Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Rada pro začátečníka s Indoorem prosím - Klikni zde pro originální téma
UtopiaPlanitia
Ahoj prosím vás hledal jsem všude alespon myslím že všude a takto to bude nej jednoduší když vás někoho požádám.
Mohl byste my někdo napsat co všechno potřebuji na svůj první Indoor?
Chystám se pořídit výbojku 400W (všude se říká že jsou zapotřebí dvě jedna na růst a jedna na květ) sám si myslím že jeto jen léčka na prachy myslím že stačí jedna sodíkovka a jen přepnout dobu světla.Nicméně už jdu k věci Mám skřín 2m/1m/80cm chtěl bych tam 4 kylo jelikož měto bylo doporučeno spíš než 250W vím že potřebuji Předřadník na 400w výbojku 400W stínidlo,časovače (mám 3 dig.),Pacháč,UFO nebo TT ale UFO je prý lepší,fólii (asi diamantovou),květináče (něco mám můžu dokoupit),potom potřebuji asi náké řetězy na zavěšení lampy (asi by nemuseli být řetězy),pak nevím jestly si mám pořizovat zvlhčovačku protože přes týden doma nebudu jen na víkend tak aby to nechytilo plísen také mám ve skříni už udělané díry na přítah a odtah jenže když se vždy dostanu k nákému článku tak se tam píše něco o zapalovači startovači atd vůbec netuším co to je není to něco coje už součást předřadníku?Celkově pokud byste byl někdo tak ochotný my napsat co všechno potřebuji na první indoor ocenil bych to hnojiva můžete vynechat to už si obstarám po krámech jen to příslušenství.
Předem pěkně děkuji za vaše odpovědi =)
bezdechu
no s tím světlem jsi vedle jak ta jedle.. čím víc se tu začteš tím jasnější by Ti to mělo být.

Zapalovač či startér je součástí předřadníku.

Budeš jen na víkend, haha.. tak dlouho Ti ve zvllhčovačce nevydrží náplň.

A navíc jestli to budeš zalévat jen jednou týdně tak ti to později uschne.. jedině použít Tropf-Blumat.
Mr. Figaro
De o to jak si majetný :) . Já osobně bych předřadník nekupoval, protože tlumika+startér tě vyjde dvakrát levněji. Další věc je nekupovat tyhle věci přez Grow Shopy kde to maj většinou o 20-50% napálený. Kabely atd. to už snad většinou každýmu dojde.
Jo a máš recht, jedna výbojka stačí, optimální jsou dvě z důvodu lepšího spektra na růst, takže kytka roste o něco rychleji a vitálněji, ale pokud budeš mít vobyč sodíkovku tak nic nezkazíš ;) .
To je ke světlu.

Do skříně kup nějakej silnej větrák. Ufo nebo TT mi taky přijdou cenově nepochopený, lepší řešení je podle mě slabší větrák + cooltube. Ono, 250 a 400 Watový výbojky nejsou až zas takový zlo, co se topení týče. Podle mě by stačila cooltuba+potrubní větrák za 400kaček (160m3) - sám to používám na svoji 250tku a nemůžu si to vynachválit co se teploty týče. De o to, že to dělá větší hluk, ložiska maj menší životnost, cooltuba se zasírá prachem atd. Je s tim prostě větší práce, ale co se investive týče tak je opět poloviční (i menší). Ještě si kup aspoň jeden klipsnovej větrák, ten je taky supr - potřebuješ pohyb vzduchu v pěstírně.

Jinak nemusíš hned šahat po diamantový folii, to je taky tahání pěněz za neurčitej placebo pocit nejlepšího prosvětlení. Stačí bíla barva, nejlépe lesklá, samozdřejmě ředitelná jen ředidly.

Nepodceň hlínu a její desinfekci(viz hledání). Takový ty noname hlíny nebo naopak značkový (atami. plagron) jsou super. Bacha ale na hlíny z obi (Agro atd.) a podobnejch krámů,,, hodně tredů je tu o nekvalitě těchlech substrátů určenejch pro babičky a dědečky a jejich ibišky :D ...

A hlavně potřebuješ dobrou genetiku - semínka z G shopů, nebo řezy od členů zde v bazaru , k tomu hlavně trpělivost a vědomí, že málo je někdy více.

Hodně zdaru ! ;)
UtopiaPlanitia
Ahoj
bezdechu:Děkuji už alepson vím že stačí koupit celý předřadník (Peníze nejsou problém).K té zvlhčovačce my poradil chlapík z GrowShopu že pokud budu doma jen na víkendy tak to nemá cenu že prej se musí často větrat jinak kytičky chytnou plísen.co se zalívání týče přemýšlel jsem že si pořídím zavlažování na časovač nebo my tam bude každý den chodit kámoš (raději bych byl kdyby fungovalo zavlažování)
Jinak děkuji za odpověd =)

Mr.Figaro:I tobě děkuji za rady:-)U toho světla bych zatím zůstal a zatím používal jen jednu výbojku (časem bych třeba dokoupil další)Co se větráku týče my bylo doporučeno na 400W minimálně větrák na odtah s max.odtahem 360 m3/h a nato prý pacháč rozměry už nevím ale byl velký a stál by 2.100 Kč to samé UFO proto asi koupím náký levnější (Jinak na penězích zas tolik nezáleží když se vejdu se vším všudy do 13.000 Kč budu spokojen:-)Jinak jsem se dočetl že místo fólie můžu použít alobal??
Cose hlíny týče to bych nechal raději natom GrowShopu tam si myslím že seženu přesně tu hlínu kterou budu potřebovat a hnojiva asi taky.
Genetika mám kámoše který prodává řízky a sám má dobré hůlo tak myslím že od něj to bude nejjistější.Kdyby tě napadlo ještě něco co bych mohl potřebovat prosím napiš cose Indooru týče jsem úplný AMATÉR Outdoor pěstuji 6 let (z toho 2 ukradený =(( ) takže to vyšlo jen 4x ale zato to byl venek který chtěl každý místama to smrdělo jak skank a fungovalo to dobře:-)Ale Skanku na který jsem zvyklí se venek nemůže rovnat proto bych chtěl zkusit Indoor ušetřím několik tisíc ročně a ještě to budu mýt prakticky zadarmo.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma