Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
větrání ve skříňce 40x50x70 - Klikni zde pro originální téma
reblok
Rád bych Vás poprosil o radu. Dávám dokupy skříňku výše uvedených rozměrů. Pěstit chci hlavně pro radost, proto že to chci vyzkoušet a také proto, abych kamošům v případě úspěchu nabídl také něco jiného. A kupovat hulčo? To by mi ruka musela upadnout. A kromě toho - nikoho kdo kšeftuje stejně neznám.
Ale elektronika je pro mě španělská vesnice (vlastně nejen elektro, ale i grow).
Mám v plánu svítit 125 nebo 200w úsporkou.
Teplota místnosti (spíše neteplota) momentálně cca 13 stupňů C. Tu chci řešit jednak tím, že v garáži zapnu topení naplno a jednak tepelným kabelem 40W rozprostřeným na dně skříňky a napojeným na termostat RT 2.
Bohužel ani velikost skříňky, ani jiná lokace pěstu nepřipadá v úvahu a HPS kvůli výšce skříňky je myslím blbina... Bude to takový polo stealth projekt kvůli 100 % pindům manželky až na to příjde a taky kvůli šklebákům. Je jim přece jen ještě málo. Takže momentální priorita je pro mě co nejnižší hluk.
Ale prosím Vás o radu týkající se větrání. (Pach filtr zatím řešit nechci). Přítah - pasivní? Odtah a ofuk - jaké PC větráčky? Nejlépe co nejtišší raději zaplatím víc.
Regulátor otáček? Jaký?
Dál nevím o kolik stupňů může v takovém boxu zvýšit teplotu 200W úsporka.
Předem Vám děkuju za jakoukoliv radu, poznámku, doporučení..
Nebo je to celé nesmysl...??
IcanLearnUgRow
čau hale mám stejně velkej box jako ty doma, a 250w sodík jsem v tom uchladil a doma v pokoji kde mám tepltu aspon 25°C a dalo se u toho spát. ale watu to bylo moc na ten prostor , já těd jedu v tomhle prostoru 70w sodu a chladim to větrákem sunon 160m3 a mám ho stáhnutejch na 6V a hluk pohoda. ale 150w ideal podle mě, rozhodně bych radši jel silnější watáž která ti to taky vytopí, než zybtečně přitápět nečim jinym... Ale jestli chceš jet mermocí usporku, tak budiž. a větráků máš na vyber spousty, zaleží kolik do toho chceš dát, ale jestli chceš větráky pc typu, tak třeba tenhle http://www.gme.cz/dc-ventilatory-12...2pmb1-p625-168/ na to byhc koupil obyč regulátor 12v-9v-6v-3v kterej stojí kolem 100kč. plus k tomu nějaký dva ofuky a je vyřešeno
keneth48
ja by som do takej bedny dal kludne aj usporku 250w. moc to netopi a na odtach ti staci aj nejaky jeden poriadny PC fan. dalsie 2 by som tam dal ako ofuk a mas vystarane. samozrejme casom by si musel riesit pachovy filter lebo aromu by si mal z toho urcite.pritah ti staci pasivny, nejaka diera na spodku bedne. odtah samozrejme niekde hore.
reblok
Díky za rady. Cením si toho. Chci vyhnout "Strinbergovým" slepým uličkám.
A úsporka tedy bude - 200W. Sodík pokládám za vyšší dívčí - ale láká mě. Až naberu nějaké zkušenosti...
Takže ventilátory, http://www.gme.cz/dc-ventilatory-12...2pmb1-p625-168/ - ten doporučenej - zvládne profouknout homemade vyrobenej pacháč? A prosím Tě - obyč. regulátor za stovku koupím kde?
IcanLearnUgRow
tady máš ten regulátor za 190 http://www.volny.cz/matejkatvs/prod...zalnizdroje.htm kdybych chvilku hledal našel bych levnější určo, viděl sem u čongu za 120 ten samej. na tak slabou watáž se vyprdni se na výrobu pacháče, stačí ti tohle http://interlink.tsbohemia.cz/unive...-cm_d97137.html ( já to kupoval na aukru to samý za 60kč-stačí hledat. to si ustříhneš plátek velikosti jako ventilátor a nalepíš nebo přiděláš to na něj nějak a to profoukne hravě i na 6v a pach těch pár kytek to zvládne.
reblok
díkec. Nejsem línej hledat, ale když přesně nevíš co...
A s tím pacháčem - díky za tip. Vypadá to jednoduše. Už jsem to někde četl a myslím že i u Tebe.
Třeba ty moje dotazy a Vaše rady budou dobrý i pro někoho jiného.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma