Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Ministerstva nechtějí dělit drogy podle nebezpečnosti, vláda to žádá - Klikni zde pro originální téma
breeder
Ministerstva nechtějí dělit drogy podle nebezpečnosti, vláda to žádá
Hospodářské noviny 4.3.2003| rubrika: z domova| strana: 4| autor: (teč)

Ministerstva zdravotnictví a spravedlnosti zablokovala úkol, který jim uložila vláda. Jejich úředníci měli do konce uplynulého roku rozdělit drogy podle jejich zdravotní a společenské nebezpečnosti. To mělo policistům a soudců pomoci k tomu, aby do vězení posílali především dealery a výrobce tvrdších drog, jako je pervitin, heroin či kokain. "Trváme na tom, aby ministerstva rozdělila drogy do kategorií, protože argumenty, kterými odůvodňují neplnění úkolu, nelze akceptovat," prohlásil zástupce ředitele Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky Václav Macek. Pokud budou drogy rozděleny, budou se podle něj policisté snáze orientovat v tom, z čeho výrobce a dealery obvinit a z čeho naopak neobviňovat uživatele drog. Lehčí postih by tak čekal například pěstitele konopí, které považují odborníci za méně škodlivé. Soudci by jim mohli vyměřit alternativní tresty. Nemusel by se tak opakovat případ Stanislava Pobudy, který za prodej několika cigaret marihuany dostal čtyři roky vězení, kdežto jen pár dní po jeho procesu propustil jiný soudce dealery pervitinu s podmínkou domů. Požadavky vládní rady, která chce, aby ministerstva svůj úkol splnila v novém termínu - do konce června - však odmítá ministerstvo spravedlnosti. "Z hlediska trestněprávních předpisů by to nemělo velký význam. Soudce má k dispozici mnoho dalších hledisek, podle kterých trestné činy posuzuje," uvedla tisková mluvčí ministerstva Iva Chaloupková. Mluvčí resortu zdravotnictví Mario Böhme zase tvrdí, že ze zdravotního hlediska rozdělit drogy téměř nelze. "Je to nesmírně složité, musí se brát v úvahu spousta faktorů. Naše rozdělení nemůže policistům či soudcům sloužit: tam jde o posouzení společenské nebezpečnosti," řekl. Jeho resort požádal vládu, aby úkol zadaný radou nemusel plnit. "Nenabídli ale jiné řešení, které by mělo podobný účinek. Přitom je nezbytné snižovat zdravotní, společenské a ekonomické dopady, které pro společnost vyplývají hlavně z užívání heroinu a pervitinu, a zabránit zbytečné a drahé kriminalizaci příležitostných uživatelů drog," ohradil se Macek. Rozdělení drog podle škodlivosti - a podle toho odstupňované sankce - mají přitom v mnoha evropských zemích. Rozdělit drogy do dvou nebo třech skupin nařídil Zemanův kabinet v listopadu 2001. Vládu k tomu vedly výsledky analýzy, která se zabývala tím, jaký dopad měla na drogovou scénu změna legislativy. Studie mimo jiné ukázala, že zavedením trestů za držení drog pro vlastní potřebu se zvýšilo riziko, že mladým lidem budou dealeři současně s marihuanou nabízet tvrdší drogy.
breeder
no tak s tou změnou to nevidim tak rychle, moloch je věčnej
nemo
citace:
"Je to nesmírně složité, musí se brát v úvahu spousta faktorů. Naše rozdělení nemůže policistům či soudcům sloužit: tam jde o posouzení společenské nebezpečnosti," řekl. Jeho resort požádal vládu, aby úkol zadaný radou nemusel plnit. "Nenabídli ale jiné řešení, které by mělo podobný účinek. Přitom je nezbytné snižovat zdravotní, společenské a ekonomické dopady, které pro společnost vyplývají hlavně z užívání heroinu a pervitinu, a zabránit zbytečné a drahé kriminalizaci příležitostných uživatelů drog," ohradil se Macek. Rozdělení drog podle škodlivosti - a podle toho odstupňované sankce - mají přitom v mnoha evropských zemích. Rozdělit drogy do dvou nebo třech skupin nařídil Zemanův kabinet v listopadu 2001.

A to jim ti socani za takovouhle práci dávají definitivu. Fuj! Hnus! Vykopl bych je mezi nezaměstnaný. Panebože tolik prachů berou ti ministerští úředníci! Přál bych si, aby to bylo jako v U.S.A. Jinej kraj jinej zákon a hned by nebyli tak důležití! :flick:

citace:
"Z hlediska trestněprávních předpisů by to nemělo velký význam. Soudce má k dispozici mnoho dalších hledisek, podle kterých trestné činy posuzuje," uvedla tisková mluvčí ministerstva Iva Chaloupková.

Tady přece nejde o soudce ale o to, aby se policie mohla soustředit na opravdu důležitý věci, nebo snad ne? A jak rozhodují naše soudy to všichni vidí. Jeden nezávislý soud řekne o stejné věci: "Je to černé." a jiný: "Je to bílé.". Fakt super. :eek:
To mě teda drtí. Ještěže mám co hulit. :smoker:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma