. snad se vejde :]
Zelenáczech
v osmém dnu květu po paldách nikde ani náznak.. neměli by už pomalu být vidět??? trochu se bojim aby tam holkám neprosvítalo ventilačním otvorem (viz příspěvek č.7), který složí jako (teď už pasivní) přítah. Ventilátor jsem zvedl a nakonec použil jako ofuk abych ty holky zespodu neosekal. Nevim jestli tou dírou nemůže dovnitř vnikat dostatek světla, aby si holky mysleli že pořád rostou, ale zase na druhou stranu, když v létě svítí měsíc, tak to taky nějaký světlo taky dává a není uplně tma.. spíš jakoby šero.. Otvor jsem schválně vyřízl tak, aby byl na té straně co mám skříň u zdi, ale stejně tam nějaký světlo vnikně.. mám to cca 20 cm od zdi. Asi přes otvor přetahnu nějakou černou látku, snad se tím pasivní přítah neucpe a věřím, že to dostatečně zakryju aby tam světlo už nešlo. Odtah mám dostatečně silnej takže to doufám bude fungovat..
Zelenáczech
Ahoj mám nějaké novinky.. mimo to, že to zase nehorázně vyrostlo bych řekl, že konečně začínám vidět první náznaky paliček. Nejsem si uplně jistej, ale řekl bych že ty vršky teď rostou trochu jinak a z tech spících pupenů jsou ted takový jakoby trny a u nich vždycky 2 blizničky :) (bohužel to nemám jak pořádně vyfotit) Ještě jsem to sice nikdy přesně neviděl (myslim ten přechod na palice) ale tohle si myslim, že už je opravdu ono.. taky už bylo na čase.. v týdnu konečně budu mít prachy na topmax, tak se budou mít holky ještě líp..

..tak koukejte a komentujte...

Nejdříve zase pěkně zvrchu




Tady opět můj oblíbený pohled












a přírustek (celkem to má už 70cm)












na poslední mám jeden vršek


EDIT: jedná se o 14. den květu (špatně jsem to před tím spočítal)
fiste
Ahoj, jestli maj kytky 70cm, tak spodních 30cm ohol od listí a slabejch větví. No a na vrchních 40cm to trochu prostříhej, listy co se nenarovnaj nebo stíní jinejm potentním větvím..
Spála
čus, pěkně ti to jede ohol spodky od slabých větví ,to že se ti to vytáhlo způsobuje sodík svým spektrem :) máš to pěkný
Zelenáczech
Tě péro groweři díky za reakce,

Jen info pro Vás, když se podíváte vždycky na druhý obrázek u příspěvku č. 49, 53 a 55 tak je vidět, že jsem spodky už trochu osekal (ne všechny co mám v plánu) Jsem ted uplně bez peněz ale v týdnu dělám další objednávku v GS. Jde o to, že je mi tech spodků docela líto a mám v plánu z nich udělat řízky pro out a nemám ted vůbec žádny jiffy (v těch mám zatím 100% úspěšnost). Chci v tomhle boxu mít cca za půl roku matku, kterou si vyberu z tohoto balíčku semínek. Ale abych nepředbíhal, tak se zase vrátím k aktuálnímu stavu. CCo se týká stříhání listů, tak toho se trochu bojim, protože jsem tady na groweru viděl týpka co ostříhal v květu listy a pod 4 kilem vypěstovat asi 14 G, takže do toho asi nepujdu, ale spodky oholim do půlky jak píšete a na těch větvičkách si aspoň natrénuju klonování. Něco už jsem zkusil a výsledky jsou nad míru překvapující. z cca 10ti větviček mám už 3 rostlinky a u dalších čekám až budou kořínky(zatim jsou OK).. navíc jsem dostal nějaký už nakvetlý spodky od kámoše, takže jsem to taky zkusil.. bylo to cca 25 ks a zatim vypadají taky dobře a je to už cca týden, zatím všechny pěkně zelený (a při nedočkavostní pitvě jednoho kousku už byly vidět kořínky).

Takže abych to schrnul.. ANO holil jsem už spodky a ještě budu, ale veliký listy nechám růst dokud neopadnou sami (s mojí minimální pomocí) Většinou ty listy aranžuju tak, že je vsunu pod vedlejší (níže rostoucí) vršek tak, že funguje jako jakási pružina co zvedá nahoru okolní vršky.

hnojin ted 1ml/l BB grow + 3,5 ml/l BB bloom, každá třetí zálivky je s přidáním enzimů od hesi 2ml/l, v týdnu začnu přidávat i BB topmax
Zelenáczech
.. v 18 dnu květu jsou paličky už jasně vidět na konci všech větviček (čekal jsem to dřív)










Taky se mi ty mrchy hodně vytahli.. to jsem moc nechtěl.. nakonec mají 80-85 cm a dál už zdá se nerostou.. jen paličky bobtnají :) Myslíte si žě to bude stát za to??? a co můj toužený cíl 100 g.. myslíte si, že je to reálný, když se to takhle vytáhlo?? obávám se že to ty větve neunesou.. Jinak květový stimulátor zatím nepoužívám, ale mám to na prvním místě svých priorit, hnojím tedy cca 1,5 ml/l BB grow + 5ml/l BB bloom, cca každý 2-3 den (podle sůbstrátu) dávám vždy cca 3/4 l zálivky pro rostlinu














Tak jsem prostříhal ty spodky jak mi radili kolegové, naposledy jsem kytky vyndal ze skříně, tak do sprchy a opláchl je ze všech stran phytákem, ted uz pojedu jen tak z lehka listy ze spodu (ne na padly).
















a tady jsou konečně nějaký vršky.. co myslíte?? mám se na co těšit????














..



Zelenáczech
..za světla
Zelenáczech
citace:
Původní příspěvek od Spála
čus, pěkně ti to jede ohol spodky od slabých větví ,to že se ti to vytáhlo způsobuje sodík svým spektrem :) máš to pěkný


Ahoj díky za názor, určitě mi to vrtá v palici :D Chci se tě zeptat jestli si myslíš, že příště (pokud chci keříky) mám jet až do 14 dnu květu pod něčím jiným?? myslíš, že by na to stačila 125w CFL růst???(pro kterou bych měl i jiný využití) nebo spíš silnější?? 150,200W??? nebo CFL nebrat a radši koupit MH..



..případně nevíte kde koupit 250w MH jinde (levněji) než v GS???.. jestli nedáte link na Vaše oblíbený elektro

i nadále všem děkuji za podporu
at to roste
Zelenáczech
Ahoj jsem zase tady abych Vám ukázal jak to roste :)
Zelenáczech
...
Zelenáczech
Ahoj přátelé nahlédně opět do mojí kouzelné zahrádky..Paldy už vypadají docela dobre, a ja si myslím, že to bude opravdu v pohodě.. myslím že by to mohlo být nad moje očekávání..

však se sami podívejde :)
Zelenáczech
tady jsou nějaký moje paldy z blízka.. myslím, že už se to pomalu blíží.. taky se už nemůžu dočkat
Zelenáczech
a tady ukažu ještě nějaký :)
Zelenáczech
zitra hodim něco ze tmy
Zelenáczech
dodávám ty fotky z noci.. podívejte
Zelenáczech
...
Zelenáczech
Děkuju za karmičky :) a za podporu.. na moje první paldy se mi to taky moc líbí.. a to ještě není všem dnům konec.. jinak situace je taková, že jsem se konečně dokopal dát dohromady tu malou skříňku co mám na touhle, nařezal jsem si něco na druhý kolo a ted už mám kytičky pěkně povyrostlý, žaštípnutý, myslim, že to vyjde akorát tak, že to pokosim a dám hnedka kvést další frajerky, takže si ušetřím měsíc čekání.. roste mi to pod zářivkama 2x18w 865, z výplaty nejspíš koupim i nový výbojky a tentokrát to nechám první dva týdny květu pod MH uvídíme jestli se to bude taky tolik tahat. Taky si myslim, že ta moje výbojka má už něco za sebou (ale údajně by měla být nová.. no nevim, nebyla ani v obalu), tak koupim i HPS.

Hnojim teď stále biobizzem,zálivka každý 2-3 den cca 700 ml pro kytí, ale tentokrát v poměru 1 ml/l grow+6 ml/l bloom a navíc jsem pochystal od kámoše nějaký ty stimulátory, tak dávám 1 mm/l B52 a 1ml/l overdrive od advanced nutrienst, každá 3 zálivka + 2 ml/l enzymy od hesi. Za týden vysadim stimulátory, pak jestě týden pojedu jen o hnojivech a pak počítám tak 10 dní flush a pak prijde den-D.


ještě sem pak hodim nějakou fotku jak to vypadá v druhym boxíku :)
Zelenáczech
Ahoj tak jsem opět tady abych ukázal přírůstek.. Zároveň bych Vás chtěl poprosit aby jste mi na to hodili Vaše profi oko a řekli jestli si myslíte, že už je ten pravý čas vysadit hnojiva??? Paldy mi to začalo dělat trochu později tak jsem si řekl, že je ještě nechám.. stejně si myslim, že ještě nejsou. Bohužel nemám čím bych si zvětšil trichomi, takže se na ně nepodívám zblíska..

a tady je máme pěkně celý












jenom paldy










levá půlka











pravá půlka











salám se salámem
Zelenáczech
nejhezčí palda..













..ta stejná zvětšená













další paličky :)












.....











....
Zelenáczech
Hnojky 1ml/l Biobizz Grow + 5ml/l Biobizz Bloom + 2ml/l Big Bud (Advanced nutrients) + 2ml/l overdrive (Advanced nutrients).

Tak co myslíte?? jak dlouho ještě hnojit než mám vysadit dobroty?? třeba by se to dalo poznat kdy sklidit, ale jak poznat, že mám sklidit za 14 dní??? PROSÍM PORAĎTE!!!!!

jinak jak se mi to vytahlo, tak je to opravdu jen tak tak a horní listy se mi spálili protože jsou nakonec asi 15-20 cm lampy.. bohužel :( (ale paldy vypadají v pohodě.. trochu jsem je naohýbal, ale tím spíš se spekli ty listy)


Děkuji za případné poznatky a doufám, že někdo poradí, kdy mám vysadit ty hnojky.. díky Zelenáč
Spála
Už bych prolejval jenom vodou a to pořádně..nejlépe 10-14 dní flushing ale to se dostaneš na nějakých 70dní květu což na tyhle 2 odrůdy je moc a budeš z toho mít gaučák :), takže bych to dal na 7dní pořádnýho prolejvání a budeš na 63 dnech květu což bude optimální
Zelenáczech
Super budu jedině rád, když to za týden zkosim, ale říkám si jestli by nebylo lepší řídit se spíš podle toho jak to vypadá než podle kalendáře. Hnědých blizen tam mám asi tak 2-5 %. Jak jsem psal o něco výše začaly mi paldy o něco později.. po 3 týdnech 12/12 (u kámoše byly vidět paldy už po 2 týdnech. ( možná to bude tím, že jsem ze začátku neměl boostery)
Boostery nejsou žádný ultra know-how. Jde to i bez nich.
Já měl teď jednu kytku, kterou jsem přepnul na květ abych zjistil co je to zač. Po cca týdnu a půl konečně ukázala blizničku. ( Jediná z pěti :/ )
No tak jsem ji nechal zpátky pod 18/6 , jo hold to měla holka těžký.
Vím, že by se měl říznout klon a dát pod 12/12 , ale nebyl čas, ani možnost. No, dostávám se k té pointě, kytka nevěděla která bije, nahazovala už jenom trojlisty, jako matka byla nepoužitelná, tak jsem jí přepnul společně s ostatními byla starší o víc jak měsíc, hotový kořený, tmavý barva listů, po ani né týdnu už byly vidět 6mm paldy, ale všude ne jenom na topech! to jsem čuměl jak puk, holka do ťed po pár týdnech pořád nahazuje jenom trojlisty, ale kvete jak o život.
Zelenáczech
->Grunger

myslel jsem, že se to takhle udělat dá..taky se prý se dává nad spodní patro papír a spodky mají pak celkově měně světle a prý dříve vykvetou.. já nevím.. nikdy jsem to nezkoušel, ale po tvojí zkušenosti s Tvojí holkou radši selektovat opravdu normálně.. říká se , že to je vysoká škola Growingu.. sám se o to chystám, ale chci mít za sebou aspon nějaký zkušenost, než se do toho dám.. do té doby si budu dělat klony ze svojich zmatkovanejch klonů co mi zbyly, když mi bylo dodáno, víc než jsem chtěl.. dotýčnému matkaři jsem zdělil, že jsem si jeden pár zmatkoval pro nekomerční účely.

jinak k těm boosterům tak u biobizz to prý chce.. a sám bych řekl, ře se prakticky druhý den po to co jsem je začal přídávat začali brutálně zvětšovat.. do té doby to bylo takový divný..nevim možná se mi to jenom zdá.. ale je pravda, že třeba u AH se boostery nepoužívají, ale je tam složka mikro.. což je prakticky třetí flaška.. takže to podle mě bude něco na způsob boosterů.. nevim no.. jsem amater.. ale tohle si myslim
Zelenáczech
Zdravim pánové, tak jsem tady abych Vám to nějak shrnul, bylo to celkem 61 dní květu. Holky, který už jsem si připravoval na druhý kolo už nutně potřebovali lepší sluníčko, tak jsem přesusunul dojnice na dva dny do tmy do špajzu. Potom 63. den jsem je vytahal z květináčů, oklepal a spařil kořeny ve vroucí vodě zabalil kořen do igelitu a pověsil ve špajzu hlavama dolu, po cca deseti dnech už vše uschlo (podotýkám, že v tu dobu už jsem měl jednu kytku už usušenou, kterou jsem sklidil asi v dobu, kdy jsem u ostatních vysadil hnojky, abych měl konečně co hulit). Po usušení jsem se dostal na krásných 80 G krásných tvrdých palic a 10 G jakéhosi odrolu ze spodnějších vrstev + počítám tak asi 15 G prohul, kterej jsem bohužel nezvážil, takže dohromady to mám 105 G, takže jsem splnil svoje "očekávání" a jsem maximálně spokojen, vyvozuji sii z toho, že pokud by bylo situace ideální a já měl pro svojí lampu ideální prostor 80*80 namísto 40*80, měl bych být schopen udělat pod 250w přes 200 G, takže si myslím, že jsem to dělal +- dobře a to díky nocím probděným u groweru a listování v této studnici informací.

vše je dopodrobna popsáno v celém tématu nahoře, takže kdo sledoval, tak, ví s jakými problémi jsem se setkal (moc jich naštěstí nebylo). Měl jsem štěstí, že jsem nenarazil na žádnou breberku která by mě okradla o výnos, ale i proto je tady Grower a vím, že bych si musel nějak poradit.

Takže bych vám tímto chtěl poděkovat za podporu a sledování a samozřejmě i příspěvky a pm. :)

ještě ukážu pár fotek ze sklizně, bohužel kvalita tenkokrát opravdu nic moc, navic se mi pak vybila baterka a nemel jsem jak nafotit uplnej konec.
Zelenáczech
Jinak jsem si mezitím koupil i pH tester, teplotu prakticky neřeším, protože, když tam mám teploměr, tak je to OK, tak ho tam ani nemám, vlhkost vubec neřeším, jen cca každý asi 3 dem kropím 5 ml/l phytaminem a vlhkost nemusim řešit už od miminek.. Základná hnojky mám biobiz grow a bloom a v ranné fázi růstu podporuji ještě krystalonem start + bostery od advanced nutrients (kořeňák, a něco na květ) a holkám nic nechybí

.. přítah jsem nahonec zvolil pasivní, tzn díra, přes kterou je černá látka aby tam moc neprosvítalo a na ofuk z každý strany 1 PC fan jeden spíš pod lampu a druhý spíš na kytky.
Subaru
Já myslím, že bys vlhkost řešit aspoň trochu měl, na vzhledu to nějak nepoznáš, ale podepíše se to na výnosu. Osobně zvlhčovač taky zatím nemám, rozprašuji jen čistou vodu, ale aspoň 3x denně, pokud se k nim ovšem dostanu, ale nejvíc po zhasnutí sluníčka, aby skrz kapky do listů nevypálilo nějaké ornamenty :) Jinak první sklizeň hezká, K+
chily
citace:
Původní příspěvek od Subaru
rozprašuji jen čistou vodu, ale aspoň 3x denně, pokud se k nim ovšem dostanu, ale nejvíc po zhasnutí sluníčka, aby skrz kapky do listů nevypálilo nějaké ornamenty :)


Jeste se mi nestalo, ze by mi lampa pres kapku vody vypalila neco do listu... A to rosim tes obcas za svetla
Subaru
Mně taky ne, ale trochu sem se toho bál ;)
bull
citace:
Původní příspěvek od chily


Jeste se mi nestalo, ze by mi lampa pres kapku vody vypalila neco do listu... A to rosim tes obcas za svetla


Mě se to stalo, to sem ale rosil 5x denně za svetla, a pouze z jednoho místa. Takže sem to vlastně pokaždý vystříkal přes tu samou kytku/listy a tam se mi hnědý fleky vypálily, byly tam až do kosy...
Zelenáczech
Jestli Vám do toho můžu skočit, tak jsem taky slyšel názor, že je větší pravděpodobnost, že se to může stát pod šestkilem, než pod dvěstěpadinou. Ale o to ani tak nejde, jako spíš to s tím phytaminem, prý slouží hlavně k tomu, že se přes kytku udělá jákysi film, který je na ní okem normálně vidět a kytka pak lépe hospohaří s vlastní vlhkostí a nemusí se praktiky rosit.. myslím, že to opravdu funguje, protože při druhém kole rosím jenom tím phytaminem a roste to uplně luxusně (ale dělal jsem i jiné změny: jen 6 kytek, pořídil jsem MH výbojku a jde vidět, že se to ted lepe formuje pro budoucí paldy)
EDA45
citace:
Původní příspěvek od Zelenáczech
Jestli Vám do toho můžu skočit, tak jsem taky slyšel názor, že je větší pravděpodobnost, že se to může stát pod šestkilem, než pod dvěstěpadinou. Ale o to ani tak nejde, jako spíš to s tím phytaminem, prý slouží hlavně k tomu, že se přes kytku udělá jákysi film, který je na ní okem normálně vidět a kytka pak lépe hospohaří s vlastní vlhkostí a nemusí se praktiky rosit.. myslím, že to opravdu funguje, protože při druhém kole rosím jenom tím phytaminem a roste to uplně luxusně (ale dělal jsem i jiné změny: jen 6 kytek, pořídil jsem MH výbojku a jde vidět, že se to ted lepe formuje pro budoucí paldy)


Že se vám do toho pletu,growers..K čemu je dobrý mít na kytce film čehokoli,vody,phitaminu,olejů a já nevim co všechno se na to ještě patlá..,a pak si pochvalovat,jak kytka dobře hospodaří s vodou..Ano,kytka pak míň pije,míň často se zalévá..Ale proč..? Protože nemůže pořádně dýchat,odpařovat..Jinými slovy,je permanentně přidušená..
Kolik lidí tu už doslova umořilo svý klony permanentním rošením,dyť se tu rozhlídněte..Já vlhkost vůbec neřešim,je prostě taková,jaká je,v posledním kole jsem taky vůbec nerosil,nezvlhčoval,nic takovýho a výnos i kvalita byly jedna báseň..

To subaru :
Zajímalo by mě,jestli máš ověřeno se stejnou genetikou i phenem kytek,to,co tvrdíš,že ty který se rosí,udělají mohutnější paldy,větší výnos,jestlis to prostě zkoušel,část s rošením a část bez,kontinuálně..
Protože já mám prostě zkušenost tu,že je to úplně jedno... ;)

Edit :
Spíše naopak,když někdo rosí jako blázen,přehání to,hlavně malý prcky,tak ty kyti chřadnou..
Subaru
Eda45:
Osobně ověřeno to nemám, jen sem vycházel s teorie psané skoro všude :)
bull
já rosím jen když mam v zimě doma 25% rh, jinak ne. Když nemůžu ke kytkám, třeba 3 dny nerosim a nic jsem nezpozoroval. Rostliny bez stresu, v dobrejch teplotách a ani ta vlhkost 30% 5. den růstu nevadí.. Phytamin jsem používal jen v prvnim kole a řekl bych, že to bylo tak o 1% lepší než bez něj:) O květových boosterech v něm jsem neslyšel, co vím obsahuje něco proti stresu a taky zalepí ty listy. Něco jako vitality complex, u kterýho jsem žádnej vliv taky nezpozoroval. Možná jako prevence před! stresem..
myguláš
Mám taky ověřeno díky Edovi a jiným growers které jsou názoru že je zbytečné něco patlat a stříkat na kytky(a phytamin je sprominutím "mrdka z jelena" která se musí furt omejvat a je snim nakonec víc sraní než užitku),minulé kolo na zvlhčovačce a ted bez ní si holky chrochtaj daleko líp ale vše je krmivem a pravidelnym zalévánim,,j v zimě v panel domě je to už je horší z vlhkostí tam zapotřebí zvlhčovačky je.(neb tedy u nás).
Zelenáczech
Zdravím.. tak jsem dal na Vase rady a už to na ně patlám jenom když je přesazuju, jinak rosim uz jen vodou a mnohem méně než dřív. Odjel jsem mezitím jedno dalsí kolo a ted jsem tak v pulce dalšího a možná to roste ještě líp něž když jsem dával phyták pravidelně. Nejdřív jsem si myslel že to nemáže škodit, ale asi na tom přehánění něco bude. v každym případě díky za Vaší podporu a za Vaše názory :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma