Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Můj první indoor, LED panel - Klikni zde pro originální téma
tendeR
Zdravím,
rozhodl jsem se zkusit si něco vypěstovat ve skříni a jsem v tom docela nováček. Skříň mám o rozměrech 80x45x50.
Chtěl bych pěstovat pod LEDkama, i když co jsem se dočetl to není pro nováčky to pravé, ale výhody se mi opravdu zamlouvají (hlavně ta spotřeba). Diody bych zkusil níže uvedené, chtěl bych slyšet vaše názory na ně a k jejich počtu (pro 1-2 květiny). I když je skřín v porovnání s jinýma, které jsem sledoval hlavně v mikropěstování dost velká chtěl bych to pěstovat na daném počtu a typu diod, které jsou níže uvedeny(kdyby se využili ňjáká stínidla do takového půlkruhu nad diodama mohlo by to byt cajk ne ? :-)). Diody jsou výkonové a mají celkem slušnou svítivost oproti jiným (např., když jsem četl topic od whita používal hodně diod a na víc kytek, které měli svítivost 1,5 cd)

Parametry diody:
Barva: Červená,Modrá,Bílá
Svítivost (Lm): 100000 mcd (100 cd)
Typ led diody: Supersvítivá
Úhel svitu: 100°
Výkon: 0,5W

Červených bych chtěl 40-56
Modrých potom 5-7
Pár bílých
UV v tom obchodu nemají zde bych uvítal ňjákou radu
+ Napadlo mě ňjákou IR na teplo ? :-)

Odkazy na prodejce zde:
http://www.led-tech.cz/vykonove-led...5w-cervena.html
http://www.led-tech.cz/vykonove-led...-05w-modra.html
http://www.led-tech.cz/vykonove-led...t-05w-bila.html

Mělo by to mít odtah i přítah. Mám jeden 12 V větrák (10x10 cm) a chtěl bych asi ještě koupit aspoň tak 27 cm větrák na ňjákých 20+ V. Bude vadit hodně rozdíly větráku, když jeden má plnit funkci odtahu a druhý přítahu, popř. pokud ne jaký použít na co.. ?
Chtěl bych také použít ňjáký pachový filtr, co mě napadlo tak tu skříň určitě utěsnit, třeba gumou po obvodu dvířek a použít něco na pořádné dovření skříně (něco na principu stahování lyžařských bod akorát na dvířka :D). K tomu pachovému filtru, stačilo by aktivní uhlí za odtah ?

Děkuju moc za případné rady a konstruktivní kritiku velmi rád uvítám.
ReeJack
Ahoj,

u těch diod je sice moc zajimavá svítivost/ vyzař. úhel/ cena - ale ! neuvedený vlnový délky můžou bejt kámen úrazu...
tendeR
Díky moc za upozornění toho jsem si nevšiml. V tom e-shopu to nepíšou u všech diod :-). Ale pokud si pamatuju ještě z fyziky, tak vlnová délka odpovída barvě, takže by v tom neměl být zas tak velký rozdíl ;-). Pokud teda rozdíl 100nm v barvě nestojí za optání v tom případě bych jim napsal email, když tak ještě prosímtě napiš ať vím :-).
tendeR
Zdravím,
chtěl bych ukázat ten realizovanej "projekt", je to nic moc vrazil jsem do toho asi 2000 Kč i s základním hnojivem, semínkama a ventilátorama (nepočítám skříň, kterou jsem měl už dlouho a regulovaný zdroj, který jsem si udělal ve škole, dále nemám pachový filtr).
Mám tam tedy 31 červených (jednu sem nechtěne odpálil) 8 modrých a 2 bílé diody (pro parametry viz první příspěvek). Dále jsou tam 2 ventilátory na 12 V jsou velmi tiché asi 14,9 dB a mají 1600 rpm. Vylepené to je klasickou bílou fólii z growu.
Dále jen foto:

Pohled na skříň
http://img542.imageshack.us/img542/5782/dsc0000025.jpg
Už zasazeno asi 6-8 dní po výklíčení
http://img855.imageshack.us/img855/825/dsc0000026c.jpg
A ještě jeden

http://img546.imageshack.us/img546/8828/dsc0000027.jpg
cvirik888
Tender držím palce budem pozerať na ten projekt máš to pekné a aké sú tie semienka no-name ?
tendeR
Je to ňjáký orange blud nebo něco takového. 5 ks feminizovane za 315 Kč, je to nic moc ale na zkoušku :-). Sem rád, uvítám případné rady.
tendeR
Zdravím !,
tak dávám menší update :-). Četl jsem si na FAQ, že by se květinky měli zálívat každý den, ale půda mi pořádně za ten den neproschla, tak sem se rozhodl připad do grow boxu 15W žárovku, která tam udělá trochu tepla a půda na další den byla pěkně uschlá až na pár místech, ale to nebylo v okoli kytičky :-).
Foto:
http://2i.cz/2i/i/4f2564fe/3a762e8601224a71adab420d0678799d/78f57a5083.f.jpg

Dvě kytky rostou celkem obstojně. Ale ta zadní je ňjáká divná, jednak roste pomalu a ještě k tomu má na listech (konečky listů) bílé zbarvení. Prolítnu fórko ale asi sem to moc přelil nebo přehnojil.
ludek sobota
Nazdar,vobec nemusis zalievat kazdy den.Zalievaj podla potreby,ja zalievam kazdy treti den az ked poda trochu preschne.
tendeR
Zdravím !
tak menší update po 40ti dnech. Po přidání jedné 15W žárovky začli mít květinky i ňjáké to teplo, ale bohužel díky mojemu "LED panelu" je žárovka jen na levé straně a tak mi květinky rostou nerovnoměrně. Mám jednu super velkou kytku, jednu menší, která ji jakž takž stíhá, ale té třetí nedávám moc naděje. Až dojedu tenhle grow tak to předělám, přidám nejspíš tak dvojnásobek diod a ještě jednu žárovku.

Zkoušel jsem tu FIM techniku, ale jelikož jsem newbie a nevím jak rostlina normálně roste bez zastřižení, tak nevím zda jsem to udělal alespoň trochu úspěšně. Bohužel mám na prt foták v mobilu a tak mi možná ani kvůli fotkám nedokážete poradit, ale i tak zde obrázky z blízka a pohled na kytku (tu větší) postnu.

Foto:

Ta větší
http://www.2i.cz/01bce3c91a
http://www.2i.cz/10adf2d80b
http://www.2i.cz/ef520d27f4
http://www.2i.cz/fe431c36e5

Menší rostlinka
http://www.2i.cz/cd702f05d6

EDIT: Už asi vím, u té menší kytky se mi zastřihnutí povedlo, jsou tam dvě větvičky, které jsem z te "přední" strany neviděl. Bohužel u té větší se to asi nepovedlo :-/ zkusím to zastřihnout ještě jednou, bohužel trochu výš no.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma