Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Orange Bud Diesel 400W WhiteBox - Klikni zde pro originální téma
Mr.Greengold
Zdravím growerskou komunitu ! Rád bych se s vámi podělil o své první zkušenosti s modelem OBD. Je to již nějakou dobu, a nemám ke všemu podrobné informace, budu se ale snažit si vzpomenout dozadu na vše potřebné a důležité.

-----------------------------------------------------------------------
HomeBox 120x120x200cm
400W Gib Lighting atd.-nějaká krizovka :-)
Předřadník 400W PRO-IT HPS-MH
Obyč. stínidlo
Pachový filtr HE
Prima Klima na odtah
Pasivní přívod vzduchu
Royalty Mix 50l
Ph Tester
Rolls
Aluflex
a nějaké ty hnojky od Plagronu
pozdeji zvlhčovač, klipsový ventilátor a hygro-thermoměr

------------------------------------------------------------------------

V první řadě, byly semena z GS, koupeno deset kusů. Za dva dny vyklíčily 3 o den později 4 kousky, zbytek nejspíš neměl takové štěstí, nebo jim to trvalo obzvláště dlouho. Pět dní od klíčení , bylo zasazeno do malých květníků 7 kousků a začíná vegetace růstu.

Ph vody držím kolem 6.0 , neměl jsem ještě zvlhčovač, takže jsem vytvořil miniskleník pomocí vršků PET lahví.
Mr.Greengold
1.pic. - holky v 5.dni růstu (zbývá jen 6 nejsilnějších kousků a to až do konce)
2.pic. - holky v 11.dni růstu --> přidáváme Roots (kořenový stimulátor)
3.pic. - holky v 21.dni růstu --> koupen a připojen zvlhčovač, klipsový ventilátor a přesazeny do 11l květníků ve 14.dnu růstu
4.pic. - holky ve 29.dni růstu
5.pic. - vnitřek HB (ještě bez Rolls) --> bohužel mám špatné zkušenosti s pražškým growshopem, kdy čekací lhůta je minimálně měsíc, a to jsem si nechal vrátit za některé nedošlé zboží peníze a dokoupil jsem to na jiných místech. Po roce se u nich nic nezměnilo a výmluva je stále stejná: My na to čekáme už dlouho ! Zákazník ještě déle. Po 4 týdnech nejsou schopni zajistit náhradní materiál nebo se k tomu jakkoliv zodpovědně vyjádřit. Od té doby již nepodporuji tento podprůměrný kamenný obchod.

Vegetace růstu celkově trvala přesně 30dnů, později díky zvlhčovači a hygroměru sem udržoval vlhkost na 80% ... používán jen Plagron Roots, žádný růstový hnojky, substrát byl už dost předhnojen a dokonce, v ranném stádiu listy ztmavly, tedy přebytek dusíku (naštěstí jen pár dnů)
Mr.Greengold
1. a 2.pic. - 7.den v květu
3.pic. - 12.den v květu --> první pestíky paličky
4. a 5.pic - 25.den v květu

Po dvou týdnech sem byl u této odrůdy nucen připojit pachový filtr, vlhkost byla ze 60% na 40% bez odvlhčovače celkem problém udržovat, ale nějak sem to nakonec zmákl. Nějak po týdnu už holky ochutnávaly v malém množství Bloom. Každý týden jeden flushing s enzymy. Hnojeno jedenkrát týdně, postupem času zvyšované dávky do maxima. Jelikož mi nezbylo už na EC metr, sledoval jsem změny pravidelně na listech a dle toho zpátky upravoval ml. Naštěstí tento model, není tak náchylný na změny teploty, vlhkosti i hnojení. Doporučujem pro začátečníka, při chybách kytky nepojdou, ale budou naopak tolerovat nedostatky zkušeností. Spodní větvě zaštipnuty, tuším dvě nebo tři patra. Listy stříhány jednou až dvakrát do týdne (pouze ty co stínily na spodní větve!!) Kytky si nestěžovaly a naopak rašily do palic co to šlo.
Mr.Greengold
1.-3.pic. - 39.den květu
4.pic. - 52.den v květu
5.pic. - 55.den v květu

Nějak v této době sem už holkám přidal Green Sensation, dále zastřihával listy pro průchod světla na nejnižší palice (v minimálním množství, abych nepřipravil kytku o živiny a fotosyntézu!!)

Již nyní jde poznat že se kytí vyšvihly neskutečně do výšky, s čímž sem nepočítal... na některých dalších fotkách možná uvidíte, že sem musel pod tíhou šišek větve přivazovat, aby se nepolámaly.
Mr.Greengold
1.-3.pic. - 55.den v květu
4.-5.pic. - 58.den v květu

Poslední dva týdny se dojížděla zálivka bez hnojek, čistě upravená voda na Ph 6.0
Mr.Greengold
Poslední týden v květu
Mr.Greengold
Na závěr trochu detailnější záběr na pocukrovanou šišku... kytky byly poslední dva dny v absolutní tmě, bez vody dva nebo tři dny, tohle je výsledek :-)

No a zkritizování, vytknutí chyb:
Podcenil jsem OBudyho ve výšce, neskutečně se mi vytáhnul až o 2/3, důvod?!
Pravděbodobně jsem měl holky přepnout už při výšce 30cm, nechal jsem je dorůst snad do 40 možná i 50cm. Určitě tomu neprospělo ani spektrum světla sodíkové výbojky, která jela i v růstové vegetaci.

Suma sumárum, na první pokus, s omezenými možnostmi do začátku, vytahanými kytkami téměř ke stropu, byla sklizeň Obudyho z 6 kousků krásných 255g suchého. Sušení probíhalo za tmy dva týdnyv HB, poté ještě dva týdny uloženo, jednou za den otevření a převrácení palic, aby nevznikla plíseň.

Celková váha sklizně byla 255gramů ! Tedy spokojen

Tímto děkuji, že jste došli až sem a případné dotazy odpovím, popřípadě ocením i rady, protože druhá sklizeň, byla naprostá pohroma :-)) a bojím se ji tu vůbec z principu uploadovat.
Mr.Greengold

P.S. Poprosím moderátory, aby mi smázly těch 65000 příspěvků, ne že by mi to nezalichotilo, ale tolik si opravdu nezasloužím ;-) Děkuji


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma