Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Dotaz konopná tinktura - Klikni zde pro originální téma
Zahradnik_A
Zdravím přátele léčitele,

měl bych dotaz ohledně výroby konopné tinktury. Do lékařského lihu jsem naložil dekarboxilované květy spolu se surovým propolisem. Zajímalo by mne jak dlouho bych měl vše nechat macerovat.

Za Vaše rady Vám děkuji s pozdravem Zahradník_A
Cinan
Ahoj nechal bych to alespoň 6 týdnů většinou tak dlouho louhuji i já
H@nz
Ano 4-6 týdnů by mělo být. A protřepávat. Jakou koncentraci lihu jsi použil?
Zahradnik_A
ahoj,

líh byl zakoupen v lékarně - 1l 60% lékařského lihu (Spir Dilutus) stálo 485 kč.
H@nz
Sakra to je ale pálka. Konzumní líh by tě vyšel o 100Kč levněji a měl bys koncentraci alkoholu ještě o 20% vyšší a určitě by stačil - nepotřebuješ na zevní použití nějaký extra čistý. A nebo nějaká silnější domácí pálenka. Nebo se dá použít i absinth a v nouzi i vodka. No teď už to tak nech :)
ween
citace:
Původní příspěvek od H@nz
Sakra to je ale pálka. Konzumní líh by tě vyšel o 100Kč levněji a měl bys koncentraci alkoholu ještě o 20% vyšší a určitě by stačil - nepotřebuješ na zevní použití nějaký extra čistý. A nebo nějaká silnější domácí pálenka. Nebo se dá použít i absinth a v nouzi i vodka. No teď už to tak nech :)


a nebo si běž rovnou koupit líh technický...
H@nz
ween tobě by třeba vyhovoval technický, ale většině lidí bych ho nedoporučoval ;)...
Yára
Mám vyzkoušený 86% líh lékařský, doba naložení nejméně 8 týdnů, osobně nejraději 3 měsíce. Lze přidat hřebíček, skořici celou nebo i plátky čerstvého zázvoru. Nemusí být. -Nikomu nic nenutím, jen píši své zkušenosti. (Podle použití zředit destilovanou vodou.)S vysokou koncentrací na kůži opatrně, pokožku dráždí a nebo může i popálit.
Yára
Jen poznámka pro alergiky. Všeobecně milovaný propolis může alergikům vyvolat záchvat. Třeba vyzkoušet a nebo zcela vynechat. Vždy před nakládáním se ptám na účel a na alergie, pak nakládám. V dnešní době, dle statistik, už je každý 4.-5. člověk na něco alergický.
redyth
Nakladam na minimalne mesic a pul a kazdy den protrepu
redyth
Místo lihu stačí použít alpu, která je 60%. A hlavně cena je nesrovnatelná
Tomass G
jak už tu bylo psáno vysoko procentní líh dráždí pokožku, dobré je použít dobrou pálenku jablkovici, hruškovici 49-51% alkoholu nechat louhovat 2-3 měsíce. Na namožené svaly a šlachy slast.
Mard
S ohledem na rozpustnost THC a CBD je lepší používat co nejvyšší obsah alkoholu. Já osobně mám vyzkoušen konzumní líh 80% a mám to tam naloženo tak měsíc ale delší doba ničemu nevadí. Zajímavé je, že na bolavé klouby lépe působí macerované konopí bez provedené dekarboxylace. Zjistil jsem to zcela náhodou, když jsem jednou zapomněl na dekarboxylaci a tak jsem ten macerát dával s poznámkou že možná bude méně účinný. Jaké bylo moje překvapení, když několik příbuzných uvedlo že je to lepší než předcházející várka.
crazyben
No oni ty nížší procenta se daj nahnat časem rozpouštění... když na to nechvátáš a počkáš si třeba půl roku, tak stačí obyčejná flaška aspoň 40% chlastu. Jasně nikdy to nebude jak s 80% lihem, ale můžeš to i bumbat a když ne tak při odpařování nemusíš mít připravenej hasičák... jako u lihu nebo snad lékařskýho benzínu.

Dělám to s bílou havanou... půl roku a víc, jednou tejdně protřepat. Lahoda, dva panáky a si v jinym světě :D bohužel to většinou dopadne tak že než to nějak víc zpracuju tak je půl flašky pryč a pak už na to většinou seru a nechám si to právě na toho panáka sem tam.
Tomass G
bez provedené dekarboxylace je tinktura silnější a léčivější to mám dobře odzkoušeno, nechávám vyluhovat v dobré pálence klidně i rok, čím lepší alkohol tím lépe ne. U 80% alkoholu se to musí pak dobře naředit a s tím se mi nechce zabývat navíc 80% alkohol je dražší jak dobrá pálenka (jablkovice) Havana je už trošku jiný level, ale proti gustu žádný dišputát.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma